Nachtvissen

Uitgifte nachtvis-toestemmingen:
De uitgifte van de nachtvis-toestemmingen geschied door het bestuur.

Voor die leden die de reglementen naleven hebben geen probleem, deze kunnen tegen betaling van het verschuldigde bedrag nachtvissen in onze verenigingswateren. Nachtvissen is uitsluitend toegestaan met een door het bestuur verstrekte nachtvis-toestemming.

Enkele voorwaarden:

  • nachtvissers die zich aan de reglementen houden kunnen een verzoek doen bij het bestuur
  • aspirant leden komen uitsluitend in aanmerking voor de nachtvis toestemming als hiervan uit controle is gebleken dat deze zich gedragen zoals van nachtvis toestemming houders verwacht mag worden
  • leden behoren tijdens de nachtelijke uren op een veilige manier het nachtvissen te beoefenen, kennen en nemen hun verantwoordelijkheid
  • leden die niet kunnen zwemmen mogen niet alleen nachtvissen

De extra controle en toezicht op de uitgifte van de nachtvis-toestemmingen is bedoeld om de rust, de sfeer en de veiligheid aan de verenigingswateren goed te houden. Als iemand er overdag een potje van maakt dan gaat het in de nachtelijke uren ook niet lukken. Aspirant-vergunninghouders kunnen na verloop van tijd een verzoek doen om te mogen nachtvissen, het bestuur kan op een later moment ook positief beslissen met de extra aanvullende nachtvis-toestemming.

Toelichtingen:
Er gelden bijzondere regels voor het vissen tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang. Het vissen tussen deze uren wordt vaak “nachtvissen” genoemd. Bij nachtvissen wordt vaak gedacht aan karpervissers, witvis vissers vissen soms ook nachtdelen omdat deze graag heel vroeg beginnen en/of tot laat in de avond door-hengelen, houd hier rekening mee.

De Vispas hologram symbool-sticker is niet geldig voor verpacht viswateren als de Noorderplas:
Om het nachtvissen in goede banen te leiden heeft Sportvisserij Nederland samen met de federaties een gezamenlijke landelijke nachtvis toestemming ontwikkeld. Deze nachtvis toestemming geeft toestemming om in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan en die zijn voorzien van het symbool ook ’s nachts te vissen. Voor dit symbool betaald u extra bij de vispas maar deze heeft geen toegevoegde waarde voor niet ingebrachte viswateren.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur HSV Ons Genoegen Maaspoort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *