Jeugdvissen wederom succesvol


Op woensdag 25 mei had Johan van Son een middagje vissen gepland voor de tieners van “De Poort”.
Als locatie had hij de Noorderplas verkozen zoals ook het geval was in 2010 en gedaan in samenwerking met HSV Ons Genoegen Maaspoort.

Er was aan Toon gevraagd om het een en ander over het vissen te vertellen en in de praktijk te brengen met de tieners. We hadden rond 13.00uur afgesproken bij de sloot, Johan kwam mij ophalen om de tieners bij De Poort op te pikken. Je weet hoe dat gaat met tieners, nog aanmelden ik genoot onder tussen van een lekker bakje koffie. Zoetjes aan hadden we de vissers bij elkaar en vertrokken richting Noorderplas.

Er waren een paar meiden bij met hopelijk een nieuwe Anja de Groot maar dat daar gelaten.
We hadden van te voren wat gevoerd of dat iets toegevoegd op de sloot bij deze lage waterstand is nog maar afwachten we hadden een tussen ruimte van ongeveer 10 meter zodat het niet zo snel kon gebeuren dat ze de buurman of het buurmeisje aan de haak kregen.

Hengels optuigen en sommige vissers hadden hun eigen hengel en toen met goede moed aan de slag.Het aasje op de haak doen was toch niet zo gemakkelijk zo,n wriemelende maai was toch wel eng maar met de hulp van Johan en mij lukte dat best.En zo waren ze aan het vissen en ze werden getrakteerd op limonade en wij een bekertje koffie maar daar was weinig tijd voor want van alle kanten werden we geroepen om te helpen en dat was tevens de gelegenheid om wat uit te leggen en zo.

Maar er werd vis gevangen Johan beloofde de vissers wie er 3 zouden vangen mogen de geleende hengel houden, dat was voor sommige koren op de molen.Ze vroegen maar steeds aan Johan of het wel echt waar is en Johan zei ja ja.En er waren twee vissertjes die er 3 hadden gevangen en ze waren de koning te rijk met hun verdiende hengel.En zo kwam aan een geweldige middag toch een eind en dat was om half vijf en iedereen had het na de zin en het was inpakken en en voldaan naar huis.

Maar ik denk dat het voor herhaling vatbaar is.

Ik bedank Johan en de tieners voor deze leuke middag ook namens het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort.