Polder karper – door Gerry

Deze kanjer trok ik uit een slootje van niets, het is tot op de dag van vandaag een geheel onbekend watertje gebleven, een watertje van het type waarvan je zelf moet ontdekken wat zou hier kunnen zwemmen.

Tegenwoordig willen velen graag van te voren weten wat zwemt er, wat is de beste stek en welk voer doet het goed. Naar mijn bescheidende mening is dat niet mijn visserij. Het was geen 20 Kg vis maar maakt dat iets uit, voor mij niet en al zeker niet in dit geval. Het was de eerste echte 15 Kg + karper die ik mocht vangen en hier gingen vele 14 Kg karpers aan vooraf die net niet de 15 Kg aantikte op de weegklok.

Karpers met een gewicht van 15 Kg waren sowieso al moeilijker te vinden, als je er een vangt die overduidelijk wel over de 15 Kg grens heengaat dan bekruipt het gevoel van “hebbes”.

Observeren en heel voorzichtig langs de oevers lopen en vooral heel scherp zijn en zoeken naar die azende karper die dan opvalt. Het aasje voorzichtig laten zakken bij die gespotte karper die je eigenlijk nauwelijks kon zien. Is het wel een karper vroeg ik mijzelf af, een ontzettende boeggolf zag ik op het moment dat deze vis zich prikte aan de haak.

Ik weet nog steeds dat een Drennan Super specialist haak voor mij het verschil meer dan eens maakte, voor sommige vis vrienden was deze haak te brons/goudkleurig van kleur. Ze zijn nog steeds te koop, destijds kochten wij ze in België bij Janssen-sport, 100 stuks voor 60 Belgische franken. Omgerekend naar de euro zou dat nu ongeveer € 1,50 zijn. Deze haak sprong er destijds voor mij echt uit, in een tijd dat winkels vol lagen met slechte en hele slechte haken.

Voor een kanjer als deze vis samen met het verhaal, daar kun je mij midden in de nacht voor wakker maken.

Groetjes Gerry

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *