Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Activiteiten/werkzaamheden overzicht


In deze pagina plaatsten we een activiteiten overzicht:

Alle werkzaamheden die nog moeten gebeuren plaatsen we alhier, elk lid kan/mag aangeven om een of meerdere taken op zich te nemen, we proberen zoveel mogelijk de vrijwilligers te vermelden. Leden kunnen inloggen op de website en kunnen dan ook reageren op dit artikel/berichtgeving en de bijbehorende werkzaamheden. Ter attentie plaatsen we de aanvang en de duur van de werkzaamheden ˇˇk in de Algemene agenda zodat u weet wanneer u kunt meehelpen. Controleer zo nu en dan de agenda omdat de werkzaamheden in de meeste gevallen niet ver vooruit gepland kunnen worden.

Let op:
 • Staat het activiteiten-nummer in het rood vermeld dan moet dit nog gebeuren of is actief;
 • Is het activiteiten-nummer groen dan is die activiteit reeds afgewerkt.
 • Activiteiten overzicht / werkzaamheden:>

 • 34. - Zeer binnenkort, juli-augustus gaan we ook nog werken aan de visstek gelegen in de zone 7/8, voor deze stek liggen vele stenen en als het water een stuk lager staat moeten we het voor deze visstek goed uitdiepen en het zand wegnemen. Hiervoor zullen we met een stootijzer en pinnen de grond los moeten steken en dan links en rechts naast de stekken gooien zodat het voor deze stek ook handiger wordt om vissen te scheppen. Het wachten is op een behoorlijk lage waterstand wat de werkzaamheden behoorlijk zal vergemakkelijken. Het is de bedoeling om dit op een zaterdag te doen.


 • 33. - Dinsdag 7 juni 2022 gaan we het volgende doen; De visstek gelegen in zone 7b afwerken met tegels, op de bestaande bloembakken worden tegels vast gelegd en ook de aanloop er naar toe wordt afgewerkt. Aangemeld voor deze activiteit zijn Cees en Ger. Jack heeft bemiddeld in kant en klaar cement en Raymond heeft bemiddeld in de tegels en de betonblokken. Er worden op een later moment (maandag 13 juni) als het waterpeil iets zakt nog extra tegels bijgelegd in de reeds aangekochte snelbeton en dan is de visstek geheel klaar voor gebruik. Rest nog een ding, we gaan deze betonblokken op een later moment een donkergroen kleurtje geven zodat het meer opgaat in de omgeving. Dit is inmiddels ook gedaan door Jan waarvoor dank, op de afbeeldingen zien we het verschil ervoor en erna met een duidelijk beter resultaat. • 32. - Dinsdag 31 mei 2022 gaan we het volgende doen; De visstek gelegen in zone 7b daar zijn zeker in het voorjaar laarzen nodig om een vis behoorlijk goed te kunnen scheppen. Vandaag gaan we schakelbloembakken plaatsen die we van een wijkbewoner gekregen hebben zodat je tot meerdere meters voor deze visstek nog kan scheppen. Aangemeld zijn Cees, Ger en Jack maar Jan schoof iets later alsnog aan en was de opzichter. Arjan ook bedankt voor het uitlenen van de aanhanger. Het is nog niet klaar, er gaan nog extra laag 60x40 beton tegels overheen die we dan met kant en klaar cement vast leggen. Stek 7b is nu een stuk beter geschikt om te vissen en was al jaren een doorn in het oog van de bestuursleden, deze visstek had eigenlijk 2mtr langer moeten zijn maarja.... • 31. - Vrijdag 13 mei 2022 gaan we het volgende doen; Dode vissen, vogels en andere kadavers verwijderen uit de Noorderplas. Jack, Ger, Cees, Danny en Mike die waren erbij. Een smerige klus die wel geklaard moest worden. De kadavers waren al eerder gemeld bij de gemeente via de buitenbeter-app, die heeft met name uit de watergangen dode karpers verwijderd maar er zijn er ook blijven liggen. Het gaat om karpers van zowel de laatste uitzetting en karpers van het oudere bestand. Het bestuur is achter de schermen beslist druk bezig met dit edoch hoofdpijn dossier. Een karper is helaas doodgegaan vanwege het gebruik van kunstaas, op een dreg-systeem proberen de karpers te haken, ronduit schandalig. • 30. - Zaterdag 7 mei 2022 gaan we het volgende doen; Takken uit het water halen - riet verwijderen - gaten met grond dichtmaken - stenen verwijderen voor de stek zijkanten stek 1 aanvullen met zand - takken snoeien - zwerfvuil verwijderen.  Johan, Jan en Anthonie hebben behoorlijk veel in het water gestaan met hun waadpakken om de rommel uit het water te halen, het riet dat zowel links en rechts naast de stekken stond is teruggesnoeid en verwijderen, takken en struiken zijn gesnoeid en de stekken zijn beslist overzichtelijker gemaakt met hier en daar een veel beter uitzicht op de plas.

  Alle vrijwilligers, t.w.:
  Anthonie, Johan, Ger, Cees, Pascal, Jan, Cor, Hans, Danny, Julia, Ivy, Stan allemaal super bedankt voor jullie tijd en inzet. Vele handen maken ligt werk maar er was voor vandaag ook beslist veel te doen.


 • 29. - Maandag 5 juli 2021 gaan we het volgende doen; het sponsoren reclame bord monteren, betonstaal verwijderen op zone 9 B, wat riet direct naast verschillende stekken terugsnoeien, wat rommel opruimen. Wesley S, Jeroen N, Gerry, Jack en Cees bedankt mannen.


 • 28. - Spiegelkarpers zijn op uitgezet op zaterdag 12 december 2020. Een artikel met meer informatie hierover vind u op: Spiegelkarper project 2021 Doelgericht visstandbeheer afgesloten wateren bleek weer opengesteld en uiteraard heeft onze penningmeester een subsidie aanvraag ingediend en deze is behandeld Cees den Haan - belangenbehartiger Sportvisserij Zuidwest Nederland. Deze subsidie aanvraag is ook toegewezen en zo zie je maar dat HSV Ons Genoegen Maaspoort al langer gesproken heeft over het doelgericht en duurzame visstandbeheer. De kruiskarper waren al eerder voor de wit-vissers een welkome aanvulling en is een vissoort die behoorlijk aalscholver bestendig kan zijn. Deze keer was het de beurt aan de spiegelkarpers met Hongaarse bloedlijnen. Alle mannen met helpende handen bedankt voor jullie tijd en inzet.


 • 27. - Tak die al afgebroken was van de boom snoeien op zone 10, snoeiwerk aan de wilgentenen. Dit is op 21 november 2020 gedaan door Harran, Arnold, Hans en Gerry, mannen bedankt. • 26. - Overtollig hout en vuil bij verschillende zone's eruit halen, rommel uit het water halen en met name in de hoeken de troep opruimen. Borden verboden te vissen schoonmaken en vastzetten. Deze klus is op zondag 8 november 2020 door Johan en Robert gedaan samen met vrouw en kinderen. Ook de dierenambulance werd een handje geholpen door een eend te vangen de nogal vreemd rondjes bleef zwemmen, dames en mannen super geweldige gewerkt.
 • 25. - Beton grastegels plaatsen voor de visstekken van zone 7 en de stenen die voor zone 8 en 9 liggen eruit halen.

 • 24. - Spiegelkarpers uitzetting voorjaar 2021. Zie artikel hierover op: Spiegelkarper project 2021

 • 23. - Stalen palen eruit zone 2, 3 en 4, afspraak maken met de brandweer..... voorjaar 2021

 • 22. - 20 oktober 2020 grondwerkzaamheden en losmaken van sommige kale plekken en opnieuw inzaaien met graszaad, uitgevoerd en afgehandeld door Arnold, Cees en Gerry.


 • 21.- Rietwortels, takken uit het water gehaald / weggezaagd, stenen uit het water opgeruimd voor diversen visstekken. Harran samen met Cees en Gerry zaagwerk en rietwortels verwijderd verschillende dagen van sept. Harran en Gerry hebben de takken later nogmaals korter gesnoeid die het ingooien zone 7 en 8 belemmerde.

 • 20. - Riet voor sommige stekken verwijderen, en takken snoeien die het ingooien belemmeren. Cees heeft het riet gesnoeid dat voor de visstekken stond en Harran en Gerry hebben op 26 juli takken gesnoeid die het ingooien belemmerde, met name op zone 8 waren flinke zijtakken behoorlijk dik geworden.

 • 19. - Stek en zone 1 en 10 aanvullen met grond en klei. Grond is op d.d. 1 mei besteld en als dit geleverd is zullen we de visstekken fatsoeneren. De datum wanneer dat gebeurd volgt later maar is hopelijk in de maand mei. Daarnaast worden ook enkele planken geslagen en vervangen op zone 1 en 10. De eerste werkzaamheden gebeuren op 19 mei om 11:00 uur, voor het vervolg van deze werkzaamheden moeten er met een boot eerst wat planken uit het water gehaald worden. Vrijdag 22 mei rond de klok van 14:00 uur ronden we het slaan van de planken op zone 10 af. De grond wordt gebracht na het weekend van van 24 mei. Op 28 mei hebben Arjan Melis, Gerry, Piet, Jack, Cees, Mike en Roy dit project afgerond, de grond die ten gevolgen van het hoge water gedurende de winter maanden was weg geslagen wordt nu door de wilgentenen tegen gehouden en de zone's 1 en 10 zijn weer in picobello in orde.

 • 18. - Stek zone 10 aanvullen met zand en klei, De klei en de grond wordt maandag 3 juni geleverd door de gemeente, die moet uitgevlakt worden in de bak en dan komt er diezelfde dag een laag grond overheen. De grastegels moeten tegen de voorzijde van het kopschot komen liggen als fundering, en is ook om het rietgroei tegen te gaan. Maandag 3 juni kunnen we weer aan de slag.

 • Vandaag 3 juni was het zover, Henk van de gemeente kwam klei en grond brengen. 3 ladingen van 4,5 kuub dus er was werk aan de winkel voor de aanwezigen. Marco, Rini, Cees, Piet en Gerry waren beschikbaar. Het resultaat mag er zijn, de visstek in zone 10 is een feit. • 17. - grastegels verplaatsen, op verschillen plekken liggen bij verschillende oevers gras-beton-tegels met gaten erin. Deze moeten eruit en naar de visstek in zone 10, (spoed). Deze tegels zijn door Cees en Gerry bij de verschillende visstekken verwijderd en verplaatst naar de visstek in zone 10. De boomstronken die je op de afbeelding nog uit de grond ziet steken zijn door Arnold en Frank weggezaagd zodat niemand daarover kan struikelen. • 16. - aanleg visstek zone 10, hiervoor is door het bestuur toestemming aangevraagd en deze is gegeven ondertussen, fase 1 is het snoeien van de wilde uitgroei aan diezelfde oever (dit is gedaan door Piet Cees en Gerry op 2 mei 2019)
 • Arnold en Gerry hebben samen de balken gehaald en op de parkeerplaats bij de Pisa flat opgestapeld.
 • Cees Piet en Gerry hebben op 10 mei voorbereidend werk gedaan zodat het kopschot voor zone 10 prefab is hetgeen makelijker te vervoeren en te bewerken. • Op 18 mei hebben we de Azobe damwand erin geramd, een grote groep vrijwilligers was nog tot het middaguur beschikbaar maar moest vanwege familiaire omstandigheden naar huis. De compressor liep letterlijk vast en weigerde dienst en moest retour naar Boels en omgeruild worden. Enkele zijn tot in de late uurtjes doorgegaan om het zover af te maken totdat het hout was weggewerkt, de eerste resultaten mogen er beslist zijn.  Op 24 mei hebben Gerry G, Pietvd P en Cees-M en Gerry V de schoorstangen aangebracht in visstek bij zone 10. Zaterdag 25 mei gaan we de laatste hand leggen aan deze visstek.

  Vandaag schrijven we 25 mei 2019, hopla we gaan er tegenaan, om 07:00 uur eruit want er moet vrijwillig gewerkt worden voor de vereniging. Hoe vervelend zou het zijn als er zo meteen een hoop helpende handen staan en er is zijn geen materialen of gereedschappen. John-K en Gerry-V gaan al vroeg op pad om de benodigde planken te halen bij de plankenboer. Ze zijn rond de klok van 9:30 uur aan de Noorderplas op zone 10 maar daar is nog niemand, ojee. Wat later komt Piet vd P aanrijden en Cees M is ook weer van de partij, op het moment dat we met zijn viertjes wat uurtjes aan de gang zijn begind de visstek steeds meer gestalte te krijgen. De Azobe damwand balken gaan meer dan een meter de grond in en ook de schoorstangen doen hun werk goed. Het resultaat mag er zijn, maandag naar de gemeente om het zand te bestellen en wie weet is deze visstek klaar voor gebruik tijdens de de eerste karper koppelwedstrijd het weekend 7 juni 2019.


 • 15. - Ergens in begin 2019 is het plan gemaakt om visbos-palen te slaan voor het aanleggen van visbossen hetgeen super goed werkt voor visstandbeheer, deze bossen bestaan uit o.a. houtafval dat links en rechts rond de plas ligt met stamdiktes van ongeveer 10 cm of meer. Ook kunnen er later kerstbomen of andere bomen langs deze palen afzakken - het is de bedoeling om op ongeveer 6 plaatsen te plaatsen. Vandaag d.d. 25 juni 2022 hebben Cees en Gerry een start gemaakt. Precies op de lijn zone 1 - zone 2 staat de eerste paal. Idem zone 3 - 4 maar ook op zone 6 - 11 en zone 8 - 9. Op het ondiepe stuk bij Pisaflat wordt het bord verboden te vissen verplaatst, aan de paal reeds geslagen hieraan komen nog meer visbos-takken te zitten. Alle palen vallen in principe buiten de bevis-bare stekken, als je als visser een redelijke afstand aanhoud ben je beslist veilig bezig. Jan regelde de witte verf die we gebruiken om de palen spierwit te maken en dan is ook deze klus die al sinds 2019 op de rol stond ook afgerond. Op de afbeeldingen hieronder zien we Cees en Ger de laatste hand aan de palen, de takken zijn later door Richard, Cees en Ger aan de palen bevestigd maar ook op de overs liepen vrijwilligers als Arjan, Jan en John. Wat nog rest is extra takken toevoegen maar dat is voor later. • Als je goed kijkt, Cees volledig gecamoufleerd in de boot.
 • 14. - botendek vernieuwen in de zomer en voorbereidingen treffen mogelijk RVS schroeven gebruiken en hardhout planken bestellen

 • 13. - duik observatie Noorderplas op obstakels in zone 1, 4 en 5 - dit doet Jan Willem

 • 12. - Art.461 (ijzeren bord uitvoering verboden toegang) plaatsen boven de botensteiger deur/entre, heeft Arnold gedaan

 • 11. - Los bord aan de watergang vastzetten, is door Jack, Arnold en Gerry gedaan

 • 10. - nieuwe borden Verboden te Vissen plaatsen aan de Noorderplas inclusief steigerpalen - idee vastzetten aan de bospalen !

 • 9. - Zitbanken Noorderplas (Pisa flat) af laten spuiten door gemeente of Weener Groep XL - is gemeld bij de gemeente door Gerry, Bertie heeft alle banken schoon gespoten

 • 8. - Borden van Jan van Esch herzien ? - graag toelichting van Cees hierop

 • 7. - Vogelverschrikker / vlieger plaatsen op steigerpaal botensteiger op ook op de Muur - als experiment eerst bij botensteiger, gedaan door Jack, Arnold en Gerry

 • 6. - Infobord Wit- viswedstrijden inclusief die van de karpervissers

 • 5. - Bestaande visstekken ophogen met zand en egaliseren - alleen zone 1 moet nog gedaan worden maar wordt meegenomen samen met aanleg zone 10

 • 4. - ratten bestrijding zone 1 tot en met 6 - melding gemaakt bij de gemeente door Gerry wordt aan gewerkt

 • 3. - Invalidesteiger borden schoonmaken./ spuiten en nazien

 • 2. - Steigerpalen botensteiger er uithalen en boten opnieuw schikken

 • 1. - Kunststof boot van Nolleke eruit halen en op de kant leggen en berichtje sturen aan Nol (ophalen boot), boot die ronddobberde in de watergangen is door Arnold, Jack en Gerry opghaald


 • Gemeentelijke activiteiten:
  Uitbaggeren van de OMRON hoek watergangen voor de vissen te kunnen laten paaien - Snoeiwerkzaamheden OMRON hoek - Wilgentakken en kokosrollen herplaatsen oevers Noorderplas - Schoongrondverklaring zand voor de visstekken Noorderplas.

  Reacties

  4 #1 Cees-M
  op april 09 2019 14:34:15
  Dank bestuursleden voor jullie activiteiten en het afwerken van de actielijst.
  De Voorzitter
  4 #2 Cees-M
  op november 04 2019 14:08:58
  16 nov a.s. 2019 worden er weer werkzaamheden uitgevoerd aan de Noorderplas door HSV-OGM De Gemeente start half nov 2019 met het verwijderen van de oude Damwanden, bestrating en verlichting en het plaatsen van nieuwe damwanden etc. Te beginnen bij de Pisa Flat. in de OMRON hoek waarschijnlijk ook vlg. de laatste berichten.
  4 #3 Cees-M
  op juli 05 2021 12:55:25
  De voorzitter,

  Het is niet alleen weggelegd voor werkzaamheden door het bestuur alleen, maar ook dat leden mee doen in dit traject voor een derde hengelvergunning.

  Cees Melis, heeft zich reeds (eerder )aangemeld voor werkactiviteiten voor de volgende locaties: 2, 14, 15, 25, en 29.

  Voor de locatie 10, Arnold en Cees. Het is wachten op enkele leden van HSV die willen mee helpen.
  ik hoor het graag.
  4 #4 Cees-M
  op juli 05 2021 13:00:22
  De voorzitter,

  Het is niet alleen weggelegd voor werkzaamheden door het bestuur alleen, maar ook dat leden mee doen in dit traject voor een derde hengelvergunning.

  Cees Melis, heeft zich reeds (eerder )aangemeld voor werkactiviteiten voor de volgende locaties: 2, 14, 15, 25, en 29.

  Voor de locatie 10, Arnold en Cees. Het is wachten op enkele leden van HSV die willen mee helpen.
  ik hoor het graag.
  4 #5 Cees-M
  op juni 30 2022 19:31:32
  Namens het bestuur wensen wij Jan van Esch beterschap en hopen dat hij weer gauw aan de Noorderplas mag verschijnen om twee karper hengels uit te gooien.
  ook de gezelligheid missen we nu al, maar dan wel met de fiets komen Jan, want dat moet van de fysiotherapeut.
  een advies: denk aan je zelf.

  De voorzitter.

  Reactie plaatsen

  Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
  Verwerkingstijd: 0.14 seconden
  1,542,043 unieke bezoeken