Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

September 2022

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Actueel - Info

Buien - Radar

Van de sercretaris

Bestuurs mededelingGeachte vissers, zoals u weet gaat er in het nieuwe jaar 2010 het een en ander veranderen en zeker voor onze karpervissers, zoals u waarschijnlijk al heeft gehoord is het nachtvissen aan strengere regels gebonden door de Gemeente 's-Hertogenbosch, voor 2010 is het verplicht om een "nachtvispasje" te hebben als u wilt gaan nachtvissen. Deze pas is (gratis) verkrijgbaar op het secretariaat. Ook is het verboden (door aanpassing APV) om met een tent langs het water te vissen. U mag alleen nog met een paraplu langs het water nachtvissen. Al deze info (APV) kunt u terug lezen elders op deze website. (Zie ook afbeeldingen nieuwe reglement)

De pachthebbende moet hierop strenger gaan toezien en hierop zal ook strenger worden gecontroleerd door onze controleurs. Verder wensen wij u allen veel strakke lijnen voor het jaar 2010.

Namens het bestuur.

Vispassen zijn binnen.

VIS-pasLeden-administratie

Geachte leden; De nieuwe Vispassen voor het volgende jaar zijn meestal binnen op het secretariaat in maand 11 van het kopende jaar. Is uw betaling voor het volgende jaar voldaan dan wordt de VISpas voor 01-01-(nieuwe visjaar) bij u thuis bezorgd, heeft u echter nog niet betaald en wilt u de VISpas wel ontvangen betaal dan zo snel mogelijk zodat ook deze alsnog bezorgd kunnen worden !

Wenst u geen vispas van onze vereniging meld dit dan even op het secretariaat.

Overzicht prijslijst VISpas op: Prijslijst VISpas.

Bij voorbaat dank: De leden-administratie.

Vispas

VIS-pasOp 1 januari 2007 verving de VISpas, in handig creditcardformaat, de welbekende Sportvisakte en Grote Vergunning. Met de VISpas kun je vissen in alle wateren die in de bijbehorende Lijsten van Viswateren zijn ingebracht.

Samen met je VISpas of Kleine VISpas vormt je Lijst van viswateren de schriftelijke toestemming om ergens te mogen vissen. In de lijsten van viswateren zijn de wateren opgenomen, waar je mag vissen met het betreffende document.

Bij deze HSV Ons Genoegen Maaspoort kunt u de nieuwe VISpas aanvragen en de nieuwe vispas 2010 wordt opgestuurd in december 2009 en januari 2010 na betaling! Klik links in het navigatie panel als u contact wilt opnemen met onze secretaris.

Vissen zonder tent

Bestuurs mededelingIn het Brabants Dagblad werd er al eerder over bericht dat het nachtvissen met tent verboden zou zijn. Lees het artikel op: Vissen zonder "nachttent"

Het nachtvissen is wel toegestaan echter dient men het reglement elders op deze website grondig te lezen om een boete of verwijdering van de BOA's en controleurs te voorkomen.

Vissen met tent is nu verboden om de volgende redenen:
Aanpassing wet op de openluchtrecreatie (WOR) die stelt dat: Het is verboden zonder vergunning van burgemeester en wethouders een kampeerterrein te houden. En van het verbod, bedoeld in het eerste lid, kunnen burgemeester en wethouders vrijstelling of ontheffing verlenen voor....

De Algemene Plaatselijke Verordening 's-Hertogenbosch (APV) is ook aangepast op artikel 18. en stelt dat: Het is verboden zonder vergunning van burgemeester en wethouders de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan.

Wat zonder een vergunning van burgemeester en wethouders wel mag is het gebruik van een paraplu omschreven in het karper reglement elders op de website. Voor de wedstrijden vragen we dan een vergunning aan zodat de tent wel gebruikt kan worden voor o.a. de karper koppelwedstrijden.

Wedstrijden

WitvisDe witvis wedstrijden zijn door de wedstrijdcommissie vast gesteld en u vind een uitgebreid verslag hiervan onder Artikelen > Wedstrijd kalender.

Voertip van de maand november

Voertip van de maandDeze voertip van de maand wordt u aangeboden door het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort. Heeft u ook een voertip voor een van de volgende maanden dan horen wij dat graag.


600 gr. paneermeel, 300 gr. beschuitmeel, 300 gr. polenta, 100 gr. koekjesmeel, 200 gr. collant, 50 gr. eivoer, 75 gr. venkel en 75 gr. koriander.

Vangse.......

Terugzetverplichting aal per 2009

Controleurs mededelingenTerugzetverplichting aal per 2009

7 juni 2008 Sportvisserij Nederland heeft op zaterdag 7 juni 2008 op haar Algemene Ledenvergadering besloten om voor de sportvissers een algehele terugzetverplichting voor aal in te stellen. Dit besluit werd door een meerderheid van de aangesloten hengelsportfederaties genomen. Praktisch betekent dit dat sportvissers per 1 januari 2009 alle gevangen aal direct in hetzelfde water moeten terugzetten.

Karperkoppelconcours 11, 12, 13 mei 2007

Karper wedstrijdenEindelijk was het dan zover, het was door de weersomslag dat iedereen er vol vertrouwen dit week-end voor ging zitten. De stevige zuidwester en de nodige mm aan regen waren in de dagen er voor en bij aanvang ook present.

Vlak na de loting werden overvallen door een korte maar hevige hagel/regenbui, zodat de hengels (bij ons) iets later dan gepland te water gingen. Zuid-west 4/5 temperaturen rond de 16graden en s,nachts 10 .......ideaal zou je zeggen, niets bleek minder waar!

Mede organisator Jeroen had nog wel voor een mooie map met wedsrijdformulier gezorgd om de vangsten overzichtelijk te noteren. Helaas, er werd niets gevangen, door niemand.
Maar toen in de blessuretijd om 11.50 was het raak, op stek nr6, kreeg Francois (den buul) een fluiter!

Na een korte dril lag er een spiegel van 11.5 kilo op de mat, een oerkreet en een dikke grijns bij buuleke! De rondvraag om het in september over te doen was door iedereen volmondig met ja beantwoord. Vorig jaar kwamen buul en schenk 1 pondje tekort voor de 3e prijs dus de troffee is goed terecht gekomen en blijft op de maaspoort!

Wat wel inhoud dat buul volgend jaar stek 11 in de italiaanse wijk krijgt.....hahahaha. De pannenkoek die hij ving zat wel vol met hom!!!! (buul ook na het foto,s maken). Was de paai onze spelbreker? Vermoedelijk wel wie het weet mag het zeggen! Bedankt voor jullie deelname, hopelijk allemaal tot volgend jaar! De foto's staan in ons fotoalbum

Hein S
Verwerkingstijd: 0.04 seconden
1,599,848 unieke bezoeken