Wel of geen VISpas nodig

Kinderen t/m 13 jaar:
Voor kinderen t/m 13 jaar gelden andere regels. De peildatum voor de leeftijd is overigens 1 januari. Tot je 14de jaar mag je onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste papieren, met een hengel zonder vergunning vissen. Ben je op 1 januari 2010 nog geen 14 jaar, maar wil je wel met twee hengels en alle aassoorten in alle wateren kunnen vissen waar je ook met de VISpas terecht kunt (Landelijke Lijst van Viswateren), neem dan de JeugdVISpas. Vis je alleen met een hengel en niet op roofvis in water van jouw vereniging, dan heb je aan een jeugdvergunning van je vereniging genoeg.

Kinderen t/m 13 jaar die zonder begeleiding gaan vissen dienen een JeugdVISpas te hebben, waarmee ze met 2 hengels mogen vissen, en met alle toegestane aassoorten’. Deze JeugdVISpas kost bij HSV Ons Genoegen Maaspoort minder als de gebruikelijke VISpas prijs omdat we de jeugd graag aan het vissen brengen.

Wat nieuw is, is dat kinderen t/m 13 jaar met 1 hengel met de aangewezen aassoorten mogen vissen, als er een begeleider met een geldige Vispas bij is. Voor meer info over vissende kinderen kunt U ons een mailtje sturen via de ‘contact link’ aan de linkerzijde. U krijgt van ons dan ‘antwoord op maat’ terug.

Voor de meeste vissers is de VISpas, met handig creditcardformaat, veruit de beste keuze. De VISpas krijg je automatisch als je lid wordt van een vereniging die is aangesloten bij een van de hengelsportfederaties van Sportvisserij Nederland. Hiermee kun je met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen in alle wateren die zijn ingebracht in de Landelijke Lijst van Viswateren (voorheen wateren Grote Vergunning). In deze lijst vind je alle wateren die verenigingen, federaties en Sportvisserij Nederland hebben ingebracht.

Dit zijn er meer dan je in een heel vissersleven kunt bezoeken! VISpas check