HSVOGM-Open wedstrijd 2021

HSVOGM-Open wedstrijd:

Elk seizoen organiseert het bestuur bij voldoende animo een open wedstrijd die ergens in den landen gevist wordt. Het kan gaan om een individuele of koppel wedstrijd.

Verslag wedstrijd 1:
Op zaterdag 25 september 2021 gaan we met aangemelde koppels naar ’t Mun in Appeltern. Aldaar heeft de vereniging de complete vijvers 6/7 afgehuurd om met 20 personen die gezamenlijk als koppel gaan deelnemen aan deze koppel-wedstrijd. Er wordt gevist op gewicht, elke karper wordt rond 16:30 uur gewogen groot of klein en telt voor het totaal gewicht.

Let wel op dat Herberg ’t Mun te Appeltern eigen reglementen heeft. Zo is weerhaakloos vissen verplicht, en heeft elk koppel ten minste één onthakingsmat met daarnaast een emmertje water dat beslist geen kwaad kan. In de vijvers die gehuurd zijn van ’t Mun hierin zwemmen hoofdzakelijk karpers tot wel 15 Kg, hierom is het geen wedstrijd voor kinderen houd hier rekening mee.

Deelnemen aan deze wedstrijd is uitsluitend voor leden, simpelweg even aanmelden is voldoende. Aanmelden en kort ervoor toch terugtrekken dat is natuurlijk not done! Vanwege de beschikbare ruimte bij ’t Mun, vol is vol tot 10 koppels maximaal. Spreek vooraf even door met wie je wilt deelnemen als koppel, meld bij aanmelden in dat geval ook even de koppelmaat. Alleen aanmelden kan ook, in dat geval proberen we een koppelmaat te zoeken. Het koppel dat als nummer 1 eindigt ontvangt een leuke bokaal. Heel leuk dat Grain Baits participeert met enkele leuke prijsjes op de prijzentafel maar het is vooral een gezelligheid wedstrijd.

Programma:
Probeer a.u.b. om 07:15 uur aanwezig te zijn bij de inrijpaal alwaar we de inrijkaart kunnen pakken, dan gaan we gezamenlijk naar de herberg voor een lekker bakje koffie, indien nodig kunnen we aldaar ook voer en vis-spullen kopen zoals haken zonder weerhaak.

Tijdens de koffie loten we de stekken voor de koppels, en daarna gaan we lekker naar de vis-stekken. Het gaat om een vrije hengel wedstrijd, er mag met één vaste hengel of één werphengel gevist worden. Meerdere hengels klaar leggen mag wel. Na de wedstrijd pakken we rond 17:00 uur ook weer een bakkie of iets anders in de herberg en krijgt elke deelnemer een auto-uitrijkaart. Tijdens het vissen komt het personeel van ’t Mun regelmatig langs op alle vissteken om te vragen of u iets wilt eten en/of drinken, de kosten hiervan zijn natuurlijk voor eigen rekening.

Waar vinden we ’t Mun:
Zie de volgende links voor meer informatie over deze accommodatie;
Herberg ’t Mun te Appeltern;
De reglementen van ’t Mun.

6 koppels – 12 personen gaven om 07:00 uur acte de présence bij ’t Mun te Appeltern. Gezamenlijk naar de herberg en tijdens de wandeling er naar toe merkte sommige al direct op “het ziet er hier heel mooi uit” en als organisator van deze wedstrijd kunnen we er niet omheen om te vermelden dat we het met die opmerkingen meer dan eens moeten zijn.

De koppels, Hans-C en Kevin-C – Arnold en Frank – Jan en Cees – Truus en Berta – Jack en Gerry – Jarno en Hans-H.

De scorekaart geeft aan wie op welke zone zat te vissen maar hierbij moeten we direct de kanttekening maken dat Cees wel heel erg graag wilde zien wat Jarno zoal deed tijdens het vissen. Cees had plaatst genomen in zone 3 de zone van Jarno en Hans. Laat die man lekker zitten zei Jarno met zijn ruim hart, het is een gezelligheid wedstrijd. Als organisator is er ruimte voor verbetering op dit punt, het kaartje met hierop met rode lijnen de zone’s duidelijker aangegeven is in de maak.

Cees en Hans-H waren later aanwezig met reden, zo rond 11:00 uur was Cees erbij maar Jarno moest langer wachten op zijn koppelmaat (Pa Hans-H). Op het moment dat Hans aankwam (14:30 uur) zei Jarno “ga maar gelijk zitten Pa want het gaat nu beginnen in deze zone ik voel het”. Wat Jarno ook voelde dat de heren op zone 1 t.w. Jack en Gerry behoorlijk goed zaten te vissen en ze hadden op dat moment zeker in aantal dik de leiding. Maar Jarno kreeg gelijk, op het moment dat zijn vader aanschoof zat ook Hans gelijk met een kromme hengel in zijn handen en alsof dat niet genoeg was zat ook Jarno met zijn 12 meter lange lat te drillen. Dit gaat niet goed zei Gerry tegen Jack, het valt hier dood in zone 1, Jack zei val jij zelf dood om maar aan te geven dat op zone 1 de humor er nog steeds inzat.

Een gevangen karper op zone 1 viel letterlijk naast het leefnet omdat dat net keer op keer dichtklapte, gelukkig was deze karper niet de slimste en hij kon alsnog opnieuw geschept worden. Dat het een klote net was of iets dergelijk dat heeft iedereen in Appeltern kunnen horen, zelfs de Aalscholvers en Reigers uit de regio verkozen het Hazenpad.

Ook Jan had alvast zijn eerste uitrijkaart laten brengen op de stek, het moet gezegd worden dat Jan voor het eerst sinds jaren een lange sessie heeft gevist. Jan was een beetje in de war omdat hij normaal gesproken altijd direct na het ingooien van zijn tweede hengel de eerste hengel gaat opruimen. Dat kon hij nu niet doen omdat hij maar met slechts een hengel mocht vissen. Op de scorekaart zien we de vangsten van Jan niet terug, dat hoeft ook niet bij een koppel wedstrijd, Jan ving welgeteld één karper en die vergat hij simpelweg in het leefnet te gooien. Plons daar ging de karper, dit deed Jan zo snel dat zijn koppelmaat Cees er weinig of niets van meekreeg. Hey riep Cees “Jan ze springen bij jou recht voor de deur” en Cees hoorde pas later van het deelnemersveld dat Jan wel degelijk had gevangen.

Sportvisserij is niet zo moeilijk:
Ook Truus en Berta zaten op een gegeven moment goed te vangen, maar iedereen zag ook dat het haakaas van Truus meer dan eens neerplonste in zone 1 bij Gerry. Ook volgens de regels van ’t Mun “Gebruik van gevlochten lijn is niet toegestaan” pleegde beide heren een doodzonde door toch met gevlochten onderlijn te vissen.

Dan sleur je min of meer in principe de karpers zo je net in, op ’t Mun is een nylonlijn van max. 0,22 mm dikte sportief gezien ook voor de vis meer dan voldoende. Vooral dit punt moeten we nog beter communiceren met de deelnemers omdat ’t Mun terecht bij overtreding van dit punt geen pardon kennen en dient men direct het terrein te verlaten!

Bijna alle deelnemers zaten met 0,18 mm of dunner de karpers behoorlijk te drillen bij een aanbeet daarentegen sleurde Truus en Berta de karpers met de snelheid van het licht zo het schepnet in. Als advies, zet aan de dikkere hoofdlijn geen gevlochten onderlijn maar een stuk 0,22 mm of dunnere nylon-onderlijn zodat bij een lijnbreuk de karper met slechts een klein stukje dunne onderlijn verder zwemt.

Jarno en Hans Heijkoop terechte winnaars:
Als we sportief gezien meenemen dat Jarno behoorlijk lang alleen viste (tot 14:30 uur), dat Cees zonder opzet helaas wel in Jarno’s zone viste, als je als koppel dan toch nog ruim 100 Kg karper weet te vangen dan ben je beslist de terechte winnaar. En een woord van dank naar de sponsor Grain Baits is hier beslist op zijn plaats, omdat het ook niet onbelangrijk is dat bij een wedstrijd met complete afhuur van vijver 6/7 zijn leefnetten toegestaan. Jarno had er een stuk of twintig meegenomen zodat iedereen zijn vangsten goed kon netten. (Nogmaals bedankt Jarno !).

En zo moet het zijn:
Alle koppels spraken na afloop van een super geweldige wedstrijd en visdag, ’t Mun is beslist voor iedereen een dikke aanrader en HSV Ons Genoegen Maaspoort beslist voor herhaling vatbaar. We hebben allemaal een topdag gehad bij ’t Mun. Bij de slagboom lagen verschillende verlopen uitrijkaarten, we vragen ons af of die wellicht ook van Jan waren 🙂 Jan heeft sinds tijden niet zolang gevist, om 07:30 uur belde hij Gerry al “waar blijven jullie nou” en einde dag liep ook Jan met een big smiley rond, daar doen we het toch voor mannen.

Op de afbeelding hieronder zien we Hans-C die samen met zijn zoon Kevin aanwezig waren om een gooi te doen naar de gigantische prijzentafel zoals de auto’s en de geheel verzorgde vliegvakantie reizen die er te verdelen waren 🙂

Op de volgende afbeeldingen zien we de service wagen van ’t Mun, dat wagentje maakt aldaar overuren en kan einde dag ook gebruikt worden als weeg-wagen. Hans Heijkoop zei al, als ik zo’n wagentje heb geef ik het aan HSV-OGM, schitterend. Jarno reed van zone naar zone om aldaar gezamenlijk alles te wegen. Laten we het zo stellen, karpers kunnen echt wel tegen een stootje.

Hopa, leefnet werd zo leeg gekieperd in de speciale zak en aan de klok gehangen. Boem 32,3 Kg en nu het volgende leefnet van Jarno uit het water. De karpers werden nog voorzichtig teruggezet en Jarno zag dit met een grote glimlach gebeuren. Jongens zo gaat dat hier elke week, die karpers zijn hier wel wat gewend en dat snappen we ook wel. Vissers uit den landen komen aldaar hun hengels uitgooien, het goed dat we het schepnet en onthakingsmat vooraf thuis goed schoonmaken bij wisselingen van welk viswater ook, dit om kruisbesmettingen te voorkomen.

Verslag wedstrijd 2:
Op zaterdag 30 oktober 2021 gaan we met aangemelde koppels naar ’t Mun in Appeltern. Aldaar heeft de vereniging de complete vijvers 6/7 afgehuurd om met 18 personen die gezamenlijk als koppel gaan deelnemen aan deze koppel-wedstrijd. Er wordt gevist op gewicht, elke karper wordt rond 17:00 uur gewogen groot of klein en telt voor het totaal gewicht.

Let wel op dat Herberg ’t Mun te Appeltern eigen reglementen heeft. Zo is weerhaakloos vissen verplicht, en heeft elk koppel ten minste één onthakingsmat met daarnaast een emmertje water dat beslist geen kwaad kan. Lijndikte maximaal 0,22 mm Nylon monolijn, geen gevlochten (onder)-lijn. In de vijvers die gehuurd zijn van ’t Mun hierin zwemmen hoofdzakelijk karpers tot wel 15 Kg, hierom is het geen wedstrijd voor kinderen houd hier rekening mee.

Eigen inleg € 10,-:
Om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijd is uitsluitend voor leden, simpelweg even aanmelden is voldoende. Aanmelden en kort ervoor toch terugtrekken dat is natuurlijk not done! Vanwege de beschikbare ruimte bij ’t Mun, vol is vol tot 8 koppels maximaal. Spreek vooraf even door met wie je wilt deelnemen als koppel, meld bij aanmelden in dat geval ook even de koppelmaat. Alleen aanmelden kan ook, in dat geval proberen we een koppelmaat te zoeken. Het koppel dat als nummer 1 eindigt ontvangt naast de titel een leuke attentie. De loting bepaald direct in welke zone dat het koppel moet vissen. Het bestuur bedankt Grain Baits dat deze ook voor de ze wedstrijd participeert met enkele leuke prijsjes op de prijzentafel, De Schansdag 24 november 2021 is de prijsuitreiking maar het is vooral een gezelligheid wedstrijd.

Aangemelde koppels deel 2:
Jarno en Sven (Grain Baits)
Jack en Gerry
Jan en Cees
Arnold en Frank
Marco en Kevin… en …

Jarno, ff bijslapen

We schrijven 30 oktober 2021:
Deze zaterdag was behoorlijk nat maar dat mocht de pret niet drukken, tot ver in de middag kregen de deelnemers behoorlijk veel regen. Toch is sportvisserij bij ’t Mun leuk, wij kunnen u ervan verzekeren dat het beslist een suc6 is voor verenigingen maar ook individueel.

Met de scorekaart erbij zien we dat Jack en Gerry deel 2 naar zich toegetrokken hebben. Jarno en Sven hadden het moeilijk deze keer, het was Sven die nog behoorlijk goed viste maar Jarno kwam bij aanvang wedstrijd deel 2 net terug uit de nachtdienst, hij had nog niet geslapen. De eerste uurtjes, het optuigen van de spullen dat ging nog wel maar de concentratie en energie raakte op ten duur toch op. Jarno trok zich even terug in de auto om een power-napje te maken. Dat Jarno krap 9,7 Kg bij elkaar viste dat zegt al genoeg, Jarno was verre van op volle sterkte aanwezig, eerlijk is eerlijk. Eenmaal wakker pakte Jarno koffie en een energie drankje, niet veel later zat Jarno toch weer met de lange lat te vissen. We zagen allemaal dat de gebroeders Heijkoop ook weer met enige regelmaat met twee kromme hengels in hun handen zaten.

Het waren Frank en Arnold die op zone 1 behoorlijk wat karpers eruit tikte maar ook Jack en Gerry hadden dat in de gaten en die bleven tot op de laatste minuut actief. Ook het laatste uurtje bleek maar weer onmiskenbaar belangrijk toen Jack en Gerry toch verschillende plekjes in de zone zagen waar de karpers iets actiever bezig waren. Jan kwam even buurten bij Gerry, waar vissen jullie mee want Jan had voer en aas gekregen van de buren op zone 1 maar dat bleek alleen bij hun te werken. Hier zegt Gerry neem dit maar mee, dit verkoopt Hans (Grain Baits) ook en dat spul doet het vandaag best wel goed.

Jan bekeek het kritisch en rook eraan, ziet er niet slecht uit en Jan nam een flinke graai uit de emmer bij Gerry en vertrok naar zijn zone 3. Knoopte het aasje aan de hair en gooide in, hij wachtte 3 minuten en kreeg opnieuw geen beet dus Jan wandelde even naar zone 1 en aldaar aangekomen zag Frank dat Jan zijn hengel stond te stuiteren op zone 3. De hengel scheurde met grote snelheid over zijn visstek omdat Jan vergeten was de bait-runner van de molen erop te zetten. Jan kon zijn hengel nog maar net vast pakken maar de hengel en molen had hierbij wel schuurschade opgelopen. Een lach moment voor iedereen en ook Jan kon er de lol uiteraard wel van inzien, hij zat de gehele dag mede vanwege de langdurige regen achter zijn hengel en net nu het opklaarde ging hij zijn benen even strekken en toen ging het mis.

De plannen zijn gemaakt dat we dit het volgende seizoen meer gaan doen, drie keer vissen op ’t Mun en dan tellen we alle scores van de drie delen bij elkaar op. Loting systeem waarbij het laagste nummer als eerste mag kiezen maar mag niet meer vissen in een zone die ze ervoor al gehad hebben, dat is wel zo eerlijk. Het gaat om een fun-wedstrijd, gewoon de titel met extra vermelding op de website. Elke deelnemer betaald € 30,- inleg voor 3 delen vissen bij ’t Mun. De vereniging huurt de vijver 6/7 geheel af, het rest bedrag wordt door de vereniging bijgelegd. Aanmelden betekend dat je plek gereserveerd is maar je houd dan ook de betalingsverplichting, maximaal kunnen er 8 koppels meedoen.


Loading

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *