Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

June 2023

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Actueel - Info

Karper-koppelwedstrijd 2023

De karper-koppelwedstrijden 2023:

Lees de reglementen en het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie en/of voordat u zich aanmeld om misverstanden en teleurstellingen achteraf te voorkomen. (Het aantal deelnemers is heden 20, 10 koppels en dus volle bak, je kunt wel op de reserve lijst komen.)

Schoonmaken van de spullen:
Maak altijd alle spullen die in contact zijn geweest met het viswater en de vis voor aanvang goed schoon. Denk hierbij aan schepnet, landingsnet, weegsling, onthakingsmat en je emmer. Deze schoonmaakregel bestaat al langer in het reglement, ga je na de wedstrijd elders vissen dan herhaal het proces. Gebruik nooit een afwasmiddel, shampoo, badschuim of chloor omdat dit ernstig schadelijk is voor de vis. Advies, gebruik Dettol ontsmettingsmiddel het is ontwikkeld voor het desinfecteren van spullen, het moet altijd worden verdund met water, less is more. Daarna goed afspoelen met kraanwater, niet met het water waarin we vissen en goed laten drogen.

De wedstrijd data:
1ᵉ karper koppelwedstrijd 2, 3, 4 juni (2 nachten)
2ᵉ karper koppelwedstrijd 21, 22, 23 juli (2 nachten)
3ᵉ karper koppelwedstrijd 29, 30sep, 1 oktober (2 nachten)


Het gaat om een wedstrijd waarin de deelnemers in totaal 3 weekenden karpervissen - het aantal nachten is 6. De vangsten van elk wedstrijddeel worden beoordeeld op gewicht en aantal. Individueel worden ook naast het gewicht ook het aantal gevangen karpers bijgehouden. De deelnemers mogen ook een deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan.

De loting:
Aanwezig zijn op het meting-point (Pisaflat) om 17:00 uur, aanvang wedstrijd 18:00 uur maar de deelnemers mogen direct na de loting aanvangen met vissen.

Wedstrijdverslag:
Het wedstrijdverslag bestaat uit drie delen, voor elk wedstrijddeel een apart verslag dat zo als vervolgverslag aan dit artikel wordt toegevoegd. Op deze pagina vindt u later de wedstrijdverslagen deel 1, 2 en 3.

Wat zijn de prijzen:
De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.
 • Het winnende koppel krijgt de titel eerste prijs + prijzenpakket.
 • De tweede prijs titel tweede prijs + prijzenpakket.
 • Derde plaats titel derde prijs + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint titel winnaar-individueel
 • De persoon die de zwaarste karper vangt (gezien over drie wedstrijdsessies) titel grootste karper.

 • De prijzen worden op een van De Schans dagen uitgereikt (eind oktober) door de wedstrijdleiding. Niet onbelangrijk om te vermelden Grain Baits participeert in de prijzentafel met prijzen en tegoedbonen die niet overdraagbaar zijn. Klik op de Sponsor pagina Grain Baits voor meer informatie.


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl
  Wedstrijd duur / zone's:
  De wedstrijd bestaat uit totaal uit drie weekenden (deel 1, 2 en 3) karper-vissen waarbij alle vangsten van karpers - graskarpers - kruiskarpers bij elkaar worden opgeteld. De loting van de zones gebeurd voor elk wedstrijdweekend opnieuw, het koppel dat het laagste nummer trekt mag als eerste hun voorkeur zone kiezen. Bij de volgende wedstrijdweekenden mogen geen zones gekozen worden die al eerder door het betreffende koppel gekozen zijn. Voorbeeld, vist het koppel gedurende wedstrijddeel 1 op zone 1 dan mag dit koppel in de volgende wedstrijddelen niet meer vissen op zone 1. Zo vist elk koppel gedurende de wedstrijddelen 1, 2, en 3 vanaf een nieuwe zone. Omdat op deze wijze de kans groot is dat de beste zones er in principe als eerste uit zijn mag het koppel met het hoogste nummer kiezen uit alle zones die nog overblijven ook als er al eerder vanaf die zone door hun gevist is. Een andere uitzondering op deze regel is als de loting geen anderen keuze overlaat.


  Op de kaart zien we een grensgeval, de visstek liggend tussen zone 7 en 8 mag niet gebruikt worden. Verder spreekt voor zich dat het iedereen vrij staat om te vissen op geheel eigen wijze en voorkeuren echter wel met inachtneming van de toegewezen zone en reglementen.


  Wissel medaille "Leiders in de wedstrijd":
  Tijdens de wedstrijd heeft het koppel die de leiders zijn in de wedstrijd de zogenaamde wissel medaille, zij dienen deze medaille goed zichtbaar op te hangen gedurende de wedstrijddagen. De houders verzoeken we een foto te maken en plaats deze in de Whatsapp groep of stuur deze naar de websitebeheerder. Op het moment dat een ander koppel de leiders worden in de wedstrijd gaat de wissel medaille over naar de nieuwe "Leiders in de wedstrijd". De wedstrijdleiding vertrouwd erop dat de oude en/of de nieuwe leiders dit zo spoedig mogelijk doen.

  Aanmelden:
  Voor aanmelden, neem contact op met het bestuur en /of wedstrijdleiding die de wedstrijd organiseert en co?rdineert en de deelnemerslijst bijhoud. We vermelden het nogmaals, lees voordat u zich opgeeft eerst het grotere vissoorten en karperwedstrijd reglement door zodat u op de hoogte bent. Onwetendheid mag nimmer een excuus zijn, het gaat ongetwijfeld ook om de gezelligheid maar het is en blijft wel een wedstrijd met daarbij behorende wedstrijdregels. De wedstrijdleiding bestt uit Cees, John-B, Kevin en Nicky.

 • Inschrijfgeld en tevens inleg is 30,- euro per persoon voor deelname aan karperkoppel wedstrijden deel 1, 2 en 3, dit bedrag moet uiterlijk twee weken voor aanvang wedstrijdweekend deel 1 bij de penningmeester binnen zijn. Een goede plaats voor het betalen van de inleg kan ook bij de Algemene Ledenvergadering. Aanmelden voor deelname kan tot aanvang eerste wedstrijddag mits er nog plaats is, informeer altijd of je nog kans maakt en mee kunt doen.


 • WhatsApp OGM-KK 2023:
  De vereniging beschikt over meerdere WhatsApp groepen, is de inleg voldaan dan wordt u aan de wedstrijd WhatsApp groep OGM-KK 2023 toegevoegd. In deze groep wordt tijdens de wedstrijd informatie uitgewisseld alles wat voor de wedstrijddeelnemers van belang kan zijn. Verder houden de leden deze groep graag zo schoon mogelijk, melden van vangsten- gewicht vermeldingen en foto's van de vangsten en wie waar gaat wegen op welk moment zijn primair de berichten die hierin voorbij komen.

  Opgestaan is plaats vergaan:
  Om misverstanden te voorkomen, samen met de nieuwe aanmeldingen is zoals het er nu naar uitziet het deelnemersveld voor de wedstrijd van 2023 al weer vol. Informeer altijd wat de mogelijkheden zijn, deelnemers die meededen aan de vorige wedstrijd staan hiermee automatisch op de deelnemers lijst voor het volgende jaar, dit was altijd al zo. Opgestaan dan is het helaas plaats vergaan.  De deelnemende koppels:
 • Koppel 1 - Nicky & Kevin
 • Koppel 2 - Mike & Danny
 • Koppel 3 - Jan v E & Marco
 • Koppel 4 - Johan & Gerry
 • Koppel 5 - John v C & Mees
 • Koppel 6 - Jarno-H & Pascal-S (Grain Baits)
 • Koppel 7 - Rini-S & Arjan E
 • Koppel 8 - Fons & Hans C
 • Koppel 9 - Arjan-M & Richard
 • koppel 10 - Cor de G & John B • Omdat er gevist wordt in drie verschillende seizoen-periodes kan het zo zijn dat een koppel vele Kg vangt in b.v. deel1 omdat vanwege het paaigedrag de vissen heel dicht bij elkaar verbleven hetgeen we al eerder zagen. De vangsten van elk wedstrijddeel worden beoordeeld op gewicht en aantal, en vervolgens omgezet naar punten.

  Het punten systeem is als volgt verdeeld:
 • het koppel dat per wedstrijddeel het meeste vangt (gewicht) krijgt hiervoor 10 punten
 • 2e koppel krijgt 8 punten
 • 3e koppel krijgt 6 punten
 • 4e koppel krijgt 4 punten
 • de overige koppels resp. 3, 2, 1, 0 punt(en)

 • Ook het aantal gevangen karpers telt mee voor de score kaart:
 • het koppel dat per wedstrijddeel het meeste vangt krijgt 3 punten extra
 • 2e koppel 2 punten extra
 • 3e koppel 1 punt extra
 • voor elk wedstrijddeel is er 1 extra punt te behalen voor de zwaarste karper


 • Zo kan het winnend koppel 14 punten maximaal behalen per wedstrijddeel. De deelnemers mogen ook een deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan. De visstekken/zones worden geloot maar het koppel mag slechts een keer vanuit die zone deelnemen.

  Verslag OGM-KK 2023 deel1:
  Nieuwkomers in het deelnemersveld waren Richard en Harran. Harran viel in als reserve voor Jarno die in Engeland meerdere commercial wedstrijden moest vissen. Richard viste in 2022 al mee als reserve en zag het beslist wel zitten om ook in 2023 mee te doen. Richard is sinds jaar en dag een fanatiek witvisser maar de laatste tijd heeft hij leergierig als hij is goed gekeken en geluisterd naar personen die hun hengels laten spreken.

  Ook bij de wedstrijden gehouden bi 't Mun deed Richard opvallend goed mee. Samen met Arjan-M kozen de heren voor zone 11. Verrassend dat sommige deelnemers niet eens wisten dat deze zone 11 al jaren meedoet in de wedstrijden, goed en vooral begrijpend lezen blijft zo zijn dingetje. Marco en Jan viste sinds langere tijd weer samen, trokken lotnummer 1 en kozen zonder enige twijfel voor zone 3. Het mindere lotnummer, nummer 10 was voor Johan en Gerry, ze konden nog kiezen uit twee beschikbare zone's en kozen voor zone 1.

  Op zich verrassend dat zone 10 tijdens de wedstrijd leeg bleef, het is zeker de laatste tijd een zone gebleken waar je naast aangenaam kunt vissen ook leuke resultaten kunt boeken. In totaal werden er 25 karpers gevangen, ruim 230 Kg aan karpers passeerde de weegklok. Arjan en Richard scoorde maar liefst 8 karpers 56 Kg, helaas voor Arjan werden alle vissen gevangen op Richard zijn hengels. Het zogenaamd "om en om" vissen is geen enkel probleem maar voor de scorekaart wel. Het wedstrijd reglement: "Karpers die gevangen worden aan de hengels van de zone-deelnemer (koppelmaat) tellen niet voor de vanger maar voor die zone-deelnemer / koppelmaat;". Een van de aanbeten kwam gedurende de nachtelijke uren, Arjan sliep als een os door de run heen. De karper kwam in het riet vast te zitten en nadat Richard Arjan eindelijk wakker had gekregen kreeg Arjan te horen dat zijn aanbeet in het riet vast zat.

  Daar sta je dan met een slaapkop, Arjan loopt naar het riet en kijkt, "waar dan waar dan ik zie de vis niet". Nee snap ik zegt Richard hij zit een stuk verderop vast. Het waadpak moest aan en het landingsnet over Arjan hoofd en plonsen maar. De karper zat beduidend verder vast uit de oever, hoewel de vis wel geland werd was het toch net even iets anders wakker worden.
  Arjan en Richard dik verdiend met 10 punten voor hun subtotaal gewicht en + 3 voor het aantal van 8 stuks. Nick en Kevin pakte met 10 punten toch de voorlopige tweede plaats. Heel verrassend is de derde plaats voor Mees en John v C met 6 punten vanwege hun totaalgewicht van 34,9 Kg. Mike en Danny 32,3 en Johan en Gerry 32,2 zitten dicht bij elkaar maar omdat de 100 gram extra gewicht en het aantal van 4 stuks hebben Mike en Danny toch 5 punten te pakken. Er kan nog van alles gebeuren en dat gaat er ook beslist van komen in deel 2.

  De score /punten lijst OGM-KK 2023 deel1:  Is er iets aan de lijst onjuist dan verneemt de secretaris dat graag.
  Het bestuur wil nogmaals alle sponsoren bedanken die dit alles mede mogelijk maken, doe zaken met onze sponsoren omdat je er als lid van de vereniging ook zelf beter van wordt.


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl
  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  1,856,499 unieke bezoeken