Een beter milieu begint bij jezelf

Een beter milieu begint bij jezelf, die spreuk kennen we allemaal.

Een tijdje terug kregen we van Menno, een van onze controleurs een Email binnen dat er nogal wat rommel in en om de Noorderplas lag. Als controleur signaleer je ook dat soort zaken en terecht maakte Menno er een melding van.

Op woensdag de 19e waren het Menno, Dave, Gert-Jan, Arjan, Arnold en Gerry die in slechts enkele uurtjes een aanzienlijke berg afval uit de Noorderplas viste. Zaken als stoelen, wandelwagens, kluizen, bureauladen en o.a. autobanden werden op de oever gebracht.

We vermelden het maar weer, het aantal vrijwilligers was verre van voldoende. Van elke zichzelf respecterende sportvisser zou je op zijn minst wat meer medewerking verwachten omdat je aan dit soort afval met het grootste gemak een lijnbreuk kan oplopen met als gevolg het verspelen van de vis.

Van de berg afval is met een mobile telefoon ook nog in de avonduren een foto gemaakt die achter de botensteiger is gedeponeerd en door het gemeentelijk wijkteam Maaspoort – Empel in de vroege ochtend weer is opgehaald. Onze hartelijke dank aan Marcel van de Merwe team leider Maaspoort Empel voor deze samenwerking.

En uiteraard Menno bedankt voor dit super initiatief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *