Snoek opmeten

Beste lezers,

Al ben ik geen lid meer van deze fijne visvereniging, toch kijk ik regelmatig nog op de website. Daar staat ook een oproep om iets in te zenden wat grappig is en uiteraard met vissen heeft te maken.

Opstelling van Piet, snoekvisser pur sang.

Wat ik vorig jaar tijdens een snoeksessie mee maakte komt volgens mij wel in aanmerking voor vermelding; Tijdens één van mijn snoeksessies in een van de lokale viswateren waar ik hier lid van ben, wilde ik een net gevangen snoek terug zetten. Vanaf één meter mogen ze van mij op de foto, maar elke snoek kleiner dan een meter, mag niet op de foto en wordt, ondanks protest van die snoek, zonder pardon, meteen terug gezet. Echter, niet elke snoek bleek het daar mee eens te zijn. De rolmaat hoefde ik niet verder af te rollen dan 92 cm en deze snoek mocht dus niet op de foto.

Hevig protesterend pakte ik ‘m vast met de kieuwgreep en liep naar de waterkant, bijna aan de waterkant maakte madam zo’n rare ‘kronkel’ dat ik ‘m steviger in mijn hand vast klemde. Juist op dát moment voelde ik een pijnscheut in mijn pink. Maakt niet uit, ik kijk zo meteen wel na het loslaten van madam snoek. Maar ik kón de snoek niet loslaten want de snoek had mij vast ! Eén van zijn scherpe rand-tanden, die zijn toch zo’n centimeter lang was dwars door mijn pink gegaan en kwam er aan de andere kant uit !

En nee, dit is geen visserslatijn ! Afijn, met mijn andere blote (!) hand moest ik zijn/haar bek open trekken en zo kon ik mezelf releasen ! Maar, achteraf heb ik ook ‘wraak’ kunnen nemen, want veertien dagen later had ik ‘m weer te grazen ! Lekker puh !

Succes met alles, Piet Geerts. (schrijver van “Kracht en Macht van het Leven met een Passie“)

Weer of geen weer, het is altijd snoekweer 😅