Kg / aantal en punten systeem:

Kg, aantal en punten systeem:
Aan de bestuurstafel is besproken om de wedstrijden niet volgens een Kg systeem te vissen maar de gevangen karpers tellen zowel in Kg en aantal dat gekoppeld word aan punten.

Dit systeem werd al gehanteerd bij de zogenaamde HSV-Open wedstrijden gehouden bij ’t Mun en dit werkt als volgt.

Omdat er gevist wordt in drie verschillende seizoens-periodes kan het zo zijn dat een koppel vele Kg vangt in b.v. Deel 1 omdat vanwege het paaigedrag de vissen heel dicht bij elkaar verbleven hetgeen al eerder voorkwam. De vangsten van elk wedstrijddeel worden beoordeeld op gewicht en aantal, en vervolgens omgezet naar punten. Bij een gelijke eindstand in punten geeft het totaal gewicht de doorslag.

Het punten systeem is als volgt verdeeld:
Punten op gewicht

  • Het koppel dat per wedstrijddeel het meeste vangt (gewicht) krijgt hiervoor 10 punten
  • 2e koppel krijgt 8 punten
  • 3e koppel krijgt 6 punten
  • 4e koppel krijgt 4 punten
  • de overige koppels resp. 3, 2, 1, 0 punt(en)

Ook het aantal gevangen karpers telt mee voor de score kaart:

  • Het koppel dat per wedstrijddeel het meeste vangt krijgt 3 punten extra
  • 2e koppel 2 punten extra
  • de overige koppels 1 punt extra (bij vangst)
  • voor elk wedstrijddeel is er 1 extra punt te behalen voor de zwaarste karper; (niet bij HSV-OGM Open)

Maximaal aantal punten te behalen:
Is iemand van het koppel aanwezig en je vangt slechts 1 karper ook dan ben je verzekerd van 1 punt.

Zo kan het winnend koppel 14 punten maximaal scoren per wedstrijddeel. De deelnemers mogen ook één deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan. De visstekken/zones worden geloot maar het koppel mag slechts een keer vanuit die zone deelnemen.

Deze opzet is naast eerlijker ook beter voor het competitie element:
als een koppel in wedstrijd deel 1 het geluk mee heeft door een zone te loten in een semi paai-zone waar de karpers zich al dagen ophouden en paai-gedrag vertonen dan is dit voor de vangsten in Kg en aantal behoorlijk belangrijk. Dat lopen de andere deelnemers in de resterende wedstrijddelen dan niet makkelijk meer in.een koppel dat eerste wordt in wedstrijd deel 2 of 3 is net zoveel winnaar als de winnaars van bijvoorbeeld deel 1.een koppel vangt 2 karpers in deel 3 en omdat het ronduit bagger-slecht is qua vangen en de andere vangen slechter of niets dan heeft dat koppel wel 10+3 punten voor dat wedstrijddeel. De punten is in dit geval 10 voor de aantal Kg en 3 punten voor het aantal karpers.de punten kunnen ook omdraaien, bijvoorbeeld 10 voor de Kg’s maar slechts +1 voor het aantal gevangen karpers.vangt iemand meer karpers dan is dat voor de scorekaart ook belangrijk tot maximaal +3 extra punten.

Met de huidige gegevens (OGM-KK 2022) zou de nieuwe scorekaart er zo uitzien:


Alle op en aanmerkingen zijn meer dan welkom als reactie op dit bericht. De optie om te reageren op dit bericht is ingeschakeld. Graag uw meningen en opbouwende kritiek aub.

Loading

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *