Nieuw product Grain Baits

Het team Grain Baits heeft er gedurende 2023 hard aan gewerkt om een nieuwe spice boilie te produceren die ook op de Carp Beurs Den Bosch beschikbaar is. Deze nieuwe bol de Red Indian Spice is een zeer pittige, kruidige boilie die al langer op het verlanglijstjes stond maar nog miste in ons toch al ruime assortiment. Deze boilie is uitvoerig getest en is beslist een mooie toevoeging voor de komende seizoenen.

Mogen we u voorstellen, de Red Indian Spice!
Een boilie vol kruiden en specerijen waarvan we er een aantal uitlichten. Robin red is een mix van specerijen, suikers, pepers en oliën. Voor veel karpervissers is dit toch wel een onmisbaar ingrediënt in het aas en eigenlijk kon het ook niet ontbreken in deze boilie. Robin red bezit van zichzelf al een krachtige kruidige geur en smaak, maar in combinatie met de toegevoegde paprikapoeder komt het pas echt tot zijn recht.

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en/of gerookte gemalen paprika`s, een speciaal soort puntige pepers. Het gene wat deze boilie echt “spicy” maakt komt voornamelijk uit de volgende twee ingrediënten; Chilipoeder en Chili-vlokken.

Het Chilipoeder wordt gemaakt van fijn gemalen chilipepers, het heeft een krachtige pittige smaak en is zeer goed voor de spijsvertering waardoor de karpers steeds terugkomen op dit aas. Chilipoeder van gedroogde chilipepers en dit aangevuld met andere specerijen zijn toegepast om de boilie’s pittiger te maken, Chilipoeder komt veel voor in de Aziatische en Latijns-Amerikanen keuken. Chili-vlokken zijn gemaakt van een veel gebruikte vrucht die in de volksmond vaak Spaanse peper wordt genoemd, de aanwezige capsåide is verantwoordelijk voor de hete smaak van chilipepers en rode pepers.

Om de geur van deze boilie echt optimaal te krijgen hebben we gebruik gemaakt van twee verschillende flavours, namelijk een Paprika en een Squid flavour. Mede door de structuur van de grove hennep, dat van zichzelf al een sterke geur en smaak heeft, is het een “open” boilie, wat er voor zorgt dat al deze specerijen, flavours en liquids goed tot hun recht komen en kunnen uitlekken. Al met al een pittig ruikende boilie en net even anders als de rest. Wij kunnen u verzekeren dat het team Grain Baits in eigen draaierij niet bepaald over een nachtje ijs is gegaan tijdens de ontwikkeling van deze boilie.

Wat ook leverbaar is bij deze Red India Spice:

De wafters en de popups;
De hard Hookbaits;
De Bait-spray
De Hookbait dips
De liquids

We plaatsen een kleine selectie van de vangsten met deze Red India Spice, deze karpers zijn 100% gevangen met deze nieuwe boilie tijdens verschillende test sessies. Zo wist Mandy tijdens een ochtend 3 mooie karpers te vangen, waaronder een behoorlijke schubkarper. Ook Pascal en Jarno boekte al snel hun eerste succes.

Ben jij benieuwd naar onze nieuwe boilie kom dan langs op onze Grain Baits stand #303 tijdens Carp beurs ‘s-Hertogenbosch 19 t/m 21 januari en vraag naar de Red Indian Spice producten.