Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Karper-koppelwedstrijd 2020

De karper-koppelwedstrijden 2020:

Lees de reglementen en het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie en/of voordat u zich aanmeld om misverstanden en teleurstellingen achteraf te voorkomen.

De wedstrijd data:
1ᵉ karper koppelwedstrijd 5, 6, 7 juni (2 nachten)
2ᵉ karper koppelwedstrijd 21, 22, 23 augustus (2 nachten)
3ᵉ karper koppelwedstrijd 2, 3, 4 oktober (2 nachten)

Het gaat om één wedstrijd met in totaal 3 weekenden 3 delen karpervissen - aantal nachten is 6 - alle vangsten worden bij elkaar opgeteld - deelnemers mogen ook een deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan.

De loting:
Aanwezig zijn op het meting-point (Pisaflat) om 17:00 uur, aanvang wedstrijd 18:00 uur maar de deelnemers mogen direct na de loting aanvangen met vissen.

Wedstrijdverslag:
Het verslag bestaat uit drie delen, voor elke wedstrijd één verslag dat steeds als vervolgverslag aan dit artikel wordt toegevoegd. Op deze pagina vindt u later de wedstrijdverslagen deel 1, 2 en 3.

Wat zijn de prijzen:
De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.
 • Het winnende koppel krijgt de titel eerste prijs + prijzenpakket.
 • De tweede prijs titel tweede prijs + prijzenpakket.
 • Derde plaats titel derde prijs + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint titel winnaar-individueel
 • De persoon die de zwaarste karper vangt (gezien over drie wedstrijdsessies) titel grootste karper.

 • De prijzen worden op een van De Schans dagen uitgereikt (eind oktober) door de wedstrijdcommissie. Niet onbelangrijk om te vermelden Grain Baits participeert in de prijzentafel. Klik op de Sponsor pagina Grain Baits voor meer informatie.
  Wedstrijd duur / zone's:
  De wedstrijd bestaat uit totaal uit drie weekenden (deel 1,2 en 3) karper-vissen waarbij alle vangsten van karpers - graskarpers - kruiskarpers bij elkaar worden opgeteld. De loting van de zone's gebeurd voor elk wedstrijdweekend opnieuw, het koppel dat het laagste nummer trekt mag als eerste een zone kiezen. Bij de volgende wedstrijdweekenden mogen geen zone's gekozen worden die al eerder gekozen zijn. Voorbeeld, vist het koppel gedurende wedstrijddeel 1 op zone 1 dan mag dit koppel in de volgende wedstrijddelen niet vissen op zone 1. Zo vist elk koppel gedurende de drie wedstrijddelen 1,2, en 3 vanaf een nieuwe zone. Uitzondering op deze regel is als de loting geen anderen keuze overlaat. Het spreekt voor zich dat het iedereen vrij staat om te vissen op geheel eigen wijze en voorkeuren echter wel met inachtneming van de reglementen.


  Wissel-medaille "Leiders in de wedstrijd":
  Tijdens de wedstrijd heeft het koppel die de leiders zijn in de wedstrijd de zogenaamde wissel-medaille, zij dienen deze medaille goed zichtbaar op te hangen gedurende de wedstrijddagen. De houders verzoeken we een foto te maken en plaats deze in de Whatsapp groep of stuur deze naar de websitebeheerder. Op het moment dat een ander koppel de leiders worden in de wedstrijd gaat de wissel-medaille over naar de nieuwe "Leiders in de wedstrijd". De wedstrijdleiding vertrouwd erop dat de oude en/of de nieuwe leiders dit zo spoedig mogelijk doen.

  Aanmelden:
  Voor aanmelden, neem contact op met Johan of Marco die samen wedstrijdcommissie vormen en die de deelnemerslijst bijhoud. We vermelden het nogmaals, lees voordat u zich opgeeft eerst het grotere vissoorten en karper wedstrijd-reglement door zodat u op de hoogte bent. Onwetendheid mag nimmer een excuus zijn, het gaat ongetwijfeld ook om de gezelligheid maar het is en blijft wel een wedstrijd met daarbij behorende wedstrijdregels.

 • Inschrijfgeld en tevens inleg is € 30,- per persoon voor deelname aan karperkoppel wedstrijden deel 1, 2 en 3 van 2020, dit bedrag moet uiterlijk één week vóór aanvang wedstrijdweekend deel 1 bij de wedstrijdcommissie/penningmeester binnen zijn. Een goede plaats voor het betalen van de inleg is de Algemene Ledenvergadering die medio maart 2020 wordt gehouden. Aanmelden voor deelname kan tot aanvang eerste wedstrijddag mits er nog plaats is, informeer altijd of je nog kans maakt en mee kunt doen.
 • Koppel 1 - Johan & Gerry
 • Koppel 2 - Marco & Kevin
 • Koppel 3 - Bertie-K & John-K
 • Koppel 4 - Jan v E & William-B
 • Koppel 5 - Dirk-T & Antonie-S
 • Koppel 6 - Mike-v/d M & John v C
 • Koppel 7 - Piet-O & Gianni-S
 • Koppel 8 - Jarno-H & Pascal-S (Grain Baits)
 • Koppel 9 - Rini-S & Arjan-V
 • Koppel 10 - Bram & Willem

 • Wedstrijdverslag karper koppel-wedstrijd deel 1 van 5, 6 en 7 juni 2020:

  Het volgende wedstrijdoverzicht, met name de vernieuwde opzet hierbij is er meer van de score-kaart af te lezen. De zone's vanwaar gevist mag worden zijn ook vermeld dit omdat je maar één keer mag vissen vanaf die gekozen zone.

  Voor twee bestuursleden was het even schrikken bij aankomst aan de Noorderplas, op zone 6 stond al een tent en vooraf was toch duidelijk aangegeven dat de deelnemers pas om 18:00 uur naar de zone's mochten en hierin maakte het niet uit of men een viskar, auto of kruiwagen had. Dit kan geen wedstrijddeelnemer zijn dacht Johan maar het tegendeel bleek waar, het was Dirk die ook nog controleur was die al volop bezig was met zijn vis-gerei, Johan sprak Dirk hierop aan en hij had er gewoon schijt aan wat anderen er van vonden.

  Nu zou je kunnen denken als je het eerste klaar bent heb je wellicht ook klein voordeel mocht je als eerste een aanbeet krijgen, alle vangsten vanaf 18:00 uur tellen gewoon mee. En zo geschiede......


  De eerste karper werd gevangen door Dirk, hij dacht een kroes karper gevangen te hebben en hij belde niet de wedstrijdcommissie leden Marco of Johan maar vroeg aan Gerry of hij even kon komen voor weging. Weet Dirk niet dat andere leden de wedstrijdcommissie vormen, nee want Dirk leest naar eigen zeggen geen reglementen of andere zaken op de website, daar heeft hij naar eigen zeggen geen tijd voor.

  Gerry vertelde Dirk dat conform het karper wedstrijdreglement een kroeskarper altijd 2 Kg is, nee zegt Dirk deze moet je komen wegen want die is zwaarder. Dat kan wel zijn Dirk maar kroeskarpers tellen in de wedstrijd voor 2 Kg standaard. Ja maar deze weegt wel drie kilo zegt Dirk. Gerry, als dat zo is dan heb je een flinke kroeskarper te pakken maak er even een foto en die zien we rechts. Beste Dirk dat is geen kroeskarper en die vis gaat Johan wegen, Johan kon de eerste vis gaan wegen en helaas herkende wij vandaag Dirk even niet. We zijn allemaal maar mensen.

  Terug naar de vangst, een schubkarper van 3 Kg werd genoteerd en Dirk & Antonie waren samen de leiders in de wedstrijd. Dirk wenste niet mee te werken aan een foto zonder petje, voor een wedstrijd is alleen de vangst en de vanger belangrijk verteld Johan, we houden het neutraal alle andere zaken spelen hierin geen enkele rol. Karper op een onthakingsmat zoals we rechts zien zijn ook mooi.

  Vangst nummer twee ook bij Dirk:
  Een schubkarper van 6 Kg werd om 23:19 gefotografeerd op zone 6 en hiermee stelde Dirk en Anthonie samen de leiders in de wedstrijd een stuk scherper bij. Iedereen had op dat moment ook de wens om een karper van 6 Kg of meer te vangen, raag zelfs.
  Vangst nummer 3:
  Johan vangt rond kwart voor twee (01:45 uur) een schub van maar liefst 6,6 Kg. De opzet van Johan was om met deze karper de tent van Gerry in te lopen zodat hij wakker zou schrikken met de woorden van Johan "Gerry ik heb een vis gevangen". Wat is die Johan toch een draak, maar Gerry hoorde de geluiden die een dril met zich meebrengen en zag Johan met een kromme hengel in zijn handen staan. Hatseflats we hebben er eentje en daar bleef het ook bij. Voor de rest van het weekend konden Johan en Gerry genieten van de wind op de kant, op momenten konden zelfs de voerboten niet uitvaren omdat de windvlagen pittig waren.

  Karper nummero vier:
  Op zone 8 zaten Jarno en Pascal, hoewel Pascal al zo'n uurtje of 5 aan het vissen was op de zaterdag kreeg hij in de nachtelijke uren een beauty van een rijenkarper op het droge. Het gewicht 7,5 Kg was niet schokkend maar voor de karper an sich zeker niet minder mooi en dat vonden de anderen deelnemers ook.

  Karper nummer vijf:
  Een schubkarper van 4 Kg en deze wordt gevangen door John op zone 7. We bedoelen John Koolen van Dak-Schoorsteen en installatie techniek die samen met zijn broer Bertie vist.
  Karper nummer 6, 7, 8 en 9:
  Nummer 6 is een schubkarper van 7,5 Kg en deze wordt gevangen door Pascal op zone 8. Bertie vangt karper nummer 7 en sluit aan met 5,5 Kg op zone 7. Marco laat ook van zich horen vanaf zone 4 met een spiegelkarper van 11,5 Kg en Willem die samen vist met Bram op zone 10 laten ook even van zich horen, 2,5 Kg schub karper is vele malen beter als niks.
  Vangst nummer 10:
  Met de vangst van karper nummer 6 (Pascal) werden Jarno en Pascal samen de nieuwe leiders in de wedstrijd maar daar bleef het niet bij zoals we weten. Pascal vangt karper nummer 10, een gigant op zone 8 van maar liefst 19 Kg en dat was op dat moment de zwaarste karper van de wedstrijd. Samen behielden ze als koppel de medaile leiders in de wedstrijd, de leiding in totaal gewicht, de zwaarste karper en individueel was Pascal de leider.


  Vangst nummer 10, Pascal spiegelkarper 19 Kg


  De 11e karper van dit weekend werd gevangen door Jan, een schub-karper 9,5 Kg kwam op de onthakingsmat. De gemaakte foto was helaas niet geschikt voor de website, ook Jan was vooraf geïnformeerd over de petjes toestanden. Hij keurde de petjes toestanden af en vond het belachelijk. Een bestuurslid heeft Jan tijdens de wedstrijd er nog op gewezen, a.u.b. petje af tijdens de foto maken. Voor het wedstrijdverslag is alleen de vanger en de vangst van belang.

  Vangst no: 12, John 6 Kg schubkarper zone 7 om 20.50 uur, de foto gemaakt door Johan (half hoofd) en door Bertie zijn helaas niet bruikbaar.

  Vangst no: 13, Pascal met een 8,2 Kg schubkarper om 23.11 uur, dat zijn de gegevens die nodig zijn voor een wedstrijdverslag. Hoewel smaken verschillen het is een schitterende foto en daar worden we toch vrolijk van. Uit de beeldspraak is niet veel op te maken zoals hoe de vis is gevangen. De visser vangt de karper, het gaat om het totaal plaatje dat deze keer weer klopte voor Pascal.  Vangst 14, Jarno op zone 8 samen vissend met Pascal. Nu wordt het een tikkie vervelend beste heren van Grain Baits, de anderen doen ook nog mee. Een schubkarper van maar liefst 2,6 Kg kwam om 08.23 uur op de kant. Sommige dachten huh 26 Kg nee gelukkig niet want dat zou helemaal de genadeslag geweest zijn.

  Vangst 15: zone 2 goes William for gold, het volgende gaat in de boeken:
  Op 07 juni 2020 rond de klok van 11.00 uur vangt William een prachtige schubkarper van 21,2 Kg. William maar later ook Jan ze moesten allebei zonder pet het water in omdat deze karper zich niet zomaar liet strikken. We bedoelen William van Will's Woodwork Interieur bouw en kunststoffen. Zijn vrouw Cindy kwam nog even langs tijdens de wedstrijd met een lekker stukje cake gebakken door hun twee dochters.

  De foto gemaakt door John Boeren (dank hiervoor) bij het riet spreekt boekdelen, aan het gezicht van William is duidelijk af te lezen dat er iets bijzonders in het landingsnet ligt. William vang zijn PB (Nederland) en dat zijn voor vandaag de krenten uit de pap die we terug mogen zien in dit verslag. Na de weging en wat fotowerk is William met de sling terug het water in gegaan om extra foto's te maken met deze karper in het water. Hiervan is een filmpje gemaakt, op een moment kijkt William in de sling en ziet dat de karper van 21.2 Kg uit de sling is gezwommen. Gelukkig was de vis nog vermoeid van de vangst en kon hij de vis nog uit het water pakken en optillen, dit was in vele andere gevallen beslist anders afgelopen.  Voor de scorekaart moeten we het volgende aanpassen, de zwaarste karper van dit weekend is kort voor 12:00 uur gevangen door William op zone 2.


  We vervolgen met karper no: 16, Bram vangt een 10,9 Kg schub-karper om 11.30 en hij zit samen met Willem op zone 10. Ze lachen erom hoe de anderen met de wind aan het stoeien zijn. Op momenten was het bij hun windstil, ze konden slapen als een roosje behalve op het moment dat de ouders van Willem even langs kwamen om een powerbank voor de telefoon te brengen. Deze arme ouderen hadden ondertussen de gehele Noorderplas gezien en dit laat op de avond.

  Aanbeet gemeld op zone 8 gaat dit vangst nummer 17 worden:
  Omdat Pascal even de benen was strekken ving Jarno op de hengels van Pascal een 8 Kg schub. Karpers gevangen op de hengels van de koppelmaat tellen ook voor die persoon, dat zeggen de wedstrijdregels. Het had op een haartje na ook anders kunnen lopen, Mike belt Gerry om een aanbeet te melden op zone 8, maar het is de karper wedstrijd-commissie die het moet weten. En met Mike bedoelen we ook Mike van der Maat schilderwerken

  Alle aanbeten gemeld voor het bericht "einde wedstrijd" tellen mee. Pascal belde, Mike plaatste een bericht in de WhatsApp groep en Gerry wees Johan er even op "kijk daar eens staan op zone 8, daar staat iemand met een kromme hengel in zijn handen".

  En de karper wedstrijd-commissie plaatste het volgende:


  Helaas moeten de deelnemers dit bericht letterlijk nemen, de karper wedstrijd-commissie heeft samen met Het Bestuur besloten dat hetgeen gebeurde niet kan en de maat vol is. Er komt geen vervolg van deel 2 en deel 3. Alle deelnemers krijgen hun inleg terug minus de gemaakte onkosten maar deze waren zeer gering. Een verkorte uitleg waarom vindt u onder het wedstrijdoverzicht. Er werden 17 karpers gevangen met een totaal gewicht van 155 Kg, zoals altijd werden er helaas voor verschillende deelnemers ook aanbeten niet verzilverd, het is onlosmakelijk verbonden aan de sportvisserij en die aanbeten tellen ook niet mee voor de scorekaart.

  Last but not least:
  Het Bestuur bedankt die leden die wel met de juiste normen en waarden aan onze verenigingswateren vertoeven met inachtneming van de reglementen. De goede moeten leiden onder hetgeen anderen doen, zo gaat het altijd. Het Bestuur bedankt Ingrid de vrouw van Johan voor haar geweldige tijd en inzet gedaan voor de vereniging en betreurd het ten zeerste dat zaken zo gelopen zijn. Achter/naast elke vrijwilliger zoals Johan staat een vrouw die vrijwilligers taken als deze mogelijk maken. De plannen waren geweldig maar helaas het is niet anders. En voor we het vergeten hebben we nog een sponsor t.w. Timmermans schilderwerken.  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl

  Wedstrijdverslag karper koppel-wedstrijd deel 2 van 21, 22, 23 augustus 2020:

  Namens het bestuur is er in de WhatsApp groep een bericht geplaatst betrekking hebbende op de reglementen, die reglementen waren altijd al van toepassing maar sommige leden hadden hier toch moeite mee en hebben zich voor verdere deelname afgemeld. Het Bestuur wilde vooraf ook even toetsen hoe staan de deelnemers er nu in, van enkele koppels zijn dus al eerder afmeldingen ontvangen, ze wenste niet meer mee te doen aan de wedstrijd.

  Na wijs en rijp beraad heeft Het Bestuur in overleg met de karpercommissie besloten dat deel 2 en 3 wel gevist kunnen worden. Johan blijft bij zijn besluit en stopt als karpercommissielid, Marco heeft Gerry gevraagd om hem daar waar nodig te helpen tijdens de wedstrijddelen 2 en 3.

  Wedstrijd Deel 2 gaan we de volgende leden wel in actie zien:
 • Koppel 1 - Johan & Gerry
 • Koppel 2 - Marco & Kevin
 • Koppel 3 - Roy & ....
 • Koppel 4 - Jan & William-B
 • Koppel 5 -
 • Koppel 6 - Mike & John
 • Koppel 7 -
 • Koppel 8 - Jarno-H & Pascal (Grain Baits)
 • Koppel 9 - Rini & Arjan
 • Koppel 10 - Bram & Willem


 • De loting wordt gehouden op vrijdag, voordat het zover is hebben we wat aanvullende info.
  Tijdens het wedstrijd weekend worden er ook andere activiteiten georganiseerd, de Maaspoort Summer Vibes voor en door bewoners, ondernemers en verenigingen. In verband met de corona-crisis zoeken veel mensen deze zomer naar vertier in eigen omgeving. Ondernemers en verenigingen hebben het lastig. Wijkraad Maaspoort en Bewoners Advies Groep Maaspoort willen deze groepen in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug geven. De twee genoemde instanties lanceren in augustus met ondersteuning van het jongerencentrum JC De Poort, Buurtteam Maaspoort en het wijkmanagementteam bestaande uit Ronnie van Gaal en Claudia van Eijndhoven de Maaspoort-variant van de Bossche Zomer, Maaspoort Summer Vibes. Een breed platform met bijna zeventig kleinschalige activiteiten verspreid over zes prachtige locaties door de wijk. Van karate en kickboksen tot badminton en tennis en van biljarten en een workshop striptekenen tot een klim workshop plus zang, theater en dans. En wat te denken van een klein poppen- en circustheater, een rondwandeling met de boswachter langs de Maasoevers met Spaanse muziek als intermezzo. Iedereen kan overal gratis aan meedoen.

  Voor de wedstrijd zullen er gezien de tijdstippen van de activiteiten die aan de Noorderplas plaats vinden weinig belemmeringen zijn. Daarnaast hebben we ook met de organiserende partijen even overleg en we zullen daar waar nodig zaken ook met de deelnemers even terugkoppelen.


  De loting en weersomstandigheden:
  De loting kon vanwege de versoepelde Corona maatregelen dit keer weer gehouden worden bij de Pisaflat en direct na de loting mochten de deelnemers volgens eigen bewoordingen hun hengels erin gooien zoals sommige dat benoemen, laten wij het houden bij wie gooit er in welke zone zijn haakaas in.

  Marco legt nog kort uit wat de plannen zijn maar die waren voor iedereen al duidelijk, we gaan lekker vissen daar waar het om gaat en onze voorzitter Cees was bereid gevonden de loting te doen. Voor elk koppel werd een enveloppe getrokken, in elke envelop zat een nummer en zoals altijd mag het koppel met het laagste nummer zijn voorkeurszone kiezen.

  Het weer, zoals de afbeelding al laat zien was het een behoorlijke warme vrijdag tot wel 30 graden met nauwelijks wind en de aangegeven onweersbuien trokken helaas de Noorderplas voorbij. De zaterdag vielen er wel enkele fikse buien maar daar lag niemand wakker van.

  De loting was voor Johan en Gerry heel gunstig en ze vertrokken naar zone 9 - Jan en William gingen voor zone 3 - Pascal en Jarno gingen ernaast zitten op zone 4 - Marco en Kevin zone 8 - Roy zone 2 - Mike en John v C zone 7 - Riny en Arjan zone 10 - Bram en Bart eh we bedoelen Willem naar zone 1.

  Zevenenhalf koppels vertrokken naar de zone's van hun voorkeur. Roy viste vanaf zone 2, niemand was beschikbaar en helaas werd er geen koppelmaat voor hem gevonden en hierom vist Roy de overige wedstrijddelen 2 en 3 voor de individuele titel.

  Er werd behoorlijk gevangen, het aantal aan karpers, brasems, zeelten, steur en kruiskarpers kwamen voorbij. Tot de zaterdag avond hielden de karpers zich goed schuil, maar meer en meer viel het op dat een groot gedeelte van de populatie zich ophield in het noordoostelijke gedeelte van de Noorderplas. Op zones 5, 6 en 11 sprongen de karpers letterlijk compleet uit het water. Omstanders vertelden de deelnemers jullie zitten verkeerd ze springen daar en daar en dat was Mike en John vissend op zone 7 niet ontgaan. Op die zones waar de karpers sprongen zat deze keer hele niemand.

  Neemt niet weg dat er toch goed gevangen is door velen. Ook leuk om te vertellen dat verschillende karpers bijzonder mooi zijn en andere behoorlijk zwaar, vooral ook heel sterk zo bleek later.

  De eerste aanbeet was bij Bram en Willem zone 1, Willem werd in zijn voet gebeten door een rat, hij liep heel de dag op blote voeten en er waren al verschillende ratten voorbij gekomen op zone 1 maar eigenlijk hadden ze er weinig last van. Op een moment kwam een rat op de voet van Willem terecht en hij maakte een schrik beweging waarop de rat vervolgens beet in Willems voet. Deze aanbeet is niet interessant voor de scorekaart maar we gaan het rattenprobleem wel opnieuw aanmelden bij de gemeente. Willem vertrok even naar het ziekenhuis voor een tetanus prik ter voorkoming van erger.

  Nog een aanbeet die niet geregistreerd hoefde te worden was bij Mike, hij kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag om 03:30 uur een aanbeet, maar als je vist met Ali-express haken...... maar hierover komen we nog te spreken.

  De eerste gevangen karper die kwam bij Jarno en Pascal zone 4 op de mat. Voordat ze konden vissen op zone 4 heeft de boot uitgerust met dieptemeter overuren gemaakt op zoek naar een schoon en goed te bevissen plekje. En of Jarno een schoon plekje vond dat bleek wel weer, uit de voorverkenningen wisten Pascal en Jarno goed op te maken waar de karpers zich net even iets meer ophielden en niet onbelangrijk dat was niet iedereen opgevallen. Om 06:00 uur morgens op de zaterdag vangt Jarno een schubkarper van 5,9 Kg, samen met Pascal stonden ze op dat moment al genoteerd als de leiders in de wedstrijd. Als koppel lieten ze vooralsnog geen enkele ruimte, de totaal-score is al snel naar boven bijgesteld.  Vangst nummer 2, was opnieuw bij Jarno om 07:20 uur, een schubkarper van 7,1 Kg kon door Marco genoteerd worden voor de score kaart. Oeps dat was al gelijk bingo voor Pascal en Jarno die op dat moment + 13 Kg lieten bijschrijven.


  De nummers twee, William en Jan zaten op zone 3. Hoewel ze een brede keuze hadden in beschikbare zone's met lotnummer 2 in de hand gingen ze toch voor zone 3, dan zou je denken ze moeten eigenlijk niet naast de nummers 1 in de wedstrijd terecht komen als je gezien de zone niet in de positie bent iets af te blokken.

  Vangst nummer drie, om 10:18 uur melde William de eerste vangst van zone 3, Jan had een schubkarper gevangen van 6 Kg. Ook zo kon de oud commando antwoorden om de voorsprong van de nummers 1 op dat moment een beetje te blokken.

  Karper nummero quattro, bij het koppel Marco en (nieuwe controleur) Kevin. Kevin was telefonisch in gesprek met Gerry maar aan dat gesprek kwam plotsklaps een einde - Gerry kreeg een hoop herrie en gerommel te horen alsof iemand Kevin aan het molesteren was. Nu is het geen moeite om even op te staan en te kijken naar zone 8, Kevin stond gewoon een karper te drillen en hij had de telefoon gewoon neergegooid hoe onbeschoft is dat :-). Hoewel de spiegelkarper van 11,5 Kg nog niet in het net zat melde Gerry alvast "vis op zone 8" zodat iedereen de dril van begin tot eind zelf kon aanschouwen. Marco maakte op dat moment een rondje Noorderplas met zijn scooter en die zag het bericht ook, dan zie je pas hoe snel een Spierings kan zijn. In no time stond hij op zone 8 om Kevin te helpen voor zover dat nog nodig was omdat Kevin de karper al in het net had liggen. Live een karper zien vangen is natuurlijk ook heel leuk, vooral op deze manier.


  Een beauty van een spiegelkarper 11,5 Kg


  Karper nummer vijf op zone 4 bij Pascal en Jarno. Kevin omschreef ze als de slachters van zone 4 en concludeerde dat de strijd om de tweede plek nog een optie was. Jarno had weer een mooi exemplaar te pakken van 7,7 Kg, en het was nog maar zaterdag zo rond de klok van 12 uur.
  Op zone 7 wordt karper no: 6 gevangen bij het team van Ali-express, Mike wist een mooie schubkarper van 14,2 Kg te vangen en ja dan zie je Mike wel lachen. Hij vaarde zijn haakaas uit richting een rode auto die op de parkeerplaats geparkeerd stond, maar wat is dat nu, na de aanbeet werd dat gelijk een groot probleem. De rode auto was weg wat nu.

  Hij belde een collega visser op om te melden dat de rode auto weg was hetgeen we ook kunnen zien op de afbeelding en wat moest hij nu doen. Koekenbakker legde de collega visser hem uit, er staan toch ook andere auto's op die parkeerplaats en wat maakt het nu uit of die auto rood is, wit of groen, pfffffffffff.

  We komen even terug op de afgebroken haak, de Ail-Express haken zijn zeer indrukwekkend te noemen, Mike gaf ons als bewijs een afbeelding en laat zien dat de priktest met het haaktype ALI-E 2750 verkrijgbaar bij ALi-Express niet zo geweldig werkt. Zijn Ali-Express lijnen breken te snel af, de afneembare top-ogen van zijn hengels bleken ook niet zo super, de ALi haken hebben naast geen weerhaak ook geen punt. We moeten er in wedstrijddeel 3 sterk rekening mee houden dat Mike met het Ali-merk helemaal klaar is.  Kevin vangt karper nummero 7 op zone 8, een kruiskarper van 1 Kg word doorgegeven maar het wedstrijd reglement stelt dat elke kruis of kroeskarper een gewicht heeft van 2 Kg voor de score kaart.

  Karper nummer 8 is weer bij Jarno die op dat moment in wedstrijd deel 2 al weer 4 karpers te pakken heeft. Deze weegt 11,3 Kg en daar bleef het niet bij zo weten we nu.


  Jarno met een schub van 11,3 Kg


  Karper 9 en 10, die worden gevangen door resp. Riny 3,8 Kg en 4,8 Kg door Arjan en die is helemaal happy met deze vangst. Arjan ios zo blij met deze karper dat hij het aan heel de wereld laat weten, de andere deelnemers dachten wat heeft die Arjan nu ineens tis maar een schubje van 4,8 Kg en hij staat wel heel erg happy te dansen. De reden hiervan is, het was Arjans eerste karper ooit gevangen in een wedstrijd. Daar was hij meer dan blij mee kunnen we u verzekeren.


  Rini met een schubkarper 3,8 Kg en Arjan met een schubkarper van 4,8 Kg


  Om 04:27 meld John dat er een karper is gevangen op zone 7, dus die vangst zit nog tussen de vangsten van Riny en Arjan dus Mike en John moesten nog maar even geduld hebben. Mike stuurde wel een foto van een sling en die karper lag er volgens Mike al even in. Maar voor die deelnemers die Mike wat beter kennen die weten ook dat hij wel meer rare grappen en grollen maakt waarbij menigeen zichzelf wel eens even op het hoofd heeft gekrabt.

  Karper nummer 11, Jarno stuurde een bericht "wegen op zone 4" maar Gerry was op dat moment al bezig bij de rattenvangers van Hamelen Bram en Willem. Willem had een 6 Kg spiegel gevangen op zone 1. Mike stuurde in de WhatsApp groep "netjes Willem en Arjan", in de hoop dat ze hem niet zouden vergeten.

  Karper nummer 12, inderdaad u raad het al bij het koppel Jarno en Pascal, het was Jarno die een kruiskarper had gevangen en pling pling dat betekende ook voor Jarno + 2 Kg voor de scorekaart. Gerry plaatste een bericht in de whatsapp groep "zo dat waren ze weer voor vandaag" en samen met pascal en Jarno lagen ze dubbel want wat zou Mike nu sturen als bericht.

  Karper nummer 13, die dus om 04:00 uur werd gevangen door Mike was weer een juweeltje van een spiegelkarper. We noteren Mike op zone 7 spiegelkarper van 7,5 Kg.  Karper nummer 14, die zagen we bij stille Willy. We hadden Roy nog niet een keer gehoord, hij was de rust zelve en zat van uur tot uur super geconcentreerd te vissen.


  Zone 2 Roy met een schub van 8,5 Kg.  In elke zone's werden vissen gevangen, nee niet in elke zone ging het om karpers. In de zone's die vrij waren daar werd natuurlijk niets gevangen. In zone 9 bij die twee pannekoeken daar werd ook geen karper gevangen ondanks het feit dat er ruim 90 Kg aan karpers is gevangen in het wedstrijddeel 2. Er werden genoeg brasems gevangen, ook in zone 9. Een exemplaar had zoveel bulten op zijn kop staan dat hij veel weg had van Quassimodo. Johan en Gerry vingen nog niet een karpertje, helemaal niks.

  Conclusie, ze vissen met geweldig aas - gebruiken top haken - beschikken over super lijnen maar ze kunnen gewoonweg niet vissen. Of was de reden dat Arjan op zone 10 een bord geplaatst met de volgende tekst, "verboden te zwemmen". Als hij daar nu bij had gezet dat het bord uitsluitend bedoeld was voor mensen dan hadden de karpers gewoon verder gezwommen richting zone 9 :-) Rini was er niet echt happy mee dat Arjan het bord had geplaatst, daar krijgen we gedonder mee riep hij maar Arjan had en hield de grootste lol omdat hij de anderen al had ingelicht.

  Italiaanse koffie:
  Gerry werd door zijn eigen maat voor een deel van de wedstrijd uitgeschakeld, Johan kwam met de lekkerste super verse Italiaanse koffie op de proppen, dat is koffie waar je 14 dagen lang wakker van blijft. Een nadeel je houd geen banaantje of een druppel water meer binnen. Nadat Gerry vier karpers had gewogen in de vroegst mogelijke ochtend uren kreeg hij van Johan een lekker bakje en vooral hele sterke Italiaanse koffie, we hebben Gerry niet meer gezien. Marco kwam wel even polshoogte nemen, ze hadden geen enkel bericht over de vangsten van de afgelopen nacht meegekregen, Marco was samen met Kevin matrassen, bedden en kussens en ander beddengoed aan het uittesten tijdens het vissen. Inderdaad die lagen samen in een diepe coma en hebben een geweldig uitgerust weekendje achter de rug. :-)

  In totaal zijn er gedurende wedstrijddeel 2 toch 14 karpers gevangen met twee koppels minder, samen met de karpers van deel 1 (17) is dat toch 31 stuks. Gezien de warmere zomermaanden july en augustus waarin het aanbod van natuurlijk voedsel behoorlijk goed is kunnen we vaststellen dat het een goed resultaat is voor ons verenigingswater. De karper hadden een gezamelijk gewicht van 98,3 Kg. Jarno heeft in deel twee 5 karpers gevangen en dat is bijna 40% van het totaal aantal, hij viste op zone 4 en op die zone zat hij links en blokeerde voor zover dat mogelijk is deels toch Pascal, Jan en William af. Mike viste op zone 7 en zat rechts en ook hij kreeg meerdere aanbeten en twee karpers op het droge. Het wekt hierom de indruk dat wellicht vele karpers zich bevonden in het noordoosterlijke deel van de plas zonder duidelijk te springen of te draaien aan het opervlakte. Op de zone's 5, 6 en 11 sprongen en draaide vele karpers op de zaterdag echter werd er in die zone's niet gevist. De koppelmaten van resp. Jarno (Pascal) en Mike (John) kwamen er dit keer ook niet aan en kregen geen beet. Hier en daar werden enkele karpers nog gevangen maar het was niet overal prijs. Een bijzonder mooie steur wist Marco te vangen van 125 cm, hij moest hem onthaken in het water en helaas hebben we geen foto.

  Jarno en Pascal behouden ook in deel 2 de wissel-medaille "Leiders in de wedstrijd", er ligt voor de andere deelnemers een behoorlijk opgave om ze nog van de eerst plek af te stoten met een totaal gewicht van 95,3 Kg. De nummers 2, William en Jan volgen met 36,7 Kg en we sluiten vooralsnog nog niets uit. Met de wetenschap dat er behoorlijk veel karpers in de Noorderplas rondzwemmen met een gewicht van plus minus 15 Kg zijn enkele exemplaren hiervan van grote betekenis voor de scorekaart.  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl
  Wedstrijdverslag karper koppel-wedstrijd deel 3 van 2, 3, 4 oktober 2020:

  Deel 3 van de karper koppelwedstrijd moest nog gevist worden en in de WhatsApp groep van HSV-OGM kwamen de eerste aanmeldingen voor deelname aan de wedstrijd van 2021 al weer binnen. Gezelligheid is troef en dat doen de leden met zijn allen gezamelijk, lekker vissen en lol maken daar gaat het om. Laatste aanmelder voor deelneme aan de wedstrijd deel 3 was Fons de voorzitter van 's-Hertogenbosch.


  Opgestaan is plaats vergaan:
  Fons mag ook graag vissen aan de Noorderplas zeker op die momenten als het wat drukker wordt aan de verenigingwateren waar hij voorzittter van is. Fons vist samen met Roy het laatste deel (3) van de wedstrijd. William heeft voor Jan die deel 3 niet meer meedoet een invaller gevonden t.w. Mike vd L. Om misverstanden te voorkomen, samen met de nieuwe aanmeldingen is zoals het er nu naar uitziet de wedstrijd van 2021 al weer vol. Informeer altijd bij Marco wat de mogelijkheden zijn, deelnemers die meedoen staan automatisch op de deelnemers lijst voor het volgende jaar, opgestaan is plaats vergaan.

  De secretaris plaatste een zorgelijk berichtje dat we rechts zien:
  Mike reageerde dat Jarno en Pascal wellicht beter op zone 12 gezet kunnen worden, het probleem wordt dan niet kleiner omdat er in zone 12 (de eendenkooi) ook karpers zwemmen hetgeen Raymond die zich samen met Michael al weer aangemeld hebben als deelnemers van OGM-KK 2021 ook niet als goede oplossing zagen.

  Als OGM-KK 2020 bestond uit drie afzonderlijke wedstrijden dan zouden Pascal en Jarno er al twee gewonnen hebben, nu ligt het gelukkig iets anders voor de deelnemers en zijn er beslist nog mogelijkheden genoeg om het een beetje recht te trekken daar waar mogelijk. Van de deelnemers mag op zijn minst verwacht worden dat ze het niet laten gebeuren dat de huidige leiders ook wedstrijddeel 3 naar zich toe gaan trekken.
  Wissel-medaille "Leiders in de wedstrijd":
  Mike refereerde al naar de leiders in de wedstrijd medaille, deze is al vanaf het prille begin in bezit bij het koppel Pascal en Jarno maar was daarvoor ook heel even in bezit van Anthonie en Dirk die hebben nadat deel 1 gevist was de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

  Wedstrijd Deel 3 gaan we de volgende leden wel in actie zien:
 • Koppel 1 - Johan & Gerry
 • Koppel 2 - Marco & Kevin
 • Koppel 3 - Roy & Fons
 • Koppel 4 - Mike vd L & William-B
 • Koppel 5 -
 • Koppel 6 - Mike & John
 • Koppel 7 -
 • Koppel 8 - Jarno-H & Pascal (Grain Baits)
 • Koppel 9 - Rini & Arjan
 • Koppel 10 - Bram & Willem


 • Acht volledige koppels gaan karpervissen, 7 koppels gaan toch een poging wagen om de leiders in de wedstrijd een lesje te leren, alleen al sportief gezien is dat een goed uitgangspunt. Als je niet kunt verliezen dan kun je ook niet winnen, en de aangekondigde regenbuien die tot wellicht wel 30 mm of meer zullen bregngen gaan we gewoon meemaken. Betreffende het weer kunnen we sowieso kort zijn, van 30 mm zijn we nu naar 6 mm regen, het hoord erbij denekn we dan maar. Door een groot deel van het deelnemersveld is er elders ook individuveel super gevist, hiervan bestaan op deze website ook leuke artikelen om te lezen. Zo viste Jarno samen met Koos op Rainbow Lake, Marco, Fons en Kevin waren samen met anderen de slachters van Ghost Park Lake en individueel wisten de meeste deelnemers ook elders in den landen wel hun visjes te vangen.

  Kortom GAME is nog steeds ON en op de puntjes hieronder moeten we in principe niet of zo mijn mogelijk de namen terugzien van Jarno en Pascal !

  De 1e karper is gevangen door Riny die samen viste met Arjan op zone 8
  De loting was voor Riny en Arjan gunstig en ze konden met veel vertrouwen naar zone 8 vertrekken. Het bleef lang stil, tot zaterdagmiddag om precies te zijn. Rond de klok van één uur werd de eerste karper geland op zone 8, vele uren die erna volgde bleef het opnieuw stil.  De 2e karper is gevangen door Jarno die samen viste met Pascal vanaf zone 5.
  Een schub van 16,8 Kg gevangen op de zaterdag avond om 22:30 uur geeft natuurlijk een behoorlijk dreun op de scorekaart. Als iemand al de ilusie heeft gehad de winst nog over te kunnnen nemen dan werd het voor dat koppel wel kort dag, de karpers hadden dan beslist in andere zone's gevangen moeten worden.  Bleef het daarbij, welnee. Pascal kreeg een aanbeet en die vis (karper) zwom zich letterlijk muurvast en een andere karper wist net voor het landingsnet nog te ontsnappen. Het was heel slap bij alle koppels maar Pascak en Jarno wisten toch drie aanbeten te krijgen waarvan een flinke schubkarper ook gevangen werd die iedereen het gevoel gaf dat kunnen we schudden.

  De 3e karper is gevangen door William die samen viste met Mike op hun voorkeurs zone 7
  Karper, zeg maar gerust karpertje maar hij teld wel mee natuurlijk. We noteren William op de zondag om 7:15 uur - zone op 7 - 2,6 Kg.
  Zaterdag avond, de Maan kwam op en rechts ernaast pronkte Mars.


  Goede wijn behoeft geen krans:
  Drie karpers zijn er gevangen in deel 3 en daar werden de deelnemers niet vrolijk van, Pascal en Jarno winnen naast wedstrijd-deel 1 en 2 ook deel 3, goede wijn behoeft geen krans. Wat de andere deelnemers niet lukte dat flikte Jarno wel, bekijk de score kaart maar. Als Jarno een karper had gevangen van 5,4 Kg dan was hij individueel de beste geweest. Het lukte Pascal niet om in deel 2 en 3 karpers te vangen en dit werd door niemand afgestraft met uitzondering van Jarno die deed dat dus duidelijk wel en dat zal Pascal kennende beslist niet ontgaan zijn.  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl


  De bokalen:


  De prijsuitereiking is kort en krachtig gehouden op de Pisa parkeerplaats, de opkomst was meer dan begrijpelijk aan de lage kant. De prijswinnaars namen hun prijzen en bokalen in ontvangst en Marco kon de eerste deelnemrs voor de v olgende wedstrijden al weer noteren. Kort daarna vertrokken we weer allemaal naar huis.
  Klik hier voor de dieptekaart Noorderplas


  Er waren tijdens de eerder gehouden wedstrijden twee misverstanden:
 • Aan de Noorderplas en het Burgemeester van Zwietenpark geld de wegenverkeerswet. Niemand staat boven de Wet, het bestuur meld elke activiteit aan de Noorderplas vooraf bij de politie, de auto's mogen uitsluitend gebruikt worden om de spullen uit te laden bij de gekozen zone, eerst uitladen en direct daarna de auto weg. Het gaat om een koppelwedstrijd en met je zone-maat kun je vooraf duidelijke afspraken maken zodat hiermee de Noorderplas weer snel autovrij is. Op de Zondag om 12:00 uur is het over en voorbij maar let op, absolute geen enkele auto rond de Noorderplas vóór 12:00 uur bij de visstekken. Eerst de spullen opruimen zoals hengels en toebehoren en pas na 12:00 uur de auto erbij om de spullen direct in te laden. Op afwijkende tijden met de auto naar de zone rijden mag uitsluitend in overleg met de wedstrijdcommissie. Wens je eerder te stoppen dan wordt het helaas sjouwen of je gebruikt een kruiwagen of viskar (lenen) maar geen auto's, tenzij de wedstrijdcommissie anders beslist.
 • Tijdens de karperkoppel-wedstrijd geld niet de maximale afstandsregel 80 mtr, deelnemers moeten binnen de met rode lijnen aangegeven zone's vissen en/of bijvoeren, anders hoort u pas na de wedstrijd u bent gediskwalificeerd en is alle moeite voor niets geweest.
 • kan het koppel vanwege omstandigheden niet aanwezig zijn bij de loting en/of de verdeling van de zone's geef in dat geval vooraf aan de wedstrijdcommissie de voorkeurs zone's door van 1 t/m 10. De wedstrijdcommissie zal in dat geval die voorkeurszone inschuiven zoals vooraf is aangegeven en die op dat moment nog beschikbaar is.

 • OGM KK 2020 is geannuleerd (i.a.v. bestuurlijk besluit), op 2 augustus heeft Het Bestuur besloten dat de wedstrijd delen 2 en 3 doorgaan voor die leden die zich conformeren met de reglemeneten. Enkele deelneemers hebben zich terruggetrokken.

  Wat fotomateriaal:
  Er zijn verschillende foto's gemaakt gedurende het weekend, sommige inzendingen zijn om meerdere redenen niet geschikt voor plaatsing in de WhatsApp-groep én de verenigingswebsite. HSV Ons Genoegen Maaspoort heeft als vereniging ook verenigingsbelangen, in een tijd waarin we veel te veel reclame voorgeschoteld krijgen wil Het Bestuur dit element beperken tot naamsbekendheid van uitsluitend onze sponsoren. Dat is ook een van de tegenprestatie die de vereniging moet leveren naar de sponsoren die zich nimmer mag mengen in beleid op welk vlak ook. Zolang dat het uitgangspunt is daar worden we als vereniging niet slechter van.

  Sponsorbelangen:
  Loopt iemand de gehele dag met een pet of trui rond van Proline, Nutrabait, Xbaits, BetterBoilie, CC Moore enz. enz dan is dat geen enkel probleem. Iedereen mocht sowieso altijd al vissen met goed aas van welke leverancier ook. Voor het plaatsen van foto's op Instagram of Facebook dan is het aan de plaatser wat te doen, daar waar het gaat om de verenigings-website toetst Het Bestuur of inzendingen op enige wijze schadelijk kunnen zijn voor de vereniging. Een vereniging is ook een rechtspersoon en is altijd verantwoordelijk. Het plaatsen op de website kan dus uitsluitend na toetsing, in de WhatsApp groep is het beleid niet anders echter is deze gebaseerd op het vertrouwen van de leden uit de groep. Het Bestuur begrijpt dat iemand graag wil vissen met merk A, andere vissen graag met merk B of C. De ketting is net zo sterk als de zwakste schakel, hier bedoelen we mee dat ook het aas een rol kan spelen. Bedenk wel dat u een mooie karper kunt vangen of een zwaargewicht dit is en blijft altijd de verdienste van Het Bestuur, zelfs de haak is belangrijker als het bolletje.

  Feiten zijn geen fabels:
  Dat sommige bolletjes beter zijn als het andere bolletje dat is voor het organiseren en het houden van een wedstrijd niet van belang, vist iemand met merk A en hij vindt het goed, laten zo. Voor de wedstrijd tellen alleen de gevangen karpers en natuurlijk ook de vanger. De vangsystemen, het voer of haakaas het zijn allemaal persoonlijke voorkeuren en die moet je niet opdringen aan anderen. Binnen onze vereniging vist iedereen op zijn eigen wijze. Heeft het uitdragen van jou persoonlijke voorkeur een hogere prioriteit zoals gedaan door verschillende deelnemers tijdens de wedstrijd kies in dat geval voor een World Carp Classic maar dat zijn wij met onze wedstrijden bij lange na niet. Onze verenigingswebsite is geen algemeen reclame bord, zeker in een tijd waarin we gebombardeerd worden met reclame proberen we dat op de verenigings-website te minimaliseren.

  Het beleid van het niet plaatsen van beelddragers van b.v. niet sponsoren wordt al langer gehanteerd hetgeen ook blijkt uit het volgende. De karper koppelwedstrijd van 2019, Berry viste in 2019 iedereen naar huis in drie wedstrijddelen, niemand kwam in de buurt van zijn vangstresultaten. Hij visten en won dik met Grain Baits producten maar in het wedstrijdverslag van de wedstrijd van 2019 werd er met geen woord gerept over Grain Baits. Waarom niet, omdat het niets met de wedstrijd te maken heeft, het ging uitsluitend om zijn persoonlijke voorkeuren en we hielden ook toen rekening met de op dat moment lopende sponsor belangen. Berry ving de zwaarste, was individueel de beste en won ook als koppel met 84,8 Kg. Hoe opvallend is het, in het verslag van 2019 zijn er heel weinig petjes te zien een uitzondering daar gelaten. Een van onze bestuursleden heeft destijds Berry erop aangesproken dat zijn T-shirt met daarop Grain Baits eigenlijk niet kon, tijdens de wedstrijden houden we rekening met de sponsor op dat moment en we laten de commerssie zoveel mogelijk weg. Dat die oude sponsor nu het tegendeel beweerd in een opruiende wijze dit kan echt niet.

  Wat ook niet kan is Het Bestuur van zaken valselijk betichten, Het Bestuur bepaald met wie er zaken gedaan worden en heeft de verplichting om zaken aan te passen voor de website en dient hierin rekening te houden met zaken die voor de vereniging op enige wijze schadelijk kunnen zijn. Dit is ook een regel uit het Huishoudelijk Reglement, ook Het Bestuur moet werken met inachtneming van de reglementen. De uitlating "ik snap niet dat het gehele bestuur met dit soort zaken instemt" maar ook andere opmerkingen kunnen echt niet. Het Bestuur snapt niet dat oud sponsor zich opnieuw bemoeide met bestuurszaken, dit vervolgens uit aan de waterkant en daarnaast ook nog plaatst in de WhastApp groep van HSV ons Genoegen Maaspoort. Dat algemene leden niet snappen dat dat niet kan, vanzelfsprekend komt Het Bestuur hier nog over te spreken.

  De naam uitdragen van Grain Baits:
  We kunnen er niet omheen dat de huidige 61,3 Kg van Jarno en Pascal vissend met Grain Baits producten geen fabeltje is. Nog een feit, elk lid is gehouden aan de reglementen, het kan niemand ontgaan zijn dat er in de WhatsApp groep opzettelijk een potje van werd gemaakt, het is zo kinderachtig. De WhatsApp groep is tussen de periode kort voor - tot even na de wedstrijd - alleen voor de wedstrijdcommissie bedoeld voor het melden van o.a wedstrijdzaken. Dit is ook vooraf duidelijk aangegeven. Afspraken, verenigingsbelangen en reglementen werden massaal geschonden. Leden van Het Bestuur kwamen laat in de avond van 6 juni nog bijeen voor overleg omdat leden met bepaalde petjes uit groepsdruk handelde. Andere leden hadden aangegeven zo niet verder te willen in deze wedstrijd, hebben kenbaar gemaakt niet meer mee te doen aan de wedstrijd-delen 2 en 3.

  De karpercommissie leden kregen conflictueuze gesprekken die op meerdere plaatsen van matig tot behoorlijk hoog opliepen. Wat steekt hier achter is de vraag die opkwam, wie loopt binnen onze vereniging de boel op te jutten en vooral waarom. Het Bestuur heeft dat ondertussen onomstotelijk helder gekregen. Voor de website is het in en in triest maar een gelukkig daar alwaar de giganten én de mooiste karpers werden gevangen die leden maakte er geen enkel probleem van. Zij toonde alle begrip dat er wel degelijk grote verschillen bestaan tussen de sociale media zaken als Instagram en/of Facebook (tekst-riolen) in vergelijking met een verenigings-webpagina en de WhatsApp groep van de vereniging.

  Het is de taak van de karper wedstrijdcommissie om karpers te wegen, alleen deze plaatsen de vangst foto's met vangtijden, het gewicht en zone. Dit is ook duidelijk aangegeven maar hierin werd massaal vanaf geweken hetgeen niemand ontgaan kan zijn. Kortom, het plaatsen van foto's door algemene leden het ging maar door en het besluit dan maar geen foto's te maken werd ook genegeerd.

  De karper wedstrijdcommissie heeft aan Het Bestuur kenbaar gemaakt zich als karper-wedstrijdcommissie terug te trekken, primair omdat er een onwerkbare situatie is ontstaan. Zij vinden dat ze respectloos zijn behandeld door enkele personen en Het Bestuur deelt hun mening. Het besluit is duurzaam omdat een tiental personen respectloos heeft gehandeld heeft t.o.v. personen die alles op vrijwillige basis doen.

  Wat kon en kan nog steeds echt niet:
  Leden van de karpercommissie respectloos behandelen en te woord staan gaat ver buiten de normen en waarden van HSV Ons Genoegen Maaspoort. Lees voordat je jezelf opgeeft aan deze wedstrijd de reglementen en voorkom hiermee teleurstellingen achteraf, doe simpelweg niet mee als je problemen hebt met naleving ervan. Elk lid behoord sowieso kennis genomen te hebben van de reglementen nog voor je een verzoek doet tot lidmaatschap, als je daar moeite mee hebt geen probleem, maar ga in dat geval elders vissen.

  Betreffende het te vroeg op de zone aanwezig zijn - het plaatsen van tenten en visgerei - het ongeoorloofd verlaten van visstekken - het varen van boten buiten de eigen zone's - met auto's ruim voor aanvang (vrijdag 18:00 uur) maar ook ruim voor het einde (zondag 12:00 uur) zich al aan de Noorderplas te begeven. Het zijn slechts enkele voorbeelden die de wedstrijd van 2020 onherstelbaar gefrustreerd hebben.

  De karpercommissie plaatst de foto's en de vangstresultaten in de WhatsApp groep, die groep is van HSV Ons Genoegen Maaspoort. Vele niet wedstrijd-deelnemers trokken zich er niets van, verschillende wedstrijd deelnemers plaatste of herplaatste foto's in de groep alsof zij de karper wedstrijd-commissie leden waren.

  Het Bestuur is er verbaast over dat vele deelnemers zelfs tijdens een wedstrijd het reglement niet kennen. U kunt het alsnog nalezen wat er bij de aanmelding staat: "Lees het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie en/of voordat u zich aanmeld om misverstanden en teleurstellingen achteraf te voorkomen."

  Het is een wedstrijd maar het moet ook leuk blijven, we gaan op een respectvolle manier met de juiste normen en waarden met elkaar om. Het woord wedstrijd is een etymologische afleiding van 'wedden' en 'strijden' maar hierin moeten de leden niet te ver doorschieten natuurlijk. Het is een wedstrijd tussen leden en niet tussen aassoorten, neutraal houden wat was daar nu zo moeilijk aan.

  De sponsor Grain Baits is hierin geen partij:
  Voor de sponsor Grain Baits zal het bestuurlijk besluit om begrijpelijk redenen teleurstellend zijn, temeer omdat Jarno en Pascal een meer dan persoonlijke band hebben met de sponsor Grain Baits in persoon Hans en Diana Heijkoop. Beide heren stonden met een behoorlijk ruime score aan kop en hoewel de resultaten uit het verleden van 2019 geen garantie bieden voor de toekomst zagen we al dat in 2019 er ook iets opmerkelijks gebeurde. Als we de info bekijken die beschikbaar is zoals de vangst resultaten tot 12:00 uur (7 juni 2020) dan deze zijn opmerkelijk te noemen. Hieruit blijkt overduidelijk dat er niet alleen sprake was van een behoorlijk voorsprong in kilogrammen maar ook het aantal gevangen karpers was top. De sponsor Grain Baits heeft met geen letter gereageerd op alle berichten, afbeeldingen of andere zaken.

  Oud sponsor:
  Hoe opvallend is het dat de meeste petjesdragers gedurende het wedstrijdweekend bijna allemaal een nieuw petje op hadden. Dat oud sponsor doet voorkomen alsof alles koek en ei is, dat er spraken is van een dikke vriendschap met Grain Baits, dit is een onjuiste voorstelling van zaken. Oud sponsor had zich niet voor niets al teruggetrokken als deelnemer van deze wedstrijd, hij zag vermoedelijk de bui al aankomen. Het terugtrekken uit een wedstrijd het is en blijft natuurlijk een eigen keuze net als waar iemand vist, hoe iemand vist, op welke wijze iemand vist. Oud sponsor doet voorkomen dat hij niet weet waarom Het Bestuur met oud sponsor is gestopt, ook dit is een onjuiste voorstelling van zaken. Het Bestuur heeft ondanks de feiten en omstandigheden oud sponsor destijds netjes bedankt en hem aller goed gewenst voor de toekomst. Nu, vele maanden later zien we het woord of beeldmerk van oud sponsor opvallend veel terug aan onze verenigingswateren, met name gedurende het wedstrijd weekend zijn foto's geplaatst in de WhatsApp groep met het woord of beeldmerk van oud sponsor ondanks het feit dat de plaatser weet of had kunnen weten dat dat niet de bedoeling is - mede ook omdat recentelijk op de website foto's geplaatst zijn met petjes van oud sponsor waarvan het woord of beeldmerk was zwart gemaakt. Het Bestuur is van mening dat oud sponsor die dagelijks meekijkt in de WhastApp groep, die een uitgesproken mening had over het zwart maken van de petjes op de website heel goed weet wat er gebeurd. En omdat oud sponsor dagelijks meekijkt had ook hij die personen kunnen verzoeken dat hetgeen gebeurde dat dit niet de bedoeling was mede gezien de beeldvorming van oud sponsor dat hij hele goede vrienden zou zijn met Grain Baits.

  Petje pitamientje:
  Het Bestuur snapt niet waarom de deelnemers van de wedstrijd niet de petjes opzetten van het eigen bedrijf dat ze runnen, vraag die oud sponsor nu eens om ook een tijd het petje te gaan dragen van jou bedrijf of het bedrijf waar je al jaren werkzaam bent. Je weet wel dat bedrijf dat je loon elke maand netjes op de rekening overmaakt, de kans op een opslag of promotie wordt er zeker niet kleiner op. Nog mooier, jij draagde een tijd lang de pet van oud sponsor en nu ga je het omdraaien, nu ga je samen het petje dragen van jou bedrijf. Denk na, je vangt een mooie of zware karper en je foto komt op Instagram of Facebook, de kans is groot dat de hobby je ook een extra opdracht gaat opleveren. Zo zien we een witvisser regelmatig een petje dragen van zijn werkgever Caterpillar, en voor een wedstrijdverslag zou het alleen maar plus plus zijn. De portomonaie van een oud sponsor spekken, asjemenou !

  Concluderend:
  Voor Het Bestuur staat een ding vast, dat leden lekker kunnen vissen. Naast de mooie kunnen er ook zware karpers gevangen worden, primair is dit de verdienste van Het Bestuur die de vereniging op een dusdanige wijze bestuurd dat karpers b.v. uitgezet in het jaar 2000 heden ten dagen nog terug gevangen kunnen worden. Het bolletje dat u eraan hangt heeft hierin een meer dan ondergeschikte rol, een petje met hierop de naam Cees Melis (onze voorzitter) opzetten zou veel beter passen maar ook die pet doet afbreuk daar waar het gaat om een foto voor het wedstrijdverslag.

  In de WhatsApp groep van HSV Ons Genoegen Maaspoort drupte de opruiing er al langer vanaf. Berichten geplaatst met meningen, zonder enige onderbouwing - dat soort berichten uit de WhatsApp groep behoren via mail naar Het Bestuur gestuurd te worden. Uitlatingen op aanvallende wijze aan Het Bestuur en/of leden van Het Bestuur gericht ook deze dienen via mail afgehandeld te worden. Het Bestuur zal altijd schriftelijk en passend reageren, zal nimmer antwoorden in de WhatsApp groep van HSV Ons Genoegen Maaspoort omdat deze daarvoor niet bedoeld is.

  Het Bestuur heeft besloten om geen karperwedstrijden te organiseren, alle wedstrijddeelnemers krijgen uiteraard hun inleg terug. Het Bestuur wenst iedereen veel vis plezier, de WhatsApp groep is een verlengstuk van HSV Ons Genoegen Maaspoort en is niet bedoeld voor reacties op het bovenstaande. Het Bestuur zal deze gebruiken voor mededelingen die vanwege hun onbelangrijkheid niet perse op de website geplaatst worden. Als voorbeeld "ze komen morgen het zand brengen".

  Het Bestuur gaat zich verder beraden over vervolgstappen betreffende bepaalde leden.

  Met vriendelijke groet, Het Bestuur.
  Update 18 juni 2020:
  Binnenkort heeft Het Bestuur een bestuursvergadering, vele zaken staan op de rol die beslist niet allemaal afgewerkt kunnen worden maar een ding gaat beslist besproken worden, de evaluatie karper koppelwedstrijd 2020 deel 1. Iedereen weet wat de redenen zijn van het annuleren maar wellicht zijn er toch nog mogelijkheden om zaken te verhelderen en wie weet kan de annulering er alsnog af. Een en ander staat en valt met de besluiten van de karper wedstrijdcommissie en Het Bestuur maar ook met de houding van de wedstrijddeelnemers, hoe staan die erin en hoe kunnen we gezamelijk verder.

  Denken in oplossingen is een taak van Het Bestuur en blijkt doorgaans vele malen beter. Deelnemers die besluiten om om welke reden ook niet meer mee te willen doen krijgen hun inleg terug en we zijn en blijven even goed vrienden.

  De overige leden doen mee aan de wedstrijd delen 2 en 3 én:
 • houden zich aan de reglementen van HSV Ons Genoegen Maaspoort (hetgeen sowieso altijd al moest)
 • houden zich aan de aanvullende wedstrijdreglementen (ook dat moest sowieso altijd al)
 • houden zich aan de juiste omgangsnormen en waarden waarbij iedereen respect voor elkaar heeft en houd (dat moest sowieso altijd al)
 • houden zich aan het beleid dat de karper wedstrijdcommissie een vangst rapport maakt en ook foto’s maakt voor het verslag website en de WhatsApp groep van HSV Ons Genoegen Maaspoort het liefst zonder een petje - of anders krijgt u een petje van de sponsor Grain Baits - u mag ook een neutraal petje opzetten en indien nodig worden woord of beeldmerken van welke boilie leveranciers anders dan de sponsor Grain Baits verplaatst of aangepast. De wedstrijd-sfeer moet zijn een wedstrijd tussen leden van de vereniging en niet tussen de verschillende boilie merken.


 • Kunt u zich niet vinden met de bovenstaande regels dan is dat jammer, we zijn even goede vrienden maar dan doet u niet mee. Er volgt in dat geval teruggave van uw inleg. Voor die leden die wel meedoen het volgende, buiten de reglementen meedoen aan de wedstrijd dan vist u buiten de wedstrijd en is de enige optie diskwalificatie. Lees de reglementen om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Bij afmeldingen worden de lege plaatsten mogelijkerwijs opgevuld met die leden die op de reservelijst staan en ook hiervoor gelden de regels.

  Vooruitlopend op de bestuursvergadering is het handig om te weten wie nog graag meedoen, op wie kunnen we rekenen. Een andere optie doorgaan en die personen diskwalificeren die er een potje van hebben gemaakt dan blijft er niet veel van het wedstrijdelement over, dus dat is geen (goede) optie.

  De update van 18 juni is geplaatst in de WhatsApp groep geplaatst door Marco (karper wedstrijdcommissie), enkele koppels hebben zich helaas afgemeld, voor hun afmelding werden hier en daar nog redenen aangedragen maar deze zijn niet relevant. De vraag was wie doen er nog mee en niet om welke reden doe je niet meer mee. Er zou verschil gemaakt zijn tussen wat toen in 2018 op de website is geplaatst in vergelijking met nu en ook dat is opnieuw een foutieve aanname. Op het moment dat Jan v Esch en Mark Verhagen nog op de deelnemers lijst stonden was de vermelding: Jan v Esch - Mark Verhagen (Bossche Boilies) ondanks het feit dat Grain Baits toen al de sponsor was. Mark trok zich terug als deelnemer van de wedstrijd en dan is het logisch dat zijn naam en de vermelding Bossche Boilies hiermee komt te vervallen.

  Maar goed we gaan weer lekker vissen.
  Update 2 juli 2020:
  Het Bestuur heeft d.d. 1 juli 2020 besloten dat de wedstrijd delen 2 en 3 gewoon doorgaan, nieuwe koppels mogen zich aanmelden voor deelname om de drie lege plekken op te vullen. Inleg € 20,- pp

  Verwerkingstijd: 0.06 seconden
  1,734,380 unieke bezoeken