Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

February 2023

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Actueel - Info

Buien - Radar

WelkomOp deze site vind je gegevens over de Noorderplas en het natuurgebied de Heinis.
Wedstrijden-Info, reglementen, tussenstanden, foto's en veel meer.

Wilt u lid worden voor het verkrijgen van een VIS-Pas neem dan contact op en stuur een bericht.
Onze wateren zijn, de Noorderplas, en de wateren gelegen in het natuurgebied de Heinis.


Banners van onze sponsors.

Oevers Noorderplas

Bestuurs mededelingHet gaat beginnen:
Dat schreef onze penningmeester / ledenadministratie in de algemene WhatsApp groep van HSV Ons genoegen Maaspoort. De secretaris ging gelijk naar het puntje van zijn stoel, er is positief werk aan de winkel. Notitie blokje in de zak, de telefoon erbij die tegenwoordig eigenlijk een computer is waar je ook mee kunt E-mailen, bellen en foto's maken.

Uiteraard gaan we dolgraag reclame maken voor elk bedrijf dat op enige wijze betrokken is bij een van onze verenigingswateren in dit geval de Noorderplas. Hoewel het nu de indruk geeft dat ze vandaag gaan beginnen ligt dit toch duidelijk anders. De oevers zijn tot in den treure besproken maar de gemeente heeft een plan gemaakt en uitgewerkt waar in principe alle partijen mee moeten kunnen leven. Er is oprecht met heel veel feiten en omstandigheden rekening gehouden ook dat moet gezegd worden, een dikke pluim voor de gemeente 's-Hertogenbosch.

Er bestaat geen kok die naar ieders mond kan koken en als we bezien wat vooraf aan werk is verzet om het project toch te realiseren ook dan moeten we bekennen dat er constructief werk is geleverd. Er ligt een ingrijpend gewijzigd plan voor nieuwe oevers Noorderplas, er is meer gekeken naar mensvriendelijke kant eerlijk is eerlijk. Is iets niet goed benoem het dan maar visa versa moeten we ook sportief zijn als het goed is.

1 februari 2023:
De gemeente / projectleider heeft de aannemer groen licht gegeven om aan te vangen met de werkzaamheden. Vandaag zijn op meerdere plaatsen de damwanden eruit getrokken om te zien wat het doet met de oevers, breken ze niet af en meer van dit. Ook wordt gekeken naar een goede afvoer van de oude damwanden. We zullen als redactie met enige regelmaat foto's toevoegen aan dit nieuws item zodat u op de hoogte kunt blijven van de ontwikkelingen.


Van Rijn Service is de aannemer:
Groots in groen-, grond- en waterwerken. Ervaren, allround aannemer voor de vakkundige uitvoering van projecten vanuit vakmanschap, vanaf land of water. Heeft u wellicht ook een opdracht, ze vertellen graag meer over de mogelijkheden die ze kunnen bieden. Webpagina Van Rijn Service

Als allround aannemer realiseren ze niet alleen beschoeiingen, damwanden, steigers en bruggen, maar kun je bij Van Rijn Service ook terecht voor allerhande grondwerkzaamheden. Op het land of vanaf het water.Klik op lees meer om aanvullende info te zien.Goede wijn behoeft geen krans.

Bestuurs mededelingBeste leden,

We hebben helaas slecht nieuws:
Het bestuur heeft met edoch enige verbazing kennis moeten nemen van het bericht dat dieselmotor van de vereniging HSV Ons Genoegen Maaspoort t.w. Cees Melis zijn functie als voorzitter met onmiddellijke ingang heeft neergelegd.

Op zich is dat slecht nieuws voor de vereniging omdat goede vrijwilligers behoorlijk schaars zijn anno 2023.
Een woord van dank is beslist op zijn plaats, voor het gemak pakken we er even wat informatie bij.:
Cees Melis

Bestuursfunctie voorzitter;
 • Functionaris dagelijks bestuur;

 • Cees Melis, lid van onze vereniging sinds 1988, eerste benoeming bestuurslid functie Voorzitter sinds 1995, herbenoemd 2022.

  Cees ontving in 2010 een certificaat van waardering - de algemene ledenvergadering van 26 november 2014 heeft Cees benoemd tot Erelid.

  Op 26 april 2016 sprak de burgemeester van 's-Hertogenbosch de heer Ton Rombouts de volgende mooie woorden, "Als het in Nederland lintjes regent dan druppelt het in 's-Hertogenbosch. Mijnheer Melis, "Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd, u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
  Beste Cees, hartelijk dank voor jou geweldige inzet gedaan voor de vereniging. Zoals Cees al aangaf is hij bijna 78 jaren (in maart) een behoorlijke leeftijd, je kunt ook te veel van jezelf vragen. Cees had zelf het gevoel niet meer optimaal te kunnen functioneren als voorzitter van HSV-OGM en dat hij zich niet meer op zijn gemak voelde, hoewel dat binnen het bestuur steeds bespreekbaar was kunnen we er niet omheen dat een gevoel ook persoonlijk is. We kunnen terugkijken op geweldig veel mooie dagen, maanden en jaren, het bericht moest ook bij het bestuur even landen maar het is mooi geweest.

  Als bestuur moeten we ook weer vooruit kijken, Richard heeft zich bereid gevonden om interim bestuurslid te worden, we kunnen spreken van een behoorlijke kanjer. Gezien de tijdsdruk zal het bestuur op een later moment de taken en functies binnen het bestuur opnieuw moeten bespreken en indelen.

  Wordt vervolgt:

  Ijsvogel gespot

  NieuwsIJsvogel gesport Noorderplas:
  Annemarie plaatste een bericht met afbeelding op facebook dat ze een bijzonder vogeltje gespot had, de Ijsvogel was gezien aan de Noorderplas. Ijsvogels zijn behoorlijk schuw van aard maar worden door de vissers toch met enige regelmaat gezien aan alle oevers van de Noorderplas maar andere zeggen "wij zien ze nooit". Het lijkt wel of de ijsvogels iets minder schuw worden, voorheen zag je ze wel aan de zuidelijk gelegen oevers maar ook dit kwam weinig voor.  Ook deze week kwamen er tijdens het vissen met regelmaat ijsvogels voorbij razen, ze vlogen op en neer van de botensteiger richting de witte brug. In de eendenkooi zijn speciale kleiwanden aangebracht waarin de ijsvogels goed kunnen nestelen hetgeen zeer bevorderlijk is voor de aantallen die we aan de Noorderplas zien.

  Ga lekker rustig zitten en neem er even de tijd voor, met een beetje geluk komt er een blauwe streep voorbij en behoor ook jij tot de gelukkige spotters. Het geeft wel aan hoe bijzonder onze Noorderplas is met 100% natuurlijke elementen gelegen in een behoorlijk groot wijkdeel.

  Geen stenen oevers Noorderplas

  Geen stenen oevers NoorderplasBeste leden,

  Graag uw aandacht voor het volgende:
  Op maandag 11 juli heeft de gemeente een inloopbijeenkomst georganiseerd met de eerste plannen voor de oevers van de Noorderplas.

  De gemeente heeft erkent dat dit beter had gemoeten, de omwonenden hebben met de gemeente hun standpunten gedeeld en naar aanleiding van de reacties heeft de gemeente aangegeven het plan te hebben aangepast. Dit wil de gemeente graag toelichten en organiseren hierom een tweede informatiebijeenkomst op dinsdag 22 november.

  U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

  Er is een PDF uitnodiging verstuurd naar omwonenden maar helaas werkt de aanmeld link in deze PDF niet goed, sommige webbrowsers plaatsten voor de link WWW of HTTP en hierom hebben sommige problemen met aanmelden. Er is ook een groep die totaal geen computer ervaring hebben, ook dan is aanmelden een probleem. Het bestuur heeft zich als vereniging aangemeld met als toevoeging dat verschillende leden kenbaar hebben gemaakt aanwezig te zijn.

  Hopelijk heeft de gemeente de plannen aangepast die meer aansluiten op menselijkheid zodat vele Noorderplas genieters tot in lengte van dagen kunnen blijven genieten.

  Uit de brief van de gemeente blijkt het volgende!

  Waar en wanneer:
  Datum: Dinsdag 22 november
  Tijd: 18:45 tot 20:30 uur
  Locatie: Maaspoort hal, Marathonloop 1, 5235 AA s-Hertogenbosch


  U komt toch ook ! - U komt toch ook ! - U komt toch ook ! - U komt toch ook !


  WCC 2022 - 3 Nederlandse karpervrienden slaan aldaar hun slag.

  NieuwsVan 26st september tot de 1st oktober 2022 moesten Michael van Bokkum, Patrick van der Heijden en Dennis van Helmond actes de presence geven tijdens de World Carp Classic van 2022.

  Hoe fanatiek zijn deze heren, na een gesprek dat de redeactie met de heren had bij Grain Baits aan de stamtafel te Geldermalsen viel al snel op dat het plan gemaakt was om er beslist voor te willen gaan tijdens de WCC. Kosten nog moeite werden gespaard, dit is onze kans zo spraken de mannen af, nu moeten we er staan. Het zijn drie doorgewinterde karpervissers die zonder poeha heel goed weten hoe ze het lood, haak en aasje in het water moeten brengen.  Lees het hele verhaal op: Dik verdiende 2e plek voor Michael, Patrick en Dennis WCC 2022

  Woo verzoek is gedaan

  Geen stenen oevers NoorderplasBeste leden,

  Zoals u weet tref de vereniging op dit moment een zware dobber. De stenen oevers Noorderplas. Er is door Maaspoort nieuws een Woo (WOB) verzoek gedaan echter heeft de gemeente getracht via de projectleider om dit collectieve Woo verzoek om dat weer in te trekken. Hierbij zijn argumenten gebruikt die op de persoon gericht waren waarbij we mogen stellen dat de gemeente enige dwang en druk heeft toegepast.

  Alleen al de poging, het verzoek om van burgers te vragen een Woo verzoek in te trekken is op zich al onbehoorlijk daar waar burgers het grootste recht hebben dit te mogen en te kunnen doen. Volgens berichten van de Wijkraad Maaspoort wordt de 2e informatieavond gehouden in de Maaspoort Hal op 22 november 2022. De gemeente heeft deze informatie gedeeld met de Wijkraad echter is in een gesprek dat twee leden van het bestuur hadden met de Wethouder en projectleider is er naar de vereniging niet helder over gecommuniceerd. Hoe kan het zijn dat de Wijkraad al berichte dat een onafhankelijke voorzitter namens de gemeente de avond zal leiden in de Maaspoort Hal.

  Wij hebben als bestuur de projectleider voorgehouden dat wij de indruk hadden dat hij zaken maskeerde, de 1e uitnodiging is ronduit slecht rondgestuurd in de wijk en de Wijkraad gaf aan niet op de hoogte en flabbergasted te zijn maar was wel aanwezig.

  Vandaag vergadering Wijkraad in De Schans ruimte/zaal 6: (4 oktober 19:30u 21:30u 2022)
  Er staan op de agenda punten die voor de vereniging en omwonenden belangrijk zijn, het advies om deze vergadering bij te wonen omdat het ook gaat over onze Noorderplas, het bestuur is van mening dat er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de Stenen oevers Noorderplas er gewoon gaan komen.

  Omdat het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort geen controle heeft of het collectief ingediende Woo verzoek gedaan door Maaspoort nieuws, en dat dit alsnog ingetrokken kan worden vanwege het handelen van gemeente en/of projectleider heeft het bestuur het volgende besloten:

  Vanaf 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) van kracht. Deze wet vereist dat iedereen ook langs de digitale weg een verzoek om informatie, neergelegd in documenten, kan indienen.

  Omdat de vereniging als rechtspersoon een Woo verzoek kan/mag indienen verzoekt het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort hierbij in het kader van transparantie u ons de volgende informatie en/of documenten te verstrekken.

  Het bovenstaande is een verzoek de Wet open overheid (Woo) en is na wijs en rijp beraad gedaan door het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort omdat er door betrokken partijen werkzaam bij de gemeente niet open en eerlijk is gecommuniceerd naar alle betrokken partijen. Wij doen dit verzoek zoals bedoeld in de Woo, mochten hieraan voor HSV Ons Genoegen Maaspoort kosten aan verbonden zijn en/of in rekening worden gebracht voor het maken van kopie?n e.d. dan verzoekt het bestuur u ons hiervan vooraf op de hoogte te stellen.

  Het bestuur is ervan op de hoogte gesteld dat door andere partijen (in persoon Alex Maaspoortnieuws) een (collectief) Woo verzoek is gedaan, en dat (naam verwijderd) (projectleider) poogde dit Woo verzoek te laten intrekken mede hierom heeft het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort heden geen zicht/zekerheid en/of vertrouwen in dat genoemd contact vanwege het deels onder drukzetting gedaan door de projectleider het eerder collectief opgemaakte Woo verzoek alsnog kan/zal intrekken of dat dit heden al gedaan is. Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort ziet zich mede hierom genoodzaakt om zelf alsnog namens de vereniging een Woo verzoek te doen. Het bestuur wenst absolute niet door gemeentelijke medewerkers benaderd te worden met verzoeken tot intrekking hiervan. Dit is meer bezwaarlijk als het eerder gedane verzoek/poging door de projectleider. De wetenschap dat burgers en rechtspersonen het recht hebben op het doen van een Woo verzoek, hierin is het meer dan ongepast dat met de argumenten die gebruikt zijn door de projectleider ?n de wijze waarop deze het verzoek heeft gedaan bij genoemd contact samen met de opmerking dat het beter is om het Woo verzoek alsnog in te trekken, hierin is het bestuur van mening dat dit onbehoorlijk is.

  Met vriendelijke groet,

  Alle artikelen die betrekking hebben op: Stenen Oevers Noorderplas

  Karperkoppel wedstrijd 2022 informatie

  WedstrijdenBeste leden, het laatste deel (3) van de karperkoppel wedstrijd van 2022 gaat binnenkort van start.

  Voor alle leden is het belangrijk om hier rekening mee te houden, de data is als volgt.

  De wedstrijd data:
  1ᵉ karper koppelwedstrijd 3, 4, 5 juni (2 nachten)
  2ᵉ karper koppelwedstrijd 5, 6, 7 augustus (2 nachten)
  3ᵉ karper koppelwedstrijd 30sep, 1, 2 oktober (2 nachten)

  Om de verdeling van de viszones voor de wedstrijddeelnemers zo sportief mogelijk te houden:
  Voor-voeren door elk lid, vanaf 6 dagen of minder voor de aanvang van een wedstrijd is niet toegestaan. Wedstrijddeelnemers mogen 10 dagen voor aanvang van de wedstrijd niet meer voeren, mogen voor de wedstrijd wel vissen en eventueel bijvoeren. Voor alle leden geld dat gericht vissen op karper vanaf 66 uur of minder voor aanvang wedstrijd is niet toegestaan.  Recent heeft er een aanpassing van het reglement Witvis (kleinere vissoorten) en het reglement: Karper / Snoek / Steur (grotere vissoorten) plaats gevonden:

  Artikel 11.
  De gevangen vissen dienen;
  1. Dienen direct na de vangst gecontroleerd te worden op wondjes en parasieten, het is verplicht de wondjes te behandelen met een vis vriendelijke vloeistof ontsmetting van de wond voordat deze wordt teruggezet in het water waaruit de vis werd gevangen. Indien de behoefte bestaat om deze vangst te fotograferen en/of te wegen mag dit (mits goed voorbereid) nooit langer duren als 5 minuten;  Schoonmaken van de spullen:
  Maak altijd alle spullen die in contact zijn geweest met het viswater en de vis voor aanvang goed schoon. Denk hierbij aan schepnet, landingsnet, weegsling, onthakingsmat en je emmer. Deze schoonmaakregel bestaat al langer in het reglement. Ga je na een vissessie of wedstrijd elders vissen herhaal dan het proces. Gebruik nooit een afwasmiddel, shampoo, badschuim of chloor omdat dit ernstig schadelijk is voor de vis. Advies, gebruik Dettol ontsmettingsmiddel het is ontwikkeld voor het desinfecteren van spullen, het moet altijd worden verdund met water, less is more. Daarna goed afspoelen met kraanwater, niet met het water waarin we gaan vissen en goed laten drogen.  De visbos-palen:
  Deze zijn weer voorzien van extra takken en struiken, mogelijk later komen er nog waterlelies omheen. De paal met met hierop HSV Ons Genoegen Maaspoort informatie is verplaatst. Op de afbeelding hieronder zien we Richard, Cees en Ger weer bezig voor ons clubje om het nog natuurvriendelijker te maken als dat het al is.  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort

  Sponsoren, daar worden we als lid allemaal beter van.

  Bestuurs mededeling
  Het bestuur heeft in het seizoen 2022 weer leuke wedstrijden georganiseerd, wellicht heb jij er ook aan meegedaan. Er zijn de afgelopen jaren honderden karpers en andere vissoorten uitgezet in onze verenigingswateren waar heden alle leden en dus ook jij van mee genieten. Uiteraard wil het bestuur ook op deze plaatst alle sponsoren bedanken die dit alles mede mogelijk gemaakt hebben.

  Een vereniging houdt na aftrek van kosten slechts 5,- euro per lid over van de lidmaatschap gelden, 1 Kg levende vis kost bij de viskwekers al meer. Als voorbeeld de karper die kost ongeveer tussen de 30,- en 35,- per stuk om maar aan te geven dat vis uitzettingen behoorlijk prijzig zijn en het geld dat hier voor nodig is dat komt echt niet aanwaaien.

  Hierom is het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort supertrots en dankbaar met de sponsoren. Voor alle leden een vriendelijk verzoek, doe zaken met onze sponsoren omdat ook jij er als lid van de vereniging beter van wordt.

  BJJ 's-Hertogenbosch:
  Onze nieuwe sponsor die we er sinds kort bij hebben is sportschool BJJ 's-Hertogenbosch, mocht je willen opstarten om sportief bezig te zijn bezoek dat de Webpagina BJJ 's-Hertogenbosch


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl


  De zaken met onze sponsoren, daar worden we allemaal wijzer van!


  De zaken met onze sponsoren, daar worden we allemaal wijzer van!


  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur van HSV - Ons Genoegen Maaspoort.

  Eendenkooi burgemeester van Zwietenpark 350 jaar

  Nieuws

  In het burgemeester Van Zwietenpark, ligt midden in de wijk Maaspoort een eeuwenoude eendenkooi verscholen. Omgeven door een brede sloot waardoor de eendenkooi is afgesloten als stiltegebied. De eendenkooi is aangelegd in 1672. Dit jaar bestaat de eendenkooi 350 jaar! Dit willen we graag vieren en nodigen we iedereen uit voor een open dag waarop je met eigen ogen kan zien hoe mooi deze eendenkooi is.

  Op 16 oktober kunt u tussen 9.30 en 15.00 dit onbekende maar o zo mooie pareltje van ’s-Hertogenbosch ontdekken. Er worden die dag geen rondleidingen gegeven, maar je mag zelf over de paden door de eendenkooi lopen en genieten van een onverwacht, prachtig stukje natuur en kunt u het in 2012 herbouwde kooihuisje bewonderen. Er zijn vrijwilligers aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Tevens vinden er demonstraties plaats van broedkorven vlechten en rietmatten maken. Kortom, een uniek kijkje ‘achter de schermen’ van deze eendenkooi, een cultuurhistorisch natuurmonument uit 1672.

  De bomen met naderende herfstkleuren, vele kleurschakeringen. Op zondag 16 oktober hopelijk blauwe luchten en een zonnetje. Wuivend riet, bloeiende planten en nog veel meer. Wellicht een glimp van het IJsvogeltje of de bever of is de roep van een groene specht te horen.

  U vindt de Eendenkooi Maaspoort in het burgemeester Van Zwietenpark. Langs het fietspad dat parallel loopt aan de A59 ziet u aan de zuidkant van de eendenkooi een steiger met bruggetje. Aan de borden kunt u zien dat dit de ingang van de eendenkooi is. Uw auto kunt u parkeren bij de Hazenburgstede achter het gebouw van de scouting DEBONO (op 500 meter afstand).

  Een oude foto van de Eendenkooi met de flats Bokkelaren nog in aanbouw, de rijksweg A59 die lag er nog niet: Afbeelding polder / Eendenkooi

  Meer aanvullende info over het burgemeester van Zwietenpark op: Noorderplas / Eendenkooi / van Zwietenpark

  Het is een natuurgebied; denk aan uw kleding en schoeisel.

  HSVOGM-Open wedstrijd:

  Karper wedstrijdenHSVOGM-Open wedstrijd:

  Elk seizoen organiseert het bestuur bij voldoende animo een open wedstrijd die ergens in den landen gevist gaat worden. Het kan gaan om een individuele of koppel wedstrijd.

  De wedstrijddata 2022: Deel 2 van deze wedstrijd wordt gevist op 't Mun te Appeltern op zaterdag 27 augustus.

  Meer info over deze HSV-OGM open wedstrijd - Link

  Het Team Grain Baits gaat nog steeds aan kop in deze HSV-OGM Open wedstrijd en even het zag het er naar uit dat hierin verandering ging komen. Jarno was vanwege vakantie verhinderd, Sven had behoorlijk veel last van zijn rug en Diane en Hans krijgen het haast niet aangesleept met hun bollen, hebben het behoorlijk druk met de Grain Baits producten maar..........

  Ger plaatste in de WhatsApp groep het bericht "Team Grain Baits is voor wedstrijd deel 2 verhinderd, dat is nou jammer". Dat wordt dus zero points - 0 punten voor Team Grain Baits :-)

  Er moet achter de schermen bij Grain Baits overleg geweest zijn, dat kan haast niet anders vader Hans en zoons Sven en Jarno Heijkoop kennende. Hans belde Ger op en gaf aan slecht nieuws te hebben, Ger schrok hier wel een beetje van en ging op de punt van zijn stoel zitten. Wat is er Hans ? nou zei Hans wij doen dus wel mee met wedstrijd deel 2, Sven zijn rug gaat beter en Hans zou ook zelf aanschuiven. Ook Jarno belde Ger later op om het er toch maar even goed in te wrijven, wij doen gewoon mee hoor haha. Team Grain Baits (13 punten) heeft 3 punten voorsprong op Jack en Ger (10 punten) dus dat feestje dat gaat hem aanstaande zaterdag waarschijnlijk niet worden.

  Uiteraard super dat ze toch meedoen :-( aan deze wedstrijd maar we blijven er met gemengde gevoelens naar kijken. Sven kan behoorlijk fanatiek zijn, alleen het woordje wedstrijd brengt hem op de punt van zijn visstoel ook als er eigenlijk geen prijzentafel is ! De titel is voor hem meer dan genoeg.

  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  1,792,508 unieke bezoeken