Ijsvogel gespot

IJsvogel gesport Noorderplas:
Annemarie plaatste een bericht met afbeelding op facebook dat ze een bijzonder vogeltje gespot had, de Ijsvogel was gezien aan de Noorderplas. Ijsvogels zijn behoorlijk schuw van aard maar worden door de vissers toch met enige regelmaat gezien aan alle oevers van de Noorderplas maar andere zeggen “wij zien ze nooit”. Het lijkt wel of de ijsvogels iets minder schuw worden, voorheen zag je ze wel aan de zuidelijk gelegen oevers maar ook dit kwam weinig voor.


Ook deze week kwamen er tijdens het vissen met regelmaat ijsvogels voorbij razen, ze vlogen op en neer van de botensteiger richting de witte brug. In de eendenkooi zijn speciale kleiwanden aangebracht waarin de ijsvogels goed kunnen nestelen hetgeen zeer bevorderlijk is voor de aantallen die we aan de Noorderplas zien.

Ga lekker rustig zitten en neem er even de tijd voor, met een beetje geluk komt er een blauwe streep voorbij en behoor ook jij tot de gelukkige spotters. Het geeft wel aan hoe bijzonder onze Noorderplas is met 100% natuurlijke elementen gelegen in een behoorlijk groot wijkdeel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *