Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Buien - Radar

Massale visssterfte Heinis

Bestuurs mededelingEen van de Heinis wielen die deel uitmaken van onze viswateren is getroffen door massale vissterfte, in het najaar hebben een groep vrijwiligers nog wat karpers kunnen redden maar helaas kunnen we nu niets meer doen. Enkele maanden geleden werden er in de Heinis al meerdere dode karpers, brasem en snoeken aangetroffen. De foto's die daarvan gemaakt zijn daar wordt de sportvisser niet vrolijk van.

Het dagelijks bestuur van HSV Ons genoegen Maaspoort maakte al eerder melding van de zeer slechte wateromstandigheden van de Heinis wielen, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, en Gemeente werden op de hoogte gebracht echter is het voor visstand beheer te laat. Schade is enorm voor HSV Ons Genoegen die niet over de financi?le middelen beschikt om dit te herstellen.

Klik op lees meer.

Viswedstrijden

Bestuurs mededelingEen tijdje geleden werd door de wedstrijdcommissie de nieuwe agenda geplaatst van het wel en wee van de nieuwe wedstrijden die gepland staan voor het jaar 2010.

De wedstrijdcommissie heeft van de federatie informatie ontvangen dat sommige delen waar voorheen wedstrijden gehouden werden niet meer vallen onder de federatie wateren die we bij de VIS-pas gekregen hebben. De wedstrijdcommissie zal via de website zo spoedig mogelijk informeren over deze nieuwe ontwikkelingen en zal dan later de agenda hierop aanpassen.

Ter info voor de karper vissers, ook deze mogen meedoen aan de witvis wedstrijden en dit is best interessant omdat het gewicht telt voor de score.

Super Maaspoort wordt een Jumbo

NieuwsDe Super de Boer aan de Lokerenpassage in Den Bosch wordt een Jumbo supermarkt. De Super de Boers aan de Pettelaarseweg en aan het Rivierenplein worden een C1000-filiaal. Ook Helvoirt krijgt een C1000. De Super in Berlicum weet vooralsnog alleen dat het geen C1000 wordt en in Rosmalen op Vreeburg kon nog niemand reageren. De C1000 aan de Pastoor van Thiellaan is onlangs al veranderd in een Jumbofiliaal.

Het Brabants dagblad berichte hetgeen vandaag (7 jan 2010) bekend is gemaakt door het Jumboconcern.

Dit bericht is voor de bewoners van de wijk Maaspoort en omgeving een goed bericht als je de prijzenvergelijk website SUPERS.nl mag geloven, in de Prijsvergelijking tabel is scoort Super de Boer het slechts en hier ben je dus duurder uit. In de Kwaliteitsvergelijking tabel scoort de Jumbo ook beter als de huidige Super de Boer, wil je nog goedkoper uit zijn dan is Nettorama een goede optie.

Super de Boer is de duurste winkel om boodschappen te doen. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. De bond constateert een prijsverschil van 16% tussen Nettorama en Super de Boer. In de Prijsvergelijk tabel staat Jumbo net iets onder Nettorama, voor dat verschil kun je met de huidige benzineprijzen niet naar een andere Supermarkt rijden om aldaar te gaan schoppen.

In de wandelgangen wordt gesproken dat het huidige parkeerdek ook met een lift wordt uitgerust zodat de boodschappen en winkelwagen ook op dit parkeerdek uitgeladen kunnen worden. Verder gaat de gemeente iets aan het achterstallige onderhoud doen zodat de Lokerenpassage klaar is voor de grotere toeloop die verwacht wordt.

Nieuw jaar

Bestuurs mededelingNamens het bestuur van HSV OGM wensen wij alle leden en bezoekers van onze website een gezond en vis reik 2010 toe.

EEN ZEER GOEDE TIP!

NieuwsMedewerkers van ambulance diensten maken steeds vaker mee dat de patient wel een mobieltje bij zich heeft, maar dat we de hele GSM moeten doorspitten om het telefoonnr. te vinden van Ouders/Partner etc. om een contactpersoon te vinden.

Dit hebben we hier in de groep besproken en zijn tot een slimme landelijke oplossing gekomen.
De zgn ICE code.

Wij stellen voor dat iedereen in zijn GSM een adres cre?ert onder de naam "ICE" - In Case of Emergency -. Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon/personen waar in geval van nood contact mee moet worden opgenomen. "ICE" IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING.

Vanaf dan weet de politie, de ambulancier, de dokter, enz... steeds met wie ze contact op moeten nemen. Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,... 't Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan verschil maken in snelheid van contact.

Cre?er nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM en vertel andere dit ook te doen.

Namens ambulance groep Nederland.

Heinis wielen

Bestuurs mededelingNamens het dagelijks bestuur van HSV Ons genoegen Maaspoort, wil ondergetekende als voorzitter van HSV melding maken dat er beweging zit in de onderhandelingen met; Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Gemeente en HSV, met betrekking tot de Heinis, de strekking van dit verhaal is als volgt;

* Staatsbosbeheer heeft de boodschap(pen) m.b.t. de wielen in de Heinis(natuurgebied) in goede orde ontvangen.

Staatsbesbeheer heeft wat betreft deze wielen in de heinis(natuurgebied) het nodige kort gesloten met het Brabants landschap. Belangrijk is dat wij dit geheel zien als een serieuze aangelegenheid en uiteraard daar nader over willen spreken met alle belanghebbende.

Op zich een goede zaak dat deze kwestie aan de orde is gesteld en aangekaart door zowel HSV OGM als Kees Meurs, bewoner van de Heinis en natuurliefhebber. Er wordt op korte termijn een overleg gepland. U zult daarvoor als HSV OGM worden uirtgenodigd. Alle partijen zullen daarbij aanwezig zijn, namens Staatsbosbeheer zal de heer Roy Fleuren deelnemen, namens Brabants Landschap zal de heer Theo Quekel deze zaak behartigen, namens de Gemeente de heer J. Mees, bioloog van beroep en HSV OGM zal worden vertegenwoordigd door de heren A van Houtum en de voorzitter Cees Melis.

Het gaat hier om een intergraal plan van aanpak om de viswielen van een betere waterkwaliteit te voorzien, de verlangding voor een deel tegen te gaan en de natuur omstandigheden in dit unieke natuurgebied in 's-Hertogenbosch te verbeteren.

Wij als bestuur zullen onze leden hiervan op de hoogte houden, teken ik,

Cees Melis,
voorzitter HSV OGM

Artikel Piet-G

NieuwsSnoekvisser pur sang is Piet-G, een schitterend artikel geplaatst over deze snoekvisser waarvan we het vermoeden hebben dat hij in zijn vorige leven zelf als een snoek (die onvangbaar was) heeft rondgezwommen in de Nederlandse wateren. Een van de beheerders is samen met Piet druk doende geweest om het juiste en mooie foto materiaal aan het artikel toe te voegen, het artikel zal mooier en dus fraaier worden naarmate de tijd verstrijkt.

Vissen is zo rustgevend !


Het artikel is te vinden op: Artikel Piet-G Krach en Macht .....

Geplaatst in artikel-onderwerp "bijzondere verhalen" is op dit artikel beslist van toepassing, schitterend geschreven met een passie voor onze hobby en het verhaal komt met gevoel recht uit zijn hart op deze website te staan. Kortom een aanwinst voor de website van HSV Ons Genoegen Maaspoort. Veel leesplezier........

Van de sercretaris

Bestuurs mededelingGeachte vissers, zoals u weet gaat er in het nieuwe jaar 2010 het een en ander veranderen en zeker voor onze karpervissers, zoals u waarschijnlijk al heeft gehoord is het nachtvissen aan strengere regels gebonden door de Gemeente 's-Hertogenbosch, voor 2010 is het verplicht om een "nachtvispasje" te hebben als u wilt gaan nachtvissen. Deze pas is (gratis) verkrijgbaar op het secretariaat. Ook is het verboden (door aanpassing APV) om met een tent langs het water te vissen. U mag alleen nog met een paraplu langs het water nachtvissen. Al deze info (APV) kunt u terug lezen elders op deze website. (Zie ook afbeeldingen nieuwe reglement)

De pachthebbende moet hierop strenger gaan toezien en hierop zal ook strenger worden gecontroleerd door onze controleurs. Verder wensen wij u allen veel strakke lijnen voor het jaar 2010.

Namens het bestuur.

Vispassen zijn binnen.

VIS-pasLeden-administratie

Geachte leden; De nieuwe Vispassen voor het volgende jaar zijn meestal binnen op het secretariaat in maand 11 van het kopende jaar. Is uw betaling voor het volgende jaar voldaan dan wordt de VISpas voor 01-01-(nieuwe visjaar) bij u thuis bezorgd, heeft u echter nog niet betaald en wilt u de VISpas wel ontvangen betaal dan zo snel mogelijk zodat ook deze alsnog bezorgd kunnen worden !

Wenst u geen vispas van onze vereniging meld dit dan even op het secretariaat.

Overzicht prijslijst VISpas op: Prijslijst VISpas.

Bij voorbaat dank: De leden-administratie.

Vispas

VIS-pasOp 1 januari 2007 verving de VISpas, in handig creditcardformaat, de welbekende Sportvisakte en Grote Vergunning. Met de VISpas kun je vissen in alle wateren die in de bijbehorende Lijsten van Viswateren zijn ingebracht.

Samen met je VISpas of Kleine VISpas vormt je Lijst van viswateren de schriftelijke toestemming om ergens te mogen vissen. In de lijsten van viswateren zijn de wateren opgenomen, waar je mag vissen met het betreffende document.

Bij deze HSV Ons Genoegen Maaspoort kunt u de nieuwe VISpas aanvragen en de nieuwe vispas 2010 wordt opgestuurd in december 2009 en januari 2010 na betaling! Klik links in het navigatie panel als u contact wilt opnemen met onze secretaris.
Verwerkingstijd: 0.08 seconden
1,541,953 unieke bezoeken