Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

March 2023

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Actueel - Info

Witvis wedstrijdverslag 2020

HSV- Ons Genoegen Maaspoort Witvis schema en wedstrijdverslagen.

Witviswedstrijden, elk lid kan aan de wedstrijden meedoen. De foto's van eerder gehouden wedstrijden vindt u in het fotoalbum Album: Witvis wedstrijden

In dit verslag plaatsen we een kleine selectie uit het foto-album, het verslag kent verschillende wedstrijd-onderwerpen. Voor witvis-wedstrijden gehouden aan de Noorderplas geld het volgende vissen vanaf de kant/oever, er mag niet gevist worden vanuit één boot.

Wedstrijden-overzicht witvis 2020:
Witviswedstrijd no 1: 12 april - locatie rivier de AA bij van der zande afgelast
Witviswedstrijd no 2: 26 april - locatie De Dieze. (kerkhof). afgelast
Witviswedstrijd no 3: 10 mei - locatie De Zuidwillemsvaart. splitsing Zuidwillemsvaart - Maxima kanaal. afgelast
Witviswedstrijd no 4: 24 mei - locatie De Maas. (monument)
Witviswedstrijd no 5: 07 juni - locatie De Zandvang (langekant)
Witviswedstrijd no 6: 21 juni - locatie De Noorderplas
Witviswedstrijd no 7: 05 juli - locatie De Noorderplas zone 7, 8 en 9.
Witviswedstrijd no 8: 19 juli - locatie De Noorderplas
Witviswedstrijd no 9: 02 aug - locatie De Noorderplas zone 7, 8 en 9.
Witviswedstrijd no 10: 16 aug - locatie Het Maxima Kanaal. (tussen kanaal en eerste sluis)
Witviswedstrijd no 11: 30 aug - locatie De Dieze (kerkhof)
Witviswedstrijd no 12: 13 sep - locatie De Noorderplas
Witviswedstrijd no 13: 27 sep - locatie De Noorderplas
Witviswedstrijd no 14: 11 okt - locatie zuid willemsvaart bij citadelkazerne.
Witviswedstrijd no 15: 25 okt - locatie De Zandvang (langekant)
Witviswedstrijd no 16: 08 nov - locatie De Noorderplas
Witviswedstrijd no 17: 15 nov - locatie De Noorderplas

Wedstrijden die gehouden worden in bepaalde zone's aan de Noorderplas zijn uitsluitend voor wedstrijddeelnemers. Lees altijd de laatste updates in de agenda.


Witvis-stekkenkaart


De wedstrijd start om 09:00 uur tot 13:00 uur. Graag één uur voor aanvang (08:00 uur) aanwezig zijn i.v.m. opzetten vis-spullen en loting vis-stekken. Aanvang is altijd uiterlijk 09:00 uur maar als blijkt dat iedereen er klaar voor is dan kunnen we eerder beginnen. Dus graag een uur voor aanvang wedstrijd aanwezig op vis-lokatie. Bij verhindering even doorgeven aan Arnold of Cees.

Let op:
Houd u aan de reglementen, wist ik niet is geen excuus. Het uitzetten/aanwijzen van de vis-stekken wordt gedaan door de wedstrijdcommissie. In principe worden dezelfde wedstrijdzones gebruikt zoals in eerdere wedstrijden ook het geval was. De wedstrijd-commissie wensen een ieder een gezellig seizoen toe met mega vangsten. Extra vermelding, men kan rechtstreeks naar de locaties gaan, met dien verstande uiterlijk daags voor aanvang wedstrijd even telefonisch te melden dat u meedoet!
Scorekaart witviswedstrijden 2020
Verslag van de vierde witviswedstrijd no 4: 24 mei - locatie De Maas. (monument):
Daar er vanwege het Corona-virus en de maatregelen zijn de eerste drie wedstrijden vervallen zoals ook dte zien is op de scorekaart. Eindelijk is het dan zover, op 24 mei hadden we onze eerste wedstrijd en konden we gaan vissen aan De Maas.

Zoals gebruikelijk verzamelen we om 8 uur bij het monument en dan gaan we de stekken uitzoeken, op zich is dit weer een vreemde zaak omdat we in een wedstrijd geen stekken uitzoeken maar deze moeten we verloten zodat het een eerlijke wedstrijd is en dat niet iemand uit ervaring op een van de betere visstekken terecht kan komen. Maar goed er moet altijd ruimte blijven voor verbetering in onze vereniging, we gaan opbouwen en we gaan van start.

De opkomst was goed, zeven sportvisers pur sang gaven waren van de partij en weer een nieuw lid te weten Hans werd welkom geheten, helaas waren Cees (afgemeld) en Toon (niet afgemeld) niet aanwezig, hierom hebben deze deelnemers één wedstrijd gemist en vandaar het rode kruis in de scorekaart.Frank zien we in actie op foto 3 en Arnold zien we in actie op foto 3 en zat zoals het laat aanzien op de eerste rang vijf sterren lounge met rood-velours pluche bekleed. Rein zie je denken wat gebeurd er met mijn korfjes voorraad, ik heb hier meer stenen voor mijn neus liggen als dat er gebruikt zijn op de Bossche mért, Joost is korfjes aan het zoeken want hij moet er nog zeker eentje over hebben. De gemeente gaat de naam van deze visstek aan De Maas veranderen in de voerkorfstek, wat verder naar achteren zien we Piet, Jack en Hans in actie.

De dag begon prima met veel zon-uren, helaas veranderde dat richting de midda en het werd alsmaar donkerder. Het begon uiteindelijk flink te regenen en we konden spreken van een rot begin. Zoals de middaguren verliepen zo waren ook de vangsten, bar slecht. Alleen Piet en Jack hebben ieder 1 vis gevangen die we ook een vis van formaat kunnen noemen. De rest van het deelnemersveld vingen wat grondels en ander klein grut, maar goed de kop is eraf en we zijn van start.Verslag van de vijfde witviswedstrijd no 5: 7 juni - locatie De Zandvang:
Om 8 uur waren de deelnemers aanwezig op de zandvang, te weten Joost, Rein, Frank, Hans, Jack, Piet en Arnold. Na het loten van de visplaatsen (wat natuurlijk mis gaat) heeft een ieder zijn plekje al gevonden. Dus snel opbouwen en vissen jongens nu het nog droog is, maar dat duurde niet lang en de eerste regen druppels komen al na beneden.

Na 2 uur vissen en geen beet gezien te hebben bij niemand en zelfs bij onze wandelaar Frank niet weet Rein toch een blankvoorn van 200 gram te vangen en later bleek dat hij daar ook gelijk de winnaar mee van deze wedstrijddag.

We hebben nog even nagepraat en we gaan weer op naar de volgende wedstrijd op de Noorderplas hopelijk met meer vis.Witviswedstrijd no 6: 21 juni - locatie De Noorderplas
Op de zondag 21 juni werd er tot grote vreugde van de deelnemers weer gevist aan de Noordeplas, de witviscommissie had wat geschoven met de vis-stekken omdat karpervissers al een tijd lang op de andere zones aan het vissen waren. Voor zover bekend zijn er op deze dag geen vangsten geweest om te vermelden. Er werd wel geklaagd door de witvissers dat er veel te veel gevoerd werd door de karpervissers, er wordt teveel ingegooid hetgeen ook duidelijk werd was zo rond de klok van 11 uur, ze stonden het er letterlijk met de schep in te gooien.Witviswedstrijd no 7: 05 juli - locatie De Noorderplas zone 7, 8 en 9.
De witvissers geen deze dag naar de zones 7, 8 en 9 omdat Cees al verschillende keer tijdens het vrije vissen behoorlijk veel kilo's op de kant heeft weten te brengen. Op zone 4 was het wier ook een storende factor tijdens het vissen en een ander uitzicht is nooit verkeerd.

Op 5 juli om 08:00 uur stonden onze witvissers al klaar, enkele stonden al klaar voor de start om 06:10 uur maar dat is toch echt te vroeg. Deze keer waren de witvissers naar de zone's 7, 8 en 9 getrokken voor deze wedstrijd het zogenaamde koeiengebied. Daar aangekomen werd het al snel duidelijk dat de stekken in zone 9 i.v.m. de wind niet bruikbaar waren. Aldaar waaide je uit je hemt dus werd er besloten om te gaan vissen in zone 7, 8 en 11. Dat zijn de stekken vanaf het koeienrek tot aan de Berry stek. Allen er mee eens oké vissen dan maar, dus snel opbouwen en aan de gang.

De beet zat er al snel in maar we hadden last van vissen die met mes en vork aten, wel alles leeg eten maar niet door bijten. Bij Frank op zone 11 zwommen ze vrolijk voorbij maar bijten mooi niet. Maar goed het weer was redelijk en na afloop was er toch vis gevangen dus wegen mannen, al met al een leuke vis dag op naar de volgende wedstrijd.


Excuses van Het Bestuur:
Het Bestuur maakt bij deze oprechte excuses voor Johan en Robert. De heren wedstrijd wit-vissers wenste geen gebruik maken van zone 9 (omdat de watjes dan last van de wind hadden), Johan en Robert waren door Cees verzocht om voor het houden van de wedstrijd te stoppen of te verhuizen naar bijvoorbeeld zone 10. Cees had beide heren erop gewezen dat de wit-vissers op zone 7, 8 en 9 wenste te wedstrijd-vissen maar het is ondertussen algemeen bekent dat de wit-vissers altijd op het laatste moment het stuur omgooien, er is altijd wel wat !

Johan en Robert zijn dus voor Jan met de korte achternaam verhuist van zone 9 naar 10.

Johan en Robert, namens Het Bestuur onze excuses voor dit ongemak en we komen als bestuur hierover nog te spreken aan de bestuurstafel. Dit slaat nergens op !
Witviswedstrijd no 8: 19 juli - locatie De Noorderplas:
Op zondag 19 juli was het is weer zover, de witvissers kwamen weer samen om te proberen een visje te vangen. Om 8 uur had een ieder zijn plekje gevonden, nu snel opbouwen en vissen. Het bleef zeer stil aan het water, de vis liet zich wel zien maar bijten ho maar. Rein was e gelukkige, hij ving de eerste vis en toen was het weer stil. Zelfs Frank kon geen wandelvis vangen vandaag, maar goed het was gezellig aan het water en dat is ook wat waard.

Hoog bezoek, de voorzitter en secr. kwamen nog even kijken maar daar werden de vangsten ook niet beter van. Maar goed om 12 uur was er op het einde toch nog vis te wegen voor de witvis commissie, het was niet veel maar het was weer een leuke dag met goed weer.
Scorekaart witviswedstrijden 2020
Grain Baits is er uiteraard ook voor de witvissers:
Met de witvis producten van Grain Baits kun je zelf je eigen voer samenstellen, maak zelf je lokvoer en speel met de beschikbare granen, poeder en meel producten. Er zijn vele toevoegingen direct uit voorraad leverbaar zoals hennepzaad-meel, vis-meel, knoflook-poeder, kokos, squid-meel, uien-poeder, anijs-zaad, krill-meel, tarwe-glutten, kerrie-meel enz.. enz..

Onze squares producten (vierkanten blokjes) zijn ready mades en zijn dus lang houdbaar, geen maden nodig, rolt niet weg, dressuur doorbrekend, ideaal op zachte bodem en een betere inhaking.

Het vissen en voeren met squares in combinatie met wafters op witvis is in Engeland razend populair, het sqaure-baits vissen ook hierin voorziet Grain Baits. Als haak-aas gebruikt men de mini squares 6 mm dit zijn vierkant blokjes van 6x6 mm die o.a. met een elastiekje aan de haak bevestigd kunnen worden. Ook voor wafters bent u bij Grain Baits op het juiste adres. In het volgende fimpje geeft een witvis-specialist een goede uitleg hoe het werkt. Demo witvissen met wafters en squaresVerwerkingstijd: 0.06 seconden
1,817,604 unieke bezoeken