Het rijen-karper project 2023-2024

Jij doet toch ook
mee aan het
Rijen-karper project ?


Beste karpervissers, leden en omwonenden we hebben een leuk initiatief,

Wie doet er mee:
Het volgende plan is al weer uitgewerkt, we gaan proberen dat primair alle karpervissers (en leden) bereid te krijgen tot sponsoring voor een karperuitzetting van speciale bloedlijn rijenkarpers en dan zo zuiver mogelijk.

De rijenkarper

Wat is een rijenkarper:
Tenminste één ononderbroken rij schubben van de kieuwdeksel tot staartvin en het overige deel van het lichaam is zo goed als onbedekt. Dan hebben we nog een richtlijn aangehouden en dat is het gewicht, ten minste 7 Kg – 8 Kg en omdat de prijs per Kg nogal hard oploopt als de vissen zwaarder worden zullen we eruit halen wat erin zit. Geen snoekvissen 🙂

De rijenkarper is een topvis bij vele karpervissers. De vis heeft een uniek schubben patroon en is op zich een zeldzame verschijning. De rijenkarper is eigenlijk een bijzonder beschubte spiegelkarper. De rijenkarper kenmerkt zich door een perfecte rij van schubben netjes gerangschikt over de volledige zijlijn. Naast de normale rijenkarper heb je ook de dubbele rijenkarper die ook geschikt is voor dit project maar we gaan niet voor de half beschubte rijenkarper waarvan er al meerdere exemplaren rondzwemmen.

Het aantal rijenkarpers hangt af van wat we in de pot krijgen, dit bedrag wordt minimaal verdubbeld door de clubkas en dan hebben we uiteraard weer meer ruimte.

Maar we zijn er nog niet:
DSG Onderhoud is al jaren sponsor van HSV Ons Genoegen Maaspoort, en deze heeft het bestuur de opdracht gegeven om op zoek te gaan naar een wat zwaardere wel of niet rijenkarper en wat de kosten hiervan zijn, deze karper wordt gesponsord door DSG Onderhoud t.w. Danny Halberstadt. Over de naam van deze karper is al gekscherend gedaan, we noemen hem de “DIKKE Danny” en ook dan vind Danny het prima als de karper er maar komt. Hoewel onder voorbehoud, realiseert Danny zich wel dat de zwaardere karpers van richting de 15 Kg behoorlijk aan de prijs kunnen zijn.

De spiegelkarper, deze kopen we niet!

Wat kopen we niet:
We kopen geen spiegelkarpers, die hebben we meer als voldoende en we zoeken het tot op de bodem uit om aan de voorwaarden te voldoen. De sponsorbedragen die we gezamenlijk bijeen krijgen worden aan de club geschonken om hiervan de rijenkarpers aan te kopen voor de vereniging, dit bedrag wordt door onze penningmeester Arnold verdubbeld (o.v. dat het financieel verantwoord blijft).

Verschillende deelnemers hebben aangegeven een hoger bedrag te doneren maar dat is aan hun, met heden ongeveer 50 karper-vissende leden betekend dit als iedereen b.v. € 10,- inlegt/sponsort dat het al redelijk kan oplopen, verschillende sponsoren hebben aangegeven ook graag wat duiten in de pot te willen doen. Er kan dan uiteindelijk voor een heel mooi bedrag aan genoemde rijenkarpers besteld worden.

We gaan alle deelnemers ervan op de hoogte houden wanneer de bestelling is gemaakt, welke vissen en waar besteld en ook de hoeveelheid. Bedenk wel het gaat om een bijzondere karpersoort die zelfs als vijvervissen favoriet is. Uiteraard maken we ook kenbaar wanneer dan later de vis-uitzetting zal plaatsvinden. We benadrukken het extra, er worden geen karpers gekocht bij de Duitse leverancier die volgens Sportvisserij via vreemde praktijken karpers inkoopt/verkoopt. Het bestuur heeft geleerd van deze onprettige ervaringen !

Dit project gaat beslist doorgang vinden, de gegevens i.v.m. overmakingen naar het rekening nummer van de vereniging staan onderaan vermeld. We moeten later bekijken en ook inventariseren wie er meedoen en met welk sponsorbedrag. Uiteraard plaatsen we later alle aanvullende achtergrond informatie ook op de website in dit artikel. De leverancier sprak van een uitzonderlijk rijen-project, en dat voor een hengelsportvereniging. Dit soort vissen gaan normaal gesproken meer naar de exclusievere betaalwateren.

Update 16 sep.:
Gesproken met de leverancier, hij heeft wat foto’s gestuurd om ons te laten zien om welke bloedlijnen dat het gaat immers ons oog wil ook wat. Voor de levering stuurt hij ons opnieuw foto’s zoals als voorbeeld in de bakken te zien is, daarop geven we wel of niet akkoord en we krijgen ook het gewicht door van de karpers die aldaar gewogen zijn. Bij de levering worden alle vissen opnieuw gewogen en kunnen wij ze uitzetten en hebben we alle tijd om foto’s te maken.

Wat is nu beter mannen:
Honderden euro’s uitgeven om in een betaalwater te vissen op uiteindelijk dezelfde slag vissen waarbij alleen de brandstofkosten al ver boven de donatie bedragen zullen uitstijgen of een verenigingswater met een goed gecontroleerde groep karpervissers en dat ook nog vlak naast de deur van je woonhuis bij wijze van spreken. Een betaalwater in Nederland is heel erg leuk maar bedenk ook dat betaalwateren een prijskaartje hebben, prijs per koppel per week was voorheen € 795,- en dat is heden € 850,- (maar liefst € 425,00 p.p.p.w) en de prijs voor niet vissers, per week € 100,-.

Met dit plan zijn we gezamenlijk meer dan slim bezig, uiteraard hebben de vis uitstapjes ook zijn charmes maar dat geld ook voor dit project.

We vermelden maar al te graag die personen én bedrijven die aangegeven hebben graag mee te willen doen:
Joep Gersjes Voor Den Bosch – . – Mike van der Maat schilderwerkenJohn en Mees v Creij Infratechniek – Gerry – Johan – Frank-N – Raymond-D – Jack-V – Trimsalon het Maaspoortje Sylvia – Bertie-K – Hans-C – Joey-S – William Will’s WoodworkDanny DSG Onderhoud – Michael-B – Cor de G – Anthony-S – Jan v E – John-K – Frans-D – Dirk Timmermans Schilder & Glaswerken – Marco-S – Mark-R – Harran-V – Mike-V Mike’s Car ServiceJohn Boeren Piping & Construction – Arnold v H – Richard-L – Eamon-T – Boy Bertrums De Kaaskoning – Hans-B – Riny-S – Nick v Herpen klussenbedrijf – Kevin-S – Vloerenbedrijf H. Kuijs – Tom vd B – Stan-B – Hey hallo, jij doet toch ook wel mee, kom op uw naam hier !

Heeft u zichzelf wel aangemeld als deelnemer maar uw naam staat er niet bij, laat het Gerry dan even weten. U kunt ook reageren op dit bericht en/of een waardering geven. Nog niet alle toegezegde bedragen zijn binnen maar erop vertrouwende dat het beslist goed gaat komen staat de teller nu op:

€ 1495,00

€ 290,- >> € 390,- >> € 590,- >> € 665,- >> € 755,- € 855,- >> € 880,- >> € 900,- >> € 1000,- >> € 1025,- >> € 1260,- >> € 1420,- >> 1460,- >> 1495,00

€ 1495,00

X2 door de penningmeester maakt € 3000,-

Dit project gaat gegarandeerd door ! dat staat nu al vast.
Bij voorkeur maak uw donatie bedrag over naar de vereniging / penningmeester;
Of geef de donatie contant voor dit project aan de penningmeester of Gerry.

Bankgegevens: ING bank 7617172
IBAN nummer: NL79INGB0007617172

Ten name van HSV Ons Genoegen Maaspoort ‘s-Hertogenbosch rijen-karper project
Penningmeester: Arnold van Houtum


Namens het bestuur, hartelijk dank voor uw medewerking!

Update 15 maart 2024:
Het bestuur had besloten in een voorbereiding ALV dat Special Carp tot eind maart de ruimte had om gezien de stijgende watertemperaturen de bestelde karpers te leveren. De ALV van 14 maart 2024 vind het beter om geen risico te nemen gezien de stijgende watertemperaturen met het al bestaande karperbestand. De gelden voor dit project bijeengebracht blijven gereserveerd voor Special Carp die de karpers kan leveren dec. 2024 / jan. 2025.

Loading

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *