Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

November 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Actueel - Info

Verslag Karper-koppelwedstrijden 2010

De karper-koppelwedstrijden 2010:

De wedstrijd data:

 • 1ᵉ karperkoppelwedstrijd 25, 26, 27 juni (2 nachten)
 • 2ᵉ karperkoppelwedstrijd 18, 19 september (1 nacht)
 • 3ᵉ karperkoppelwedstrijd 15, 16, 17 oktober (2 nachten)


 • Totaal 3 wedstrijden met 5 nachten vissen maar je mag maximaal 1 wedstrijd missen.

  Neem contact op met een van de leden van de karperwedstrijd-commissie om uw koppel aan te melden, beperkt aantal koppels en vol is vol......

 • Lees voordat u zich opgeeft eerst het karper wedstrijdreglement zodat u op de hoogte bent.
 • De prijzen van de karperwedstrijd worden op de algemene ledenvergadering (ALV) uitgereikt.
 • Inschrijfgeld en tevens inleg is ? 30,- per persoon voor deelname aan alle karper wedstrijd(en) van het lopende jaar.
 • Deelnemers (koppels max 9):
 • Koppel 1. Hein & Nicky Janssen
 • Koppel 2. Tony & Gert-Jan
 • Koppel 3. Luckey Tim & Marco van Bussel
 • Koppel 4. Eamon Throwler & Jeffrey Janussen
 • Koppel 5. Fran?ois Buul & Rini Schenk
 • Koppel 6. Robert Dielesse & Johan Hendriks
 • Koppel 7. Wim Onckels & Wesley Wassenaar
 • Koppel 8.


 • Maar wat zijn de prijzen:
  De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.

 • het winnende koppel krijgt 2 bokalen (eerste prijs) + prijzenpakket t.w.v. ? 300,-
  o.a. Grand Champion product naar keuze.
 • De tweede prijs 2 bokalen (tweede prijs) + prijzenpakket t.w.v. ? 165,-
  o.a. Grand Champion product naar keuze.
 • Derde plaats 2 bokalen (derde prijs) + prijzenpakket t.w.v. ? 130,-
  o.a. Grand Champion product naar keuze.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint de karper wisselbokaal + Grand Champion product naar keuze.
 • Prijs (bokaal) voor de zwaarste karper (bekeken over alle wedstrijden).


 • De karper wisselbokaal is de enige bokaal die tot Mei in bezit gehouden mag worden en deze moet voor aanvang wedstrijden 2011 ingeleverd worden. De Grand Champion producten waaruit gekozen kan worden zien we hieronder, de prijzen worden op de algemene ledenvergadering (03 november 2010) uitgereikt door de karper-wedstrijdcommissie. Verel Expo is sponsor van de bokalen.


  Verslag eerste wedstrijd:
  Op vrijdag 25 juni 2010 was het zover, de deelnemers van de karperkoppel wedstrijden konden de trukendoos en de besproken tactieken inzetten tijdens de wedstrijden. Het weer was voor de mens gunstig maar voor de karpers iets te mooi, als het weer wat onrustiger is dan zijn de karpers doorgaans wat actiever en scharrelen deze bodemwroeters meer rond in het water op zoek naar wat eten. De karper houd wat dat betreft zijn bijnaam in ere; het zoetwatervarken.

  Zo valt er altijd wat te klagen over het weer, temperaturen van 20? tot 22? Celsius of meer is doorgaans lekker visweer. De hengeldruk is de laatste tijd rustig en vele van de uitgezette karpers maar ook van het oudere bestand zijn er weinig aan de haak geslagen.

  De vooruitzichten zijn goed maar.....:
  Zoals afgesproken kwamen de deelnemende koppels samen bij de eerste witte brug (Pisa flat) waar ook de loting gehouden werd. Elke koppel trekt een papiertje met daarop een nummer, het koppel met het laagste nummer mag als eerste de stek + zone kiezen waarbinnen gevist moest worden.

  Waar hangen we de banner van sponsor Grand-Champion neer.

  Uiteraard moeten er ook op de wedstrijddagen nog zaken geregeld worden, de banner van Grand Champion onze hoofdsponsor werd op de avond van de wedstrijd nog afgegeven en opgehangen.

  Deze banner die aardig groot is zou het best tot zijn recht komen langs de noorderlijke wandelroute die ook als offici?le wandelroute staat aangegeven. Tussen de boom en de lantarenpaal hangt hij perfect en is hij voor het oog niet meer te missen, je ziet hem al ruim van te voren hangen.


  Banner van sponsor Grand Champion even opgehangen.

  De deelnemers waren over de manier van loting goed te spreken, iedereen vist op zijn voorkeursstek en dit is altijd beter voor de moraal. Even bij alle koppels gevraagd of de papieren in orde waren en vreemd genoeg miste sommige deelnemers de nachtvispas. Arnold was uiteraard beschikbaar en maakte ook deze documenten in orde en iedereen kon aan de slag.

  De deelnemers van de eerste karperkoppelwedstrijd.


  De deelnemerslijst en karperstek + zone:
 • Koppel 1. - Stek 9 - Hein & Nicky Janssen
 • Koppel 2. - Stek 5 - Tony & Gert-Jan
 • Koppel 3. - Stek 8 - Luckey Tim & Marco van Bussel
 • Koppel 4. - Stek 4 - Eamon Throwler & Jeffrey Janussen
 • Koppel 5. - Stek 7 - Fran?ois Buul & Rini Schenk
 • Koppel 6. - Stek x - Robert Dielesse & Johan Hendriks Afwezig
 • Koppel 7. - Stek 1 - Wim Onckels & Wesley Wassenaar


 • De wedstrijd is zowel een koppel als een individuele wedstrijd. Scores worden ook individueel bijgehouden en vermeld. Als score telt het gewicht (totaal) over de drie wedstrijden, karpers en graskarpers tellen voor de score lijst. Alle andere witvissoorten tellen niet mee. De website beheerders verwerken alleen resultaten die door de karperwedstrijdcommissie worden doorgegeven, alle geschillen moeten met deze commissie besproken worden.

  Het bleef stil:
  Inderdaad tegen de verwachting in bleven de electronische beetverklikkers stil, hier en daar een halve oploop van een platte was alles. 'De ochtendstond heeft goud in de mond', maar of dit ook op de zaterdag morgen het geval zou zijn, wie weet. De kikkers in de omgeving van de stekken 7 en 8 kwaakten weer luid, omdat het bijna windstil was waren deze rakkers zelfs op stek 5 nog duidelijk hoorbaar.

  Behalve de kikkers was het wellicht stilte voor de storm, en jawel om zo rond 4:00 uur melde de eerste aanbeet zich bij Hein. Een schubkarper van 7,6 kg was verantwoordelijk voor het doorbreken van de nachtstilte. Hein die ook lid is van de karperwedstrijdcommissie hoefde deze keer niet met zijn weeg gereedschap naar een ander deelnemers maar kon dicht bij huis blijven.

  De volgende aanbeet kwam om 17:15 op stek 1 Bij Wim & Wesley, gevangen werd een Duitse spiegelkarper van 3 kg waarvan er in het voorjaar meerdere zijn uitgezet. De gezelligheid en collegialiteit is bijzonder goed, het doet denken aan de Engelse karper vissers die ook lekker vrij met elkaar omgaan zonder het wedstrijdelement uit het oog te verliezen.

  Hey Gert-Jan "kan jij mijn rug even insmeren" vroeg Tony aan hem, nadat hij er heel even over nadacht (met een geniepig lachje op zijn mond) wilde hij dit wel even doen. Als je de foto wat beter bekijkt zal ook duidelijk worden waarom, Gert-Jan moet wel terug naar school want LOL schrijf je met een O en niet met een U, dom dom dom.... Op de achtergrond zien we Cor en deze kon er de humor wel van in.

  Nog op de zaterdag zo rond de klok van 22:00 uur kreeg Nick vissend op stek 9 een aanbeet die meer op brasem leek, maar waar het op lijkt hoeft niet altijd waar te te zijn. Een schubkarper van 10,7 kg was voldoende om voorlopig aan de leiding te gaan. Met nog vele wedstrijddagen te gaan is de kans groot dat de score kaart er over een tijdje weer anders uitziet.

  De deelnemer die de zwaarste karper vangt valt ook in de prijzen, Rini kreeg op stek 7 een aanbeet van een prachtige schubkarper van 14,7 kg en met dit gewicht schoon aan de haak staat hij voorlopig op 1. Uiteraard komen er nog meer wedstrijddagen en is de competitie nog geheel open.

  Gebruik van boten:
  Een van de regels van het karper wedstrijd reglement kwam ten dele onder druk te staan, waarom mogen er geen boten gebruikt worden. De reden hiervan was simpel, er zijn jongens die helemaal geen boot hebben en dat zou een voordeel voor de andere kunnen zijn. Gerry werd met die vraag rond gestuurd om de meningen van de deelnemers te polsen, eigenlijk was iedereen het er wel over eens dat het gebruik van boten mits goed gecontroleerd geen probleem hoeft te zijn. Terecht waren enkele deelnemers bang dat het tot problemen zou kunnen leiden als iemand buiten zijn zone zou komen met die boot.

  Besloten werd na overleg karper-wedstrijdcommissie dat voor de volgende wedstrijden het gebruik van (voer) boten is toegestaan onder strenge voorwaarden. Het gebruik van de boot is uitsluitend toegestaan in de eigen zone. Men mag met de (voer) boot onder geen enkele voorwaarden buiten de eigen zone komen, ook niet als de zone ernaast vrij is, gebeurd dit wel dan volgt diskwalificatie voor die wedstrijddagen.

  Bij twijfel is het veel beter om met karper-wedstrijdcommissie te overleggen waar je zone ophoud, er bestaat een duidelijke zone kaart. Gediskwalificeerd worden is voor niemand leuk. Het karper-wedstrijdreglement zal op het gebruik van boten aangepast worden.

  De laatste 24 uren:
  Van veranderende weersomstandigheden was geen spraken, het bleef warm en rustig weer en vele vermaakte zich aan het water. In de laatste uren lag het aasgedrag van de karpers merkbaar hoger als in de eerste periode van de wedstrijd. Eigenlijk werd ook de eerste karper pas na 10 visuren gevangen en kunnen we stellen dat de middenperiode van deze eerste karper-koppelwedstrijd het meeste aantal karpers op de kant bracht.

  In totaal werden er 7 karpers gevangen en in de score lijst staan de totaalgewichten en de tijdens deze eerste wedstrijd zwaarste karper die gevangen werd.

  De zwaarste karper wordt later in het jaar tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) ook beloont met een bokaal. Het zegt allemaal niet veel en de wedstrijd is nog geheel open, nieuwe ronden nieuwe kansen.

  Tot zover het verslag van de eerste OGM-KK 2010-wedstrijd met nog twee wedstrijden te gaan.

  Na afloop hebben de deelnemers een evaluatie gesprek gehad en daarin kwam heel sterk naar voren dat iedereen het wel heel gezellig vond.


  Verslag tweede karper koppelwedstrijd:

  Ook niet onbelangrijk was de weersvoorspellingen van deze wedstrijddagen, zo rond het middaguur van zaterdag kon er een spatje regen vallen en de wind zal uit westelijke richting komen. In de overgang van zaterdag naar zondag zal de wind lichtelijk vari?ren tussen west en zuid-west. Of de koppels er rekening mee gaan houden dat zien we later wel. De luchtdruk zit in een stijgende lijn en dit zou gunstig kunnen zijn voor de vangstresultaten.

  Voordat die karper-kannonnen hun lijnen mogen uitgooien moeten ze nog even geduld hebben. De wedstrijd en het competitie element is na slechts een wedstrijd nog geheel open, maar de voorsprong die Wim & Wesley in de eerste OGM-KK 2010 hebben opgebouwd mag natuurlijk niet veel groter worden. Ze viste in de 1e wedstrijd super goed en reken maar van YES dat ze er weer klaar voor zijn.

  In de schoutbox plaatste Wesley (15/09/2010 10:21) het volgende bericht:
  "Bijna zaterdag! ben al een paar keer rond de plas gelopen en heb op verschillende plekken karpers kunnen spotten,nu maar hopen dat er dit weekend veel mooie vis gevangen wordt."

  Jaja maak dat de kat maar wijs, die mooie vissen willen Wim & Wesley natuurlijk zelf vangen, Wesley kwam het er even inwrijven vrezen we. We wachten af wat het brengen gaat.

  De wet van Murphy:
  Wet van Murphy stelt dat als er iets mis kan gaan, dat ook zal gebeuren. Voor het eerst moesten de website beheerders vooraf overleg hebben of we ditalles wel op de website in een wedstrijdverslag wilden plaatsen. We moeten het verslag wel blijven maken zoals het volgens ons ook verlopen is.

  U voelt het wellicht al aankomen er ging van alles fout. Het verzamelpunt was op of kort voor de wedstrijddag veranderd, en dan roep je Murphy op je af. Sommige wedstrijddeelnemers stonden op het verzamelpunt te wachten en niet alleen de deelnemers maar ook een karper wedstrijdcommissielid Tony was verrast dat het verzamelpunt verhuist was. Er was duidelijk spraken van een foutje in de communicatie, commissielid 1 had de sleutel van het hek thuis laten liggen en de camera van commissielid 2 was zichzelf vergeten in te pakken.

  De geplande stekken-loting van 11.00 uur vond pas plaats om 11.38 en dan is het voor de wedstrijddeelnemers op zijn minst een probleem dat je om 12.00 uur (de vermelde aanvangstijd wedstrijd) al aan het vissen bent geslagen. Iedereen moet ook weten waar welke stek is en de bordjes met nummers erop werden pas om 11.30 uur in de grond geslagen. Denk nu niet dat de karper wedstrijdcommissie zich verslapen had of te laat was, een van de leden was al aanwezig om 10.20uur, maar dit kan ook 10.10uur geweest zijn. We kijken vandaag maar niet op een uurtje meer of minder..

  De oorzaak van dit alles, het kan niet anders maar dat moet Murphy geweest zijn. Als lid van een karper-wedstrijdcommissie moet je het natuurlijk niet op je afroepen, uiteraard ga je geen controleurs-taken doen als je al in tijdnood zit. Je kunt natuurlijk niet weten dat je in tijdnood zit als je horloge de kluts kwijt is, dan heb je juist wel voor alle controleurs-taken tijd genoeg.

  Na de loting zijn de deelnemers druk in de weer om op de door hun gekozen stek te komen, Rini, een van onze controleurs maakt de oversteek naar de andere kant, hij neemt alle spullen in een keer mee en dus ook de spullen van zijn koppelmaat Fran?ois. De secretaris had zijn boot uitgeleend en op sleeptouw de rubberboot die nokkie vol was. Je moet er wat voor over hebben.  Op stek 1 gaat van alles mis, de voerboot weet het verschil niet meer tussen links of rechts en tot overmaat van ramp raakte ze ook de eerste aanbeet kwijt, bij deze pechvogels ging de vis van de haak. Wat later op de avond vertrekt vanaf deze stek wedstrijdcommissie lid Tony die opgeroepen is voor het wegen van een vangst. De achterrem van zijn brommer had het enkele uren daarvoor al begeven, en dan houd je om te remmen inderdaad alleen je voorrem of je voeten over.

  Gaat hij als een motormuis rond de Noorderplas knalt hij met zijn brommer tegen het hek dat aan de achterzijde Pisaflat staat. Zijn bril (die heeft hij niet meer nodig), zoeft met 40 km/h rechtdoor van zijn gezicht af. Een wandelaar ziet het voorval gebeuren en zegt tegen Tony "je bent je bril kwijt" en Tony slaat zijn handen op zijn gezicht en voelt dat die inderdaad weg is. Hoe kan het ook anders, iedereen moest er wel om lachen behalve Tony uiteraard, "Ikke vin 't eg ni leug hoor". De schade, zijn brommer is nog ? 21,30 waard, zijn handen kapot en een paar gekneusde ribben. Maar deze bikkel zegt wel tegen zijn maat "zolang het drillen geen probleem is vind ik het ok", enkele uren later was zelfs gaan zitten in zijn stoeltje een probleem. Gelukkig had Gert-Jan (duidelijk wel voorbereid op Murphy) een complete apotheek en dus ook pittige pijnstillers bij.

  Zoals eerder belooft gingen jullie allemaal naar vis stinken, nu is stinken eigenlijk niet het juiste woord. Zo rond de klok van 16.00 uur wordt er een rondje gemaakt met gebakken lekkerbekken en kibbeling van Visspeciaalzaak HOEK. Nee de wedstrijdcommissie had deze niet ingekocht maar van deze zaak gekregen. Deze zaak was vandaag de sponsor van deze lekkere hap. Ruik je niet naar de zelf gevangen vis dan moet het van deze traktatie zijn geweest.

  Wim die samen met Wesley op stek 4 viste krijgt last van een knallende hoofdpijn, hij is maar al te blij met 4x 500mg Paracetamol die Gerry even komt afgeven en nu maar hopen dat het gaat werken. Wesley hoopt wel dat Wim over 10 minuten nog aanspreekbaar is, die paracetamollen zijn niet voor de poes, als hij maar geen wartaal gaat praten.

  Maar in deze wedstrijd gaat het niet om hetgeen mis kan gaan, nee vandaag telt alleen het vangen van karpers, Eamon schept op stek 5 om 19.05 uur een schubkarper van 11.9 kg.  Een spiegelkarper van 4 kg komt er op de kant bij Murphy "EH sorry" we bedoelen Nicky & Hein die op stek 6 plaats hadden genomen, helaas hebben we hiervan om onduidelijke redenen geen tijdstip ontvangen. Zo rond middernacht was Murphy verdwenen, het koelde af naar een graadje of 8 en mogelijk was dat de reden. Nicky's belangrijkste vangst voor deze wedstrijddag was een schubkarper van 6,5 kg.

  Het was wel heel gezellig zo rond de Noorderplas, leden van Scouting Maaspoort waren op zoek naar de verschillende rondlopende vossen. En sommige van hen waren nou niet bepaald onopvallend.

  De kinderen van Scouting Maaspoort zochten zelfs in de tenten die door de wedstrijddeelnemers geplaatst waren. Als we de afbeelding rechts bekijken dan is het niet bepaald onopvallend, een Clown die zijn circus kwijt is zit te vissen met een paraplu. Gert-Jan had een stukje vislijn fluor carbon aan zijn paraplu geknoopt en als aas gebruikte hij een popup.

  De karpervissers weten dat het vissen met paraplu volgens de A.P.V. niet verboden is zolang deze maar beschikt over een spanner en schuif.

  Het maken van een groeps-foto was niet mogelijk omdat sommige deelnemers er al vandoor waren, het is een beter plan om die foto dan maar te maken bij de laatste karper koppelwedstrijd omdat dan drie deelnemers t.w. Marco en Tim en koppelmaat van Eamon er weer bij zijn.

  Als pleister op de wond lukte het wel om de Clown van Scouting Maaspoort met groep op de foto te krijgen en als achtergrond het spandoek. Toen we deze Clown aan zagen komen hadden we iets van wat krijgen we nu, deze Clown met zijn eindeloze gevoel voor humor is de perfecte man voor deze rol.  Rini vangt in het holst van de nacht een uitzet spiegel van 6 kg en deze is meer dan welkom. Maar ook bij Nicky komt er een op de mat van 6,5 kg, en zo zie je maar dat kleine gewichten in een wedstrijd zeker niet onbelangrijk zijn. Het koppel Hein & Nicky hebben nu de leiding, individueel is Nicky nu met 21,2 kg gevangen nummer 1. Maar met nog een wedstrijd te gaan staat uiteraard nog niets vast, Rini volgt hem op de voet met 20,7 kg. Zo zie je maar dat het verschil van 0,5 kg het verschil kan maken.  Omdat er bij Wim & Wesly geen karper op de kant kwam zijn ze naar de tweede plaats geschoven met 25,8 kg subtotaal. Het vangen van een klein spiegeltje van 3,1 kg was deze keer voldoende geweest om de leiding te houden, kleine karpers tellen ook mee namelijk. Alles is nog mogelijk, de vangsten vallen een tikkie tegen maar de volgende en derde karper koppelwedstrijd (15, 16 en 17 oktober) gaat weer over twee nachten. Zijn we het met elkaar eens dat vissen spannende ontspanning is.

  Gert-Jan kreeg tijdens deze wedstrijddag les van de Bream-King Tony, en 's-morgens al heel vroeg mocht hij op de foto met een mooie brasem.

  Inderdaad Gert-Jan leert heel snel, de volgende keer krijgt Tony les van Gert-Jan hoe je een rondje Noorderplas kunt maken op een bromfiets. En Murphy bleek toch nog op de loer te liggen, Tony was vergeten het hek af te sluiten en reed op zijn halve bromfiets terug naar de parkeerplaats Pisaflat.

  Getver was ie de sleutels weer vergeten en inderdaad het hek was zoals hij al vermoede niet afgesloten, die bromfiets maakt wat mee met Tony.  Verslag derde koppelwedstrijd 15-17 oktober:

 • 3ᵉ karperkoppelwedstrijd 15, 16 en 17 oktober (2 nachten)
 • om 18:00 uur aanwezig zijn bij de Pisaflat voor loting steknummers.
 • aanvang wedstrijd is op 15 oktober om 19:00 uur
 • einde van de 3ᵉ karperkoppelwedstrijd is op 17 oktober om 12:00 uur.
 • let op ! trekking steknummers is om 18:00 uur. • Karperstekken karpelkoppelwedstrijden.


  En ook niet onbelangrijk wie ging waar zitten na de loting, opvallend dat alle deelnemers de stekken verkozen die voor het opzetten van de visspullen het beste waren. De regen viel er tijdens het opzetten van de tenten met bakken uit. Iedereen was tot op zijn hemt toe nat geworden en nog liep Tony te klagen over de lage waterstand van de Noorderplas.

  De deelnemerslijst en karperstek + zone:
 • Koppel 1. - Stek 5 - Hein & Nicky Janssen
 • Koppel 2. - Stek 3 - Tony & Gert-Jan
 • Koppel 3. - Stek x - Luckey Tim & Marco van Bussel (afwezig)
 • Koppel 4. - Stek 2 - Eamon Throwler & Jeffrey Janussen
 • Koppel 5. - Stek 4 - Fran?ois Buul & Rini Schenk
 • Koppel 6. - Stek 6 - Robert Dielesse & Johan Hendriks
 • Koppel 7. - Stek 1 - Wim Onckels & Wesley Wassenaar


 • De vrijdag:
  Nalang wachten was het dan eindelijk zover, de laatste twee nachten van het OGM-KK 2010 concours. Helaas werd het een natte start, regen vanuit het noord-westen was voorspeld en die kwam ook!

  Desondanks liet de eerste vis de wedstrijd deelnemers niet lang wachten, zo rond 20:15 uur kwam Fran?ois Buul aan stuiven door de regen en vertelde Hein dat z,n maat Rini de White Sox had gevangen. Hein had notabene net een droge trui aangetrokken en was net aan het bijkomen van al het water moest hij nu weer aan de bak.

  Aangekomen op stek 4 zag Hein een bak van een schubkarper in het net liggen. Het was wel degenlijk de White Sox en dit keer op 17.4 kg. Een vliegende start van Rini in de finale van deze karper koppelwedstrijd maar voorlopig de 1e plaats als koppel maar ook individueel houd Rini voorlopig de eerste plaats vast.

  Hein kreeg de indruk dat Fran?ois nu dacht dat bij het vangen van deze vis het vertrouwen bij de concurentie wel zou breken..... het zou anders lopen!  DRUPPELS....DRUPPELS en nog meer DRUPPELS
  Dan is het even voor 22:00 uur als er een oerkreet over de Noorderplas klinkt, Wim is in extase, en Hein vertrekt weer met zijn weeg-middelen naar de hoek waar iemand staat te dansen.

  Niet veel later staat Hein bij Wim & Wesley die een mooie spiegel-karper hadden gevangen. Dit fraaie exemplaar gaf 14 kg aan op zijn Reuben Heaton weegschaal en was goed om de leiding in het klassement weer terug te nemen. Het zal duidelijk zijn dat de stemming er goed in zat op stek 1.

  De spanning loopt hier en daar op en daarom wordt er links en rechts vast op een goede afloop gedronken, dan valt de nacht maar ook de temperatuur, het blijft rustig en koud.

  De zaterdag:

  Zo rond de klok van 8:15 uur gaat er bij Gert-Jan iets mis, althans tegen de verwachting in krijgt hij een RUN en even later ligt er een schitterende spiegel-karper op de mat.

  Het is geen topper qua gewicht (3,9 kg) maar wel zodanig belangrijk dat deze karper het hele klassement op zijn kop gezet zou hebben als deze karper door een andere wedstrijd-deelnemer gevangen zou zijn.

  Gert-Jan & Tony zijn door deze vangst in ieder geval van de nul af in het algemene klassement.

  Benidorm Bastards:
  Dat de Benidorm Bastards ook de Noorderplas bezoeken dat had zelfs Tony niet verwacht, ook niet in zijn stoutste dromen. Wat gebeurde er.......

  Tony is met Gerry in gesprek en een man die veel weg heeft van een Fransman loopt met een wandelstok en wat visspullen op een karretje langs Tony richting de invalide steiger.

  Tony kijkt Gerry aan en zegt "what the fok is da Ger". Gerry zegt "ik denk dat hij gaat vissen". Hey Gerry jij bent controleur vraag even of hij lid is. Gerry zegt "ja maar jij bent ook controleur Tony dus dat kan jij ook", Tony zegt "Gerry alsjeblieft doe jij dit even en wijst richting de invaliden steiger" dus Gerry loopt de invaliden steiger op en zegt "goedemorgen mijnheer mag ik vragen wat u gaat doen", als antwoord hoort hij "Bonjour monsieur", Gerry antwoord ook netjes "Bonjour monsieur" en vervolgt met "S'il vous plat la carte de peche", wat zoiets betekend als mag ik uw vispapieren zien. Deze persoon overhandigd een VISpas van HSV- Ons Genoegen Maaspoort.

  Gerry roept naar Tony, "hij is gewoon lid maat" en Tony kijkt Gerry aan alsof de invaliden steiger in brand staat.

  Ja maar er zijn vrije zones Ger hij kan daar vissen, dit is een invaliden steiger. Dus ik vraag aan deze Fransman, "vous étes handicap?" en de Fransman antwoord "oui oui" oftewel ja ja en hij laat zijn invalide kaart zien.

  Sja zegt Tony, "sjonge jonge hij is ook nog invalide wa kan ik doen" laat hem maar vissen dan, "ik kan nie weg sturen". De Fransman roept "Je suppose que ce n'est pas un problime ici est que je vais péher que les personnes handicap?es?" en inderdaad de steiger is juist bedoeld voor invaliden.

  Tony vraagt aan Gerry "hoelang blijft ie vissen Ger?" en Gerry zegt tegen Tony hoe moet ik dat in het Frans vragen Tony doe het nu maar zelf. Uiteindelijk wordt het duidelijk dat deze Fransman slechts twee uurtjes blijft vissen en Tony vind het geen probleem.

  Maar Gert-Jan zit ook in het complot en zegt tegen Tony, "ik vind dit niet normaal hoor, gewoon weg sturen die man" Tony zegt "wegsturen kom op Gert-Jan wat is dit nou die man is invalide, hoe kan je die weg sturen".

  De Fransman komt tijdens deze discussie naar de paraplu gelopen en gaat recht voor Tony staan en roept "Monsieur Tony!" en Tony zegt ja ja dat ben ik, "Monsieur Tony uit Liverpool" en Tony ja what is dit.

  Op dat moment staat iedereen te lachen behalve Tony want die snapte er helemaal niets meer van. De Fransman stelde zich maar even voor, "ik geen Fransman Tony, ik ben Willem uit Waalwijk, je bent in de maling genomen". Zo zie je maar dat Benidorm Bastards ook aan de Noorderplas komt, en toen was er koffie.  Er wordt wat afgelachen aan de Noorderplas maar hierbij werden de hengels scherp in de gaten gehouden zodat er ook nog gevist werd.

  De avond en met name de nacht van zaterdag op zondag zakte de temperatuur als een baksteen, er werden weer ijsberen met bontjassen gesignaleerd. Er stond koude noord tot noordoostelijke wind, de luchtdruk ging als een raket omhoog (1021 hPa om 20:30 uur). Het was duidelijk dat deze heldere avond een koude nacht ging brengen, voorspeld was 1? Celsius.

  De zondag:
  Hein en Nicky zijn op stek 5 benieuwd naar de temperatuur van het oppervlaktewater en komt slechts op 13? Celsius, daar worden ze nou niet bepaald vrolijk van. Op wat wandellaars met honden en een voorbijrazende scooter na blijft het dan ook ijzig kalm aan de plas. Is dit een stilte voor de storm of zijn de kaarten geschud in het klassement ? Het lijkt er wel op.

  In de laatste nacht van dit OGM-KK2010 wordt er door Jeffrey nog een schub-karper van precies 15 kg gevangen. De karper wedstrijdcommissie is even voor achten ter plaatsen om deze karper te wegen en op gevoelige plaat vast te leggen. Met deze vangst komen ze nog dicht bij de derde plek en dit met nog 4 uurtjes te gaan is niemand zeker van zijn plaats.

  De najaarszon verwend de wedstrijddeelnemers met z,n warme stralen op deze afsluitende ZON-dagochtend, zou dit nog voor een aanbeet kunnen zorgen? Een paar uurtjes later zit het er op voor dit jaar, opvallend was dat er 3 verschillende koppels aan de leiding hebben gestaan.

  Op deze zondag was het verblijf aan de Noorderplas beduidend beter, weliswaar een tikkie fris maar de zon brak goed door en dan krijg je ook het betere volk aan de waterkant.

  Mark van BBcarpproducts en Henry & Nicolaja van Carp Fishing in Spain beide sponsor van HSV- Ons Genoegen Maaspoort kwamen ook even langs. En hieronder zien we de karper specialisten uit 's-Hertogenbosch die aan deze karper koppelwedstrijden van HSV- Ons Genoegen deelnamen.  En dan nu de getallen op een rijtje:


 • Individueel is Rini de beste.
 • De zwaarste karper werd gevangen door Rini
 • 1e prijs als koppel is voor Wim & Wesley
 • 2e prijs als koppel is voor Rini & Fran?ois
 • 3e prijs als koppel is voor Nicky & Hein

 • Is er iets in de bovenstaande tabel onjuist dan verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de karper wedstrijdcommissie.


  Wij bedanken onze sponsoren van 2010.
  Op deze plaats willen wij al onze sponsors bedanken. Wilt u ook als sponsor van de HSV- Ons Genoegen Maaspoort gaan optreden, dan kunt u contact opnemen met de algemene-commissie.

  De karper koppelwedstrijden worden mede gesponsord door verschillende bedrijven. T.w. Gloudemans Optiek Lokeren passage.  Voor de leden website loopt er ook een forum onderwerp op: HSV-OGM KK 2010
  Wordt vervolgt.........
  Verwerkingstijd: 0.09 seconden
  1,259,851 unieke bezoeken