Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Buien - Radar

WelkomOp deze site vind je gegevens over de Noorderplas en het natuurgebied de Heinis.
Wedstrijden-Info, reglementen, tussenstanden, foto's en veel meer.

Wilt u lid worden voor het verkrijgen van een VIS-Pas neem dan contact op en stuur een bericht.
Onze wateren zijn, de Noorderplas, en de wateren gelegen in het natuurgebied de Heinis.


Banners van onze sponsors.

Het bestuur is supertrots op onze vrijwilligers:

Bestuurs mededelingHet Bestuur is super trots op de vrijwilligersgroep, de 3e-hengelvergunning is een eerlijke en vooral terechte beloning, leden die beschikken over een 3e-hengelvergunning zijn voor de vereniging ťn het samenwerkingsverband onmiskenbaar belangrijk laten we dat niet uit het oog verliezen. Vergis u niet, u zou kunnen denken waarom niet automatisch versturen naar de vrijwilligersgroep, er zijn ook leden die wel vrijwilliger zijn maar geen 3e-hengelvergunning wensen en vragen deze ook niet aan.

Verricht iemand voor het eerst hand en span diensten voor de vereniging, dan mag deze vrijwilliger een 3e-hengelvergunning aanvragen. Het jaar dat iemand hand en span diensten verrichte in groepsverband is mede bepalend, 1 punt voor kleine activiteiten en maximaal 2 punten voor grotere activiteiten. Zo kunnen vrijwilligers punten opbouwen tot maximaal 10 punten. Bij aanvraag 3e-hengelvergunning is het automatisch aftrek 2 punten, punten kunnen zo ook bewaard/gereserveerd blijven voor later.

 • Jan v E heeft ondertussen al 10 punten opgebouwd;
 • Mike vd M heeft ook 10 punten opgebouwd.


 • Als beide heren geen vrijwilligerswerkzaamheden zouden doen voor de vereniging kunnen ze nog heel lang vooruit met de aanvraag voor een 3e-hengelvergunning. We hoeven de heren maar te vragen en ze zijn er altijd bij, hoe geweldig is dat !

  Zo noemen hem De Kruik

  NieuwsWe moeten de kop van dit bericht "Ze noemen hem De kruik" natuurlijk met een knipoog lezen. Wij kennen hem als Danny, als Danny graag gaat vissen dan blijft hij niet thuis voor de F1 kwalificatie of de race. Heeft Danny rugklachten, dan neemt hij gewoon een warme kruik mee en gaat hij gewoon vissen. Vissen en de F1 kijken dat gaat prima samen, hij kijkt de race gewoon aan de waterkant zo getuigen de foto.  Zijn vismaat Mike die mag ook mee, voor zolang het nog duurt want ook die heeft zo zijn streken en eigenaardigheden. Hij verstuurd even een berichtje naar een kennis en die komt even later gefrituurde frikandellen en kroketten op de visstek afleveren bij de heren. Wat tijdens de wedstrijd lukte dat herhaalde Mike vandaag ook maar even, slechts een berichtje sturen "we zitten weer te vissen" was voldoende om even later de warme hap te krijgen. Op de afbeelding zien we Mike die met een big smile de frikandellen uitpakt. De kans dat Mike binnenkort te horen krijgt "ik hoef niet meer te weten wanneer jij gaat vissen Mike" die kunnen we niet uitsluiten. Voor het Tel. nummer van die beste man die de warme snacks verzorgde moeten we niet bij De Kruik zijn maar bij Mike.

  Mike en Danny zijn door collega vis-vrienden al omgedoopt tot Ernie & Bert, de redactie houd het liever bij de twee vis-vrienden die voor de gezelligheid gaan vissen om bij te tanken op een ontspannende wijze. Op werkdagen zijn de dagelijks met hun bedrijven in de weer t.w. Mike vd Maat Schilderwerken en Danny met DSG - Onderhoud.

  Onbegrip in de hobby.......

  Karper
  Sommige wandelaars snappen het niet waarom wij een hele dag achter de hengels kunnen zitten, wat is hier nou de lol van. Gewoon de rust die de natuur brengt, het water is een primaire levensbehoefte en het water dat je ziet hoef je niet perse te drinken.

  Of het nu vogels of vissen zijn, het is allemaal vermakelijk om naar te kijken. De natuur heeft zo zijn eigen regie en die kun je als zeer rustgevend ervaren. Het is veel meer als uren aan de waterkant zitten wachten met een stokkie in je hand. Zo kun je over alles en iedereen wel kritisch zijn, wat is de lol van voetbal kijken. Waarom gaan mensen winkelen en gluren alleen maar door de etalage ramen, fietsen voor je lol dat doe je toch niet.

  Als je lekker aan de waterkant zit in welke hoedanigheid ook, en je kunt niet genieten van hetgeen je op de afbeelding rechts ziet en doe je jezelf beslist te kort.

  JanvE is een professionele en vakkundige natuurfotograaf waarbij het altijd gaat om de mens en dieren. Fotograaf JanvE-fotografie is enthousiast, denkt mee, heeft creatieve ideeŽn en creŽert een ontspannen sfeer voor het beste resultaat. Specialisatie watersport, natuur en fauna.

  Jan v Esch maakte deze prachtige foto waarvoor onze dank.

  Deel 1 karperkoppel wedstrijd achter de rug.

  Bestuurs mededelingDeel 1 van karperkoppel wedstrijd 2022 is weer achter de rug.

  Hoe deze wedstrijd tot dusver is verlopen, een kort verslag hiervan is te lezen op: Karperkoppel wedstrijd 2022. Het volgende wedstrijd deel de 2ᵉ karper koppelwedstrijd is in het weekend van 5, 6, 7 augustus (2 nachten). Mochten er van de koppels ťťn deelnemer uitvallen of om een andere reden verhinderd zijn dan bestaat de mogelijkheid om als inval/reserve visser toch nog mee te doen.

  Voor de deelnemer die anders alleen moeten vissen gedurende het weekend of een deel ervan is het dan ook leuker. De gevangen vissen die door de reserve visser gevangen worden tellen dan alsnog voor het koppel maar uiteraard niet individueel.

  Met vriendelijke groet, het bestuur.  Woord van dank voor Marco

  Bestuurs mededelingBeste leden,

  Marco heeft recentelijk op eigen verzoek bij de voorzitter kenbaar gemaakt met onmiddellijk ingang zijn activiteiten als bestuurslid alsook de controleurs activiteiten te stoppen. Het bestuur bedankt Marco voor zijn tijd en inzet gedaan voor de vereniging en wensen hem verder aller goeds.

  Het bestuur van HSV - Ons Genoegen Maaspoort.

  Karperkoppel wedstrijd 2022 informatie

  WedstrijdenBeste leden de karperkoppel wedstrijd van 2022 gaat binnenkort van start.

  Voor alle leden is het belangrijk om hier rekening mee te houden, de data is als volgt.

  De wedstrijd data:
  1ᵉ karper koppelwedstrijd 3, 4, 5 juni (2 nachten)
  2ᵉ karper koppelwedstrijd 5, 6, 7 augustus (2 nachten)
  3ᵉ karper koppelwedstrijd 30sep, 1, 2 oktober (2 nachten)


  Om de verdeling van de viszones voor de wedstrijddeelnemers zo sportief mogelijk te houden:
  Voor-voeren door elk lid, vanaf 6 dagen of minder voor de aanvang van een wedstrijd is niet toegestaan. Wedstrijddeelnemers mogen 10 dagen voor aanvang van de wedstrijd niet meer voeren, mogen voor de wedstrijd wel vissen en eventueel bijvoeren. Voor alle leden geld dat gericht vissen op karper vanaf 66 uur of minder voor aanvang wedstrijd is niet toegestaan.  Recent heeft er een aanpassing van het reglement Witvis (kleinere vissoorten) en het reglement: Karper / Snoek / Steur (grotere vissoorten) plaats gevonden:

  Artikel 11.
  De gevangen vissen dienen;
  1. Dienen direct na de vangst gecontroleerd te worden op wondjes en parasieten, het is verplicht de wondjes te behandelen met een vis vriendelijke vloeistof ontsmetting van de wond voordat deze wordt teruggezet in het water waaruit de vis werd gevangen. Indien de behoefte bestaat om deze vangst te fotograferen en/of te wegen mag dit (mits goed voorbereid) nooit langer duren als 5 minuten;  Schoonmaken van de spullen:
  Maak altijd alle spullen die in contact zijn geweest met het viswater en de vis voor aanvang goed schoon. Denk hierbij aan schepnet, landingsnet, weegsling, onthakingsmat en je emmer. Deze schoonmaakregel bestaat al langer in het reglement. Ga je na een vissessie of wedstrijd elders vissen herhaal dan het proces. Gebruik nooit een afwasmiddel, shampoo, badschuim of chloor omdat dit ernstig schadelijk is voor de vis. Advies, gebruik Dettol ontsmettingsmiddel het is ontwikkeld voor het desinfecteren van spullen, het moet altijd worden verdund met water, less is more. Daarna goed afspoelen met kraanwater, niet met het water waarin we gaan vissen en goed laten drogen.

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort

  Verboden te vissen Noorderplas vanwege een bacteriŽle infectie:

  Bestuurs mededelingBeste Leden,

  Het visverbod dat op 12 mei was ingesteld door het bestuur is op zaterdag 21 mei opgeheven. Er mag dus weer lekker gevist worden aan de Noorderplas.

  Art 11. van het reglement grotere vissoorten is heden d.d. 22 mei van kracht en aangepast.

  Het bestuur had na goed en zorgvuldig overleg met verschillende partijen een drastisch maar noodzakelijk besluit moeten nemen, Er mocht tot nader bericht niet meer gevist worden in de Noorderplas, op geen enkele vissoort.

  De reden was omdat er afgelopen weken een verhoogd aantal dode vissen was aangetroffen en verwijderd, die bijna zeker vanwege een bacteriŽle infectie helaas zijn dood gegaan. Er zijn meerdere karpers terug gevangen met huidwonden die overduidelijk een bacteriŽle infectie aantonen. Achter de schermen is er overleg met Sportvisserij Nederland geweest over de mogelijke ziekte, om kruisbesmettingen op zowel ons eigen water en op andere verenigingswateren in de regio te voorkomen mocht aanvankelijk tot tenminste vrijdag 3 juni niet meer gevist worden maar dat is vanaf heden aangepast.

  De Karperkoppel wedstrijd 2022 kan gewoon doorgaan:
  Omdat de weergoden gunstig gestemd zijn en de temperaturen goed gaan oplopen is dit heel gunstig voor de weerstand van alle vissoorten, het is altijd zo als een vis gevangen wordt die besmet is en deze komt in aanraking met de onthakingsmat, het schepnet, de weegsling dan is kruisbesmetting zeer aannemelijk. Maak eerst je spullen goed schoon voordat je komt vissen of elders gaat vissen. Om welke bacteriŽle besmetting/ziekte het gaat, dat is nu nog speculatief, we houden u op de hoogte.

  Dank voor uw begrip en mogelijke medewerking.

  Wordt vervolgt:
  Voor aanvullende informatie over de onderzoeksresultaten en andere updates, klik dan op lees meer.

  Met vriendelijk groet, Het Bestuur HSV Ons Genoegen Maaspoort.  Goede raad hoeft niet duur te zijn:

  Bestuurs mededelingGoede raad hoeft niet duur te zijn:

  We kennen het allemaal wel, een goede vriend die je helpt als het nodig is. Een van onze bestuursleden was behoorlijk diep in een probleem gedoken. Wat kunnen we doen, hoe pakken we de bacteriŽle infectie aan die onze vissen op dit moment treffen. Het bestuur nam een rigoureus besluit dat de inleiding was van een plan van aanpak.

  Na goed en zorgvuldig overleg met verschillende partijen heeft het bestuur een drastisch maar noodzakelijk besluit moeten nemen: Er mag tot nader bericht niet meer gevist worden in de Noorderplas, op geen enkele vissoort.

  De beste stuurlui staan aan wal:
  Komt dat even goed uit, die hebben we benaderd. Achter de schermen had het bestuur druk overleg en hebben we onze netwerk-bronnen benaderd, bij een specialist op het gebied van Koi karpers o.a. (John de Leur van Chikara vijverbouw - Import & Export BV) werden we met raad maar vooral ook daad bijgestaan. Ook andere partijen deelden met ons een behoorlijke dosis informatie, last but not least, Diana (die wij de laborante van Grain Baits noemen) en Hans gooide al hun kennis en ervaring op tafel.

  Er werd vanwege het verbod al dagen niet meer gevist en gevoerd, geen lijnen in het water en omdat niemand voerde was dit direct bevorderlijk voor de eetlust van onze vrienden. Het kan niet anders dat de speciaal voor dit plan de vers gemaakte Squares snel verorberd zouden worden waarbij de ingrediŽnten de rest moeten doen. De vissen naar de oever roepen voor een pilletje of een injectie dat gaat hem niet worden.


  Op de afbeeldingen zien we resp. Diana en Hans (Grain Baits) bezig met de samenstelling, de stoomkast in bedrijf en tot slot onze vrijwilligers die dagenlang het voer bij onze vrienden bezorgden. De afbeeldingen van de dode vissen (karpers) die we eerder uit het water haalden die besparen we u. Ze staan hier Link dode karpers  Door alle informatie en krachten te bundelen, na vele uren leeswerk werd het plan gemaakt om meerdere dagen met speciaal voer te voeren met hierin de juiste verhouding van vitamines, koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. De medicinale squares zijn speciaal voor dit project gemaakt en er is goed over nagedacht dat belangrijke bouwstenen die de weerstand van de vissen een behoorlijke boost kunnen geven zijn toegevoegd.

  Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort bedankt Chikara BV & Grain Baits voor hun medewerking, tijd en inzet. De productie hal van onze hoofdsponsor Grain Baits werd bijna een volle dag gebruikt om dit alles mogelijk te maken. Voor collega hengelsport verenigingen ligt ook voor hun hier wellicht de oplossing.


  Chikara import & export Koi specialist BV - - - - - - - - - - - - - - - - - - Grain Baits - Natural Boilies

  De HSV-OGM opschoondag

  Bestuurs mededelingOp 7 mei hebben we de HSV-OGM opschoondag gehouden:

  Activiteit nummer 30

  Een goede opkomst was voor vandaag noodzakelijk omdat de voorzitter een behoorlijk lijstje had gemaakt dat ook te zien was in de agenda.

  1. Takken weg snoeien bij bord in de hoek nu is bord niet meer zichtbaar, takken meenemen in aanhangwagen;
  2. Takken uit het water halen zone 6, liggen tussen de riet en gaten met grond dichtmaken in deze zone;
  3. Bij stek 7 gaten dichtmaken, stenen verwijderen voor de stek;
  4. Bij stek 7 1/2 gaten dichtmaken op de stek zelf en het hout weghalen;
  5. Bij stek 8 gaten dichtmaken op de stek zelf;
  6. Bij stek 8 1/2, de Berry stek gaten dichten en losse taken uit het water halen;
  7. Bij stek 9 gaten dichten en riet weg halen;
  8. Bij stek 10 gaten dicht zetten met stenen (zijkanten) en aanvullen met zand is veel weggeslagen;
  9. Bij stek 1, de Cees Melis stek plank bij zetten en aanvullen met grond;
  10. Bij stek 1 takken snoeien en gaten dichten;
  11. Bij stek 2 gaten dichten en plateau ophogen;
  12. Verder eventueel zwerfvuil verwijderen.

  En alles wat men ziet wat er niet thuis hoort meenemen in plastic zakken of in de afvalbakken deponeren. De scheven borden met "Verboden te vissen" die worden later door Cees en Gerry recht gezet als rond 14 mei a.s. de boot van Cees weer op de Noorderplas ligt.  Johan, Jan en Anthonie hebben behoorlijk veel in het water gestaan met hun waadpakken om de rommel uit het water te halen, het riet dat zowel links en rechts naast de stekken stond is teruggesnoeid en verwijderen, takken en struiken zijn gesnoeid en de stekken zijn beslist overzichtelijker gemaakt met hier en daar een veel beter uitzicht op de plas.

  Alle vrijwilligers, t.w.:
  Anthonie, Johan, Ger, Cees, Pascal, Jan, Cor, Hans, Danny, Julia, Ivy, Stan allemaal super bedankt voor jullie tijd en inzet. Arjan bedankt voor het lenen van de aanhangwagen. Vele handen maken ligt werk maar er was voor vandaag ook beslist veel te doen.

  Van Kaaskoning tot Rioolzaken.....

  Bestuurs mededelingVan Kaaskoning tot Waterpompen, vissen kunnen ze allemaal.

  Pascal (Grain Baits) opende afgelopen week met een mooie spiegelkarper, de karper heeft een loei van een staart. Pascal, sponsor van HSV Ons genoegen Maaspoort met zijn bedrijf in wording "Waterpomp-installatie en Riool-technieken maar hierover later meer.

  John is ook sponsor van de vereniging met zijn bedrijf Van Creij Infratechniek en scoorde samen met zijn zoon Mees een robuuste schubkarper.  Danny, inderdaad ook sponsor met zijn bedrijf DSG Onderhoud en was bijzonder blij met deze vangst.

  Last but not least, omdat er altijd kaas boven kaas is. Boy is ook sponsor van de vereniging met zijn bedrijf De Kaaskoning, hij viste samen met zijn zoon Ivey voor de eerste keer aan de plas. Ivey ving helaas voor zijn vader een brasem die beslist groter was als de karper die Boy had gevangen. Ze waren behoorlijk verrast met de snelle aanbeten en vangsten, dit gaf een gevoel van op naar meer.

  Van de sponsoren penningen worden mooie vis-uitzettingen gedaan en zo hebben we er allemaal iets aan. Doe zaken met onze sponsoren, daar worden we allemaal beter van.
  Verwerkingstijd: 0.05 seconden
  1,496,708 unieke bezoeken