Niet in de haak……

Lieve vissers van De Maaspoort,

Judith plaatste een bericht op Facebook, het bestuur verzoekt alle vissers met klem om op te letten – ruim je troep op neem het mee naar huis en wees vooral niet slordig.

DIT IS FF NIET IN DE HAAK!
Kunnen jullie misschien nóg wat beter opletten met waar jullie je vishaken neergooien. Dit keer liep het gelukkig goed af voor de hond Diamond, maar de haak had net zo goed in haar neus of keel terecht kunnen komen. Of een kind dat erin trapt met zo’n weerhaak.

Ook een pittige rekening trouwens van de dierenarts, en een hond van bijna 10 jaar onder narcose moeten brengen voor zoiets achterlijks is ook echt geen fijn gevoel kan ik Judith ons melden. Ze weet dat de meeste vissers erg goed op letten, maar misschien ff dubbelchecken de volgende keer.

Conclusie controleurs en bestuur:
De hond van Judith kreeg om welke reden ook een haak in zijn onderlip, hoe die haak op die plaats terecht is gekomen is heel slordig. Met het aantal zwartvissers die de reglementen van de vereniging nimmer gezien hebben is het moeilijk om te handhaven of om de schuldige aan te wijzen. In de WhatsApp groep van de vereniging is hierover al goed gesproken, met Judith gaan we contact opnemen over de exacte plaats van dit incident. Dit kan en mag nimmer de bedoeling zijn hierover zijn alle leden het absolute eens.

Vishaken ergens neergooien, dat mag in de vuilnisbakken maar ook dan heeft het de voorkeur om de oude haken mee naar huis te nemen omdat vogels zaken uit de vuilnisbakken proberen te trekken. Neem het nog liever mee naar huis en gooi het aldaar in je eigen vuilnisbak.

Sterkte Judith voor Diamond.
—–

Update:
Ondertussen is duidelijk geworden dat jeugdige zwartvissers recentelijk op die plaats gevist hebben waar de hond de haak in zijn bek kreeg. Met de eigenaar van de hond is hierover van gedachten gewisseld zodat ook Judith weet waarom het fout ging, aan de haak zat vermoedelijk ook nog aas en daarom heeft de hond de haak in zijn onderlip gekregen.

Hoewel onze leden altijd goed opletten, zorgvuldig met hun spulletjes omgaan verzoeken we nogmaals scherp op te letten waar het gaat om onderlijnen en haken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *