Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

November 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Actueel - Info

Buien - Radar

Luca weet ze wel te vangen.

NieuwsLuca met een mooie kruiskarper:

In het weekend van 5 op 6 september mocht Luca met vader en Mike mee om een nachtje te vissen aan de Noorderplas. Toen hij op de zondagmorgen wakker werd was hij er even niet bij, hij was totaal vergeten een karper gevangen te hebben maar de foto was er nog als bewijs materiaal.

Pap jij bent echt dom riep Luca toen hij al weer een uurtje wakker was, zijn vader Rob had een kuntstvisje aan zijn lijn geknoopt en die vloog eraf al bij de eerste de beste worp. Luca was behoorlijk fanatiek en zat morgens al weer met zijn rugzak in de startblokken om verder te gaan met vissen. Kortom hoe maak je kinderen blij, zo dus. Het resultaat zien we op de volgende afbeelding.We vroegen hem even naar zijn tactiek, "waar hij mee viste" omdat vele witvissers hem dat niet 123 nadoen, met Grain Baits antwoordde hij wel heel erg snel met een houding alsof hij er al jaren ervaring mee had.


Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl


12 karpervrienden naar Ghost Lake Italie 2020

KarperGhost Park Lake Italie:
Kevin heeft een leuke visvakantie georganiseerd, 12 Bossche karpervissers pur sang hebben gezamenlijk Ghost Park Lake in Italië compleet afgehuurd voor een indrukwekkende karper vissessie. In het weekend van 5 september vertrekken ze om aldaar een week lang startende op de maandag als 6 koppels te karpervissen. Het wordt beslist een serieuze poging om meerdere 20 Kg+ te vangen.

Waarom Ghost Park Lake:
 • Ghost Park is 16 hectare groot
 • 40 stekken, 28 dubbelstekken en 12 single stekken
 • De huidige grootste karper is ten minste 34kg
 • Meer dan 300 vissen tussen de 18kg en 30kg
 • Afstand: vanaf Den Bosch 1190 km
 • Ghost Park is een zeer aantrekkelijk water in het noorden van Italië in de buurt van Vicenza. Het water heeft ongeveer een oppervlakte van 16 hectare. De eigenaar heeft hier de afgelopen jaren niet stil gezeten en heeft er een groot aantal karpers uitgezet. Hiervan zijn er al een zeer groot aantal vissen die de 20kg naderen. Ook zijn er al een groot aantal die er dik overheen gaan. Ongeveer 300 vissen zitten met een geweldig gewicht tussen de 18kg en 30kg. De grootste vis die tot nu toe gevangen is, is een zeer mooie schub van 34kg.

  We wensen de mannen heel veel succes, we worden met enige regelmaat op de hoogte gehouden over de gebeurtenissen en vangstresultaten die we graag delen.

  Wil je meer over deze vistrip weten, klik hier en lees meer over deze Ghost Park Lake trip 2010

  Aangewezen Honden zwemplaats

  Controleurs mededelingenAangewezen honden zwemplaats:
  Mag het toegangspoortje van de aangewezen honden zwemplaats afgesloten worden, nee dat is niet toegestaan.

  Deze aangewezen honden zwemplaats is door de gemeente hiervoor speciaal aangelegd en valt binnen de openbare ruimte. De botenhelling wordt o.a. gebruikt voor calamiteiten en oefeningen van brandweer die met enige regelmaat graag vaar en duik oefeningen houden aan de Noorderplas. Het is ondertussen al weer jaren geleden dat er destijds juist in goed overleg en samenspraak met de hondenbezitters - omwonenden en gemeente er voor honden een aangewezen zwemplaats zou komen die door de gemeente destijds is gerealiseerd.


  Het gaat dus om een aangewezen plaats, zonder dat de hond aangelijnd is en mogen alhier binnen de hekken de honden het gehele jaar door los lopen en zwemmen. De laatste tijd wordt het toegangshek en poortje door iemand afgesloten, soms met tyerips (kabelbinders) maar recent ook met een ketting en slot. Dit gebeurd niet door de gemeente of de visvereniging HSV Ons Genoegen Maaspoort. Het gaat om openbare ruimte, de Noorderplas is van ons allemaal, ieder zijn plezier en pret binnen de juiste normen en waarden.

  Het vermoeden bestond dat mogelijkerwijs een beheerder of een huismeester van de Pisa Flat hiervoor verantwoordelijk was, recentelijk is via Email bevestigd dat iemand op persoonlijke titel voor de afsluiting verantwoordelijk is. Deze persoon heeft overlast van de blaffende honden, hij en ook de andere bewoners worden er gek van. De hekwerken zijn van de gemeente, voor overlast moet men bij de gemeente zijn en als vereniging zijn wij hierin geen partij en dat willen we graag zo houden.

  De gemeente informeerde bij de vereniging of de vereniging dit met bepaalde redenen nodig vond, visa versa informeerde de vereniging of de gemeente er verantwoordelijk voor was. Toevalligerwijs belde recentelijk iemand van de Pisa Flat nog met de secretaris van de visvereniging over deze kwestie, per Email ontvingen wij van de huurders belangen vereniging (HBV) Pisastaete het bericht dat zij niets met het afsluiten van de poortjes van doen hebben. Het afsluiten is waarschijnlijk gedaan door een van de bewoners van de Pisastaete op persoonlijke titel zo werd aangegeven. Volgens een bewoner komen er bussen vol om hun honden te laten zwemmen, wel 250 honden of meer per dag. Dat honden blaffen tijdens het spelen dat geloven we wel maar maak het net groter als het is.

  Omdat het om openbare ruimte gaat mag niemand het zomaar afsluiten zolang er geen direct gevaar voor andere bestaat. Honden mogen juist daar los en dus niet aangelijnd lekker zwemmen, ook de jeugd mag lekker plezier laten maken aan de Noorderplas. Daar waar de openbare ruimte voor bedoeld is.

  De gemeente had een medewerker opdracht gegeven de tyerips te verwijderen, enkele controleurs van de vereniging hadden dat ook al gedaan. We gaan allemaal wat beter opletten, we gaan proberen de persoon die op eigen titel verantwoordelijk is hierover aan spreken en proberen op andere gedachten te brengen.

  Met vriendelijke groet, Het Bestuur van HSV - Ons genoegen Maaspoort.

  Tommy in de lappenmand

  Bestuurs mededelingOp 23 juli j.l. bereikte ons een minder leuk bericht:

  Tommy is een van onze leden die met enige regelmaat graag vertoeft al vissend aan de Noorderplas, dat gaat helaas voor een langere tijd niet meer lukken.

  Tommy is van een ladder gevallen en heeft hierbij een behoorlijk smak gemaakt, het resultaat is dat hij van boven naar beneden zo'n beetje het hele pakket gebroken heeft met vele kneuzingen. Zijn rug, schouder en bekken gebroken, zijn arm was op meerdere plaatsen gebroken. Vanzelfsprekend heeft zijn hele lichaam een behoorlijke dreun gekregen en dan mogen we voorzichtig stellen dat hij toch nog door het oog van de naald is gekropen.

  Namens de vereniging heeft onze secretaris in het UMC een kaartje afgegeven met beterschap wensen, we gaan duimen en hopen voor Tommy dat het weer goed komt.

  Er is beslist nog een lange weg te gaan:
  Tommy is in het UMC te Utrecht langdurig geopereerd en we moeten met zijn alle een beetje duimen voor hem, dat het voor Tommy voorlopig geen vissen gaat worden dat is voor ons weer gunstig, zone 2 is de komende tijd weer regelmatig vrij :-) en ter compensatie krijgt Tommy voorlopig ontbijt op bed.

  Tommy, beterschap en toi toi toi.

  Grain Baits participeerd in de prijzentafel.

  Bestuurs mededelingWedstrijdcommissie is blij met de komst van Grain Baits:

  Het bedrijf Grain Baits heeft aan de wedstrijdcommissie laten weten bereid te zijn om te participeren in de prijzentafel van de karper koppelwedstrijden en als sponsor van de vereniging. Voor de regelmatige bezoekers van deze website is Grain Baits zeker geen onbekende.

  In de sponsorlijst is Grain Baits vanzelfsprekend opgenomen, meer info over Grain Baits leest u daar. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat naast de grote groep personen ook Grain Baits meedoet in het snelgroeiers spiegelkarper project.  Deelname aan de wedstrijden geld alleen voor leden van HSV Ons Genoegen Maaspoort, deze wedstrijd is verdeeld over drie weekenden. Meer en aanvullende informatie over deze karper-koppelwedstrijden is te vinden op: Karperkoppel wedstrijden 2020


  Grain Baits is er uiteraard ook voor de witvissers:
  Met de witvis producten van Grain Baits kun je zelf je eigen voer samenstellen, maak zelf je lokvoer en speel met de beschikbare granen, poeder en meel producten. Er zijn vele toevoegingen direct uit voorraad leverbaar zoals hennepzaad-meel, vis-meel, knoflook-poeder, kokos, squid-meel, uien-poeder, anijs-zaad, krill-meel, tarwe-glutten, kerrie-meel enz.. enz..

  Onze squares producten (vierkanten blokjes) zijn ready mades en zijn dus lang houdbaar, geen maden nodig, rolt niet weg, dressuur doorbrekend, ideaal op zachte bodem en een betere inhaking.

  Het vissen en voeren met squares in combinatie met wafters op witvis is in Engeland razend populair, het sqaure-baits vissen ook hierin voorziet Grain Baits. Als haak-aas gebruikt men de mini squares 6 mm dit zijn vierkant blokjes van 6x6 mm die o.a. met een elastiekje aan de haak bevestigd kunnen worden. Ook voor wafters bent u bij Grain Baits op het juiste adres. In het volgende fimpje geeft een witvis-specialist een goede uitleg hoe het werkt. Demo witvissen met wafters en squares


  Van Grain Baits naar Staafmarkers:
  Oók staafmarkers.nl is van Hans Heijkoop, hier vind u de staafmarker met een praktisch en efficiënt systeem. De verbindings-connectors zijn vervaardigd van onbreekbaar kunststof (polycetaa). De markers zijn van slagvast PVC, loodvoet is voorzien van RVS scharnierpunt, zodat deze probleemloos mee-buigt wanneer de lijn er tijdens de dril tegenaan komt, de marker zal hierdoor nooit verplaatsen!

  De solide loodvoet van 1,2 kg met platte onderkant zorgt ervoor dat de marker bij stroming of aanbeet niet verplaatst. Licht-kopje is licht van gewicht waardoor de marker mooi recht in het water staat, licht-cel schakelt automatisch in bij invallende duisternis en gaat weer uit bij voldoende daglicht (het lichtkopje brand op 2 AAA batterijen). De brandtijd is gegarandeerd meer dan 15 dagen!  Let op !
  De vakantie staat voor de deur en dan spreekt het voor zich dat u graag gaat vissen, let echter wel op dat Grain Baits van 3 tot 17 augustus gesloten is.
  Alle internet / webshop bestellingen die tot en met 27 juli bij ons binnenkomen worden nog voor onze vakantiesluiting uitgeleverd. Uiteraard kunt u alle producten direct uit de voorraad ook afhalen in onze winkel, deze is geopend tot en met zaterdag 1 augustus.

  Wees er dus op tijd bij, een prettige vakantie gewenst en strakke lijnen.

  Het Team Grain Baits is even op vakantie, jullie hopelijk ook. Bestellingen plaatsen in de webshop is uiteraard geen probleem en deze worden vanaf maandag 17 augustus weer verwerkt.

  Met vriendelijke groet het Team Grain Baits.

  Let op voor sommige planten en insecten.

  Bestuurs mededelingLeden let op:
  Niet alle planten en insecten die we tijdens het vissen tegenkomen zijn vriendelijk gestemd. De Bereklauw die op dit moment weer weelderig groeit is er een van. De plant werd in de 19e eeuw vanuit Azië ingevoerd in West-Europa waarna de plant zich explosief vermeerderde.

  De enorme plant met witte bloemen ziet er prachtig uit, maar kan erg gevaarlijk zijn als sappen en brandharen van de plant in aanraking komen met de huid kan dit tot ernstige brandwonden leiden bij mensen en dieren.

  Op de afbeelding zien we de reuzen Bereklauw, het is een prachtige maar gevaarlijke plant als hij in aanraking komt met de huid. Het sap van de plant kan in combinatie met zon ernstige brandwonden veroorzaken. De huid kan rood worden met plaatselijke zwelling en kleine blaasjes, maar vaak vormen er zich grote blaren die één à twee dagen nodig hebben om tot volle ontwikkeling te komen. De verwondingen kunnen er uitzien als echte brandwonden. Later ontstaat vaak een donkere verkleuring van de huid die maanden kan aanhouden. Als het sap in je ogen terechtkomt, kun je er blind van worden.  Hoe kun je problemen met de Bereklauw voorkomen:
  Het dragen van beschermende kleding en een veiligheidsbril is tijdens het vissen overdreven maar afstand houden is noodzakelijk. Wat doe je in geval met huidcontact, de huid direct grondig spoelen met water. Daarna gedurende minstens een week elke blootstelling aan zonlicht vermijden, verschijnen er toch blaren en wonden, ga dan naar de huisarts.

  Dan hebben we nog de Teek die de ziekte van Lyme kan veroorzaken:
  Het bestuur wil de heren sportvissers - wandelaars en andere natuurliefhebbers ervan op de hoogte brengen dat er ook ongewenste gasten vertoeven aan viswateren, het gaat hierbij om een insect die ongetwijfeld ook aan onze Noorderplas en wijde omgeving voorkomt. De Teek met zijn Tekenbeet kan de ziekte van Lyme veroorzaken.

  LYME ZIEKTE (TEKENBEET, BORRELIA)
  Wat u moet weten van tekenbeten en Lyme-ziekte als u hiermee in aanraking komt door uw werk of in ons geval de sportvisserij.

  Iedereen die op de één of andere manier met de natuur in aanraking komt, moet rekening houden met de kans dat hij of zij door een teek wordt gebeten en zo Lyme-ziekte kan oplopen. Wegblijven uit bossen, bosachtige omgeving en tuinen kunt u niet. Maar u kunt zich wel, door het dragen van de juiste kleding, redelijk beschermen tegen tekenbeten. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is zaak om teken, die zich aan u hebben vastgebeten, zo snel mogelijk te verwijderen. Ook is het verstandig om de datum van een tekenbeet meteen in uw agenda te noteren. Het eerste zichtbare ziekteverschijnsel dat op Lyme-ziekte wijst, is een rode, ringvormige huiduitslag rond de tekenbeet.

  Maar er kunnen ook andere, minder makkelijk te herkennen, klachten optreden. Ga bij klachten die op Lyme-ziekte kunnen wijzen snel naar de huisarts. Lyme-ziekte is vooral in vroege stadia goed en snel, met een antibioticum, te behandelen.  In de bovenstaande samenvatting staat wat u in ieder geval moet weten, als u door uw werk in contact komt met teken. Over tekenbeten en Lyme-ziekte is veel meer te vertellen, er bastaat al langer een artikel over de Tekenbeet op deze website te vinden onder De ziekte van Lyme - Tekenbeet


  Gestolen rubberen boot.

  Controleurs mededelingen
  Gestolen - rubberboot merk NIMarine:

  De politie vraagt de bezoekers van de Noorderplas en het Burgemeester van Zwietenpark om informatie die kan leiden tot het terugvinden van deze rubber boot, merk/type NI Marine licht grijs van kleur met daarop donkergrijze banden.

  Deze rubberboot is in de nacht van zaterdag op zondag 21-juni gestolen, een afbeelding van de boot is toegevoegd. De boot lag vast aan een stalen kabel, de vlonder planken zijn met geweld geforceerd en helaas zijn de bewoners van de Italiaanse buurt in dit geval de Venetië-kade een teleurstelling rijker.

  Delen van dit bericht wordt bijzonder op prijs gesteld.

  Onthaakmat nat of droog.

  KarperOnthaakmat en zonneschijn:
  De onthaakmat is gemeengoed geworden in de karpervisserij. Met beleid leg je de karper erop om deze te bewonderen en te fotograferen. Een goede zaak, maar let erop dat de onthaakmat niet in de volle zon ligt. Deze kan dan namelijk een zeer hoge temperatuur krijgen die zelfs tot 70 °C kan oplopen! Logisch dat we de karper niet op een dergelijke hete mat mogen leggen. En toch zien we dit wel eens gebeuren, uiteraard niet expres maar soms is men gewoonweg in de chaos van een vangst niet bewust van dit feit.

  De onthaakmat nat maken is top:
  Het is daarom belangrijk om de onthaakmat uit de volle zon te houden. Mocht dit niet mogelijk zijn, draai de mat dan even om voordat je de karper erop legt. Bij de badkuip-modellen kan er een handdoek of iets dergelijks overheen worden gelegd. Daarbij nog een emmer viswater of liefst meer emmers over de mat gooien zorgt niet alleen voor een natte mat, maar tevens ook voor een mooi gelijkmatig temperatuur-verloop.

  Carp Zwolle wordt Carp 's-Hertogenbosch

  KarperJa u leest het goed, Carp Zwolle wordt Carp Den Bosch.  Recentelijk werd bekend gemaakt dat Europa’s grootste karperbeurs gaat verhuizen! Komend jaar vindt er dus geen Carp Zwolle plaats, maar kun je van 22 tot 24 januari ‘Carp Den Bosch‘ bezoeken.

  De Brabanthallen zijn eenvoudig te bereiken en er liggen diverse snelwegen rondom Den Bosch. De hallen zijn bovendien dichterbij veel grote steden in Nederland, België en het Duitse Ruhrgebied. Ook met het OV kun je prima terecht: het treinstation van ’s-Hertogenbosch is slechts 10 minuten lopen.

  Onze sponsor Gran Baits is vanzelfsprekend ook weer aanwezig.

  Meer info volgt.

  Drie generaties Melis

  Drie generaties Melis
  Ook Cees onze voorzitter mag graag vissen, het is heel leuk als je dan met een mooie karper op de gevoelige plaat wordt vastgelegd aan een van onze verenigingswateren t.w. de Noorderplas. Voor Cees die ondertussen niet de jongste meer is is het nog steeds genieten in het kwadraat. Het water heeft een magnetische aantrekkingskracht op hem.

  Vandaag was het resultaat een behoorlijke schub-karper, deze kwam op het droge en onze sponsor Grain-Baits had vandaag in ieder geval voor Cees een mooi resultaat neergezet. Maar er gebeurde nog meer, elders aan de Noorderplas bij andere leden van de Fam. Melis werden ook twee karpers op het droge gebracht.

  De karpers elders gevangen maakte het mogelijk dat drie generaties Melis ieder een karper wist te vangen. Cees, Arjan en Mick, oftewel Opa Cees + zoon Arjan + kleinzoon Mick. Ze zijn natuurlijk behoorlijk in hun sas met deze kanjers en met de wetenschap dat er onder een appelboom geen peren vallen is het geen toeval dat het alle drie grote visliefhebbers zijn.

  De weersomstandigheden waren juweel mooi, een aangename wind kwam uit de noordwesthoek en de temperatuur was zo'n 23 graden.

  Verwerkingstijd: 0.08 seconden
  1,259,848 unieke bezoeken