In het Voorjaar vooruit, in het najaar achteruit

In het Voorjaar vooruit, in het najaar achteruit.
En dan bedoelen we de zomer/wintertijd. De zomertijd (of zomeruur) begint in de EU op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober. Dit gebeurt in alle lidstaten op hetzelfde moment.

Dus in oktober mag de klok weer een uurtje teruggezet worden. Om 03.00 uur is het plotseling 02.00 uur en dan gaat dus de wintertijd in. In het voorjaar gingen de vangsten van karpers goed vooruit, in het najaar lijkt het wel achteruit te gaan maar uit ervaring weten de meeste karpervissers dat ze in het najaar weer gaan eten om de winter-reservers op te bouwen. De karpers hebben niets met deze zomer of wintertijden, de vissers daarentegen weer wel.

Een uurtje extra slaap dus – een uurtje langer vissen. Dit betekend dat het een uurtje eerder licht wordt, iets om rekening mee te houden als je gaat vissen. Een nadeel kan zijn dat het ook een uurtje eerder donker wordt.

We troffen toch een aantal karpervissers met nacht-beschutting aan bij de Noorderplas, maar liefst 6 stuks.
Op zone 7 lag Marcus nog lekker te slapen maar had wel een lelijk hoestje – op zone 8 Robert en Johan in diepe rust – Roy op zone 10, het leek wel dat hij in coma lag – Pascal was wel wakker, worstenbroodjes warm maken al vissend vanaf zone 3 – Eamon was voor zichzelf een lekker potje koffie aan het zetten en genoot van uit het uitzicht op zone 4.

De vangsten waren niet om over naar huis te schrijven. Marcus zag de buien al weer aankomen en die pakte morgens al weer vroeg in, hij was er kaar mee. Robert en Johan waren niet voor niets van zone 9 naar 8 verhuist, en twijfelde er zelfs over om nogmaals te verhuizen. Pascal gaf aan de zondag nog even uit te vissen, je weet nooit of het nog iets extra’s en bijzonders gaat brengen. Eamon die knoopte er nog een nachtje achteraan, gewoon het hoofd lekker leeg maken en dan maar zien of het nog wat gaat brengen.