Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Buien - Radar

Baggerwerkzaamheden gestart

NieuwsBaggerwerkzaamheden watergangen Noorderplas:
Waterschap Aa en Maas en de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn begonnen met het baggeren van de watergangen in de wijk Maaspoort. Dit gebeurd ongeveer eens in de zeven jaar met alle watergangen in onze gemeente. Met behulp van machines verwijderen ze de bagger en voeren het vervolgens af. Hiermee verbetert de waterkwaliteit en de doorstroming van het water.

Waarom doen het waterschap en de gemeente dit?
Elk jaar verzamelt zich een laag bagger op de bodem van een watergang. Dit bestaat uit vooral veel blad, maar ook zand, plantenresten en zwerfafval wat naar de bodem zinkt. Met de jaren wordt deze laag dikker, met als gevolg dat het water ondieper wordt. De bagger wordt verwijderd zodat het water goed kan wegstromen en niet voor wateroverlast zorgt.

Ondiepe watergangen nemen ook weinig zuurstof op. Met baggeren wordt dit voorkomen. Het vermindert de kans op stank en dat vissen doodgaan. En diepere watergangen zorgen ervoor dat dieren genoeg water hebben om te kunnen leven en overwinteren. Ook verwijderen ze niet al het bagger, omdat bepaalde diersoorten dit gebruiken als schuil- of vluchtplek.


Flora en fauna:
Tijdens de werkzaamheden wordt ervoor gezorgd dat de dieren in en rondom het water de tijd hebben om zich te verplaatsen. Dit doen ze onder andere door het werk vanaf één zijde uit te voeren. Tijdens het werk houden ze het zuurstofgehalte en de troebelheid van het water in de gaten, zodat vissen niet stikken. Ook baggeren ze bewust in de winter, wanneer dieren niet broeden en planten niet bloeien.

De werkzaamheden duren tot ongeveer 15 maart 2022.

Nieuws in het lang...........

NieuwsRaymond voelde al iets aankomen.....

Raymond verbeterd zijn PB met + 1 Kg:
Nederland kent zijn tweede lockdown vanwege de Coronapandemie, de laatste dagen had Raymond wel behoorlijk veel zin om te gaan vissen. Ook wanneer het wat kouder en natter wordt is dat voor hem geen reden om thuis te blijven. Hij wilde zo graag toch nog een poging doen om zijn PB wat strakker te zetten en hoewel hij het zelf niet goed kan uitleggen maar het voelde voor vandaag beslist goed.

Raymond vist al jaren op karper, vanaf zijn 14e trekt hij eropuit maar er is ook een lange pauze van maar liefst 12 jaren geweest. Op 19 december is de luchtdruk hoog, 1034 hPa, de wind noordoostelijk en de temperatuur is slechts 7 graden. Raymond had het plan om zo rond 08:00 uur aan de waterkant te zijn vanwege de schemeruren. Enkele grapjassen vonden het leuk om morgens om 06:00 uur op alle bellen aan de flat te drukken en nu Raymond toch wakker was ging hij maar wat eerder naar de plas.Kort voor 09:00 uur kwam de enige aanbeet, wat later lag een schubkarper van 18 Kg op de mat en het spreekt voor zich dat Raymond hier heel blij mee is.Hans vangt ze met haring......
Voor Hans is het jaar 2022 behoorlijk goed begonnen, de laatste tijd riep Hans al meer dat hij graag een flinke snoek wilde vangen. Zie daar, wat schets onze verbazing Hans heeft dat doel al snel bereikt. Een behoorlijke meter-snoek kon de verleiding van de haring op 2 januari niet weerstaan, voor Hans een leuke start van het nieuwe jaar.

Mike dacht, dan maar alleen......
Mike had zijn vismaten al meermaals gevraagd om te gaan vissen, Danny zei misschien, John had het weer druk maar de weersvoorspellingen waren alles behalve slecht. Toegegeven er kwam wat regen aan maar de temperatuur was beslist zacht voor de tijd van het jaar. Op 2 januari kwam om 18:00 uur voor Mike een leuke binnenkomer langs, de eerste van het jaar 2022 is binnen WhatsApp-te hij in de algemene HSV-OGM WhatsApp groep en Mike werd breed gefeliciteerd met deze bijzondere vangst.

Grain Baits laat weer van zich horen met de Cherry Mania boilie.
Bij Grain Baits hebben ze iets nieuws uit de hoge hoed getoverd, na uitvoerig testen is een bijzonder goed aasje in eigen keuken gefabriceerd zodat vanaf deze week de complete Cherry Mania range voor iedereen verkrijgbaar is - ReadyMades, Freezers, Squares, Wafters, Pop-ups, Hard hookbaits, Hookbait Dip en Liquid.

Cherry Mania, een super attractief, goed verteerbare en zoete boilie. Een aantal van de gebruikte ingrediënten in deze mix die hier voor zorgen willen we toch even uitlichten.

Gemalen hennep, absoluut een bekend ingrediënt en natuurlijk niet voor niets ! Hiervan hebben we ook meer dan voldoende van gebruikt in deze mix. Het zorgt o.a. voor een grove structuur waardoor alle toevoegingen en liquids goed kunnen uitlekken. Naast dat het een erg goede instant werking heeft bevat hennep ook nog eens veel nutriënten, essentiële vetzuren en een groot scala aan mineralen.

De toegevoegde HCL (Hydrochloride) bevordert de vertering van eiwitten en verbetert de opname van mineralen. Het is een absolute meerwaarde in deze boilie, omdat het de primaire en secundaire receptoren van de karpers stimuleert zijn de vissen dankzij HCL eerder geneigd te azen en zullen dit daarna langer blijven doen.

Ook hebben we ontzettend veel gemalen Kelp toegevoegd. Een zeewiersoort wat gedroogd en gemalen is en vele mineralen, vitaminen en spoorelementen bevat. De grote hoeveelheid Kelp welke toegevoegd is aan deze mix zorgt samen met de Gemalen Hennep voor een grove en open textuur. de Cherry Mania een super attractief, mierzoet aasje en absoluut een veelvanger.
Grain Baits bulk deals:
Het gehele assortiment boilies van Grain Baits is ook verkrijgbaar in bulk deals, als voorbeeld de ready mades - Scopex Birdfood bulk 25 Kg voor slechts € 148,75. Koop samen met je vismaten collectief in en pak je voordeel, vis met topkwaliteit voor een hele aantrekkelijke prijs.

 • bij afname van 25 Kg 10 % korting
 • bij afname van 50 Kg 15 % korting
 • bij afname van 100 Kg 20 % korting


 • Visuitzettingen 2021

  Vis uitzettingenBeste leden,

  Op 17 november j.l. zijn er 300 Kg spiegelkarpers met Hongaarse bloedlijnen geleverd door Peschkes, het aantal 64 stuks.

  Meer informatie over deze vis-uitzetting met foto's is opgenomen op de website: Visuitzettingen van HSV Ons Genoegen Maaspoort

  Het bestuur bedankt de helpende handen.

  CARP DEN BOSCH 2021 UPDATE

  Karper


  CARP DEN BOSCH 2021 UPDATE (Nederlands)
  Vanwege de onzekerheid rondom de COVID-19 pandemie en de behoefte vanuit onze standhouders om vooruit te plannen, voelen wij dat het in ieders belang is om de live editie van Europa’s grootste en beste karperbeurs in de Brabanthallen, Den Bosch uit te stellen.

  Na 26 opeenvolgende, jaarlijkse beursedities was dit geen makkelijke beslissing. Met de constante veranderingen in reismogelijkheden, het sluiten van grenzen en het risico op het verspreiden van het virus, voelen wij dat we niet de standaardkwaliteit van de beurs kunnen garanderen voor onze bezoekers.

  We hopen dat het virus onder controle is in 2023 en wij zijn voornemens om de beurs in de Brabanthallen in Den Bosch te laten plaatsvinden van 20 tot 22 januari 2023.

  Sponsoren, daar worden we als lid allemaal beter van.

  Bestuurs mededeling
  Het bestuur heeft in het seizoen 2021 weer leuke wedstrijden georganiseerd, wellicht heb jij er ook aan meegedaan. Er zijn honderden karpers en andere vissoorten uitgezet in onze verenigingswateren waar heden alle leden en dus ook jij van mee genieten. Uiteraard wil het bestuur ook op deze plaatst alle sponsoren bedanken die dit alles mede mogelijk gemaakt hebben.

  Een vereniging houdt na aftrek van kosten slechts € 5,- per lid over van de lidmaatschap gelden, één Kg levende vis kost al meer. Een karper kost ongeveer tussen de € 30,- en € 35,- per stuk om maar aan te geven dat vis uitzettingen behoorlijk prijzig zijn en het geld dat hier voor nodig is dat komt echt niet aanwaaien.

  Hierom is HSV - Ons Genoegen Maaspoort supertrots, dankbaar en vooral heel blij met de sponsoren.

  Voor alle leden een vriendelijk verzoek, doe zaken met onze sponsoren omdat ook jij er als lid van de vereniging beter van wordt.


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl
  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur van HSV - Ons Genoegen Maaspoort.

  Noodkreet Grote Karper Den Bosch

  Bestuurs mededelingHelp jij ons?

  Momenteel bestaat het bestuur van De Grote Karper uit slechts 3 personen!
  Wij zijn daarom op zoek naar actieve nieuwe bestuurs- en/of commissieleden.

  O.a. bij het ondersteunen van de volgende werkzaamheden/activiteiten:
 • Viswaterbeheer, o.a. maaien en snoeien van de waterkanten
 • Controle visdocumenten
 • Organiseren viswedstrijden senioren o.a. voor witvis en karpervissen
 • Organiseren van jeugd activiteiten, o.a. jeugd informatiedag/dagen, jeugd viswedstrijden

 • Pak je kans en laat nu eens zien hoe jij zaken gaat aanpakken in het algemeen belang van de sportvisserij !
  Bezoek de website De Grote Karper voor aanvullende informatie. Interesse, neem contact op met de voorzitter van De Grote Karper t.w. Ad Kemps.

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur van De Grote Karper.

  Nieuwe sponsor gevonden

  Bestuurs mededelingHSV Ons Genoegen Maaspoort heeft er weer een nieuwe sponsor bij:

  En dat is Boy Bertrums De Kaaskoning en staat al jaren op de markten met zijn vele kaas specialiteiten. Er is een sponsorpagina aangemaakt op onze website die te vinden is op: Boy Bertrums - De Kaaskoning

  Boy staat elke vrijdag op Lokeren Passage Maaspoort.


  Doe zaken met onze sponsoren, daar worden we als vereniging beter van.


  Gebroeders Heijkoop (Grain Baits) winnen HSVOGM-Open wedstrijd deel 1 - Jack en Gerry winnen deel 2.

  Karper wedstrijdenHSVOGM-Open deel 1 (25 september):
  De heren Heijkoop t.w. Jarno en Hans Heijkoop (Grain Baits) hebben op 25 september de HSVOGM-Open (deel 1) wedstrijd 2021 gehouden bij 't Mun gewonnen.

  De vereniging had vijver 6/7 compleet afgehuurd bij 't Mun om dit jaar de HSVOGM-Open wedstrijd 2021 te houden. Op voorhand hielde de deelnemers er al rekening mee dat de gebroeders Heijkoop geduchte tegenstanders kunnen zijn.

  Jarno vist samen met broer Sven regelmatig commercial wedstrijden, commercial vissen houdt in dat er met de method feeder of vaste hengel op karper wordt gevist. Sven was verhinderd en als vervanger schoof Hans Heijkoop (Pa) aan.

  HSVOGM-Open deel 2 (30 oktober):
  Jack en Gerry hebben met 70,5 Kg de HSVOGM-Open deel 2 gewonnen, de gedoodverfde favorieten waren ook deze keer Jarno en Sven Heijkoop, het deelnemersveld merkte al op dat we die twee moeten pakken op die momenten dat de gebroeders Heijkoop verzwakt zijn of wanneer ze even niet goed opletten, en zo geschiede.........

  Lees meer hierover op: HSVOGM-Open wedstrijd 2021

  Plaatsing scooter aan het water

  Bestuurs mededelingBeste leden,

  Bij plaatsing van je scooter aan onze verenigingswateren dien je er voor te zorgen dat deze nooit in het water kan vallen. Het reglement zegt hierover letterlijk: scooters en andere voertuigen dienen ten aller tijden op ruime afstand van het viswater / oever geplaatst te worden zodat bij omvallen de vloeistoffen hieruit op geen enkele wijze in het viswater terecht kunnen komen.

  Want anders kunnen we dit krijgen:
  Op de afbeeldingen zien we voorbeelden die we beslist niet willen, een grote olie of benzine vlek - de politie vist een gestolen scooter uit het water - een dode karper. De eerste foto de olie / benzine vlek die werd aantroffen op een zondagmorgen om 6:30 uur, de oorzaak zo bleek later was een omgevallen scooter te zijn en de benzine was eruit gelopen en in het oppervlaktewater terecht gekomen.  We zijn allemaal maar mensen en een ongeluk zit in klein hoekje ook dat is beslist waar, voorkomen en je houden aan de reglementen is toch echt beter als het bovenstaande toch ?

  Hengel gestolen aan de Noorderplas

  Controleurs mededelingenDrie personen bezoeken karper-visser aan de Noorderplas:
  Op dinsdag 10 aug 2021 zit Marcus al enige uren te vissen aan de Noorderplas, zo rond de klok van 22:00 uur komen drie personen langs de visstek zone 7A gelopen, ze gaven hun ogen goed de kost.

  Deze mannen lopen verder richting zone 8 - 9 maar zijn na krap 5 minuten weer terug op zone 7A. Ze vragen Marcus of hij Engels spreekt, en de man stelt in het Engels met een Roemeens dialect wat vragen. De twee andere personen praten gebrekkig Nederlands maar ook hiervan krijgt Marcus de indruk dat het om Roemenen gaat.

  Wat gevangen - zitten hier grote vissen - het is niet druk zijn de vragen die gesteld worden. Marcus vist met twee hengels maar heeft een spodhengel tegen zijn tent staan en deze is met het klittenband bandje vastgezet. Marcus wordt afgeleid en krijgt ook nog een aanbeet, de mannen verlaten de visstek en op het moment dat Marcus met de vangst klaar is merk hij dat de spodhengel die tegen de tent stond weg was.

  De drie personen waren geheel uit zijn gezichtsveld verdwenen maar heeft wel gezien dat ze in de richting de flat Burchtenlaan gelopen zijn.

  Signalementen:
 • geschatte leeftijd van de drie mannen rond de 45 jaar;
 • één persoon was kaal en deze droeg een bril;
 • de andere twee personen hadden donkerblond (bruin) haar, waarvan een persoon krullend;
 • lengte van de mannen was rond de 175 cm.

 • De hengel die is meegenomen: een Nash Pursuit lengte 3 meter (10 ft). Zie de afbeelding.  Waar je ook vist in de omgeving, let goed op je spullen tijdens het vissen mannen. Onze controleurs zien regelmatig telefoons en andere waardevolle spullen rondslingeren op de visstekken. Bij een aanbeet of dril heb je geen zicht meer op je spullen en we kunnen er ook niet vanuit gaan dat er aan de Noorderplas niks gebeurd, een en ander hangt sterk af van wie er op bezoek komt.

  ---------

  Update 11-aug-2021 10:00 uur:
  De hengel met molen is teruggevonden, deze was ongeveer 100 mtr verderop door de mannen in het water gegooid.

  Let goed op je spullen is het advies, ze vragen of je iets gevangen hebt maar ondertussen willen ze jou te grazen (vangen) nemen.

  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  1,542,036 unieke bezoeken