Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

March 2023

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Actueel - Info

Buien - Radar

Ook Mees kan er wat van

KarperZo vader zo zoon:

Mees van Creij was tot voor kort nog witvisser maar daar denkt hij nu iets anders over. Afgelopen weekend samen met zijn Pa op pad, lekker een weekendje vissen aan de Noorderplas. Zoals gebruikelijk bij kinderen slaat dan ook de verveling een beetje toe, Mees niet te flauw hij ging wat rommel links en rechts opruimen. Maarja er moeten ook vissen gevangen worden en zo geschiede, John is normaal druk in de weer met zijn bedrijf Van Creij Infratechniek maar op zijn tijd moet er ook gevist worden.

Onder een appelboom vallen geen peren:
Hoe leuk is het niet om vader en zoon met zoveel plezier aan de waterkant zien vertoeven. De eerste karper was voor Mees nog een klus om deze vangst onder controle te houden, daarentegen leverde het wel een mooie actiefoto op. Maar dat kan ik beter dacht Mees die snel leert en dat zien we terug op foto 2 met flinke schubkarper. Foto 1 is ook een bijzondere vangst, een in 2018 uitgezette rijen-spiegelkarper. Zijn vader John heeft van dezelfde lichting een juweel van een volschub-spiegelkarper gevangen die ook in 2018 is uitgezet. Het ging destijds om een uitzetting van o.a. 150 Kg voorgeselecteerde rijen- volschub karpers.

Naast de karpers op de afbeeldingen hebben ze nog meer karpers gevangen, voor John was het vissen samen met zijn zoon Mees genieten in het kwadraat. John omschreef het met de woorden "het was geweldig om zijn snoetje te zien op het moment dat de karper op de onthakingsmat lag".

De vis uitzettingen (een overzicht daarvan vindt u hier) samen met het visstand-beheersplan dat al weer jaren loopt werpt meer en meer zijn vruchten af en daar doen we het met zijn allen voor.

Verwerkingstijd: 0.03 seconden
1,817,681 unieke bezoeken