Grain Baits

Grain Baits heeft hun vestiging in Geldermalsen.
Zoals u inmiddels wel heeft gemerkt is het aanbod van boilies vandaag de dag erg groot, echter is Grain Baits van mening dat onze boilies nog iets extra’s kunnen brengen, zonder hierbij andere leveranciers af te vallen of tekort te doen. Zo zijn al onze mixen zorgvuldig samengesteld waarbij gelet is op de juiste verhouding van koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Vooral dat laatste is erg belangrijk voor het verteringsproces van de karper, als de vis het voedsel goed verteert zal hij dit als positief ervaren en het voer de volgende keer sneller tot zich nemen en met meer vertrouwen azen.

Onze boilies worden met een gereguleerde temperatuur gestoomd, én;

  • met een productieproces zodat o.a. vitamines en belangrijke voedingsstoffen blijven behouden;
  • Grain Baits biedt u een ruim assortiment Freezerbaits, Readymades, Particles, Liquids, Dips en Pop-Ups;
  • Boilies verkrijgbaar in vele diameters;
  • Vacumeerservice;
  • NVWA gecertificeerd.

Bij Grain Baits staat de koffie altijd klaar

Contact info Grain Baits:
Hans Heijkoop
De Iepenwei 16 h
4191 PD Geldermalsen

Tel.: 06 54395503 – Hans
Tel.: 06 24591112 – Diana

E-mail info@grainbaits.nl

Webpagina Grain Baits https://www.grainbaits.nl

Let op: maand aanbieding November:
Krillers 16 of 20 mm Readymade Boilies met een speciale prijs per kilo!

Openingstijden:
Van 31 maart tot 31 oktober:
Donderdag 19.00-21.30 uur
Zaterdag 10.00-12.00 uur
Al onze producten zijn ook te bestellen via de webshop.

Van 1 november tot 30 maart:
Zaterdag 10.00-12.00 uur (laat even weten dat je komt – en op afspraak)

Heeft u verder nog vragen over ons assortiment of andere zaken dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen of een email sturen.

Waarom Grain Baits:
Hans Heijkoop is al weer jaren terug begonnen met het maken van boilies, dat deed hij eerst voor zichzelf en later voor de vriendengroep die maar groter en groter werd. Uiteindelijk is Hans hierdoor beslist uit zijn jasje gegroeid en de productie kon niet langer thuis in de garage doorgaan waar het min of meer allemaal is begonnen. Voor zijn vriendenkring stond het al langer vast, Hans maakt goede boilies, beter is om ze te kopen omdat zelf maken niet veel meer toevoegde.

Nu hebben Hans en Diana er een dagtaak aan, de voorraden op peil houden en zorgen dat in no-time de verse boilies gedraaid kunnen worden. Als het nodig is kunnen ze 200 kilo boilies in anderhalf uur van de band laten rollen zeker als alle voorbereidingen gedaan zijn. Naast de ruimte alwaar de boilies gemaakt worden is daar boven ook nog de winkel waar alle producten uit eigen keuken breed staan opgesteld. De winkel ziet er netjes en verzorgt uit, kwaliteit en kwantiteit is in meerdere opzichten goed terug te zien. Niet onbelangrijk te vermelden is de internet winkel, snel bestellen snel thuis.

Diana is ondertussen uitgegroeid tot een alchemist, chemicus en laborante op het gebied van karper-aas en voer. Ze weet uit ervaring heel goed te onderbouwen welke ingrediënten eigenlijk noodzakelijk zijn voor de karper, wil je een goede boilie maken dan kun je het eigenlijk niet weglaten uit het aas. Ze weet duidelijk van wanten, kan precies uitleggen wat voor de karpers een must have is. Diana heeft een grote voorkeur voor natuurlijke producten, een volwassen karper heeft minder eiwitten nodig om te gedijen dan opgroeiende karpers. Eiwitten zijn de bouwstenen van ieder levend organisme, eiwitten zorgen voor de reproductie van cellen. Voor het genezen van wondjes zijn nieuwe cellen nodig het is de basis van een goede conditie en een goede weerstand. Tijdens de productie wordt er gelet op de juiste verhouding van koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Vooral dat laatste is erg belangrijk voor het verteringsproces van de karper, als de vis het voedsel goed verteert zal hij dit als positief ervaren en het voer de volgende keer sneller tot zich nemen en met meer vertrouwen azen.

Laat je deze ingrediënten en de juiste dosering en samenstelling weg uit de boilies dan kun je beslist goedkopere boilie maken, dit betekend dan wel dat karpers met grote regelmaat het voer zullen laten voor wat het is vanwege het ontbreken van de noodzakelijke bouwstenen. Ze zullen uitwijken naar ander voer die deze bouwstenen wel bieden. Alle noodzakelijk bouwstenen worden in de basis mix van Grain Baits verwerkt en hierbij behoren ook de vitamines. Het resultaat is een boilie die 365 dagen per jaar door de karpers gegeten kunnen worden voor welk water ook.

Boilies werden vroeger gekookt (boiled) maar stomen is vele malen beter om belangrijke adaptieve als de vitamines, de juiste eiwitten en andere natuurlijke ingrediënten te behouden.

Het team van Grain Baits, de beide zoons t.w. Jarno en Sven en de inmiddels grote persoonlijke vriendengroep zijn ervan overtuigd dat Hans en Diana een goed aasje produceren dat onmiskenbaar belangrijk is in de schakel tot succes. Hans en Diana zijn geen schreeuwers, laat het de karpers maar bepalen of ze het aas naast instant ook op de langere termijn nog steeds voor die boilies blijven gaan. Wat wij maken daar vissen we ook zelf mee !

Grain Baits is na een uitvoerige inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is deze aasfirma officieel erkend en in het bezit van de wettelijk verplichte documenten.

Kom gerust kijken in onze eigen boilies productie keuken en onze winkel en overtuig uzelf.

Op de afbeeldingen Hans Heijkoop en zonen
Jarno – en Sven, alle drie de karpers gevangen december 2019 op verschillend water.

Grain Baits participeert in de prijzentafel bij HSV Ons Genoegen Maaspoort met prijzen en tegoedbonnen, deze zijn niet inwisselbaar en/of overdraagbaar. De prijzen zijn strikt persoonlijk, 1 tegoedbon per prijswinnaar en geen restitutie op tegoeden. De tegoedbonnen zijn speciaal voor de prijsuitreikingen gemaakt, beschikken over een bonnummer en een uitgifte datum. Geldig tot 1 jaar na uitgifte, deze bon is uitsluitend te besteden bij ons in de winkel, is niet in te wisselen voor contanten.

Loading

1 gedachte over “Grain Baits”

  1. Pingback: Nieuwjaarsreceptie & Prijsuitreikingen 2024 – HSV Ons Genoegen Maaspoort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *