Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

February 2023

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Actueel - Info

Buien - Radar

Dringende oproep !

Dringende oproep !Dringende oproep:
Beste leden, er wordt tegenwoordig meer en meer gevist met kunstaas. Ook wafters en popups van welk merk ook vallen hieronder. Als je je HAAKAAS vernieuwd dan gooien we dit kunstaas niet in het viswater. Alles wat zwemt en loopt, zoals honden, katten, eenden, ganzen, zwanen en vissen noem maar op die het kunstaas opeten worden er ziek van of erger. Met alle gevolgen van dien het is not done !

Behandel kunstaas als plastic, het is bedoeld als haakaas en niet bedoeld om op te eten voor welk dier ook. Wil je graag en volledig veilig wafter of popup vissen, gebruik dan een stukje kurk dat b.v. tussen een doormidden gesneden boilie zit opgesloten.

Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort.Een beter milieu, dat begint echt bij jezelf.

NieuwsEen beter milieu, dat begint inderdaad bij jezelf.
Morgens vroeg hebben leden van het bestuur een rondje gemaakt omdat de dag ervoor het Burgemeester van Zwietenpark en de oevers van de Noorderplas op een ogenschijnlijke manier goed gebruikt werden. Hier en daar werd een BBQ aangestoken waarbij de rook opsteeg tot aan de Maaspoortweg. Dit gebeurde op zone 1 de zogenaamde Omron hoek, bij de Maaspoortweg stonden enkele auto's geparkeerd met hierop buitenlandse kentekenplaten.

In deze zone werd al eerder behoorlijk wat rommel opgeruimd door leden van de visclub dat door anderen recreanten was achtergelaten. BBQ met vis en vlees resten hetgeen ratten en ander ongedierte alleen maar in de hand werken zijn voor de zoveelste keer opgeruimd en ook nu weer gemeld bij de gemeente. Alle lof voor de gemeente omdat de rommel op de dag van melding ook weer is opgeruimd.
Op een van de afbeeldingen zijn de etensresten nog duidelijk zichtbaar, te smerig om aan te pakken. Maar los hiervan, wat voor een viezerik ben je eigenlijk als je zoiets op de grond achterlaat alwaar een vuilnisbak letterlijk enkele meters verderop staat. Een duidelijk gevalletje van dweilen met de kraan open waarin de jeugd of vissers meestal de schuld krijgen.

Dit kan niet langer en hier wordt aan gewerkt........

De bloemen gaan vandaag naar Bea:
Helaas hebben we op d.d. 11 juni 2021 nog steeds geen handhaving gezien hierop betrekking hebbende. Met enige regelmaat zien we wel wijkbewoners die op eigen initiatief de rommel zo goed als dat kan opruimen. Bea loopt regelmatig rond en merkte op dat de vissers de schuld krijgen maar die laten nooit rommel achter, het zijn de dagjesmensen met name de jeugd die er verantwoordelijk voor zijn.

Zwemmers opgelet:
Dat de Noorderplas gebruikt wordt om te chillen, te zwemmen en recreëren is alleen maar geweldig. Volgens de gemeente is de Noorderplas geen aangewezen zwemwater zoals dat heet. Is zwemmen in natuurwater veilig? Is het water schoon? dat zijn vragen die dan getoetst worden.

Op 11 juni raakte een kind behoorlijk gewond aan haar been vanwege de puin en ijzerresten die aan sommige oevers van de Noorderplas liggen, als hengelsport vereniging weten we dat met name de oosterlijke oevers voor zwemmen absolute niet geschikt is. In het verleden (10 tallen jaren terug) is op die oevers puin gestort om afkalving van de oevers tegen te gaan. Het meisje dat gewond raakte is door een van onze bestuursleden geholpen en plakte de bloedende wond dicht met leukoplast.

Aan deze oostelijke oevers huizen ook parasieten zoals de ankerworm en kleine bloedzuigers, kinderen die daar in het verleden zwommen kregen last van behoorlijk uitslag en jeuk en konden die nacht niet slapen. Op het puin zitten vele driehoeksmossels en deze hebben vlijmscherpe randen, ga je er met blote voeten op staan dan is de kans groot dat je een snijwond oploopt. Als buitenwater officieel wordt aangemerkt als zwemwater kun je er vanuit gaan dat er wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van wormpjes. Als er larven in water zijn aangetroffen, verschijnen er over het algemeen waarschuwingsborden langs de kant. Ons advies ga zwemmen in een door de gemeente aangewezen zwemwater, wil je toch zwemmen in de Noorderplas vermijd dan het oostelijke gedeelte van de Noorderplas en de botensteiger.

De vereniging gaat een poging doen om de ijzer resten eruit te halen, zwemmen is en blijft een risico.

Vroeger was alles anders

NieuwsVissen met één hengel, F 0,50:

Op de afbeelding hieronder zien we een toestemming oor het vissen met één hengel voor binnenwateren en de rivieren. De toestemming was voor het tijdvak 1 juli 1954 tot en met 30 juni 1955. Toen schreven ze poep nog met een lange oe.F 0,50 zal voor vele raar overkomen, de euro € daar werd nog niet eens over gesproken we moesten het doen met de Nederlandse Gulden (Florijn). Om het nog makkelijker te maken, deze toestemming werd uitgegeven door het Ministerie van landbouw, visserij en voedselvoorziening en de prijs was twee kwartjes. Hiermee was de bijdrage voor verbetering van de visstand betaald.

Dankjewel hr. R Klink voor deze inzending.

Er is een ding dat ze nooit kunnen missen....

NieuwsHoe leuk kan vissen zijn:
Kinderen gaan graag met hun ouders of ooms mee om te vissen, zeker als er wat gevangen wordt is het voor de kids dolle pret.

Michael neemt zijn zoontje Vinnie graag mee, Jeroen houd het bij zijn prinses Lily, William met all in the family en met Kay, Raymond gaat graag op de foto met een prachtige karper in zijn handen en zijn mooie pet. Het zijn zomaar wat foto's die veel vertellen over het vis-plezier en de vangsten van de afgelopen tijd.Onze Sponsor Grain Baits heeft een leuk voorstel:
Het intro / welkoms pakket van Grain Baits stelt u in de gelegenheid om tegen een fikse korting onze producten uit te proberen. Inmiddels is Grain Baits jaren serieus bezig met het ontwikkelen en produceren van aas en voer producten in eigen draaierij, onze winkel en draaierij zijn gelegen op dezelfde locatie. Alvorens wij een product op de markt brengen is dit door een team kritische vissers uitgebreid getest. Het nog steeds groeiende aantal terugkerende klanten is voor Grain Baits een extra positieve bevestiging dat ze goed bezig zijn.

Omdat Grain Baits u graag kennis willen laten maken met hun producten bieden zij een interessant introductie pakket aan.


Het introductie pakket bestaat uit:
 • 2.5 kilo Scopex Cream Belachan 16 of 20mm [readymades]
 • 1 emmer
 • 1 pot hookbait dip Scopex Cream Belachan 250 ml
 • 1 pot Scopex Cream Belachan Pop Ups 100 gram

 • Heeft Scopex Cream Belachan niet uw voorkeur, geen probleem deze aanbieding geld ook voor: Butter Sour - Orange Chutney - Garlic Robin Red - Squid & Krill - Sweet Tropical - Insecto Honey - Spicy Mango - Strawberry Krill - Krillers - Secret - GLM - Scopex Birdfood - Royal Nutz

  Voor slechts € 31,95 heeft u het intro pakket, in onze winkel zijn verschillende zaken nog aan te passen, b.v. een andere dip of popup, via de website is deze optie niet beschikbaar.
  Goede raad hoeft echt niet duur te zijn:
  Een aanrader is de originele Scopex Cream Belachan Ready Made van Grain Baits. Maar laten we de bolie en ook deze Scopex ++ boilie eerst eens wat beter tegen licht houden.
 • Boilie - balletje, de uitvinding van de boilie hiermee kwamen Lenny Middleton en zijn vismaat Kevin Maddocks die het bolletje deeg harder willen maken meer bestand tegen witvis. Het zijn deze twee heren die in 1980 op zoek waren naar een manier om te vissen met hardere aassoorten zoals mais, pinda's en andere noten die over een grotere afstand ingegooid konden worden. Voor 1980 viste men voornamelijk met kaas, aardappel of deegbollen op de karper.

 • Scopex - scopex is één van de meest bekende boilies aller tijden, er worden nog steeds erg goede resultaten mee behaald. Maar wat is scopex, het is een verzamelnaam van karamel + boter en karamel wordt van suiker gemaakt en geeft het ingrediënt scopex een energie waarde. Waar komt het vandaan, welke visser bleek een echte visser en probeerde het allemaal al vissend uit, naapen dat kunnen we allemaal wel. Vrijwel elk aasbedrijf dat bestaat, heeft een Scopex-smaak in hun assortiment, maar de man achter het oorspronkelijke woord en product was niemand minder dan Crafty Carper-contibutor en legende van karpervissen, Rod Hutchinson. De naam Scopex kwam vele jaren geleden toen hij een aantal smaken uittestte. Rod heeft honderden verschillende smaken getest voordat hij er een bedacht die consequent goed bleef werken. Andere zaken zoals aardbeien, esdoorn, enz. enz. één smaak bleef bijzonder en had nog geen echte naam. Alles leek te vangen, ook de voorn, brasem, zeelt noem maar op, alles werd gek van deze smaak. Er was een grote hoeveelheid vis die zeer geïnteresseerd waren, dus besloot Rod de naam te baseren op dit feit. Hij voegde aan het einde de X aan SCOPE toe om een ​​beetje mysterieus te houden en omdat deze feitelijk geen eigen naam had. ScopeX is een boter-vanille aroma met een karamel finish.

 • Cream - room bestaat uit melkvet en kleine hoeveelheden van andere koemelkbestanddelen. Melk wordt afgeroomd en de verkregen room heeft een vetgehalte van ten minste 10%, melkvet daarentegen bevat voor 60% aan verzadigde vetten.

 • Belachan - Belachan is een in de zon gefermenteerd mengsel van rauwe garnalen met zout, het is zeer sterk ruikend en heeft een diepe indringende geur. Alsof het nog niet genoeg is voegen ze bij Grain Baits hier iets extra's aan toe dat het nog specialer maakt.

 • De ScopeX Cream Belachan is een voedingsrijke vismeel boilie met verschillende soorten vismeel, belachan en zaden. De combinatie van alle ingrediënten zorgt voor een zachte geur en smaak waar karpers beslist verzot op zijn.

  Nu kunnen we met al deze informatie naar verschillende winkels gaan op zoek naar de juiste ingredienten om zelf bolie's te maken, gaan we hiermee aan de slag dan zal je keuken in no time op zijn kop staan, het gaat ongelofelijk stinken en na vele uren bent u een teleurstelling rijker. Ook u zal tot de conclusie komen "kan dit niet anders". Jawel is het advies, ga eens bij Grain Baits onze sponsor kijken en laat je verrassen, kopiëren of namaken dat is eigenlijk onbegonnen werk.

  Openingstijden:
 • van 31 maart tot 31 oktober - Donderdag 19.00-21.30 uur en Zaterdag 10.00-12.00 uur
 • van 1 november tot 30 november - Donderdag 18.30-20.00 uur
 • van 1 november tot 31 maart zaterdag 10.00-12.00 uur
 • en natuurlijk ook op afspraak

 • Heeft u verder nog vragen over het assortiment of andere zaken dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen of een email sturen.

  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl


  Doe zaken met onze sponsoren, dat is voor de vereniging alleen maar goed !


  Zonnestroom op het water.

  NieuwsZonnepanelen:
  Door het toepassen van tweezijdig werkende panelen op water kan de opbrengst aan zonnestroom fors verhoogd worden en breiden de mogelijkheden om zonne-energie op te wekken in Nederland zich nog verder uit. Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) gaat deze nieuwe drijvende zonnepanelen samen met partners voor het eerst demonstreren op het IJ tijdens de Innovation Expo in Amsterdam.

  Waar gaat dit over:
  Het antwoord op die vraag is eenvoudig, zwemmen bij zonnevelden. Den Bosch begint met een proef op een van de recreatieplassen. Aan de Oosterplas of het Engelermeer liggen met uitzicht op een groot zonneveld op het water. Die kans is groot, er komt in Den Bosch sowieso één proef met zonnepanelen op een van de (recreatie)plassen. Het spreekt voor zich dat de proef onnodig is omdat veel watersporters zoals plezierboten, zwemmers, zeilsport en de hengelsporters hier helemaal niet blij mee zijn.  Op de afbeelding zien we dat het al toegepast wordt op De Sekdoornse Plas bij Zwolle, deze ligt voor een flink deel vol met drijvende zonnepanelen. In eerdere gesprekken zij naast de Ooster- en Zuiderplas ook de IJzeren Vrouw en het Engelermeer besproken. Dit blijkt uit het artikel dat in het Brabants Dagblad is geplaatst.

  @ Freddy Schinkel - Brabant Dagblad.

  Spiegelkarper project 2021

  Bestuurs mededelingBeste karpervissers, leden en omwonenden we hebben een leuk initiatief,

  Wie doet er mee:
  Mike kwam met het voorstel / idee om het volgende plan uit te werken, we gaan net als in 2019 opnieuw proberen dat primair alle karpervissers (en leden) bereid zijn tot sponsoring voor een karperuitzetting van speciaal ras spiegelkarpers. In dit geval gaf Jarno het advies te gaan voor het Duitse ras spiegelkarpers van 5 Kg per stuk, elders in de regio zijn deze karpers een tijdje terug uitgezet en aldaar groeien deze karpers stuk voor stuk uit tot prachtige zware spiegelkarpers.

  De sponsorbedragen die we gezamenlijk bijeen krijgen worden aan de club geschonken met het doel om hiervan deze bijzondere spiegelkarpers aan te kopen voor de vereniging, uiteraard betaald ook de vereniging hier ook aan mee. Het totaal bedrag wordt sowieso door de penningmeester Arnold verdubbeld (o.v. financieel verantwoord).

  We willen u ook graag wijzen op het volgende;
  Doelgericht visstandbeheer afgesloten wateren bleek weer opengesteld en uiteraard heeft onze penningmeester een subsidie aanvraag ingediend en deze is behandeld Cees den Haan - belangenbehartiger Sportvisserij Zuidwest Nederland. Deze subsidie aanvraag is ook toegewezen en zo zie je maar dat HSV Ons Genoegen Maaspoort al langer gesproken heeft over het doelgericht en duurzame visstandbeheer. De kruiskarper waren aleerder voor de wit-vissers een welkome aanvulling en is een vissoort die behoorlijk aalscholver bestendig kan zijn. Deze keer was het de beurt aan de spiegelkarpers met Hongaarse bloedlijnen.

  We vermelden maar al te graag die leden, personen en bedrijven die al definitief meedoen:

  Jarno-H Grain Baits, William (Will Woodwork), Pascal, Kevin-S, Autorijschool Angelo van Dijk, Harran, RAL Stuc, Daan van den Heuvel Tandartsenpraktijk de Zevenhont, Wits Zuid vastgoed-onderhoud, Michael-B, John van Creij Infratechniek, Rob-W, Willem, Riny-S, Doorenbosch Elektro, Heesakkers Schilderwerken, Johan-H, Marco-S, Johan-S, Bram-S, J-Beekmans, Autobedrijf Pitstop4You, Mike van der Maat schilderwerken, Gerry, Cees, Arnold, Uw naam hier !

  Ben je benieuwd naar de actuele stand van zaken, wat is op dit moment de stand van zaken is, het subtotaal. Lees het artikel over dit project op: Spiegelkarper project 2021


  In het Voorjaar vooruit, in het najaar achteruit.

  KarperIn het Voorjaar vooruit, in het najaar achteruit.
  En dan bedoelen we de zomer/wintertijd, in de nacht van 24 op 25 oktober mocht de klok weer een uurtje teruggezet worden. Om 03.00 uur was het plotseling 02.00 uur en toen ging dus de wintertijd in. In het voorjaar gingen de vangsten van karpers goed vooruit, in het najaar lijkt het wel achteruit te gaan maar uit ervaring weten de meeste karpervissers dat ze in het najaar weer gaan eten om de winter-reservers op te bouwen. De karpers hebben niets met deze zomer of wintertijden, de vissers daarentegen weer wel.


  Een uurtje extra slaap dus - een uurtje langer vissen. Dit betekend dat het een uurtje eerder licht wordt, iets om rekening mee te houden als je gaat vissen. Een nadeel kan zijn dat het ook een uurtje eerder donker wordt.  We troffen toch een aantal karpervissers met nacht-beschutting aan bij de Noorderplas, maar liefst 6 stuks. Op zone 7 lag Marcus nog lekker te slapen maar had wel een lelijk hoestje - op zone 8 Robert en Johan in diepe rust - Roy op zone 10, het leek wel dat hij in coma lag - Pascal was wel wakker, worstenbroodjes warm maken al vissend vanaf zone 3 - Eamon was voor zichzelf een lekker potje koffie aan het zetten en genoot van uit het uitzicht op zone 4. De vangsten waren niet om over naar huis te schrijven. Marcus zag de buien al weer aankomen en die pakte morgens al weer vroeg in, hij was er kaar mee. Robert en Johan waren niet voor niets van zone 9 naar 8 verhuist, en twijfelde er zelfs over om nogmaals te verhuizen. Pascal gaf aan de zondag nog even uit te vissen, je weet nooit of het nog iets extra's en bijzonders gaat brengen. Eamon die knoopte er nog een nachtje achteraan, gewoon het hoofd lekker leeg maken en dan maar zien of het nog wat gaat brengen.

  Jarno en Pascal (Grainbaits) winnen karper koppelwedstrijd 2020

  Karper wedstrijdenGoede wijn behoeft geen krans:
  Ook in deel 3 van de karper koppelwedstrijd wisten Pascal en Jarno de anderen op behoorlijke afstand te houden, ze winnen naast wedstrijd-deel 1 en 2 ook deel 3, goede wijn behoeft geen krans.

  Wat de andere deelnemers niet lukte dat flikte Jarno nog wel, bekijk de score kaart maar. Als Jarno één karper had gevangen van slechts 5,4 Kg dan had hij de titel individueel-beste ook van Pascal overgenomen en zo leek het wel een wedstrijd tussen de twee mannen van Grain Baits. Het lukte Pascal helaas niet om in deel 2 en 3 karpers te vangen en omdat dit door niemand afgestraft werd bleef Pascal vanaf het prille begin individueel de leider van deze wedstrijd.

  Hoewel Jarno er alles aan deed om dichterbij te komen moest ook hij het laten voor wat het is. Het kan Pascal beslist niet ontgaan zijn dat Jarno nog behoorlijk dichtbij kwam. Pascal en Jarno winnen met ruim 112 Kg de karper koppelwedstrijd 2020. alle prijswinnaars gefeliciteerd.  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl


  Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

  Jarno en Koos naar Rainbow Lake

  KarperRainbow Lake of Lac de Curton:
  Het Franse betaalwater Rainbow Lake blijft veel grote vangsten opleveren, met zo nu en dan een flinke uitschieter. Jarno Heijkoop (Grain Baits) gaat samen met Koos Megens die de eigenaar is van Proline vissen op Rainbow. Jarno wist al eerder enkele topvissen te vangen op Rainbow maar de resultaten uit het verleden zijn zeker in het karpervissen geen garanties voor de toekomst.

  De mannen zijn nadat ze zo'n 1100 km hadden gereden op 12 september aangekomen voor een weekje lekker vissen op het Franse water, ze zijn direct na aankomst begonnen met vissen en ze vissen tot zondag 20 september.

  Klik hier voor meer info over deze vistrip

  Ledenstop ingesteld - reglementen overtreden

  Bestuurs mededelingBeste bezoekers en leden, enkele bestuursmededelingen:

  Er is op dit moment een LEDEN STOP ingesteld !


  Het beschikbare water van HSV Ons Genoegen Maaspoort samen met het aantal (karper)vissers dat de vereniging op dit moment kent heeft Het Bestuur doen besluiten om een ledenstop in te stellen. Een Email sturen, opbellen of anders heeft helaas geen zin.  Reglementen overtreden:
  Het is de tot controle bevoegde personen de laatste maanden opgevallen dat er toch een behoorlijk aantal leden zijn die maar wat aanrommelen daar waar het gaat om de reglementen.

  Enkele voorbeelden zijn:
  Langer als 3 dagen voor-voeren mag niet - jeugdleden mogen zonder begeleiding van een volwassen lid niet op karper vissen - het jeugdlid alleen achter laten op een visstek mag niet - voeren op een visstek in een bepaalde zone en vervolgens aan de andere kant van het viswater gaan vissen mag niet - vissen op dezelfde visstek meer als 5 x 24 uur mag niet - voor-voeren meer als 2,5 Kg per dag mag niet - voor alle leden geld dat voor-voeren kort voor de wedstrijd mag niet, gericht op karper vissen vanaf 66 uur voor de wedstrijd mag ook niet - met drie hengels zonder de 3e hengelvergunning mag niet - vissen met een leader langer als 100 cm mag niet - vissen op karper met een witvistoestemming mag niet - visstek claimen mag niet - vissen op karper zonder een deugdelijk schepnet en onthakingsmat mag niet - karpers onnodig lang in bewaarzak/sling mag niet - leaders en leadcore-leaders mogen uitsluitend gebruikt worden zoals aangegeven, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Ook deze week was er weer een zichzelf respecterende karpervisser die een karper te lang in de sling heeft laten zitten, de officiële waarschuwing daar kan hij natuurlijk op wachten. Ook bij ons is de regel Catch en Release, u bent sowieso verplicht alle vissen levend en in hetzelfde water terug te zetten waaruit deze gevangen werd. Bij het niet naleven van deze regel uit het reglement loopt u het risico geroyeerd te worden.

  De gevangen vissen dienen;
  1. Dienen direct na de vangst te worden teruggezet in het water waaruit de vis werd gevangen. Indien de behoefte bestaat om deze vangst te fotograferen en/of te wegen mag dit (mits goed voorbereid) nooit langer duren als 5 minuten;
  2. Uitzondering op artikel 5 lid 1 is, als de vis wordt gevangen in het laatste nachtelijke uur dan mag deze gefotografeerd worden in het eerste uur van de zonsopgang, zodanig dat deze vis een zo kort mogelijk verblijf in een speciale drijvende "weigh sling" heeft gehad;
  3. U dient na het fotograferen van de vangst deze direct terug te zetten, het fotograferen van de vangsten mogen nimmer belangrijker zijn als de gevangen vissen. Let op !!! voor HSV Ons Genoegen Maaspoort is sportvisserij en dus ook de gevangen vis zeer belangrijk, bij overtreding van artikel 5 komt u bij constatering op een schorsing of erger te staan !!!

  Waarom is dit nou zo belangrijk:
  In vele viswateren van 's-Hertogenbosch zwemmen diversen karpers rond met extreme beschadigingen, ook aan onze verenigingswateren zien we dat helaas meer en meer terug. Vele karpervissers willen graag een mooie en/of zware karper vangen, een karper van 5 Kg kost al snel € 30,-. De geldelijke waarde van een 20 Kg exemplaar is ongekend, de sportvisserij waarde is voor een karpervisser vele malen groter. Geen enkele vis vind het prettig of wordt er beter van om in een zak of iets dergelijks bewaard te worden, daarom zo kort mogelijk onder strikte voorwaarden of helemaal niet. Ook niet onbelangrijk, na u komen er nog meer vangers. De karper zijn niet van u maar van alle leden (de vereniging).

  Daarom luid het reglement op dit punt als volgt:
 • 5. Er mag uitsluitend één drijvend type "weigh sling" gebruikt worden onder strikte voorwaarden dat, de "weigh sling" uitsluitend gebruikt voor een korte tijd voor het klaarleggen van het fotomateriaal, de zijkanten van deze weigh sling moeten dicht gemaakt worden nog boven de onthakingmat voor de eventuele weging, de onderzijde moet rond afgewerkt zijn, (zie de voorbeeld afbeeldingen), dat er maximaal één grotere vissoort mag worden bewaard.

 • Death-rig systemen verboden:
  Begin seizoen 2020 is met enkele gespecialiseerde leader vissers wat onderzoek gedaan om 100% safety te vissen met leaders. Hierover is elders op deze website een artikel geplaatst Zijn leadcore systemen altijd death-rig systemen ! met fotomateriaal en aan dit artikel worden binnenkort zaken toegevoegd omdat het vissen met leader systemen bij sommige niet volledig safety was. Het is niet de bedoeling en in strijd met de reglementen dat de onderlijn aan de leader blijft vastzitten bij een lijnbreuk.

  Ga in het kanaal vissen als je lak hebt aan de reglementen, ga niet lopen zeuren als Het Bestuur uiteindelijk een sanctie aan je oplegt.

  Mocht u nog wat leestijd hebben deze week of maand: De reglementen.

  Met vriendelijke groet, Het Bestuur van HSV - Ons Genoegen Maaspoort.

  Verwerkingstijd: 0.04 seconden
  1,792,505 unieke bezoeken