Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Karper-koppelwedstrijd 2022

De karper-koppelwedstrijden 2022:

Lees de reglementen en het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie en/of voordat u zich aanmeld om misverstanden en teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Schoonmaken van de spullen:
Maak altijd alle spullen die in contact zijn geweest met het viswater en de vis voor aanvang goed schoon. Denk hierbij aan schepnet, landingsnet, weegsling, onthakingsmat en je emmer. Deze schoonmaakregel bestaat al langer in het reglement, ga je na de wedstrijd elders vissen dan herhaal het proces. Gebruik nooit een afwasmiddel, shampoo, badschuim of chloor omdat dit ernstig schadelijk is voor de vis. Advies, gebruik Dettol ontsmettingsmiddel het is ontwikkeld voor het desinfecteren van spullen, het moet altijd worden verdund met water, less is more. Daarna goed afspoelen met kraanwater, niet met het water waarin we vissen en goed laten drogen.

De wedstrijd data:
1ᵉ karper koppelwedstrijd 3, 4, 5 juni (2 nachten)
2ᵉ karper koppelwedstrijd 5, 6, 7 augustus (2 nachten)
3ᵉ karper koppelwedstrijd 30sep, 1, 2 oktober (2 nachten)

Het gaat om één wedstrijd waarin de deelnemers in totaal 3 weekenden karpervissen - het aantal nachten is 6. De vangsten van elk wedstrijddeel worden beoordeeld op gewicht en aantal. Individueel worden ook naast het gewicht ook het aantal gevangen karpers bijgehouden. De deelnemers mogen ook een deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan.

De loting:
Aanwezig zijn op het meting-point (Pisaflat) om 17:00 uur, aanvang wedstrijd 18:00 uur maar de deelnemers mogen direct na de loting aanvangen met vissen.

Wedstrijdverslag:
Het wedstrijdverslag bestaat uit drie delen, voor elk wedstrijddeel één apart verslag dat zo als vervolgverslag aan dit artikel wordt toegevoegd. Op deze pagina vindt u later de wedstrijdverslagen deel 1, 2 en 3.

Wat zijn de prijzen:
De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.
 • Het winnende koppel krijgt de titel eerste prijs + prijzenpakket.
 • De tweede prijs titel tweede prijs + prijzenpakket.
 • Derde plaats titel derde prijs + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint titel winnaar-individueel
 • De persoon die de zwaarste karper vangt (gezien over drie wedstrijdsessies) titel grootste karper.

 • De prijzen worden op een van De Schans dagen uitgereikt (eind oktober) door de wedstrijdcommissie. Niet onbelangrijk om te vermelden Grain Baits participeert in de prijzentafel. Klik op de Sponsor pagina Grain Baits voor meer informatie.


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl
  Wedstrijd duur / zone's:
  De wedstrijd bestaat uit totaal uit drie weekenden (deel 1, 2 en 3) karper-vissen waarbij alle vangsten van karpers - graskarpers - kruiskarpers bij elkaar worden opgeteld. De loting van de zones gebeurd voor elk wedstrijdweekend opnieuw, het koppel dat het laagste nummer trekt mag als eerste hun voorkeur zone kiezen. Bij de volgende wedstrijdweekenden mogen geen zones gekozen worden die al eerder door het betreffende koppel gekozen zijn. Voorbeeld, vist het koppel gedurende wedstrijddeel 1 op zone 1 dan mag dit koppel in de volgende wedstrijddelen niet meer vissen op zone 1. Zo vist elk koppel gedurende de wedstrijddelen 1, 2, en 3 vanaf een nieuwe zone. Omdat op deze wijze de kans groot is dat de beste zones er in principe als eerste uit zijn mag het koppel met het hoogste nummer kiezen uit alle zones die nog overblijven ook als er al eerder vanaf die zone door hun gevist is. Een andere uitzondering op deze regel is als de loting geen anderen keuze overlaat.


  Op de kaart zien we een grensgeval, de visstek liggend tussen zone 7 en 8 mag niet gebruikt worden. Verder spreekt voor zich dat het iedereen vrij staat om te vissen op geheel eigen wijze en voorkeuren echter wel met inachtneming van de toegewezen zone en reglementen.


  Wissel medaille "Leiders in de wedstrijd":
  Tijdens de wedstrijd heeft het koppel die de leiders zijn in de wedstrijd de zogenaamde wissel medaille, zij dienen deze medaille goed zichtbaar op te hangen gedurende de wedstrijddagen. De houders verzoeken we een foto te maken en plaats deze in de Whatsapp groep of stuur deze naar de websitebeheerder. Op het moment dat een ander koppel de leiders worden in de wedstrijd gaat de wissel medaille over naar de nieuwe "Leiders in de wedstrijd". De wedstrijdleiding vertrouwd erop dat de oude en/of de nieuwe leiders dit zo spoedig mogelijk doen.

  Aanmelden:
  Voor aanmelden, neem contact op met het bestuur die de wedstrijd organiseert en coördineert en de deelnemerslijst bijhoud. We vermelden het nogmaals, lees voordat u zich opgeeft eerst het grotere vissoorten en karperwedstrijd reglement door zodat u op de hoogte bent. Onwetendheid mag nimmer een excuus zijn, het gaat ongetwijfeld ook om de gezelligheid maar het is en blijft wel een wedstrijd met daarbij behorende wedstrijdregels.

 • Inschrijfgeld en tevens inleg is € 30,- per persoon voor deelname aan karperkoppel wedstrijden deel 1, 2 en 3, dit bedrag moet uiterlijk twee weken vóór aanvang wedstrijdweekend deel 1 bij Johan of de penningmeester binnen zijn. Johan zal ter zijne tijd een tikkie versturen of u kunt het bedrag ook overmaken, een goede plaats voor het betalen van de inleg kan ook bij de Algemene Ledenvergadering. Aanmelden voor deelname kan tot aanvang eerste wedstrijddag mits er nog plaats is, informeer altijd of je nog kans maakt en mee kunt doen.


 • WhatsApp OGM-KK 2022:
  De vereniging beschikt over meerdere WhatsApp groepen, is de inleg voldaan dan wordt u aan de wedstrijd WhatsApp groep OGM-KK 2022 toegevoegd. In deze groep wordt tijdens de wedstrijd informatie uitgewisseld alles wat voor de wedstrijddeelnemers van belang kan zijn. Verder houden de leden deze groep graag zo schoon mogelijk, melden van vangsten- gewicht vermeldingen en foto's van de vangsten en wie waar gaat wegen op welk moment zijn primair de berichten die hierin voorbij komen.

  Opgestaan is plaats vergaan:
  Om misverstanden te voorkomen, samen met de nieuwe aanmeldingen is zoals het er nu naar uitziet het deelnemersveld voor de wedstrijd van 2022 al behoorlijk. Informeer altijd wat de mogelijkheden zijn, deelnemers die meededen aan de vorige wedstrijd staan hiermee automatisch op de deelnemers lijst voor het volgende jaar, dit was altijd al zo. Opgestaan dan is het helaas plaats vergaan.  De deelnemende koppels:
 • Koppel 1 - Nicky & Kevin
 • Koppel 2 - Mike & Danny
 • Koppel 3 - Jan v E & Michael
 • Koppel 4 - Johan & Gerry
 • Koppel 5 - John v C & Mees
 • Koppel 6 - Jarno-H & Pascal-S (Grain Baits)
 • Koppel 7 - Rini-S & Arjan E
 • Koppel 8 - Fons & Hans C
 • Koppel 9 - Arjan-M & zoon Mick
 • koppel 10 - Cor de G & John B • Wedstrijdverslag deel 1 - karper koppelwedstrijd 3, 4, 5 juni;

  Niet alle begin is moeilijk:
  Voor de meeste leden is het geen onbekend bericht, de infectie-ziekte die helaas vele karpers deed uitvallen. Gelukkig hadden we de wind een beetje mee en kon de Karperkoppel wedstrijd 2022 alsnog doorgaan. Er was een visverbod ingesteld meer info hierover klik dan hier en na een juiste plan van aanpak kwam het toch weer een beetje goed. Tot kort voor de wedstrijd werd nog een behoorlijk aantal karpers gevangen en sommige waren best zwaar. Of we die karpers nog terug zien komen in de wedstrijd-scorekaart dat is nog maar de vraag.

  Nicky was behoorlijk volhardend en gemotiveerd om nog voor de wedstrijd de deelnemers met klem te verzoeken de spullen zoals het landingsnet en de weeg-sling goed schoon te maken, hiervoor zijn op de dag van loting twee bakken gevuld met schoon water klaar gezet. In een bak is naast water ook Dettol ontsmetting toegevoegd, de andere bak is gevuld met schoon naspoel water zodat iedereen schoon, fris en fruitig aan de wedstrijd kon beginnen.

  Dun eerste gevangen karper en de sterallures van Mike:
  Altijd spannend wie vangt de eerste karper die meestal kort na de loting van de visstekken op de mat komt. Voordat we verder gaan toch eerst even een woord van dank voor de bereidwillige mevr. Yoen die aan het Palermopad woonachtig is en alwaar we gebruik mochten maken van de buitenkraan om de twee tonnen van Nicky met schoon water te vullen voor het ontsmetten van weeg-sling en netten.  Danny mocht de eerste karper vangen op zone 2, 13,2 Kg was een meer dan mooie openingsscore en dat beloofde veel goeds voor het koppel Mike en Danny. Mike zag het al helemaal voor zich, we gaan de krant halen Danny en wie weet zien we ook nog Hart van Nederland hier op de oever verschijnen. Moeten wij niet even snel een groot reclamebord hier op zone 2 zetten met Mike vd Maat Schilderwerken en van jou bedrijf DSG - Onderhoud erop.

  Hebben wij genoeg pennen voor het uitdelen van handtekeningen straks, ik ga alvast mijn nagels, voeten en tenen verzorgen riep Mike, dit gaat goud opleveren met zunne vismoat riep Mike. Mochten ze komen met de camera betrek mij er dan ook effe bij zei Mike tegen Danny want mijn voeten zijn helemaal toppie toppie.  Ook op zone 5 dolle pret, de wedstrijdleiding was even de Leiders in de wedstrijd medaille kwijt maar als bewijs dat deze toch terecht was maakte ze er even een mooi plaatje van. Keep on dreaming boys, Johan en Ger vingen slechts twee brasems en daar bleef het dit weekend bij. De opmerking gemaakt we gaan het de volgende keer beter doen, sja slechter kan eigenlijk niet maar voor hun is de leiders in de wedstrijd medaille nog ver weg als je het vervolg ook leest.

  Karper No#2 en #3:
  Zone 9 bij Jarno en Pascal, 22,7 Kg wedstrijdgewicht en wat is dat een prachtige spiegel-karper, de vanger Pascal die was er meer dan blij mee. Hij had recentelijk nieuwe geluksslippers gekocht zo was zijn verklaring voor deze mooie vangst. Alsof het niet genoeg was, op het moment van fotograferen, de weging en controle kreeg Jarno een run op een van zijn hengels. De Spiegel van 22,7 Kg die moest van de mat en werd ietwat versneld terug gezet omdat Jarno het gevoel had dat ook deze aanbeet niet bepaald een kleinere vis was. Een schubkarper van 17,5 Kg lag een minuten later op de onthakings-mat. Twee karpers, resp. vangst NO#2 en #3 in wedstrijddeel 1 met een subtotaal gewicht van nu al 38,3 Kg, waar gaat dit eindigen.  Iedereen was sportief gezien blij met de gevangen vissen, maar laten we wel wezen we vangen ze toch nog steeds liever zelf. Vooraf had Ger voorzichtig een schatting gemaakt, dat er wellicht 30 karpers totaal gevangen zouden worden in deel1, op de zondag zo rond de klok van 12:00 uur (bij einde wedstrijd deel 1) konden we vaststellen dat er 25 stuks geteld zijn.

  Jan scoorde vangst No:4 13 Kg op zone 4 en kort daarna John-B 8,6 Kg op zone 3. Er zat een duidelijk flow in de aanbeten maar bij sommige bleef het helaas maar bij één karper. Zone 3, Cor en John-B zaten bovenop de brasems maar volgens Jan was de Bream-King van dit wedstrijddeel toch echt Arjan-M op zone 7. De overtuiging die Arjan had op zone 7 was ongekend, plons plons steeds opnieuw bracht Arjan de lijnen uit samen met het haakaas, opnieuw het water in met het idee je moet werken voor je vis. De beloning was steeds opnieuw brasems, wij van de redactie denken dat Arjan een complete familie aan brasems heeft gevangen. Hij wist zijn voerboot zonder GPS steeds opnieuw uit te varen tot op enkele cm nauwkeurig, de voerboot stond nog maar net uit en hoppa daar kwam de zoveelste brasem weer aan. Complimenten voor Arjan's vastberadenheid is hier beslist op zijn plaats maar voor de scorekaart voegt het helaas weinig tot niets toe.

  Ook opvallend met zijn voerboot was Cor die samen met John-B op zone 3 zat, volgens Jan ging Cor binnenkort een rondvaart bedrijf beginnen in Den Bosch, zoveel heeft Cor met zijn voerboot aan rondjes gevaren. Op zich conform de reglementen is het gebruik van voerboten in je eigen zone toegestaan.

  Een team dat we goed in de gaten moeten houden is Team Bank Bound t.w. Nicky en Kevin. Uiteindelijk tikte ze Jan en Michael van de 2e plaats en wisten ze toch met enige regelmaat hun vissen binnen te halen.  Na wedstrijd deel 1 zijn ook weer ter voorkoming van kruisbesmettingen naar andere wateren de schoonmaak stappen herhaalt. De combinatie Whats-App en de scorekaart zal de oplettende lezer iets opvallen, als een reserve visser de hengels tijdelijk overneemt omdat iemand van het koppel langer als 30 minuten de visstek moet verlaten dan tellen de karpers gevangen op die hengels nog wel mee voor de koppel score maar niet individueel.


  Wil je meedoen als invaller/reserve koppelmaat dan kun je dat altijd kenbaar maken, voor de scorekaart moet altijd tenminste één persoon van het koppel aanwezig blijven in de zone. Mocht een van de koppelmaten geheel verhinderd zijn voor een wedstrijddeel dan mag een ander lid ook deelnemen als reserve visser met zijn eigen materialen maar ook dan geld dat de score alleen maar meedoet voor de koppelscore.

  De leiders in de wedstrijd medaille is heden bij Jarno en Pascal, we zien hem aan de tent hangen op zone 9. Gaan we proberen om deze op een sportieve wijze af te pakken, uiteraard gaan we dat proberen. We hebben een klein voordeeltje, we weten waar ze mee vissen.


  Is er iets aan de scorekaart onjuist, laat het Gerry even weten.


  Kg of punten systeem:
  Ger heeft aan de bestuurstafel gepoogd om niet volgens een Kg systeem te vissen maar de gevangen karpers in aantal en Kg te koppelen aan punten. Dit systeem wordt al gehanteerd bij de zogenaamde HSV-Open wedstrijden gehouden bij 't Mun en dit werkt als volgt.

  ---
  De vangsten van elk wedstrijddeel worden beoordeeld op gewicht en punten, het koppel dat per wedstrijddeel het meeste vangt (gewicht) krijgt hiervoor 10 punten - 2e koppel krijgt 8 punten - 3e koppel krijgt 6 punten - 4e koppel krijgt 4 punten de overige koppels resp. 3, 2, 1, 0 punt(en). Het koppel dat op aantal (stuks) per wedstrijddeel het meeste vangt krijgt 3 punten extra, 2e koppel 2 punten extra - 3e koppel 1 punt extra. Zo kan het winnend koppel 13 punten maximaal behalen in één wedstrijddeel. Bij een gelijke stand in punten na 3delen vissen is de zwaarste karper bepalend.
  ---

  Nu staat het koppel Jarno en Pascal (Grain Baits) op een subtotaal van 106,4 Kg en hoewel alles nog mogelijk is is het ook een hele klus om dit nog in te lopen. Deze wedstrijd is nog steeds op Kg maar 2023 wordt het hoogstwaarschijnlijk op de combinatie van Kg-Aantal-Punten omdat dat het competitie element veel dichter bij elkaar brengt.

  Volgens de enquête was er nog één tegoedbon beschikbaar "wie vangt de eerste karper van 15Kg of meer tijdens deel1", het deelnemers veld is behoorlijk op zijn kop gezet vanwege het terugtrekken en verschuivingen van deelnemers en koppels. Wie heeft de eerste karper gevangen van 15+ Kg dat was Pascal maar die wijst de bon af en merkt op geef hem maar aan Mees, ook Jarno riep direct geef maar aan dat manneke op zone 1. Dus de tegoedbon die door Grain Baits beschikbaar is gesteld gaat naar Mees van Creij die op zone 1 een hele mooie 16 Kg schub karper wist te vangen.

  In het volgende filmpje dat geplaatst is op Youtube is aflevering #3 en nemen Nicky en Kevin jullie mee tijdens hun deelname aan een karper koppelwedstrijd deel 1 van 3. We zien dat Nicky gespecialiseerd steuren vanger is en dat Kevin zichzelf tijdens het slaapwandelen nog laat filmen, veel kijk plezier.


  Bank Bound video verslag
  Wedstrijdverslag deel 2 - karper koppelwedstrijd 5, 6, 7 augustus;

  De zone kaart is een klein beetje aangepast, er zijn ondertussen palen geslagen voor de aanleg van de visbossen en hierover leest u meer in het activiteiten overzicht. De groene puntjes op de kaart zijn resp. zone 1-2, zone 3, zone 4-5, zone 6 en zone 8-9 dit zijn de palen die uiteindelijk hiervoor gebruikt gaan worden. De palen gelegen in de zones 1-2, 4-5, 8-9 en 9-10 zijn ook precies de grens tussen de twee zones. Voor iedereen geld het volgende, buiten de zone vissen of varen -25 Kg aftrek van het koppelgewicht.
  Wordt vervolgt, op naar deel2.

  Het bestuur wil nogmaals alle sponsoren bedanken die dit alles mede mogelijk maken, doe zaken met onze sponsoren omdat je er als lid van de vereniging ook zelf beter van wordt.


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl
  Verwerkingstijd: 0.07 seconden
  1,496,646 unieke bezoeken