Vissen met de voorzitter


Op 9 september hebben Gerry (secretaris) en Richard (voorzitter) afgesproken om een visdagje te maken aan de Noorderplas. Een ding stond vast, het zou een behoorlijk warme dag worden met temperaturen richting de 32 graden. Vanwege de warmte samen met een hoge UV index moesten ze regelmatig de stoelendans uitvoeren om in de schaduw te blijven.

Zelfs Henk die maar al te graag aanschoof om te vissen en die doorgaans als een standbeeld in de zon kan blijven zitten verkaste zijn spullen naar Gerry’s stekje om ook schaduwrijker te zitten. De vis was vanwege het warme weer met weinig wind passief en niet bepaald los, het was meer een dag voor een lekker ijsje. Richard wist een loei van een brasem te vangen en verspeelde één karper en op het moment dat Gerry naast de hengels van Richard stond kreeg hijzelf een speer van een run die wij karpervissers omschrijven als de welbekende “één keiharde fluiter”. Nu kun je wel een remote speaker hebben maar als die bij je spullen ligt dan hoor je die ook niet.

Komt er nog iemand:
Sja wie verwacht er nou een aanbeet op deze warme dag, gewoon lekker aan de waterkant zitten met een zwak briesje erbij in de schaduw is op zich al aangenaam genoeg. Henk zat te kijken naar een leeg scheurende molen en dacht “hey komt er nog iemand voor actie”, hij zag dat Gerry die op klompen nog behoorlijk goed kon rennen naar de scheurende hengel lopen, ook Richard had de beetmelder niet gehoord ondanks dat de vis een behoorlijk aantal meters van de molen had getrokken.

Even later was de onthankingsmat toch nodig, het resultaat zien we rechts, een leuke foto is het resultaat. Het gaat om een spiegelkarper van een vis-uitzetting dec. 2020 (Peschkes) die uitvoerig omschreven is in het artikel visuitzettingen waarvan sommige exemplaren nu al terug-gevangen worden op ongeveer 14 Kg. Er zijn er in totaal 2020-2021 200+ stuks van uitgezet, dus dat zit wel snor.

Tijd om naar huis te gaan:
Henk had eieren voor zijn geld gekozen maar de commando’s beten nog even door. We haalde wat te eten bij “FF een frietje”. Tijdens het opruimen kreeg Ger nog een aanbeet, snoeken is zoeken maar soms zoekt de snoek jou. Gewoon op een boilie van Grain Baits de Squid Krill deze bleek een lekker hapje voor deze snoek.

Jammer dat het qua aanbeten mak was, maar wel weer leuk dat Anthony een van onze controleurs langskwam met een doosje ijs dat natuurlijk al snel leeg gegeten werd vanwege de temperaturen. Al met al hadden ze een geslaagde dag aan het water ondanks de warmte, we hebben ons goed vermaakt.

Jammer dat er veel rommel lag op de vis-stekken bij aankomst dat volgens mevrouw Annie altijd door de vissers wordt achtergelaten. De rommel van een ander hebben ze natuurlijk wel opgeruimd, gaan we verder geen punt van maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *