Damwand vervangen 2019-2020

Op maandag 18 november is aannemersbedrijf Smits-Vos B.V. gestart met de onderhoudswerkzaamheden aan de damwand langs het Palermopad. Ook het aanliggende pad wordt hersteld/vernieuwd en de werkzaamheden duren tot vrijdag 21 februari.

Op de afbeelding zien we wat de plan van aanpak is, het gaat om de kom Pisaflat tot aan de botensteiger. Middels wegbewijzering is aangegeven dat er vanwege de werkzaamheden een deel van het wandel- voetpad afgesloten is. dat de damwanden aan vervangen toe zijn blijkt ook uit de geplaatste afbeeldingen.

Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort heeft in het verleden meermaals aangegeven bij de gemeente rekening te houden met de slechte staat van de oevers. Dat onze tot controle bevoegde personen even meekijken met de voorbereidingen en werkzaamheden is voor iedereen een goede zaak.

Soms zit het mee sonms zit het tegen, op een van de afbeeldingen zien we dat de vrachtwagen met zijn dieseltank tegen een van de rij-platen is gereden met als gevolg een sterk lekkende dieseltank. Er was even opletten dat er geen diesel in de Noorderplas zou lopen hetgeen rampzalig zou zijn. Er werd snel een kleine dam van zand gemaakt die deels moest voorkomen dat de diesel richting de botenhelling zou stromen. Opzichters van de gemeente kwamen snel ter plaatsen en er zijn afspraken gemaakt.

Ter voorbereiding haalde de aannemer de oude damwanden eruit die behoorlijk rot waren na zoveel jaren, en over een grot deel va het wandelpad is het straatwerk en de als oeverbescherming dienende spoorbielzen zijn verwijderd. De graaf en grondwerkzaamheden samen met het sloopwerk worden door verschillende bestuursleden met interesse gevolgd, ook omwonenden bekijken met grote belangstelling de werkzaamheden.

Het gaat ook om werkzaamheden die je doorgaans niet meemaakt zo dicht bij je woonomgeving. Leuk om te zien dat goed gereedschap het halve werk is, het resultaat is daarentegen alles behalve half werk is.

Kunstwerk-damwand

Ondeugend als we zijn wordt er binnen de vereniging gegrapt naar omwonenden en wandelaars dat de nieuwe damwand er uit komt te zien zoals de afbeelding aangeeft, ze gaan zo verder rond de gehele plas. De werknemers van Smits Vos b.v. gaan als een speer, op sommige plaatsen is de grond behoorlijk hard maar de damwand planken gaan hoe dan ook meerdere meters de grond in. Deze planken sluiten perfect strak tegen elkaar aan, de opdracht is ook dat de nieuwe planken dieper in de grond gaan als de oude damwand die eruit kwam.

Jan Timmermans komt even de voortgang van de werkzaamheden controleren. Jan Timmermans is specialist uitvoering water – afdeling Realisatie & Beheer Openbare Ruimte gemeente ’s-Hertogenbosch.

Bij de botenhelling is het eerste deel voorzien van damwand + gordingsbalken. Hoe vreemd het ook mag klinken daar komt nog een extra balk bovenop. Daar kan een binnenvaartschip tegenaan varen zo oerdegelijk is het gemaakt. Deze damwand constructie komt ook aan de andere zijde van de botenhelling te staan. Het rondzetten van de damwand met later ook de gordingsbalken dat is nog een hele uitdaging volgens omstanders, dit omdat het Azobé hout een behoorlijk harde houtsoort is. De gording wordt bevestigd in de kom van de Pisaflat en ook de bewoners volgen de klus aandachtig omdat deze ronding ook de Pisaflat zelf én het wandelpad volgen. Dit is geen appel eitje en beslist niet eenvoudig, zeker niet met twee gordingsbalken van 10 x 20 cm aan de binnenzijde en één keer 10 x 20 cm aan de buitenzijde.

Daar is kracht voor nodig, de hydraulische tang die kan met het grootste gemak deze gordingsbalken tegen de damwandplanken aandrukken, het rondzetten is weliswaar een pittige klus maar de afbeeldingen laten zien dat ook dit voor het bedrijf Smits-Vos geen probleem is. Gert zit in de kraan en heeft de damwand vast in de hydraulische klem en Arnold geeft de aanwijzingen door aan Gert welke richting aangehouden moet worden.

Kraanwerk
De zandmannen
Vakwerk
De vlag

Nu de damwand al een stuk vooruit is gewerkt kunnen de stratenmakers beginnen met het uitzetten van de bestrating hoogtes. Het was al met al een leuk project om te volgen, complimenten voor onze gemeente ‘s-Hertogenbosch die opnieuw heeft aangetoond met het resultaat dat er beslist mag zijn.