Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Buien - Radar

Visuitzettingen 2021

Vis uitzettingenBeste leden,

Op 17 november j.l. zijn er 300 Kg spiegelkarpers met Hongaarse bloedlijnen geleverd door Peschkes, het aantal 64 stuks.

Meer informatie over deze vis-uitzetting met foto's is opgenomen op de website: Visuitzettingen van HSV Ons Genoegen Maaspoort

Het bestuur bedankt de helpende handen.

CARP DEN BOSCH 2021 UPDATE

Karper


CARP DEN BOSCH 2021 UPDATE (Nederlands)
Vanwege de onzekerheid rondom de COVID-19 pandemie en de behoefte vanuit onze standhouders om vooruit te plannen, voelen wij dat het in ieders belang is om de live editie van Europa’s grootste en beste karperbeurs in de Brabanthallen, Den Bosch uit te stellen.

Na 26 opeenvolgende, jaarlijkse beursedities was dit geen makkelijke beslissing. Met de constante veranderingen in reismogelijkheden, het sluiten van grenzen en het risico op het verspreiden van het virus, voelen wij dat we niet de standaardkwaliteit van de beurs kunnen garanderen voor onze bezoekers.

We hopen dat het virus onder controle is in 2023 en wij zijn voornemens om de beurs in de Brabanthallen in Den Bosch te laten plaatsvinden van 20 tot 22 januari 2023.

Noodkreet Grote Karper Den Bosch

Bestuurs mededelingHelp jij ons?

Momenteel bestaat het bestuur van De Grote Karper uit slechts 3 personen!
Wij zijn daarom op zoek naar actieve nieuwe bestuurs- en/of commissieleden.

O.a. bij het ondersteunen van de volgende werkzaamheden/activiteiten:
 • Viswaterbeheer, o.a. maaien en snoeien van de waterkanten
 • Controle visdocumenten
 • Organiseren viswedstrijden senioren o.a. voor witvis en karpervissen
 • Organiseren van jeugd activiteiten, o.a. jeugd informatiedag/dagen, jeugd viswedstrijden

 • Pak je kans en laat nu eens zien hoe jij zaken gaat aanpakken in het algemeen belang van de sportvisserij !
  Bezoek de website De Grote Karper voor aanvullende informatie. Interesse, neem contact op met de voorzitter van De Grote Karper t.w. Ad Kemps.

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur van De Grote Karper.

  Nieuwe sponsor gevonden

  Bestuurs mededelingHSV Ons Genoegen Maaspoort heeft er weer een nieuwe sponsor bij:

  En dat is Boy Bertrums De Kaaskoning en staat al jaren op de markten met zijn vele kaas specialiteiten. Er is een sponsorpagina aangemaakt op onze website die te vinden is op: Boy Bertrums - De Kaaskoning

  Boy staat elke vrijdag op Lokeren Passage Maaspoort.


  Doe zaken met onze sponsoren, daar worden we als vereniging beter van.


  Gebroeders Heijkoop (Grain Baits) winnen HSVOGM-Open wedstrijd deel 1 - Jack en Gerry winnen deel 2.

  Karper wedstrijdenHSVOGM-Open deel 1 (25 september):
  De heren Heijkoop t.w. Jarno en Hans Heijkoop (Grain Baits) hebben op 25 september de HSVOGM-Open (deel 1) wedstrijd 2021 gehouden bij 't Mun gewonnen.

  De vereniging had vijver 6/7 compleet afgehuurd bij 't Mun om dit jaar de HSVOGM-Open wedstrijd 2021 te houden. Op voorhand hielde de deelnemers er al rekening mee dat de gebroeders Heijkoop geduchte tegenstanders kunnen zijn.

  Jarno vist samen met broer Sven regelmatig commercial wedstrijden, commercial vissen houdt in dat er met de method feeder of vaste hengel op karper wordt gevist. Sven was verhinderd en als vervanger schoof Hans Heijkoop (Pa) aan.

  HSVOGM-Open deel 2 (30 oktober):
  Jack en Gerry hebben met 70,5 Kg de HSVOGM-Open deel 2 gewonnen, de gedoodverfde favorieten waren ook deze keer Jarno en Sven Heijkoop, het deelnemersveld merkte al op dat we die twee moeten pakken op die momenten dat de gebroeders Heijkoop verzwakt zijn of wanneer ze even niet goed opletten, en zo geschiede.........

  Lees meer hierover op: HSVOGM-Open wedstrijd 2021

  Plaatsing scooter aan het water

  Bestuurs mededelingBeste leden,

  Bij plaatsing van je scooter aan onze verenigingswateren dien je er voor te zorgen dat deze nooit in het water kan vallen. Het reglement zegt hierover letterlijk: scooters en andere voertuigen dienen ten aller tijden op ruime afstand van het viswater / oever geplaatst te worden zodat bij omvallen de vloeistoffen hieruit op geen enkele wijze in het viswater terecht kunnen komen.

  Want anders kunnen we dit krijgen:
  Op de afbeeldingen zien we voorbeelden die we beslist niet willen, een grote olie of benzine vlek - de politie vist een gestolen scooter uit het water - een dode karper. De eerste foto de olie / benzine vlek die werd aantroffen op een zondagmorgen om 6:30 uur, de oorzaak zo bleek later was een omgevallen scooter te zijn en de benzine was eruit gelopen en in het oppervlaktewater terecht gekomen.  We zijn allemaal maar mensen en een ongeluk zit in klein hoekje ook dat is beslist waar, voorkomen en je houden aan de reglementen is toch echt beter als het bovenstaande toch ?

  Hengel gestolen aan de Noorderplas

  Controleurs mededelingenDrie personen bezoeken karper-visser aan de Noorderplas:
  Op dinsdag 10 aug 2021 zit Marcus al enige uren te vissen aan de Noorderplas, zo rond de klok van 22:00 uur komen drie personen langs de visstek zone 7A gelopen, ze gaven hun ogen goed de kost.

  Deze mannen lopen verder richting zone 8 - 9 maar zijn na krap 5 minuten weer terug op zone 7A. Ze vragen Marcus of hij Engels spreekt, en de man stelt in het Engels met een Roemeens dialect wat vragen. De twee andere personen praten gebrekkig Nederlands maar ook hiervan krijgt Marcus de indruk dat het om Roemenen gaat.

  Wat gevangen - zitten hier grote vissen - het is niet druk zijn de vragen die gesteld worden. Marcus vist met twee hengels maar heeft een spodhengel tegen zijn tent staan en deze is met het klittenband bandje vastgezet. Marcus wordt afgeleid en krijgt ook nog een aanbeet, de mannen verlaten de visstek en op het moment dat Marcus met de vangst klaar is merk hij dat de spodhengel die tegen de tent stond weg was.

  De drie personen waren geheel uit zijn gezichtsveld verdwenen maar heeft wel gezien dat ze in de richting de flat Burchtenlaan gelopen zijn.

  Signalementen:
 • geschatte leeftijd van de drie mannen rond de 45 jaar;
 • één persoon was kaal en deze droeg een bril;
 • de andere twee personen hadden donkerblond (bruin) haar, waarvan een persoon krullend;
 • lengte van de mannen was rond de 175 cm.

 • De hengel die is meegenomen: een Nash Pursuit lengte 3 meter (10 ft). Zie de afbeelding.  Waar je ook vist in de omgeving, let goed op je spullen tijdens het vissen mannen. Onze controleurs zien regelmatig telefoons en andere waardevolle spullen rondslingeren op de visstekken. Bij een aanbeet of dril heb je geen zicht meer op je spullen en we kunnen er ook niet vanuit gaan dat er aan de Noorderplas niks gebeurd, een en ander hangt sterk af van wie er op bezoek komt.

  ---------

  Update 11-aug-2021 10:00 uur:
  De hengel met molen is teruggevonden, deze was ongeveer 100 mtr verderop door de mannen in het water gegooid.

  Let goed op je spullen is het advies, ze vragen of je iets gevangen hebt maar ondertussen willen ze jou te grazen (vangen) nemen.

  Ook Mees kan er wat van

  KarperZo vader zo zoon:

  Mees van Creij was tot voor kort nog witvisser maar daar denkt hij nu iets anders over. Afgelopen weekend samen met zijn Pa op pad, lekker een weekendje vissen aan de Noorderplas. Zoals gebruikelijk bij kinderen slaat dan ook de verveling een beetje toe, Mees niet te flauw hij ging wat rommel links en rechts opruimen. Maarja er moeten ook vissen gevangen worden en zo geschiede, John is normaal druk in de weer met zijn bedrijf Van Creij Infratechniek maar op zijn tijd moet er ook gevist worden.

  Onder een appelboom vallen geen peren:
  Hoe leuk is het niet om vader en zoon met zoveel plezier aan de waterkant zien vertoeven. De eerste karper was voor Mees nog een klus om deze vangst onder controle te houden, daarentegen leverde het wel een mooie actiefoto op. Maar dat kan ik beter dacht Mees die snel leert en dat zien we terug op foto 2 met flinke schubkarper. Foto 1 is ook een bijzondere vangst, een in 2018 uitgezette rijen-spiegelkarper. Zijn vader John heeft van dezelfde lichting een juweel van een volschub-spiegelkarper gevangen die ook in 2018 is uitgezet. Het ging destijds om een uitzetting van o.a. 150 Kg voorgeselecteerde rijen- volschub karpers.

  Naast de karpers op de afbeeldingen hebben ze nog meer karpers gevangen, voor John was het vissen samen met zijn zoon Mees genieten in het kwadraat. John omschreef het met de woorden "het was geweldig om zijn snoetje te zien op het moment dat de karper op de onthakingsmat lag".

  De vis uitzettingen (een overzicht daarvan vindt u hier) samen met het visstand-beheersplan dat al weer jaren loopt werpt meer en meer zijn vruchten af en daar doen we het met zijn allen voor.

  Dringende oproep !

  Dringende oproep !Dringende oproep:
  Beste leden, er wordt tegenwoordig meer en meer gevist met kunstaas. Ook wafters en popups van welk merk ook vallen hieronder. Als je je HAAKAAS vernieuwd dan gooien we dit kunstaas niet in het viswater. Alles wat zwemt en loopt, zoals honden, katten, eenden, ganzen, zwanen en vissen noem maar op die het kunstaas opeten worden er ziek van of erger. Met alle gevolgen van dien het is not done !

  Behandel kunstaas als plastic, het is bedoeld als haakaas en niet bedoeld om op te eten voor welk dier ook. Wil je graag en volledig veilig wafter of popup vissen, gebruik dan een stukje kurk dat b.v. tussen een doormidden gesneden boilie zit opgesloten.

  Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort.  Een beter milieu, dat begint echt bij jezelf.

  NieuwsEen beter milieu, dat begint inderdaad bij jezelf.
  Morgens vroeg hebben leden van het bestuur een rondje gemaakt omdat de dag ervoor het Burgemeester van Zwietenpark en de oevers van de Noorderplas op een ogenschijnlijke manier goed gebruikt werden. Hier en daar werd een BBQ aangestoken waarbij de rook opsteeg tot aan de Maaspoortweg. Dit gebeurde op zone 1 de zogenaamde Omron hoek, bij de Maaspoortweg stonden enkele auto's geparkeerd met hierop buitenlandse kentekenplaten.

  In deze zone werd al eerder behoorlijk wat rommel opgeruimd door leden van de visclub dat door anderen recreanten was achtergelaten. BBQ met vis en vlees resten hetgeen ratten en ander ongedierte alleen maar in de hand werken zijn voor de zoveelste keer opgeruimd en ook nu weer gemeld bij de gemeente. Alle lof voor de gemeente omdat de rommel op de dag van melding ook weer is opgeruimd.
  Op een van de afbeeldingen zijn de etensresten nog duidelijk zichtbaar, te smerig om aan te pakken. Maar los hiervan, wat voor een viezerik ben je eigenlijk als je zoiets op de grond achterlaat alwaar een vuilnisbak letterlijk enkele meters verderop staat. Een duidelijk gevalletje van dweilen met de kraan open waarin de jeugd of vissers meestal de schuld krijgen.

  Dit kan niet langer en hier wordt aan gewerkt........

  De bloemen gaan vandaag naar Bea:
  Helaas hebben we op d.d. 11 juni 2021 nog steeds geen handhaving gezien hierop betrekking hebbende. Met enige regelmaat zien we wel wijkbewoners die op eigen initiatief de rommel zo goed als dat kan opruimen. Bea loopt regelmatig rond en merkte op dat de vissers de schuld krijgen maar die laten nooit rommel achter, het zijn de dagjesmensen met name de jeugd die er verantwoordelijk voor zijn.

  Zwemmers opgelet:
  Dat de Noorderplas gebruikt wordt om te chillen, te zwemmen en recreëren is alleen maar geweldig. Volgens de gemeente is de Noorderplas geen aangewezen zwemwater zoals dat heet. Is zwemmen in natuurwater veilig? Is het water schoon? dat zijn vragen die dan getoetst worden.

  Op 11 juni raakte een kind behoorlijk gewond aan haar been vanwege de puin en ijzerresten die aan sommige oevers van de Noorderplas liggen, als hengelsport vereniging weten we dat met name de oosterlijke oevers voor zwemmen absolute niet geschikt is. In het verleden (10 tallen jaren terug) is op die oevers puin gestort om afkalving van de oevers tegen te gaan. Het meisje dat gewond raakte is door een van onze bestuursleden geholpen en plakte de bloedende wond dicht met leukoplast.

  Aan deze oostelijke oevers huizen ook parasieten zoals de ankerworm en kleine bloedzuigers, kinderen die daar in het verleden zwommen kregen last van behoorlijk uitslag en jeuk en konden die nacht niet slapen. Op het puin zitten vele driehoeksmossels en deze hebben vlijmscherpe randen, ga je er met blote voeten op staan dan is de kans groot dat je een snijwond oploopt. Als buitenwater officieel wordt aangemerkt als zwemwater kun je er vanuit gaan dat er wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van wormpjes. Als er larven in water zijn aangetroffen, verschijnen er over het algemeen waarschuwingsborden langs de kant. Ons advies ga zwemmen in een door de gemeente aangewezen zwemwater, wil je toch zwemmen in de Noorderplas vermijd dan het oostelijke gedeelte van de Noorderplas en de botensteiger.

  De vereniging gaat een poging doen om de ijzer resten eruit te halen, zwemmen is en blijft een risico.

  Verwerkingstijd: 0.06 seconden
  1,734,485 unieke bezoeken