Ledenenquête

OGM KK 2021 deel 3, hoeveel Kg karpers wordt er gevangen gedurende deel 3

minder als 10 KG
minder als 10 KG
0% [0 stemmen]

tussen 10Kg en 50Kg
tussen 10Kg en 50Kg
0% [0 stemmen]

tussen 50Kg en 100Kg
tussen 50Kg en 100Kg
60% [3 stemmen]

tussen 100Kg en 150KG
tussen 100Kg en 150KG
0% [0 stemmen]

tussen 150Kg en 200KG
tussen 150Kg en 200KG
20% [1 stem]

meer als 200KG
meer als 200KG
0% [0 stemmen]

Stemmen: 5
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25.05.21

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

September 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Actueel - Info

Karper-koppelwedstrijd 2021

De karper-koppelwedstrijden 2021:

Lees de reglementen en het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie en/of voordat u zich aanmeld om misverstanden en teleurstellingen achteraf te voorkomen.

De wedstrijd data:
1ᵉ karper koppelwedstrijd 4, 5, 6 juni (2 nachten)
2ᵉ karper koppelwedstrijd 20, 21, 22 augustus (2 nachten)
3ᵉ karper koppelwedstrijd 1, 2, 3 oktober (2 nachten)

Het gaat om één wedstrijd waarin de deelnemers totaal 3 weekenden karpervissen - aantal nachten is 6 - alle vangsten worden bij elkaar opgeteld - deelnemers mogen ook een deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan.

De loting:
Aanwezig zijn op het meting-point (Pisaflat) om 17:00 uur, aanvang wedstrijd 18:00 uur maar de deelnemers mogen direct na de loting aanvangen met vissen.

Wedstrijdverslag:
Het verslag bestaat uit drie delen, voor elke wedstrijd één verslag dat steeds als vervolgverslag aan dit artikel wordt toegevoegd. Op deze pagina vindt u later de wedstrijdverslagen deel 1, 2 en 3.

Wat zijn de prijzen:
De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.
 • Het winnende koppel krijgt de titel eerste prijs + prijzenpakket.
 • De tweede prijs titel tweede prijs + prijzenpakket.
 • Derde plaats titel derde prijs + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint titel winnaar-individueel
 • De persoon die de zwaarste karper vangt (gezien over drie wedstrijdsessies) titel grootste karper.

 • De prijzen worden op een van De Schans dagen uitgereikt (eind oktober) door de wedstrijdcommissie. Niet onbelangrijk om te vermelden Grain Baits participeert in de prijzentafel. Klik op de Sponsor pagina Grain Baits voor meer informatie.


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl
  Wedstrijd duur / zone's:
  De wedstrijd bestaat uit totaal uit drie weekenden (deel 1, 2 en 3) karper-vissen waarbij alle vangsten van karpers - graskarpers - kruiskarpers bij elkaar worden opgeteld. De loting van de zones gebeurd voor elk wedstrijdweekend opnieuw, het koppel dat het laagste nummer trekt mag als eerste hun voorkeur zone kiezen. Bij de volgende wedstrijdweekenden mogen geen zones gekozen worden die al eerder door het betreffende koppel gekozen zijn. Voorbeeld, vist het koppel gedurende wedstrijddeel 1 op zone 1 dan mag dit koppel in de volgende wedstrijddelen niet meer vissen op zone 1. Zo vist elk koppel gedurende de wedstrijddelen 1, 2, en 3 vanaf een nieuwe zone. Omdat op deze wijze de kans groot is dat de beste zones er in principe als eerste uit zijn mag het koppel met het hoogste nummer kiezen uit alle zones die nog overblijven ook als er al eerder vanaf die zone door hun gevist is. Een andere uitzondering op deze regel is als de loting geen anderen keuze overlaat.  Het spreekt voor zich dat het iedereen vrij staat om te vissen op geheel eigen wijze en voorkeuren echter wel met inachtneming van de reglementen.


  Wissel-medaille "Leiders in de wedstrijd":
  Tijdens de wedstrijd heeft het koppel die de leiders zijn in de wedstrijd de zogenaamde wissel-medaille, zij dienen deze medaille goed zichtbaar op te hangen gedurende de wedstrijddagen. De houders verzoeken we een foto te maken en plaats deze in de Whatsapp groep of stuur deze naar de websitebeheerder. Op het moment dat een ander koppel de leiders worden in de wedstrijd gaat de wissel-medaille over naar de nieuwe "Leiders in de wedstrijd". De wedstrijdleiding vertrouwd erop dat de oude en/of de nieuwe leiders dit zo spoedig mogelijk doen.

  Aanmelden:
  Voor aanmelden, neem contact op met het bestuur die de wedstrijd organiseert en coördineert en de deelnemerslijst bijhoud. We vermelden het nogmaals, lees voordat u zich opgeeft eerst het grotere vissoorten en karper wedstrijd-reglement door zodat u op de hoogte bent. Onwetendheid mag nimmer een excuus zijn, het gaat ongetwijfeld ook om de gezelligheid maar het is en blijft wel een wedstrijd met daarbij behorende wedstrijdregels.

 • Inschrijfgeld en tevens inleg is € 30,- per persoon voor deelname aan karperkoppel wedstrijden deel 1, 2 en 3, dit bedrag moet uiterlijk één week vóór aanvang wedstrijdweekend deel 1 bij de wedstrijdcommissie/penningmeester binnen zijn. Een goede plaats voor het betalen van de inleg is de Algemene Ledenvergadering. Aanmelden voor deelname kan tot aanvang eerste wedstrijddag mits er nog plaats is, informeer altijd of je nog kans maakt en mee kunt doen.


 • WhatsApp OGM-KK 2021:
  De vereniging beschikt over meerdere WhatsApp groepen, is de inleg voldaan dan wordt u aan de wedstrijd WhastApp groep OGM-KK 2021 toegevoegd. In deze groep wordt tijdens de wedstrijd informatie uitgewisseld alles wat voor de wedstrijddeelnemers van belang kan zijn. Verder houden de leden deze groep graag zo schoon mogelijk, melden van vnagsten- gewicht vermeldingen en foto's van de vangsten en wie waar gaat wegen op welk moment zijn primair de berichten die hierin voorbij komen.

  Opgestaan is plaats vergaan:
  Fons mag ook graag vissen aan de Noorderplas zeker op die momenten als het wat drukker wordt aan de verenigings-wateren waar hij voorzitter van is. Fons viste in 2020 al een deel van de wedstrijd mee en schoof graag aan in een van de vrijgekomen plekken. Om misverstanden te voorkomen, samen met de nieuwe aanmeldingen is zoals het er nu naar uitziet het deelnemersveld voor de wedstrijd van 2021 al behoorlijk. Informeer altijd bij Marco wat de mogelijkheden zijn, deelnemers die meededen aan de vorige wedstrijd staan automatisch op de deelnemers lijst voor het volgende jaar dit was altijd al zo, opgestaan is plaats vergaan. • Koppel 1 - Marco & Kevin
 • Koppel 2 - Raymond & Michael
 • Koppel 3 - Jan v E & William
 • Koppel 4 - Johan & Gerry
 • Koppel 5 - Mike v/d M & John v C
 • Koppel 6 - Jarno-H & Pascal-S (Grain Baits)
 • Koppel 7 - Rini-S & Arjan E
 • Koppel 8 - Fons & Hans C
 • Koppel 9 - Roy & ...
 • Koppel 10 -
 • Wedstrijdverslag deel 1 - karper koppelwedstrijd 4, 5, 6 juni;

  Laten we eerst de verdeling van de zone's behandelen:
  De karpercommissie had 10 enveloppees gemaakt met inhoud, daarin het wedstrijdreglement en het lotnummer. Hoewel dat lotnummer voor de meeste het belangrijkste moeten we niet opzettelijk de regels overtreden anders vis je buiten de wedstrijd.

  Lotnummer 1 geeft je het recht om het eerste een zone te kiezen, Marco & Kevin vertrokken naar zone 8, Raymond en Michael zone 4, Jan v E en William zone 2, Johan en Gerry zone 9, Mike v/d M en John v C zone 10, Jarno en Pascal zone 5, Riny en Arjan E zone 7, Fons en Hans C zone 6.

  De winnaars van OGMKK-2020 trokken lotnummer 10, zoals het liet aanzien was zone 5 niet bepaald hun eerste keus maar het was niet anders. Met het lotnummer 10 in de hand zijn er al vele (7) zones bezet. De zones die voor hun nog beschikbaar waren zoals zone 3, 5 en 11 was achteraf bezien zone 3 of 11 een betere optie geweest zijn, praten achteraf is altijd makkelijk.

  Raymond en Michael scoorde goed op zone 4 en ook zone 3 bied dezelfde mogelijkheden. Ook zone 11 was dit keer ten onrechte ondergewaardeerd, vele karpers zwommen gedurende het wedstrijdweekend hun rondjes.

  Onderschat inzicht en techniek niet:
  Techniek en inzicht is de sleutel tot succes, geef je ogen goed de kost voordat je ergens zomaar neerploft. Voordat we verder gaan, onze voorzitter Cees Melis maar uiteraard ook onze sponsor Grain Baits wenste de karpervissers een hele mooie en succesvolle wedstrijd toe. De voorzitter van HSV 's-Hertogenbosch was ook als deelnemer aangeschoven en werd toegevoegd in de WhatsApp groep door karpercommissielid Marco.

  We krijgen windkracht 12 riep Marco het weer slaat helemaal om, hij was natuurlijk heel trots op zijn nieuwe aanwinst de Titan tent die hij naar eigen zeggen veel te duur had gekocht. Je kunt er met vier man op gaan zitten vertelde hij ons, maar wij denken dat Marco de tekst van deze Titan tent fout heeft gelezen, deze tent bied ruimte voor vier personen mits deze gaan zitten. Windkracht 12, man dat is een orkaankracht dan ga je toch niet vissen.

  Als het maar gezellig is, het eerste vangbericht kwam van Riny; kan er iemand komen wegen wij hebben er 4 en geen bewaarzakken meer snel a.u.b. - en direct erachteraan kwam Raymond met; Oke en dan graag hier wij zitten met hetzelfde. Dit zou beteken dat de eerste 8 karpers en enkele steuren een feit was. Vijf karpers werden op de gevoelige plaat gelegd bij Arjan en Riny, twee karpers bij Fons en Hans en daarna was het foto-schieten bij Raymond en Michael met drie karpers. Vandaar vertrok onze werkbij / werklust Marco naar Johan en Gerry voor het fotograferen van slechts een karpertje van 5 Kg. Na 11 Karpers die tot nu toe waren er gevangen, met slechts één keer de klok rond vissen waren Riny en Arjan de leiders in de wedstrijd.


  Na ongeveer acht uurtjes vissen, rond 04:00 uur kwam een steur op de mat bij Johan en Gerry, het was één van de 25 steuren die in 2015 zijn uitgezet. Zone 9 staat bekend om de steuren die er zwemmen, hoewel het schitterende prehistorisch vissen zijn was een karper van dit kaliber toch net even iets meer welkom geweest. De steur is natuurlijk een indrukwekkende sportvis en wil je ze niet vangen moet je niet gaan vissen waar ze zwemmen.

  Jan en William zaten letterlijk en figuurlijk op 2, Jan mocht zelfs drie keer dezelfde steur vangen vandaar dat we die steuren hebben doorgestuurd naar Pascal die in het verleden voor het vangen van teveel steuren weleens heeft ingepakt en naar huis is gegaan.

  Ook John en Mike maakte een mooie foto, indrukwekkend om te zien. Een snoek die een fikse paling wilde verorberen maar deze paling snoerde letterlijk en figuurlijk de bek van de snoek. Hij zat er geheel omheen gedraaid, de snoek ging op zoek naar de vrijheid maar kwam in de lijn van John terecht. Mike die samen met John op zone 10 zaten keken met verbazing wat er nachts op de onthakings-mat lag, een bijzondere vangst die we graag met jullie willen delen. De snoek had er duidelijk veel moeite mee om er van bij te komen, een geruime tijd later zwom deze nog redelijk vermoeid weg.


  Het ging snel met de aanbeten, behoorlijk constant met hier en daar ook regelmatig wat lossers maar dat hoort erbij. 14 karpers werden er gevangen door het koppel Raymond en Michael, maar het moet gezegd worden dat Michael de sterren van de hemel visten met 10 gevangen vissen die gezamenlijk gewicht hadden van 71,1 Kg. De wedstrijd is nog niet gelopen maar met 71,1 Kg blijf je wel voorlopig individueel de betere van dit moment, daarachter volgt Gerry met 43,9 Kg en vergeet ook Fons niet die samen met Hans als koppel viste op zone 6 en Fons liet individueel 31,8 Kg noteren. Michael heeft tot dusver zonder enige twijfel klassen gevist en ook gevangen, het is een groot voordeel als beide leden van het koppel hun visjes weten te vangen, dan loop je lekker uit.

  In totaal zijn er in deel 1 van de wedstrijd 28 karpers gevangen, subtotaal 242,6 Kg en de zwaarste karper was 17 Kg. Dat was in 2020 deel 1 met resp. 155 Kg en in 2019 deel 1 met resp. 170,6 wel anders. De vis uitzettingen zijn behoorlijk gunstig voor de vangsten blijkt wel.

  De zwaarste karper, hoewel deze is gevangen door Kevin op de hengel van Marco wordt deze conform het wedstrijdreglement genoteerd voor Marco.  Is er iets in het bovenstaande onjuist, dat wil het bestuur dan graag van u weten.

  De leiders in de wedstrijd zijn natuurlijk Michael en Raymond, hun kinderen zijn uiteraard apetrots op hun vaders dat moge duidelijk zijn.  Wedstrijdverslag deel 2 - karper koppelwedstrijd 20, 21, 22 augustus;

  Aan het wedstrijdreglement zijn enkele kleine wijzigingen doorgevoerd, er bestaan geen wedstrijd commissies meer en hierom is er een nieuwe wijze van weging ingevoerd, onze secretaris zal vooraf aan de loting een uitleg geven.

  De WhatsApp groep OGM-KK 2021 hierin zijn alle deelnemers en tot controle bevoegde personen toegevoegd, het gebruik hiervan staat omschreven in het karper wedstrijd reglement. Het koppel Hans en Fons hebben aangegeven helaas verhinderd te zijn voor wedstrijddeel 3 maar voegen hier wel aan toe dat ze in wedstrijddeel 3 er beslist bij zullen zijn.

  Op de afbeelding rechts zien we dat John van Creij van (Creij Infra - Techniek) druk doende is met de voorbereidingen, de pannen staan al weer op het vuur om voer en aas gereed te maken voor de wedstrijd. John en zijn zoon Mees hebben de smaak van het karpervissen goed te pakken. Met name Mees is niet meer van de waterkant weg te houden. John vist samen met Mike als koppel, ze staan beide op het standpunt dat het in wedstrijd-deel 2 beslist beter moet. John heeft al verschillende trainsessie erop zitten, kant en klaar onderlijnen van een bepaald merk die gaat hij zeker in de wedstrijd niet meer gebruiken. Hij heeft links en rechts wat informatie ingewonnen en gaat hiermee aan de slag.

  De (weer) omstandigheden:
  Vrij veel bewolking en lokaal (mot)regen of een enkele bui, op een enkele plek is op de vrijdag de zon even te zien. ZW2 wind en de zaterdag is bewolkt. Zondag overdag is er een vrij grote kans voor onweersbuien, om te vissen beslist niet slecht. Van het koppel Fons en hans weten we dat ze helaas verhinderd zijn, ook Raymond moet een gedeelte van wedstrijd deel 2 ten dele alleen doen omdat Michael een andere verplichting heeft. Dat betekend dat bij leven en welzijn een goed deelnemersveld acte de présence geven om te gaan knallen in deel 2.


  De loting deel2:
  De secretaris was nog druk doende met papierwerk die voor de wedstrijd nodig waren, de afspraak was om pas om 17:00 uur aanwezig te zijn bij de parkeerplaats Pisa flat. Kort na 16:00 uur ontving Gerry meerdere berichten "waar blijf je", Gerry die niet uit een ei komt vroeg zich al gelijk af wat steekt hier achter. "Hey Gerry kom je al het is al druk hier", voor Gerry was het duidelijk ze zijn iets van plan. Telefoon alvast uit de zak je weet maar nooit of had dit iets te maken met de vernielingen aangebracht door een lid op 18 juli j.l. toen er een sticker van een Boilie bedrijf die geen sponsor is van de vereniging en een tekst op het reclame / infobord is geschreven "HSV Gerries genoegen". Recentelijk vroeg Marco hoe schrijf je precies Gerry's Lake en de laatste weken grapt iedereen "Gerry's Lake" aan de waterkant.

  Bij aankomst op de parkeerplaats opende de voorzitter Cees met de woorden Gerry we gaan vandaag iemand in het zonnetje zetten die heel veel voor de vereniging doet, op het moment dat Gerry doorkreeg dat het om hem ging greep hij in en zei mannen kom op we doen dit allemaal samen. Gerry steekt al sinds 1998 zijn nek uit voor de vereniging en doet veel vrijwilligers werk, hij begrijpt ook dat er altijd personen zijn (profiteurs) die eigenlijk alleen maar profiteren van andermans verenigings-inzet, het is niet anders het zij zo. Er zullen ook altijd personen blijven die het woord vereniging niet snappen, die snappen niet dat het een samenwerkingsverband is.

  Cees greep in en Gerry moest nu effe zijn smoel houden, en anders wordt je gediskwalificeerd zo grapte hij. Iedereen keek Gerry aan met een glimlach in de ogen, ze hadden gezamenlijk een hoodie laten maken met opdruk die op een leuke wijze indruist tegen het gedrag van die personen die binnen de vereniging de goede sfeer pogen te verzieken. Van de tekst op het infobord geschreven "HSV Gerries genoegen" is Gerry's Lake gemaakt en ook andere opmerkingen als "wat ben ik toch knap en € 27,50" zijn binnen de vereniging zijn eigen leven gaan leiden. Cees zei "Ger je moet hem wel aantrekken", hoewel sommige dachten dat doet hij niet maar uiteraard doet Gerry hier met alle plezier aan mee omdat het niet als een sneer bedoeld is maar als een goed geplaatste grap van Mike Mike van der Maat Schilderwerken: de initiatiefnemer van is geweest. Tussen de regels door lezend spreekt het voor zich, "Mike gij hurt er nog van menneke".  Vanuit de ledengroep is verzocht en aangedrongen om dit juist wel in het verslag op te nemen, daar wilde hij even een nachtje over slapen en zag dat eigenlijk nog steeds niet zitten. Dit om verschillende redenen maar primair dat sfeerbedervers binnen onze vereniging die aandacht helemaal niet verdienen. Het is precies wat Arnold (penningmeester / ledenadministratie) en Cees (voorzitter) al herhaaldelijk blijven roepen, als het je niet bevalt binnen onze vereniging dan ga je toch lekker ergens anders vissen, en zo denken vele met hen erover. Uiteraard voelt dit gebaar (de hoodie) wel als een behoorlijk duw in de rug, dat een grote ledengroep zich op deze wijze openlijk verzet tegen het walgelijke kinderachtige wangedrag van slechts enkele personen. Als bestuurslid heeft Gerry ook wat achtergrondinformatie, niet iedereen behorende tot die groep (Boilie leverancier die geen sponsor is) schaart zich achter de handelingen als het vernielen van vereniging eigendommen. Dat spreken ze ook openlijk uit, schuwen het noemen van de naam van de pleger ook absolute niet. Ook de Boillie leverancier heeft in persoon duidelijk kenbaar gemaakt dit gedrag absolute af te keuren, hoewel het wel degelijk gaat om een sticker van zijn bedrijf slaat dit nergens op. De Boilie leverancier blijft erbij en geeft ook duidelijk aan pertinent niet achter deze actie te zitten, hij heeft leden van die groep ook met klem verzocht er niet over te praten met sommige personen. Dit is niet goed voor de naam van zijn bedrijf, het was rustig en juist daar was hij heel erg blij mee en zo zie je maar er is maar één persoon voor nodig om dit te verpesten.

  #doeslief #doesnormaal  Een wedstrijddeel met letterlijk slapeloze nachten:
  Alles aan de wedstrijd is leuk ook het gemopper over de weegfiets en het niet kunnen slapen, we doen het allemaal samen en dan dien je ook rekening te houden met elkaar. Deze fiets is omgedoopt tot weegfiets met mandje erop, Jack jr. heeft deze fiets beschikbaar gesteld voor de vereniging, het is Jack sr. die de fiets heeft opgelapt in verenigingsbelang. Als een ander lacht heb jij ook lol is de gedachten, vissers klagen sowieso - over het weer - over het viswater - over de vissen en vanaf heden over de weegfiets. Omdat we het breder moeten bezien is ook de weegfiets een succes, het was een experiment en er worden een paar kleine puntjes aangepast zodat je niet met de weegmiddelen over de kop kunt slaan. Met name de lange weegstok van 2 mtr zorgde voor problemen in het bochtenwerk, de weegfiets heeft beslist kilometers gemaakt maar ging tijdens dit wedstrijddeel bij puur toeval vooral op en neer tussen de zones 6 en 7 omdat de vanger de nieuwe weger werd. Zo zagen min of meer twee koppels elkanders vissen vangen en ook nog wegen. In totaal werden in de zones 6 en 7 maar liefst 16 karpers gevangen en dan heb je het probleem dat de weger moet komen en de vanger die was sowieso al wakker.

  Het wedstrijd-reglement stelt dat de weging geschied door wedstrijddeelnemers en/of tot controle bevoegde personen, (koppelmaat uitgesloten). Elke deelnemer kan mits op een eerlijke en sportieve wijze een weging doen, het bestuur gaat uit van 100% nauwkeurigheid en eerlijkheid. Snachts worden graskarpers altijd direct gewogen, hoewel alle vangsten direct gemeld worden is er een weegpauze tussen 01:00 uur en 07:00 uur ingelast, de weger mag zelf bepalen of hij hier van af wil wijken.

  Omdat er toch snachts gewogen is dan is het resultaat dat het koppel Arjan en Riny en het koppel Pascal en Jarno gebroken waren. Ook andere wegers als Johan en Gerry hebben weinig geslapen alleen de bijvangsten houden je al wakker. Achteraf bezien, vangst na 01:00 uur melden in de WhatsApp groep en als niemand wakker of beschikbaar is kan die vangst best wel even wachten op latere weging. Dan hadden we ook het probleem van heb ik nu een karper of een kruiskarper in mijn handen niet gehad omdat kruiskarpers tellen als 2 Kg max volgens het wedstrijdreglement. Ook de overdag gevangen karper van Raymond heeft opvallend veel kenmerken van een kruising (hybride) tussen een karper en een giebel. Een kruiskarper eruit pikken is goed opletten tijdens het wegen omdat deze vissen ook kenmerken hebben van zowel de giebel als de karper. Bij een kruiskarper zijn twee korte bekdraden aanwezig (bij de karper zijn die duidelijk langer) - ze zijn wat donkerder en bruiner van kleur - op de zijlijn liggen 31 tot 35 schubben - ook de giebel-achtige ronde borstvinnen zijn duidelijke kenmerken voor de kruiskarper die met gemak 50 cm groot kan worden.

  Het zal voor iedereen duidelijk zijn als de gewichten van kruiskarpers worden bijgesteld naar 2 Kg max dan ben je als deelnemer iets te voorbarig om te roepen "wij nog 5 Kg en we staan voor" en "wij staan nog 4 ons voor". Het besluit is genomen om alle karpers te blijven wegen, dus ook in wedstrijddeel 3. Dan wordt niemand benadeeld of bevoordeeld, het maakt niet langer uit of het gaat om een graskarper, kruiskarper van welke familie ook, we blijven ze allemaal wegen en we hebben weer een discussie puntje minder.

  Deze wedstrijdregel was ingesteld na de vis-uitzetting van 3 x 250 Kg kruiskarpers, om die te gaan wegen tijdens de karper koppelwedstrijden dat kon voor de weger een hele klus worden, dit valt achteraf bezien reuze mee en dan zeggen we als bestuur weg met die regel.

  De volgende afbeeldingen zijn geschoten door resp. Marco vanaf zone 2 en Gerry vanaf zone 8:

  Nou dat was een plaatje, Marco zat op zijn troon :-) op zone 2 en zag de wegers op en neer slenteren van zone naar zone. Na de wedstrijd gaf Marco ook aan nog nooit zo goed uitgerust te zijn van een visweekend. De foto is bijzonder te noemen maar met de nieuwe aanpassing van het gebruik van de weegfiets zoals omschreven in het wedstrijdreglement zal ook Marco en Kevin meer werk krijgen, iets dat ze helemaal niet erg vinden natuurlijk. De volgende foto is een actie foto waarop we schepper 1e klas Mike in actie zien om een karper te landen die John op dat moment aan het drillen is. Wat waadpak zegt Mike, die ga ik zo wel effe scheppen wat denk jij nou John, en zo geschiede.

  Arjan opende met een mooie volschub als eerste vangst:
  Een voorgeselecteerde volschub karper zien we op de foto. Wat een plaatje van een vis, en wie zien ook de vanger met een behoorlijke big smile. Dat is Arjan die na een tijdje weer terug is van weggeweest, we noteren als eerste vangst van deel 2, Arjan - spiegelkarper 6 Kg zone 6.

  Fouten op de vanglijst:
  Op de vanglijst is ruimte om de naam in te vullen van de vanger en de weger, de weger kan natuurlijk nooit de koppelmaat zijn. Als je Raymond heet dan schrijf je geen Arjan op, de foto is gemaakt door mister X en de foto wordt geplaatst door Riny in de WhatsApp groep. Uit niets was op te maken wie de foto had gemaakt, Riny en Arjan wisten het zelf niet te benoemen en Arjan gaf wel direct aan hetgeen op de lijst staat dat klopt duidelijk niet. De gewichten van de karper en sling is met een andere pen opgeschreven als de namen van de vanger en de weger.

  Gelukkig voor Arjan en Riny stond bestuurslid Jack erbij, die hoorde duidelijk 7 Kg roepen inc weigh-sling. Raymond was de weger volgens Jack maar die naam klopte in het geheel niet met de invul-lijst. We hebben ook Raymond gesproken en die bevestigde zelf dat hij de weger was van die vis. We laten het in het midden waar en waarom het mis is gegaan, Riny was behoorlijk aan het stuiteren en buitengewoon enthousiast en dit kan voor de weger net iets te veel van het goede geweest zijn, we zien het als een leermomentje. Ondanks de betekenis van de naam Raymond weten we dat ook hij maar een mens is, Raimund is een Germaanse naam die opgebouwd is uit de naamstammen 'ragin' of 'regin' en 'mund'. ... De naam als geheel betekent dus ongeveer 'sterke beschermer'.

  Enkele vangst resultaten:
  Arjan spiegelkarper 6 Kg zone 6 op vrijdag om 19:01 uur en deze karper is gewogen door de voorzitter Cees - Jarno volgde al snel met 5 Kg zone 7 - Pascal 5,7 Kg zone 7 - Pascal 6,9 Kg zone 7. Duidelijk dat Jarno en Pascal terug zijn van weggeweest, ze vingen op zone 7 maar liefst 9 karpers. Ook Riny en Arjan lieten goed van zich horen met 7 karpers waarvan één schubkarper van 16,5 Kg.  Op de afbeeldingen zien we vele vermoeide gezichten, kleine oogjes en het lijkt wel dat Johan zowat in slaap viel tijdens het wegen en fotograferen. Ook Johan was gedurende de nachtelijke uren op pad geweest om meermaals te gaan wegen op zone 6 en 7 om de deelnemers daar wat te ontlasten, die waren helemaal brak van het vangen en het wegen. De score van Jan en William Wills Woodwork die weten zelf ook wel dat het niet wilde. De blank op zone 5 overkwam Jarno en Pascal en nog veel eerder Johan en Gerry ook al, er is soms geen schub te vangen op zone 5 en een andere keer loopt het als een trein.  Is er iets in het bovenstaande onjuist, dat wil het bestuur dan graag van u weten..


  Er zijn in wedstrijddeel 2 toch nog 20 karpers gevangen, 16 stuks in zones 6 en 7. De leiders in de wedstrijd en houders van de "Leiders in de wedstrijd medaille" zijn nog steeds "de sterke beschermer" en Michael. 400 gram liggen ze voor op de nummers twee Riny en Arjan, goed wegen en correct noteren is belangrijker geworden als je denkt. De 16,5 Kg van Riny is daar een goed voorbeeld van in vergelijk met de 17 Kg uit deel 1. Ook goed is van 0 naar 50 Kg Jarno en Pascal, Johan en Gerry zitten daar krap achter met 48,9 Kg. De nummers 2, 3 en 4 lopen allemaal in op de leiders van de wedstrijd en dat kan doorzetten in deel 3.

  Er zit beslist nog iets aan te komen, in deel 3 is het deelnemersveld weer op volle sterkte en het is beslist nog niet gedaan, de nummers 1 en 2 moeten iets meer afgeremd worden.

  Maar laten we een ding vooral niet uit het oog verliezen:
  De karperuitzettingen zijn mogelijk gemaakt door vele donaties en sponsoren, lees het artikel "Het spiegelkarper project 2021" maar om te zien wat eraan vooraf ging. We benadrukken het nog maar een keer, de vereniging dat zijn we allemaal samen. Doe zaken met onze sponsoren want daar worden we als vereniging ook echt beter van.

  Alle prijsuitreikingen worden gehouden zoals vermeld in de agenda: De Schans dag  Wedstrijdverslag deel 3 - karper koppelwedstrijd 1, 2, 3 oktober;
  wordt vervolgt


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl
  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  1,209,762 unieke bezoeken