Willem met natte handjes

Een nieuw lid uit Waalwijk kwam na een rust periode van 30 jaar niet meer gevist te hebben de Noorderplas onveilig maken. Niet wetende dat er in die periode veel veranderd is viste hij enkele dagen ervoor zelfs zonder een VISpas aan een ander verenigingswater. Toen hij te horen kreeg dat dit uitje hem een boete kon opleveren van € 180,- was hij er klaar mee, hij schafte direct de VISpas aan van HSV Ons Genoegen Maaspoort.

Zijn naam is Willem en hij wil beslist geen grote vissen vangen, dat geeft naar eigen zeggen alleen maar meer werk. Nee laat die grotere jongens voorlopig maar even doorzwemmen.

Tegen de verwachting in ving hij aan de Noorderplas met zijn nieuwe wickler picker setup vele kleine voorntjes.

Hij had wat nieuwe spulletje links en rechts vandaan getoverd want de oude spullen van zijn vader konden via de kortste weg naar het vuilnisplaats. Eerst moest de gooi techniek verbeteren maar dat ging al snel beter.

De kijkers kregen af en toe de indruk die gooit zichzelf vandaag of morgen nog in het water.

Het aantal aanbeten ging alleen maar beter en op een gegeven moment wilde een snoek zijn hengel uit de steunen trekken. Dat was niet de bedoeling en Willem kon nog net de achterkant van zijn wickler picker vastpakken.

Hey hey riep Willem wat is dit nou, daar stond hij met een kromme hengel in zijn handen. Een voorntje had de maden van Willem opgegeten en in de aanbeet greep een snoek naar het visje, onbedoeld viste hij nu met levend aas dat verboden is. Na wat getrek over en weer liet de snoek het visje maar gaan.

Willem haalde de vis wel heel voorzichtig van het haakje, hij draaide het visje in een handdoek zodat zijn handen niet vuil konden worden. Een ding werd meer en meer duidelijk, 30 jaren terug was Willem visser en daar maken we nu een sportvisser van.

Op de afbeelding zien we de vangst die hij als voorkeur heeft. Na 30 jaar vispauze had Willem vandaag een zeer uitgebalanceerd lokvoer gemaakt dat voor deze visjes onweerstaanbaar was.

Daar wordt hij nog wereldkampioen mee !

Alle handelingen met de vis gebeurde met natte handen om beschadiging van de slijmlaag te voorkomen, deze slijmlaag is voor de vis een beschermlaag. Zijn je handen goed nat dan krijg je nauwelijks slijm op je handen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *