Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

September 2022

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Actueel - Info

Buien - Radar

Van wedstrijd naar wedstrijd

NieuwsDat het in en om 's-Hertogenbosch geweldig vissen is dat is breed bekend, dit weekend lagen er weer vele lijnen uit op jacht naar de karpers.

HSV 's-Hertogenbosch had dit weekend een wedstrijd aan De IJzeren-vrouw gelegen in de binnenstad maar nog wel net buiten de stadsmuren van 's-Hertogenbosch, wist u dat "De IJzeren Vrouw" genoemd is naar de baggermachine die het groef.

De scorekaart in de genoemde wedstrijd is behoorlijk pittig, Kevin en Brian vissen zich ruim los van de andere deelnemers. In F1 termen, ze staan allemaal op meerdere rondes achter en gelijk komen of inhalen behoord niet meer tot de mogelijkheden. Op de zaterdagmiddag om 15:00 uur met nog één nacht te gaan was de redactie getipt dat de scorekaart imposant was, Kevin en Brian hadden 6 karpers totaal gewicht 81 Kg en helaas een mooie karper van formaat kwijt. De voorsprong van 46 Kg bleek ruim voldoende, maar hoe zat het met Marco en Fons. Iedereen zat behoorlijk te vangen maar ahum die Marco en Fons die hadden samen dus met zijn tweeën slechts één karper.
Aan de Noorderplas daarentegen ging het ook goed, Kay die samen met Piet viste raakte ook een paar vissen kwijt maar wisten er ook te vangen. Jan kwam ook even hengelen en wist in no-time een paar mooiere exemplaren te vangen waarvan een het gewicht van ruim 17 Kg haalde.

Bij het plaatsen van dit nieuwsitem was het met de wedstrijd nog niet gedaan, Marco en Fons hadden er wel kennis van genomen dat heel Den Bosch nu al wist dat ze slechts één vis hadden gevangen en dan te bedenken dat ze viste in de zone waar de wind op stond - waar de karpers elk jaar paaien - en de zone stroomhuisje was sowieso al een van de goed lopende stekken van het water.

Mark Verhagen had het bericht gelezen en feliciteerde de leiders in de wedstrijd, Marco reageerde gelijk met "ho ho nog anderhalf uur". Mark moest even lachen natuurlijk, als maker en de bedenker van vele boilie-varianten weet hij dat aas beslist meeteld maar je kan ook te veel willen. Mark Verhagen (Bossche Boilies) antwoorden terug met een knipoog, "ga je met stroom vissen dan Marco".

Terug naar de Noorderplas:
In zone 10 van de Noorderplas werd door enkele bestuursleden en leden de laatste hand gelegd aan de visstek. Kortom ook aan de Noorderplas was genoeg te zien en te beleven. Hopelijk kan deze visstek in het weekend van 7 juni tijdens deel 1 van de karper koppelwedstrijd in gebruik genomen worden, dat is beslist wel de bedoeling.

De bal ligt nu bij de gemeente die het zand voor deze visstek gaat leveren, maandag gaan Cees en Gerry even naar de gemeentewerf voor het laatste overleg en de vraag of het zand nog deze week geleverd kan worden. Feit is wel dat we er dan een prachtige visstek bij hebben op de meest zuidelijke oever van de Noorderplas.

Het is eind mei en het feest visseizoen 2019 kan beginnen.
Verwerkingstijd: 0.04 seconden
1,599,959 unieke bezoeken