HSVOGM-Open wedstrijd 2023

Vintages karper molen, de Michell 300 dl is nu een collectors item.

HSVOGM-Open wedstrijd:
Elk seizoen organiseert het bestuur bij voldoende animo een open wedstrijd die ergens in den landen gevist gaat worden. Het kan gaan om een individuele of koppel wedstrijd.

De wedstrijddata 2023:
Deel 1 zaterdag 15 april
Deel 2 zaterdag 26 augustus
Deel 3 zaterdag 14 oktober

Uiterlijk om 08:00 uur aanwezig in de herberg.
Op zaterdag 15 april gaan we aanvangen met wedstrijddeel 1 met de aangemelde koppels naar ’t Mun in Appeltern. Aldaar heeft de vereniging de complete vijvers 6/7 afgehuurd om met 16 personen die gezamenlijk als (8) koppels gaan deelnemen aan deze koppel-wedstrijd.

We kunnen al voor 08:00 uur het terrein op van ’t Mun, dan naar de herberg voor een kopje koffie en om 08:00 uur loten we de stekken. Er wordt gevist op gewicht en aantal. Het gaat om een wedstrijd waarin de deelnemers in totaal 3 x karpervissen op ’t Mun. Het totaal aantal dagen is 3. De vangsten van elk wedstrijddeel worden beoordeeld op gewicht en omgezet naar punten.

Het punten systeem is als volgt verdeeld:

 • het koppel dat per wedstrijddeel het meeste vangt (gewicht) krijgt hiervoor 10 punten
 • 2e koppel krijgt 8 punten
 • 3e koppel krijgt 6 punten
 • 4e koppel krijgt 4 punten
 • de overige koppels resp. 3, 2, 1, 0 punt(en)

Ook het aantal gevangen karpers telt mee voor de score kaart:

 • het koppel dat per wedstrijddeel het meeste vangt (aantal) krijgt 3 punten extra
 • 2e koppel 2 punten extra
 • 3e koppel 1 punt extra

Zo kan het winnend koppel 13 punten maximaal behalen in een wedstrijddeel. De deelnemers mogen ook een deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan. De visstekken/zones worden geloot maar het koppel mag slechts een keer vanuit die zone deelnemen. Bij gelijke standen op punten geeft het gewicht de doorslag.

Betalingen:
De eigen inleg € 30,- per persoon, drie keer vissen op ’t Mun exclusief afgehuurd. De betaling kan geschieden op de eerstvolgende ALV (maart) of voor aanvang wedstrijd Deel 1.

Let wel op dat Herberg ’t Mun te Appeltern eigen reglementen heeft. Zo is weerhaakloos vissen verplicht, en heeft elk koppel ten minste een onthakingsmat met daarnaast een emmertje water dat beslist geen kwaad kan. In de vijvers die gehuurd zijn van ’t Mun hierin zwemmen hoofdzakelijk karpers tot wel 15 Kg, hierom is het geen wedstrijd voor kinderen houd hier rekening mee.

Vijvers 6 en 7 ’t Mun

Deelnemen aan deze wedstrijd is uitsluitend voor leden:
Simpelweg even aanmelden is al voldoende maar hiermee staat dan ook de deelname/betalingsverplichting vast. Aanmelden en kort ervoor toch terugtrekken dat is natuurlijk not done! Vanwege de beschikbare ruimte bij ’t Mun, vol is vol tot 8 koppels maximaal. Spreek vooraf even door met wie je wil deelnemen als koppel, meld bij aanmelden in dat geval ook even de koppelmaat.

Heb je nog geen koppelmaat dan kan aanmelden ook, in dat geval proberen we een koppelmaat te zoeken.

Het koppel dat als nummer 1 eindigt ontvangt naast de titel ook de wisselbokaal HSV-OGM Open met hun naam erop.

Grain Baits – Hans 06-54395503 – Email info@grainbaits.nl

Aangemeld voor HSV-OGM Open 2023 zijn:

 • Koppel 1 – Team Stilte AUB – Jack en Gerry
 • Koppel 2 – Team Schepnet – Jan en Cees
 • Koppel 3 – Team Grain Baits – Jarno en Sven
 • Koppel 4 – Team ….. – Arnold en Hans-B
 • Koppel 5 – Team …. – Arjan-M en Cor
 • Koppel 6 – Team – Mike en Danny
 • Koppel 7 – Team Rubiver – Richard en Henk
 • Koppel 8 – Team …. – Hans-C en Frank

De invallers behoren ook lid te zijn van de vereniging, mogen in overleg invallen voor elk team en/of teamlid echter het team dat zich opgegeven heeft mag bepalen. De gevangen vissen van de invallers tellen mee voor het team waar ze voor ingevallen zijn. Zo voorkomen we het alleen zitten, de lege plekken en ook meedoen en aanwezig zijn is belangrijker als de personen die verhinderd zijn om welke reden ook.

Voor de accommodatie ’t Mun is het ook prettiger als de vijvers goed gebruikt worden.

Op de reserve lijst staan:

Waar vinden we ’t Mun:
Zie de volgende links voor meer informatie over deze accommodatie;

Let op!
Karpers gaan in een voldoende ruim leefnet, nooit meer als 5 karpers per leefnet of sling. Het is een vrije hengel wedstrijd, werphengel of vaste stok maar maximaal ten alle tijdens 2 hengels vissend in de zone. Vist het koppel niet compleet en dus alleen dan mag er ook met twee hengels gevist worden in de eigen zone. Geen weerhaak, geen gevlochten lijnen en max onderlijn-dikte is 0,22 mm.

Verslag Deel 1 zaterdag 15 april – laat je hengels spreken:

Bij aanvang stonden twee dingen vast, Marco was er niet bij en hierom zat Fons vandaag alleen. Ook de Heijkoopjes waren er niet bij, die moesten elders meedoen aan het Nederlands Kampioenschap en het spreekt voor zich dat je dan met goede reden verhinderd bent. Jarno en Sven hebben aldaar ook goed hun best gedaan, ze staan voorlopig op de eerste plaats en dat in een NK wedstrijd. Jarno roept het altijd, laat je hengels maar spreken als het om vissen gaat.

Een wedstrijd deel overslaan, het voordeel van een Kg / punten systeem geeft het Team #GrainBaits later nog alle ruimte om het proberen recht te zetten. Op zich is de uitdaging wel iets groter geworden voor hun maar de Heijkoopjes kennende kan dat nog goed komen. Gebaseerd op Kg en aantal wisten Jack en Ger het heel goed te doen. Keer op keer doen ze altijd goed mee, voor de buren die ernaast zitten is het altijd even wennen om te zien wat ze naar de kant sleuren. Ze visten maar liefst 109,4 Kg bij elkaar en het aantal gevangen karpers was 26 stuks. Omstanders merkte op dat je met die aantallen dan in de meeste gevallen heel goed meedoet met wedstrijden gehouden aan ’t Mun.

De voorlopige nummers twee zijn Hans en Frank, met name op het einde liep het bij Frank heel goed, Frank degradeerde hans tot beroeps-schepper zeker gedurende de eindsprint. In deel 1 wisten ze toch een subtotaal van 75,3 Kg met 16 stuks neer te zetten. Het verschil met de voorlopige nummer 1 was weliswaar bijna 35 Kg maar op de puntenlijst valt de voorsprong die Jack en Ger hebben behoorlijk mee. Dat maakt een wedstrijd met een punten systeem een heel stuk leuker.

De nummers 3 deden het beslist verrassend goed, Arjan en Cor waren als nieuwkomers in deze HSV-OGM Open wedstrijd gehouden bij ’t Mun als deelnemers ook bijzonder goed aanwezig. Het ging hier en daar soms met de concentratie behoorlijk mis> Zo gooide Arjan een door Cor gevangen karper naast het net en Cor was zelf even in slaap gevallen tijdens dit wedstrijddeel. Op zich niet handig met de wetenschap dat ze steeds voor de tweede plaats aan het vissen waren omdat het bij Frank pas aan het einde begon te lopen. Arjan en Cor wisten toch 10 karpers te vangen met een totaal gewicht van 49,3 Kg.

Henk en Richard hielden nog een beetje de aansluiting met de top 3 en wisten respectievelijk 7 karpers met een totaalgewicht van 31,3 Kg te vangen. De overige deelnemers zullen toch echt beter hun best moeten doen. Het viswater en de weersomstandigheden zijn voor iedereen gelijk en we krijgen nog deel 2 en deel 3 uiteraard. Tijdens het wegen van de karpers moesten sommige deelnemers even achter de oren krabben, de karpers max 5 stuks per net gaan in een leren weeg-tas en worden dan gezamenlijk gewogen. Dat is voor de meeste karpervissers zeer ongebruikelijk maar voor de ’t Mun dagelijkse kost.

Er zitten geen vissen in Richard

Op de afbeelding zien we Jan aan het werk, hij helpt Richard even tijdens de weging. Als je goed kijkt zie je dat de vissen letterlijk over het gras rollen.

“Jullie hebben er niet veel gevangen”, zegt Jan tegen Richard, “er zitten nog geen karpers in”.

Ger zag het gebeuren en maakte even snel deze schitterende foto, een uit duizenden. Gelukkig voor Henk en Richard rolde de vissen niet terug het water in en kwam het toch nog goed. Jan gaat een spoedcursus vis wegen volgen zodat hij in deel-2 en deel-3 er weer helemaal klaar voor is. 🙂

De puntenlijst:

De deelnemers spraken van een geweldige dag, ook dit is voor herhaling vatbaar en dat gaat ook gebeuren. Deel 2 is zaterdag 26 augustus en uiteraard ook dan gaan we weer naar ’t Mun.

Is er iets aan het verslag onjuist, laat het dan even weten !Het bestuur wil nogmaals alle sponsoren bedanken die dit alles mede mogelijk maken, doe zaken met onze sponsoren omdat je er als lid van de vereniging ook zelf beter van wordt.


Verslag deel 2:

Hergebruik van ijscohoutjes denk aan ’t milieu.

Helaas weer enkele afmeldingen ontvangen, Marco en Fons doen vanwege omstandigheden niet meer mee aan de wedstrijden. De plekken van deze heren worden maar al te graag opgevuld door Mike en Danny.

Wat wel oprecht jammer was voor het gehele deelnemersveld is het volgende, Jarno en Sven waren ook verhinderd zijn. De kans om de HSV-OGM Open 2023 nog te winnen is hiermee wel erg klein geworden ondanks het feit dat de mannen van Grain Baits normaliter zeer geduchte tegenstanders zijn in het commercial karper vissen.

Ojee wat zien we nu weer rechts, afgezaagde ijscohoutjes ? Inderdaad, de lotnummers waaide weg of bleven in elkaar haken, nu pak je heel gemakkelijk zonder problemen een ijscohoutje uit de zak en je leest het nummer af die er maar liefst 4 keer opstaan. Alleen Hans-C die had weer meerdere houtjes gepakt uit de zak, ook dat is geen probleem die gaan gewoon terug de zak in en we trekken opnieuw.

De nieuwkomers in deze edoch schitterende wedstrijd van HSV Ons Genoegen Maaspoort zijn Mike en Danny, zij trokken het laagste nummer en dan mag je als eerste de zone kiezen. Ze gingen voor zone 4 en hiermee was gelijk duidelijk dat ze zichzelf goed hadden laten informeren over de visvijver 6/7 van ’t Mun.

Ook Jan die samen met Cees vist zaten goed qua zone nummer, ze gingen voor zone 6 hetgeen op voorhand beslist een voorkeurszone 1 geweest moet zijn. Op de scorekaart zien we ook terug dat ook Jack en Gerry goed zaten met zone 5.

Er is gigantisch goed gevist door alle wedstrijd deelnemers, 37 karpers door Jack en Gerry maar voor de scorekaart tellen er maar 34. Drie karpers hadden ontdekt hoe ze de rits van de weegsling moesten opmaken en dan houd je er maar 34 over om te wegen. 33 stuks gevangen door Mike en Danny en met de wetenschap nu dat Danny één karper naast het leefnet gooide én dat één karper er met de hengel van Mike vandoor ging was er meer dan grote kans om meer te vangen zo bleek later. Op aantal hadden ze de meeste punten kunnen pakken maarja…….

Richard had Mike nog gewaarschuwd:
Die hengel in het water dat was niet zo erg, nee die karper kwijt dat was de ramp in deze. En wat doet Mike, die springt niet in het water om in twee seconde tijd die hengel te pakken waar het slechts maar 1 mtr diep is. Maar wat was nu eigenlijk oorzaak van dit slechte sportvissen.

Makt ff wé voer án Danny, Makt ff wé voer án:
Maar wat lezen we nu, één karper ging er met de hengel van Mike vandoor. Inderdaad dat leest u heel goed. Mike vroeg Danny om voer aan te maken alsof hij geen beet meer kon krijgen, Mike zit en staat niet op te letten en als een raket schiet de hengel uit de vis-steunen plons zo de vijver in. Nu hadden Danny en Mike een parasol staan zodat niet iedereen kon zien wat ze uitspookte maar dit werd natuurlijk door niemand gemist. In een koppel wedstrijd is het sowieso heel duidelijk dat er twee hengels bij elk koppel staan en dat was op zone 4 bij Mike en Danny wel even anders.

Zelfs een kind van 12 staat dan met verbaasde ogen te kijken als die dat ziet gebeuren. Gelukkig hebben wij nu ook de beelden en de foto’s nog en deze opmerking is gestoeld op een filmpje dat Mike eerder maakte van Danny en Richard dat elders op deze website is geplaatst “hoe zet ik een tentje op”.

Ho ho ho ho ho:
Danny was vandaag even Kerstman, nee dat mochten we ff niet filmen dat blijkt uit alles. Ook Danny was er ff niet blij mee, ojee weer een filmpje met lachwekkend materiaal. Er werd grof geld geboden om het filmpje al eerder te zien, wellicht om te toetsen / blokkeren dat het niet geplaatst zou worden maar trapt de redactie natuurlijk niet in.

Nu kunnen en mogen we zeggen én schrijven, gelukkig hebben we de beelden en foto’s nog. Voor de zoekoptie van deze website is “ho ho ho ho” wel makkelijk opzoeken ter info 🙂

Jack en Ger, samen tegelijk een vis op de kant alleen Jack heeft duidelijk ruzie met de vis

Attention Attention: querida gente, la carpa de ’t Mun puede tirar al agua cañas que se dejan desatendidas, ¡¡¡tengan esto en cuenta !!! – Met andere woorden, ook de omroeper die heeft Mike niet gehoord of wellicht niet goed begrepen anders was dat met die hengel toch nooit gebeurd.

Een kromme hengel in het water
Wat gebeurd er achter de parasol
Ja gewoon doorfilmen

Hoe vangt Mike een hengel:
Op de afbeeldingen hierboven links, zien we dat de hengel nog krom is en inderdaad de karper zit er op dat moment nog steeds aan. De dreg-lijn schoot los van de hengel en de karper koos het zogenaamde karper-pad, ging er meerdere keren op een hilarische wijze vandoor. Foto midden de eerder opgemerkte parasol die moest verhinderen dat….. en rechts een extra filmpje mochten we filmpje één alsnog kwijt raken. Helaas voor iedereen geld, we kunnen niet alles vangen in een wedstrijd. Verder ging het bij Mike en Danny fantastisch met totaal maar liefst 167,9 Kg.

We hebben op deze dag twee keer moeten wegen, Gerry reed rond met weeg-kar en weegmiddelen en de volgende keer is het verstandiger om een weeg pauze in te lassen zodat iedereen de hengels tijdens de weging even moet binnen halen. Op meerdere plaatsen stonden deelnemers karpers te drillen terwijl Gerry stond te wachten voor de weging. Lastig was het ook voor Jack, die stond aan de andere kant van de vijver met de hengel van Gerry ook weer karpers te drillen. Een luxe probleem met 20 karpers in de wacht en de volgende werd al weer gedrild.

Dat het liep als een trein blijkt ook uit het volgende, in totaal zijn 770,5 Kg aan karpers gevangen en het aantal was 157 stuks zo bleek later uit de weging.

Opblaasbare boei voor Mike die hij in het vervolg aan zijn hengel kan knopen.

De scorelijst met toelichting:
Wat kan er nog gebeuren, uiteraard kan Mike hengel twee ook kwijt raken maarja….

Hans-C en Frank staan met 14 punten op de tweede plaats, als ze 13 punten scoren in wedstrijddeel 3 én de huidige nummers 1 scoren in deel 3 slecht 0 punten dan kunnen Hans en Frank nog eerste worden. Voor de andere deelnemers is de 1e plek geen optie meer maar de strijd om de tweede plek is nog voor iedereen een optie.

Jack en Ger hebben ruim 120 Kg meer gevangen als Hans en Frank gezien over twee wedstrijddelen maar het leuke van het punten systeem is dat die voorsprong is omgezet in punten. Het houd de competitie dichter bij elkaar, zelfs Jan en Cees kunnen nog tweede worden.

Iets aan de score lijst onjuist, dan verneemt de secretaris dit graag.

Verslag Deel 3:
Voor één van de deelnemers is de datum 14 oktober een speciale dag, dan is Mike jarig en heel leuk dat hij een deel van zijn verjaardag gewoon aan de waterkant wil vieren samen met ons. Vanaf het eerste uur dat je jarig bent moet je ook weten dat je dan met een vismaat als Danny op je hoede moet zijn. Danny stond morgens al heel vroeg klaar om Mike te verrassen op een passende wijze zoals we kunnen zien op het filmpje.

Nu zou je kunnen denken wat heeft dat filmpje met de viswedstrijd te maken, voor HSV-OGM is plezier maken in de breedste zin van de betekenis heel belangrijk. Het maken van grappen en grollen is sinds jaar en dag de normaalste zaak van de vereniging.

Veel grappen en grollen zien we ook terug in oude wedstrijdverslagen, artikelen en ook in humor items die al eerder geplaatst zijn. Wees dus gewaarschuwd voor gescheurde buikspieren van het lachen als je deze vereniging/website bezoekt.

Het volgende filmpje is hier een voorbeeld van, je wordt wakker en hey wat leuk ik ben vandaag jarig, we gaan lekker vissen in de HSV-Open wedstrijd bij ’t Mun. Mike loopt nog maar net wakker naar zijn auto en Danny huppelde er heel voorzichtig achteraan. Mike dacht “wat krijgen we nu”, bekijk het filmpje maar.

Lang zal hij leven:
Mike werd 51 jaar, voor aanvang van de loting werd er in koor “lang zal hij leven” gezongen, nu plagen Danny en Mike elkaar over en weer met leuke cadeautjes en dit keer was het Mike die aan de voorzitter Richard gevraagd had een leuk cadeautje voor Danny te verbergen onder zijn trui. En omdat we allemaal graag lol maken ging het overhandigen “van”, dit kreeg vandaag even voorrang. Mike had voor Danny een passend T-shirt laten maken met opdruk “D’n Blankert ook voor al uw dakwerkzaamheden“, nou dat verdiend een extra uitleg. Met “D’n Blankert” wordt bedoeld dat hij niks heeft gevangen en is afgeleid van het Engelse begrip blanken. De dakwerkzaamheden heeft betrekking op het bedrijf DSG Onderhoud van Danny. Zoals later bleek had ook Danny weer iets leuks geregeld, namelijk voor alle bezoeker en deelnemers gebak met een afbeelding erop. Het laat zich raden wie op de afbeelding stond, inderdaad dat was Mike.

Diamant of rotte appel

Een diamant glinstert niet zonder slijpen:
Mike en Danny waren goed voor elkaar bezig geweest maar we moeten ook nog iets vermelden over de loting, die de laatste tijd onder druk was komen te staan en wel om het volgende.

Hans-C had een opmerking gemaakt over de stokjes uit de zak halen, zijn gevoel vertelden hem dat als je als eerste een stokje trekt met het nummer erop dan zou dat een voordeel zijn voor de eerste personen die een greep doen naar het stokje. Er zitten namelijk in het begin meer diamanten in de zak. Naar onze bescheiden mening is dit beslist niet het geval en blijft de kans op gelijkheid en dus ook op basis van eerlijkheid gelijk.

Je zou ook kunnen stellen dat de eerste rotte appels eruit zijn in het begin. Na de gemaakte opmerking kan het volgende wel rol van betekenis krijgen voor Hans-C en Frank, en dat is “KARMA”.

Karma ! Oeps ?:
Karma en het gevolg worden gezien als een natuurlijk principe, een wet van actie en reactie. Er is dus geen god aan het werk die straft of beloont. Een goede daad heeft van nature goede gevolgen, slechte daden hebben van nature slechte gevolgen. Eigenlijk staat de wet van Karma boven het onderscheid van goed en slecht: dus zonder oordeel daarover. Een betere duiding is daarom dat daden met een bepaalde karakteristiek gevolgen van dezelfde karakteristiek veroorzaken.

Omdat Hans & Frank in de wedstrijd HSV-OGM KK 2023 deel 1 t/m 3 slechts 0,0 hadden gescoord mochten ze als eerste een ijscostokje met nummer erop trekken, ook Mike die jarig was kreeg voorrang. Karma dacht Gerry, Hans en Frank die waren plotseling verdacht stil, wie weet hadden ze nu wel de eerder door hun opgemerkte diamant in handen.

Zoals we weten mag het koppel met het laagste nummer als eerste een zone kiezen, deze mag je niet in de delen ervoor al bevist hebben. Simpel, toch ! zoals opgeschreven gingen Jack & Ger naar zone 4 – Arnold en Mark naar zone 6 – Ries en Henk naar zone 7 – Mike en Danny naar zone 1 – Jan en Cees naar zone 3 – Jarno en Simon naar zone 5. En hans en Frank dan, inderdaad Karma. Houtje no:1 was in de zak blijven zitten, met andere woorden Hans en Frank hadden no:10 te pakken. Nummer 10, ze konden dus kiezen voor zone 8 of zone 2 maarja.

Zone 4:
Jack & Ger hadden zone 4 wat op zich een goed uitgangspunt is, ze behoefde voor de scorekaart maar 1 karper (1 punt te behalen) te vangen en hiermee waren ze op zeker de winnaars van de HSV-OGM Open 2023 gehouden bij ’t Mun.

De andere optie, dat Hans & Frank 13 punten zouden scoren én Jack & Ger op nul punten te houden met noppes vangen, omdat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Karma had toegeslagen bij Hans en Frank behoorde dat niet tot de mogelijkheden.

Zeker in de middaguren stonden de heren op zone 4 meer dan eens met twee kromme hengels in hun handen wat uiteraard vanaf zone 8 heel goed te zien was.

Ook Arnold die met een rookie / gast-visser Mark viste op zone 6 zat wisten gezamenlijk behoorlijk wat Kg bij elkaar te vissen. Het gele touw dat op zone 4 aan de hengel van Ger was vastgeknoopt heeft alles te maken met de voorgangers die in wedstrijddeel 2 op deze zone viste die voor het eerst meededen. Danny en Mike viste toen vanaf zone 4 en Mike’s zijn hengel vloog toen als een raket het water in. Inderdaad als hij het gele touw gebruikt had was dat niet gebeurd.

Er is altijd baas boven baas:
Simon vist als invaller (Team Grain Baits) samen met Jarno op zone 6. Maar voor we die resultaten bekend maken gaan we eerst een leuke anecdote erin gooien.

Elk koppel mag direct na aanvang bij het verlaten van de lotingsruimte naar het water, en dat doen de deelnemers met maar een doel, vissen. Sommige deelnemers hebben een auto vol met spullen bij en zijn hierom veel langer bezig om te kunnen starten met vissen. Weer anderen deelnemers doen het wat rustiger aan of willen bijvoorbeeld eerst een shelter opzetten maar er zijn ook deelnemers die een hengel kant en klaar beaast en al in de auto klaar hebben liggen. Hierom mag je direct na de loting richting het water en gelijk starten met vissen. Blijven anderen graag even hangen in de herberg voor een bakkie leut, hapje of drankje, ’t mag allemaal.

Danny komt langs met gebak, bij Simon en Jarno die eerst geen visspullen wilde meenemen 🙂

Zone 1:
Danny en Mike waren al snel aan de waterkant, Mike gooide bij wijze van spreken vanuit de auto al in die nog niet eens stil stond 🙂 Nog voor het aas op de bodem lag werd de hengel al vissend door het raam van de auto bijna uit zijn handen getrokken. Inderdaad karper no:1 gevangen op zone no:1 lag al snel op de kant. Gemopper alom van enkele deelnemers, Gerry kreeg een seintje dat er al gevist/gevangen werd/was op zone 1 en riep wat later voor de gein “mannen we mogen aanvangen met vissen“. Klote dacht Mike, ik zit al met die karper in de zak, om gezeik achteraf te voorkomen gooide Mike de vangst terug. Sportief gezien, ook die karper waarvan bijna iedereen heeft gezien dat die ook daadwerkelijk is gevangen die tellen we mee voor de scorekaart. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat het voor het scoreverloop niets uitgemaakt zou hebben.

We vervolgen met Simon en Jarno, die zaten de gehele dag op zone 5 de ene na de andere karper binnen te halen, zo ontzettend saai om te zien bah bah. Ongekend wat die mannen hebben binnengehaald. 10 netten vol met vis, 52 karpers met een totaal gewicht van maar liefst 257,7 Kg. Uiteraard zijn Simon en Jarno dik winnaar in OGM-KK Open Deel 3 van deze wedstrijd maar als je deel 1 en 2 er dan niet bij bent is het wel jammer. Ze scoren totaal 13 punten.

Dan hebben we 10 nog, we bedoelen Hans en Frank:
U weet wel, Karma en het ijscohoutje no:10, tien. Ze vingen samen drie karpers, totaal gewicht 10 Kg.

Gerry ging bij Hans en Frank langs om te wegen, na aftrek van de weegzak die bijna zwaarder was als het vangstgewicht bleef er 10 Kg netto over, de weegzak mocht van de weeghaak. Om een beetje te stangen riep Gerry Frank terug die al onderweg was naar het viswater om de vissen terug te zetten.

Frank kom eens terug, “10 Kg man dat kan toch niet“:, en Frank kwam terug met de weegzak en samen hadden ze zoiets van gelukkig we hebben waarschijnlijk toch iets meer gevangen. Uiteraard was het vangst gewicht nog steeds 10 Kg.

Op de foto zien we vriend van HSV Ons Genoegen Maaspoort t.w. Mark. Ook Mark die wist zijn visjes wel te vangen bij ’t Mun. Voor het testen van je nylon-lijnen moet je echt bij Mark zijn, die slaat op momenten zo hard dat zijn nylon lijn afbrak met een petsgeluid dat op alle zone’s duidelijk te horen was. Oei riepen sommige daar gaat iets mis !

Mark kwam eigenlijk om mee te kijken, “O MAG IK OOK MEEDOEN – MAG IK OOK ZELF VISSEN DAN – EN OOK VANGEN“.

Hey rustig aan jij niet zo schreeuwen zei Richard tegen hem. Mark was duidelijk hoorbaar aan alle vijvers van ’t Mun en wellicht was dat de reden waarom ze op zone 1 meer karpers zagen morgens vroeg 🙂

Vraagt u zich wellicht af wat jullie bezielt die vissers met dat vissen, beste lezers het zal gelet op het bovenstaande duidelijk zijn dat we graag lol maken tijdens het vissen.

Is er iets aan de score kaart onjuist, dan is dat beslist geen grap.
1e plek met 36 punten voor het koppel Jack & Gerry
2e plek is voor Hans en Frank het diamanten koppel
3e plek voor Mike en Danny met slechts 2 wedstrijddelen gevist, Kg geeft de doorslag
4e plek voor Richard en Henk, bij gelijke stand in punten eindklassement telt het totaal gewicht deel 1, 2 en 3 ook mee.

Deze wedstrijd kent geen prijzentafel, dat zit er helaas niet aan maar er bestaat wel een hall of fame wisselbokaal die digitaal wordt bijgehouden. We hebben een prijsuitreiking zoals is opgenomen in onze agenda die samenvalt met de nieuwjaarsreceptie, wees welkom.

Scorelijst gecorrigeerd en bijgewerkt, 15 oktober 18:26 uur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *