Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

June 2023

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Actueel - Info

Karper-koppelwedstrijd 2019

De karper-koppelwedstrijden 2019:

Lees het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie en/of voordat u zich aanmeld om misverstanden en teleurstellingen achteraf te voorkomen.

De wedstrijd data:
 • 1ᵉ karperkoppelwedstrijd 7, 8, 9 juni (2 nachten)
 • 2ᵉ karperkoppelwedstrijd 23, 24, 25 augustus (2 nachten)
 • 3ᵉ karperkoppelwedstrijd 13, 14, 15 september (2 nachten)

 • Het gaat om één wedstrijd in totaal 3 weekenden karpervissen - aantal nachten is 6 - alle vangsten worden bij elkaar opgeteld - deelnemers mogen ook een deel van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan.

  De loting:
  Aanwezig zijn op het meting-point (Pisaflat) om 17:00 uur en na de loting mogen de deelnemers direct naar de zone's en aanvangen met vissen.

  Wedstrijdverslag:
  Het verslag bestaat uit drie delen, voor elke wedstrijd een verslag dat steeds als vervolgverslag aan dit artikel wordt toegevoegd. Op deze pagina vindt u later de wedstrijdverslagen deel 1, 2 en 3.

  Wat zijn de prijzen:
  De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.
 • Het winnende koppel krijgt 2 bokalen (eerste prijs) + prijzenpakket.
 • De tweede prijs 2 bokalen (tweede prijs) + prijzenpakket.
 • Derde plaats 2 bokalen (derde prijs) + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint een bokaal-individueel
 • De persoon die de zwaarste karper vangt (gezien over drie wedstrijdsessies) wint de bokaal-grootste karper.

 • De prijzen worden op een van De Schans dagen uitgereikt (eind oktober) door de wedstrijdcommissie.  Wedstrijd duur / zone's:
  De wedstrijd bestaat uit totaal uit drie weekenden (deel 1,2 en 3) karper-vissen waarbij alle vangsten van karpers - graskarpers - kruiskarpers bij elkaar worden opgeteld. De loting van de zone's gebeurd voor elk wedstrijdweekend opnieuw, het koppel dat het laagste nummer trekt mag als eerste een zone kiezen. Bij de volgende wedstrijdweekenden mogen geen zone's gekozen worden die al eerder gekozen zijn. Voorbeeld, vist het koppel gedurende wedstrijddeel 1 op zone 1 dan mag dit koppel in de volgende wedstrijddelen niet vissen op zone 1. Zo vist elk koppel gedurende de drie wedstrijddelen 1,2, en 3 vanaf een nieuwe zone. Uitzondering op deze regel is als de loting geen anderen keuze overlaat.


  Wissel-medaille "Leiders in de wedstrijd":
  Tijdens de wedstrijd heeft het koppel die de leiders zijn in de wedstrijd de zogenaamde wissel-medaille, zij dienen deze medaille goed zichtbaar op te hangen gedurende de wedstrijddagen. De houders verzoeken we een foto te maken en plaats deze in de Whatsappgroep of stuur deze naar de websitebeheerder. Op het moment dat een ander koppel de leiders worden in de wedstrijd gaat de wissel-medaille over naar de nieuwe "Leiders in de wedstrijd". De wedstrijdleiding vertrouwd erop dat de oude en/of de nieuwe leiders dit zo spoedig mogelijk doen.

  Aanmelden:
  Voor aanmelden, neem contact op met Gerry die samen met de wedstrijdcommissie de deelnemerslijst bijhoud. We vermelden het nogmaals, lees voordat u zich opgeeft eerst het grotere vissoorten en karper wedstrijd-reglement door zodat u op de hoogte bent. Onwetendheid mag nimmer een excuus zijn, het gaat beslist ook om de gezelligheid maar het is en blijft wel een wedstrijd met bijbehorende wedstrijdregels.

 • Inschrijfgeld en tevens inleg is 30,- euro per persoon voor deelname aan karperkoppel wedstrijden deel 1, 2 en 3 van 2019, dit bedrag moet uiterlijk twee weken voor aanvang wedstrijdweekend deel 1 bij de wedstrijdcommissie/penningmeester binnen zijn. Een goede plaats voor betaling is de Algemene Ledenvergadering die medio maart 2019 wordt gehouden. Aanmelden voor deelname kan tot aanvang eerste wedstrijddag mits er nog plaats is, informeer altijd of je nog kans maakt en mee kunt doen. • Deelnemers (koppels max 10):

 • Koppel 1 - Johan & Gerry (Peppie Baits) (Deel 1 op zone 5 - lot 6)
 • Koppel 2 - Kevin & Marco (Deel 1 zone 4 - lot 1)
 • Koppel 3 - Bertie & John-K (Deel 1 op zone 9 - lot 10)
 • Koppel 4 - Jan v E & Mark (Deel 1 op zone 2 - lot 5)
 • Koppel 5 - Rini & Arjan (Deel 1 op zone 6 - lot 4)
 • Koppel 6 - Raymond & Tommie (Deel 1 op zone 7 - lot 7)
 • Koppel 7 - Piet-O & Kay-B (buddy John-B) (Deel 1 op zone 3 - lot 4)
 • Koppel 8 - Michael & Wim-T (Deel 1 op zone 1 - lot 8)
 • Koppel 9 - Jan vd Pol & Wesley (Deel 1 op zone 10 - lot 8)
 • Koppel 10 - Berry & Bram (Deel 1 zone 8 - lot 9)

 • De personen met een * achter hun naam hiervan is de inleg nog niet ontvangen bij Arnold of Gerry.

  De reserve koppels:
  Als de deelnemerslijst vol is dan houden we ook een reserve lijst bij, hierin geld dan niet wie eerst komt..... Met een dobbelsteen bepalen we wie de plaats van het annulerende koppel mag invullen. Er is nog kans op deelname echter moet je jezelf dan wel op de reserve lijst laten noteren, klik links boven op contact.

  Maar wat zijn de prijzen:
  De verdeling van de prijzen is als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.

 • Het winnende koppel krijgt 2 bokalen (1e prijs karperkoppel wedstrijd 2019) + prijzenpakket t.w.v. € 200,-
 • De tweede prijs 2 bokalen (2e prijs karperkoppel 2019) + prijzenpakket t.w.v. 100,-
 • De derde prijs 2 bokalen (3e prijs karperkoppel 2019) + prijzenpakket t.w.v. € 50,-
 • De individuele winnaar (op totaal gewicht) wint de karper bokaal + een product naar keuze van de prijzentafel.
 • De deelnemer die de zwaarste karper vangt (bekeken over de drie wedstrijd-weekenden) krijgt de bokaal Zwaarste karper 2019.


 • De loting:
  Op de afbeelding hieronder zien we de verdeling van de karper stekken/zones voor de karper-koppelwedstrijd, de stekken worden d.m.v. loting verdeeld. Alle deelnemers trekken een nummer uit een zak, het koppel met het laagste nummer (1) mag als eerste een keuze maken uit de beschikbare zones.

  Het kan voorkomen dat het aantal deelnemende koppels kleiner is als het aantal beschikbare zones/stekken, dit houd in dat het koppel met het hoogste nummer de keuze heeft uit de zones die dan nog vrij zijn. Kiest een koppel een bepaalde zone dan dan mogen zij uitsluitend in die zone vissen, voeren en varen. Hierbij is het niet van belang of zone 4 of 6 vrij zijn. Valt uw keuze op zone 10 houd er dan rekening mee dat er in deze zone ook zwemmers en zonaanbidders aanwezig kunnen zijn. Gekozen zone's mogen slecht één keer gekozen worden tenzij de loting geen andere mogelijkheid bied. Als voorbeeld, kiest men in wedstrijd deel 1 voor zone 6 dan mag men in wedstrijdeel 2 en 3 niet meer zone 6 gekozen worden.

  Waar gaan we vissen, aan de Noorderplas:  Van de visstekken A t/m H gelegen in de wedstrijdzones 7, 8, 9 en 1 hiervan doet visstek C niet mee, deze visstek is gelegen tussen zone 7 en 8 en staat met twee rode lijnen naast elkaar.

  Klik hier voor de dieptekaart Noorderplas


  Er waren tijdens de laatste wedstrijd twee misverstanden:
 • Aan de Noorderplas en het Burgemeester van Zwietenpark geld de wegenverkeerswet. Niemand staat boven de Wet maar het bestuur meld het evenement bij politie, de auto's mogen uitsluitend worden gebruikt om de spullen uit te laden bij de gekozen zone, eerst uitladen en direct daarna de auto weg. Het gaat om een koppelwedstrijd en met je zone-maat kun je vooraf duidelijke afspraken maken zodat hiermee de Noorderplas weer snel autovrij is. Op de Zondag om 12:00 uur is het over en voorbij maar let op, absolute geen enkele auto rond de Noorderplas vóór 12:00 uur bij de visstekken. Eerst de spullen opruimen zoals hengels en toebehoren en pas na 12:00 uur de auto erbij om de spullen direct in te laden. Op afwijkende tijden met de auto naar de zone rijden mag uitsluitend in overleg met de wedstrijdcommissie. Wens je eerder te stoppen dan wordt het helaas sjouwen of je gebruikt een kruiwagen of viskar (lenen) maar geen auto's, tenzij de wedstrijdcommissie anders beslist.
 • Tijdens de karperkoppel-wedstrijd geld niet de maximale afstandsregel 80 mtr, deelnemers moeten binnen de met rode lijnen aangegeven zone's vissen en/of bijvoeren, anders hoort u pas na de wedstrijd u bent gediskwalificeerd en is alle moeite voor niets geweest.
 • Wist u dat:
 • Bij de benzinepomp GemaQ-Subway aan de Maaspoortweg is ook een Subway gevestigd, dit is westelijk van de Noorderplas. Zij bezorgen broodjes en andere zaken aan de waterkant van 12:00u - 19:00u, geef bij de bestelling (op Tel.: 073-6896934) ook uw viszone door en het komt helemaal goed, ze beschikken over een zone kaart van de Noorderplas.
 • Bij GemaQ is een toilet voorziening, deze is 24 uur beschikbaar, met een 50 Eurocent muntje kunt u de deur openen.
 • Voor deze HSV - Ons Genoegen Maaspoort karperkoppel-wedstrijden is een deelnemers Whats-App groep aangemaakt die over de in en outs van deze wedstrijd informeert, elke deelnemer kan desgewenst toegevoegd worden aan deze Whats-App groep. Vanzelfsprekend worden er in deze groep over vele facetten van de vis-hobby van gedachten gewisseld. We houden respect voor elkaar en gaan met de juiste normen en waarden met elkaar om. Vindt u het aantal berichten in de Whatsapp groep te veel samen met de geluidjes, u kunt het meldings-geluid desgewenst zelf op uw telefoon uitschakelen. • Karper wedstrijdverslag deel 1, 1e sessie:

  Als de zomer van 2019 eenzelfde wordt als 2018 dan zwemmen alle karpers relaxed hun rondjes zonder kuit of hom in de Noorderplas. De scorekaart is vooralsnog blankehenkie maar dat gaat beslist veranderen gedurende het eerste karperkoppel weekend.

  De combinatie wedstrijd van 2018 hierin kregen de deelnemers te maken met een behoorlijk hoge luchtdruk gedurende het gehele weekend. De wind draaide gedurende het weekend meerdere keren 360 graden en de vangsten voor zowel wit en karpervissers was zeer slecht. Er werd nog witvis gevangen maar er kwam helaas geen enkele karper op het droge.

  Dag van de loting wedstrijd deel1:
  Oud commando-lid Jan van Esch was al vroeg aan de waterkant gespot, hij was aan het voeren voor de wedstrijd zo grapte hij. Ag Jan voor jou maakt het niet uit, als jij het reglement gelezen hebt kun je weer opnieuw beginnen met lezen want dan ben je het eerste deel al weer vergeten. Nee in de WhatsApp-groep was het behoorlijk druk, het weer dat wordt knudde, de loting moet eerste en onze Tom was lichtelijk in paniek geraakt. Ag man grapte Bertie, stelletje watjes, voor te vissen op karper is het wellicht het mooiste weer denkbaar. Ik vis op de bodem tikte Kevin en dan heb je geen last van de wind. We zullen de reacties uit de WhatsApp-groep maar even laten voor wat het is, grappenmakers zijn het.


  Daar doen de andere deelnemers vast niet moeilijk over, wat wel een puntje van aandacht was was het weer. Uiteraard gaan we weer vissen, weer aan de Noorderplas en we zijn er weer op 17:00 uur. Het onweersfront ligt op dat moment zo'n 100 Km zuidwestelijk voor het beeld zo rond Antwerpen. Om 18:00 uur dan is de loting zeker gedaan en dan zal de depressie rond 's-Hertogenbosch aangekomen zijn zoals we zien op beide afbeeldingen rechts. Vast staat dat de onweersbui erover is rond 19:00 uur dus haastige spoed is zelden goed.

  Hengels laten vissen of eerst de tent eruit, inderdaad gaan we eerst de hengels opzetten of halen we eerst de tenten uit onze viskarren, het is aan de deelnemers om dat te bepalen. Een onweersbuitje tijdens aanvang wedstrijd, nee ook dan gaat de lach niet van onze gezicht.

  Hatseflats, laten we maar met de deur in huis vallen:
  Vrijdag 7 juni om 17:00 uur de loting, en aansluitend hierop konden 20 karpervissers naar hun visstekken. Zo rond de klok van 19:00 uur zaten de meeste wedstrijddeelnemers lekker ontspannend te vissen maar dat zou niet lang duren. De rust werd verstoord door veel blauw blauw aan de Noorderplas, 2 politiewagens en een ambulance reden over de fiets en wandelpaden van de Noorderplas zoekend naar de plaats van een incident.

  Maar het voorval heeft gelukkig geen invloed gehad op de sfeer:
  Tuurlijk wel, er is zeker nog even over gesproken en het moet even landen voordat we weer in de vis er wedstrijdmode zitten. We vervolgen, nummertje trekken. Wie het laagste nummer trekt die mag als eerste de zone kiezen. Marco en Kevin trokken nummer 1, Kevin stoof als een raket omhoog toen hij nummer 1 zag tot net boven de Pisaflat uit. Kevin had vooraf aangegeven dat hij wel wist waar de winnaar vandaan zou komen, toegegeven wind kan een belangrijke factor zijn in de karpervisserij maar van de Noorderplas weten we een ding zeker, "dat niets zeker is". Kevin & Marco mochten naar hun eerste keus zone 4.

  Ook Wesley en Jan waren super happy met hun nummertje, ze kozen voor hun favoriete zone 10 die we vanaf nu de oorwormenstek noemen :-)


  Hatseflats twee:
  Michael was er deze keer zonder Wim, het reglement voorziet erin dat de andere deelnemer later mag aanschuiven. Ze waren blij met zone 1 waar de eerste vangst vanaf kwam, om 20:00 uur ten tijden van het incident ving Michael een schubkarper van 10 Kg. Helaas voor hem en koppelmaat maar zo gaat het nou eenmaal, kort na deze vangst verspeelde hij nog een karper. Met deze vangst was hij de eerste leider in de wedstrijd, boem.

  Vis twee kwam van Raymond en Tommie al vissend vanaf zone 7, ze hadden een kruis-karper gevangen en hiervoor geld een vast gewicht 2 Kg. Lekker handig voor de wegers en de vangers maar hiermee wordt je natuurlijk niet snel leider in de wedstrijd.

  Berry en Bram op zone 8, de meester (Berry) kent deze zone als geen ander, inderdaad u leest het goed als geen ander. Berry zag twee belangrijke zaken, recht voor zone 8 sprong karper maar verder naar rechts kijkend (zo'n 8 ha aan water) helemaal niets te zien. Ze hadden de wind zelf in de rug en zagen hoe de golven op de oever van zone 5 spoelde. Berry had vis nummer drie, een schubkarper van 12.1 Kg die in het holst van de nacht gevangen werd bij windkracht 6 die recht op de Noorderlijke oever stond. Het water spatte op en gutste over de tenten, Gerry zat op dat moment letterlijk zijn Plu & Overwarp vast te houden, loslaten was eigenlijk geen optie maarja zijn vismaat Johan kon dat wel even overnemen als dat nodig was. Omdat dé andere wegers totaal niet reageerde op het verzoek om weging door Berry gedaan op zone 8 verliet Gerry toch zone 5 en ging op pad naar zone 8 met windkracht 6 of misschien wel meer. Wat een bikkel is die man al schrijft hij het zelf :-) € 27,50.  Als bewijs van deze mooie vangsten wat fotomateriaal.


  En als je als koppel bovenaan staat op de scorekaart dan ben je de leider in de wedstrijd en dan hoor je tenminste uit respect de medaille te dragen. Michael zat alleen en kon hem niet brengen en omdat er alweer een schubkarper op de mat lag op zone 8 moest Gerry weer op pad. Om 5:47 uur tikte Berry "jawel weer een schub". 10.8 Kg.

  Wat is dat nu, Kevin is gewoon wakker, staat te drillen op zone 4. De eerste karper is daar een feit, 14,5 Kg schub die veel weerstand gaf omdat de wind behoorlijk wat zuurstof in het water had gebracht. Marco deed ook mee, een spiegelkarper van 9.9 Kg zet Kevin en Marco voorlopig op plek 1 en zijn de nieuwe leiders in de wedstrijd. Helaas hebben we van deze nieuwe leiders in de wedstrijd geen fotomateriaal mogen ontvangen omdat ze eigenlijk te lam waren om hem even op te halen. De medaille heeft 2,5 uur respectloos op nieuwe leiders gewacht en het is onbehoorlijk richting de sponsor en de organiserende partij, althans zo wordt het ervaren. Waarom zouden we nog foto's van hun vangsten plaatsen. We denken er nog even over na !

  Nou we zijn eruit:
  Het spreekt voorzich dat de websitebeheerders alle foto's met een toegevoegde waarde graag plaatsen. Alleen de namen erbij is nu weer een probleem. Kevin noemt zijn vader Olie en Marco noemt zijn zoon Pipo, we houden het simpel, vader en zoon t.w. Marco rechts en Kevin links en we informeren later wel hoe het zit met de bijnamen. Laat je niet misleiden door de kleinere foto met de medaille leiders in de wedstrijd, daarop staat Marco links en Kevin rechts.  << Twee sprekende afbeelding >>


  Superleuk dat de andere met een verschil van slechts + 1.5 Kg de nieuwe leiders in de wedstrijd zijn geworden. Neen Marco, Gerrie is niet de standaard weger maar dat zijn Kevin en John Boeren ook. Dus wie er ook waar een vis vangt dat maakt niets uit, Kevin - John-B en Gerry worden geacht eerlijk te wegen. We blijven op basis van vertrouwen en goede afspraken werken, en als iemand denkt dat b.v. Gerry wellicht in het voordeel weegt voor een ander dan mogen de andere wegers een herweging van de vangst melden. Sja en als dan het vangstgewicht niet blijkt te kloppen dan ga je natuurlijk ontzettend af.

  Onze Jan vist samen met Mark Verhagen op zone 2:
  Om 10:00 uur krijgt Jan een run, het resultaat mag er beslist zijn we noteren + 13 Kg voor de scorekaart, die is binnen.


  Vanaf zone 9 vissen John met Bertie - alias de Lange en de Witte:
  De gebroeders waren niet helemaal in hun nopjes met de zone-keuze maar de loting heeft hun geen andere ruimte gelaten. Het mocht de pret niet drukken. Zelfs de idioot van de Noorderplas kon de stemming niet doen omslaan maar de pech bleef hun wel even achtervolgen. Het is zaterdag 8 juni, de wind raast als een idioot over de Noorderplas, een constante windkracht 6 was geen uitzondering en de nacht van vrijdag op zaterdag was beslist niet anders. De fluor carbon coating waaide van de vislijnen en we mogen stellen dat vele witvissers dit de karpervissers niet nadoen. Op de afbeelding zien we dat de stemming er behoorlijk in zit, telt een brasem van dit formaat ook mee voor de scorekaart vroeg Bertie. Nee helaas dan moet je aan de witvissers wedstrijden meedoen maar die vangen zelden vis. De zeelten, steuren en brasems zo groot als een deurmat vliegen de karpervissers om de oren. Wordt het niet tijd dat de voerkorven en het vissen met maden wordt afgeschaft of aangepast bij de witvissers.

  Daar vangt Bertie een schubkarper van 10 Kg, de dril is door mede wedstrijddeelnemers gade geslagen van begin tot einde en voor de weging gaat de karper in de sling. Ze wegen uit nieuwsgierigheid de vis nog even en het wachten is op een van de wegers. Gerry komt ter plaatsen en Bertie gaat de sling uit het water pakken, enfin de afbeelding rechts spreek voor zich. Het gewicht was 10 Kg en de wedstrijdleiding had er niet veel tijd voor nodig om de vangst alsnog goed te keuren. Alle gevangen karpers tellen mee zo simpel is het maar aan het einde van een wedstrijd kan het toekennen van een vangst als deze grote gevolgen hebben, het was dan nog maar de vraag geweest.

  Niemand maakte bezwaar en het besluit stond vast, wel leuk voor het verslag. Vangst tijdstip 11:36 uur - met om 12:03 uur de mededeling dat de vangst alsnog was goedgekeurd. Slechts enkele minuten later vangt John een schubkarper van 15.4 Kg, dat bracht het koppel op een subtotaal van 25.4 Kg. De nog steeds niet opgehaalde "Leiders in de wedstrijd medaille" ging van de plaats waar deze nog steeds lag (bij Berry) naar de gebroeders John en Bertie. Ja en dan gaan ze los die twee, hatseflats die is binnen.


  Gerry kwam in de middag nog even langs met warme worstenbroodjes zodat iedereen rond de klok van 14:00 uur net tussen twee regenbuien door een versnapering had. De worstenbroodjes waren lekker zo bleek later, Gerry's wederhelft steun en toeverlaat Sien had ze in de oven afgebakken, maar ze komen toch echt van Brabantsche Wortenbroodjes en zijn handgemaakt en kei lekker, toch ?

  Kay Boeren vist samen met Piet Opstraat, de kleinzoon van Piet Gianni kijkt natuurlijk weer mee. De vader van Kay, John is een van de wegers en dat alles had voor zone 3 gekozen. Kay had de eerste karper te pakken voor dit koppel, 10 Kg schub om 15:10 uur. Dan volgt er een melding om 16:15 uur van een vangst op zone 6 bij Arjan en Rini, 13.2 Kg schubkarper. Om 17:08 uur is het weer raak op zone 8, Bram 9.2 Kg en kort daarna Berry met 9.8 Kg om het verhaal even af te maken voor zone 8. Om 18:35 uur een two tone karper 15.5 Kg en deze vangst is op dit moment de zwaarste karper gevangen tot nu toe in de wedstrijd. John Koolen had de leiding zwaarste karper met 15.4 Kg en later vangt Piet op zone 3 om 1:30 uur nog een schubkarper van 15.2 Kg maar ook deze vis was net niet genoeg.  De medaille wisselde geregeld in het eerste deel van de karperkoppelwedstrijd, superleuk voor de wedstrijd en het verslag. In totaal zijn er 15 karpers gevangen op 8 verschillende zone's met een totaal gewicht van 170.6 Kg, gemiddeld gewicht bijna 12 Kg. Het aantal brasems dat werd gevangen is 27 maar daarnaast ook een fors aantal zeelten en enkele steuren. Brasems zo groot als een deurmat waren geen uitzondering. Mark vroeg aan Jan op zone 2 of hij wou stoppen met het vissen op grote snoeken omdat Jan urenlang brasems aan zijn haken had hangen, de piepers kregen er maar geen genoeg van, de wakers tikte zoveel tegen de hengels dat er aan de onderkant deukjes in zitten :-)

  De steur op zone 5 bij Johan en Gerry die telt niet mee hoe mooi deze ook was, zij hadden de wind veruit het hardste op de kant staan, het water klotste met windkracht 6 op hun oever maar ze kregen geen enkele aanbeet, conclusie dan kun je niet vissen. Nee zo is het ook niet, voor de karperstudiegroep HSV Ons Genoegen Maaspoort is het goed te verklaren wat de reden was.

  Ze overwegen ook om samen een andere hobby te zoeken want dit gaat hem niet worden. En ze riepen maar tegen iedereen, wij zitten hier lekker, hoe gek kun je zijn. Op zone 10 idemdito, Jan en Wesley waren al ruim voor 12:00 uur ingepakt, nee dit is niets dat was ook voor hun wel duidelijk. Wie weet vinden ze een nieuwe hobby met zijn viertjes, klaverjassen of zo.

  Als koppel staan Berry & Bram vooraan in het klassement, individueel is Berry de leider in de wedstrijd en tot overmaat van ramp vangt hij ook nog de zwaarste karper.


  Zwaarste karper wedstrijddeel 1, 15.5 Kg


  Karper wedstrijdverslag deel 2, 2e sessie:
  De wegers zullen op een andere wijze te werk gaan, in principe worden alle karpers vanaf Deel 2 gewogen met een analoge weegschaal en een stang om de weging zo nauwkeurig te laten verlopen. Bent u als vanger het niet eens met de weging dan kunt u dit bij de wedstrijdleiding melden, let op na weging wordt de weegsling van het bruto gewicht afgetrokken en hierom maakt het niet uit welke sling hiervoor gebruikt wordt.

  Alle vangsten worden uitsluitend gemeld in de WhatsApp groep, de vangsten gaan altijd direct in de weegsling (let op dat de sling dichtgeritst is) en er wordt gewacht op de weger die het eerst reageert. De weger zal aangeven "ik ben onderweg", iemand bellen om te wegen is hierom niet nodig, de karper kan het best wel even volhouden in de sling maar de wedstrijdleiding probeert deze tijd natuurlijk zo kort mogelijk te houden. De wegers zijn John-B - Kevin en Gerry.

  De scorekaart is iets aangapast, John Boeren en zijn zoon Kay vissen als 11e koppel mee in de wedstrijd. Niemand had bezwaren en er is een extra zone erbij getrokken waarbij de zone's 6 en 7 een tikkie kleiner zijn geworden. Deze extra zone is zone 11 en we zien hieronder de nieuwe zonekaart 2019.  Omdat Piet vist met zijn kleinzoon Gianni en John met zijn zoon Kay zijn de vangstresultaten opgesplits hetgeen te zien is op de tussen scorekaart.


  Is er iets aan deze scorekaart onjuist laat het ons dan weten.


  Let op, vanaf heden 11 koppels:
 • Koppel 1 - Johan & Gerry (Peppie Baits) (Deel 1 op zone 5 - lot 6)
 • Koppel 2 - Kevin & Marco (Deel 1 zone 4 - lot 1)
 • Koppel 3 - Bertie & John-K (Deel 1 op zone 9 - lot 10)
 • Koppel 4 - Jan v E & Mark (Deel 1 op zone 2 - lot 5)
 • Koppel 5 - Rini & Arjan (Deel 1 op zone 6 - lot 4)
 • Koppel 6 - Raymond & Tommie (Deel 1 op zone 7 - lot 7)
 • Koppel 7 - Piet-O & Kay-B (buddy John-B) (Deel 1 op zone 3 - lot 4)
 • Koppel 8 - Michael & Wim-T (Deel 1 op zone 1 - lot 8)
 • Koppel 9 - Jan vd Pol & Wesley (Deel 1 op zone 10 - lot 8)
 • Koppel 10 - Berry & Bram (Deel 1 zone 8 - lot 9)
 • Koppel 11 - John-B & Kay (Deel 1 op zone 3 - lot 4)


 • We schuiven een plaatsje op:
  Er is nog niet gevist en toch een verschuiving in de scorekaart, Piet en Kay viste samen en stonden op de derde plaats maar die is nu opgeschoven naar Marco en Kevin, er zijn nu vele wedstrijduren te gaan en hoewel de koplopers en leiders in de wedstrijd Berry en Bram behoorlijk wat kilo's op de scorekaart hebben staan is dit nog geen garantie voor de winst. Terecht zullen Berry en Bram de gedachten hebben dat je niet zomaar 57,4 Kg aan karper gaat vangen uit de Noorderplas, los hiervan blijven ze in wedstrijddeel 2 en 3 niet bepaald stil zitten.


  De loting bepaald wie vist vanaf welke zone, het deelnemersveld weet maar al te goed dat je niet meer mag vissen vanaf een zone die je al eerder tijdens de wedstrijd hebt bevist. Janvd-P, Wesley-W, Gerry en Johan gaan hun uiterste best doen om van de 0 af te komen, een kaartclubje met zijn vieren gaat hem niet worden omdat Janvd-P al om 4:00 uur smorgens loopt te ijsberen door het huis om te gaan vissen. Zone 4, 7, 8, 10 en 11 hierop werden testvissers aangetroffen de afgelopen week maar of ze die zone ook kiezen als de loting hen die ruimte bied dat is de vraag.

  Laten we maar met de deur in huis vallen het was gezien over de gehele karperkoppel-wedstrijd deel 2 super gezellig, de goede sfeer was prima, ondanks de teleurstellende vangstresultaten van de 10 koppels die deelnamen aan deel 2 van de wedstrijd. Het verslag is een goed verslag als je alle in en outs wel even tegen het karperlicht mag houden. Bij het lezen van het begin van dit verslag zal opgevallen zijn dat er niet door 11 maar door 10 koppels gevist is. Zone 11 was toegevoegd, zodat Gianni (kleinzoon van Piet) en John-B (vader van Kay) ook gezellig met wedstrijd deel 2 konden meedoen. De jeugd heeft de toekomst en zoiets moet je als vereniging juist proberen te stimuleren. Voor Gianni en Kay is het superleuk.

  Helaas kende het einde van de loting een kleine teleurstelling, JanvdP en Wesley accepteerde zone 11 niet ondanks het feit dat middels een eerlijke loting tot stand was gekomen. Een korte uitleg, tijdens de loting trokken Jan en Wesley het hoogste nummer (16), de zone's die nog vrij zijn daaruit mag je kiezen. Als laatste bleef zone 11 over maar deze voldeed niet aan hun wensen. Naast kinderachtig is het ook onsportief, zeker als we niet uit het oog verliezen Jan meer dan regelmatig vist in diezelfde zone 11, dat gebeurd ook op de momenten als niemand aan de plas aan het vissen is.

  Het zij zo:
  Nog niet zolang geleden liepen Jan en Wesley nog gezamelijk langs de oevers van zone 11 te struinen op jacht naar karper maar goed...... Elk koppel mag wedstrijdelen overslaan of zelfs eerder naar huis gaan, maar over het toevoegen van zone 11 is vooraf goed gecommuniceerd, Wesley had in de Whatsapp groep aangegeven geen bezwaar te hebben. Niemand heeft bij Gerry aangegeven het er niet mee eens te zijn en hierom is dit het laatste dat we hierover schrijven en/of zeggen, zone 11 blijft voor de loting gewoon meedoen. Weggaan van deelnemers is voor niemand prettig maar hoeveel toeval kan het zijn als we het filmpje bekijken dat op vrijdagmiddag kort voor aanvang van wedstrijd-deel 2 is opgenomen, wie weet heeft het wel zo moeten zijn en roep je soms dingen op jezelf af !  De loting was deze keer iets grappiger van opzet, de deugniet Gerry had niet de gebruikelijke nummertjes 1 t/m 11 gemaakt maar nummers van 6 t/m 16. Om de verwachting van 1-11 wat groter te houden plaatste hij de afbeelding met envelope en het filmpje in de Whatsapp groep. Elke deelnemer dacht gelijk shit ik heb een hoog nummer getrokken maar nummer 6 was het laagste nummer dat beschikbaar was en ook dan denk je ik moet nog even wachten voordat wij aan de beurd zijn. John-K riep gelijk "Ger hoe kan dat nou, wat is dit" wij hebben nummer 12 en er zijn maar 11 zone's hatseflats. Rustig rustig riep Gerry terwijl de meeste deelnemers lichtelijk in paniek rondliepen met hun nummertjes. Mannen jullie weten allemaal wie het laagste nummer heeft mag als eerste de zone kiezen. Er is geen nummer 1, nee ook geen 2, helaas geen 3 en ook geen 4, je zag de op halftwaalf hangende gezichten gelijk opklaren. Heeft iemand nummertje 5, het bleef even stil, wohoooooo riep Arjan wij hebben 6 en dat is dan eigenlijk 1. De anderen gingen voor zichzelf uittellen wanneer ze aan de beurd waren maar Arjan sprong een gat in de lucht en vloog Gerry zowat aan van blijdschap "kom hier Ger je krijgt een kus" en hij koos samen met Rini zone 2 de benzinepompstek.

  Ook met hogere nummer geeft dit lotingsysteem de kans op aantrekkelijke en mooie zone's:
  De gebroeders Koolen settelde zich op zone 1 en waren gelijk happy gestemd ondanks hun lotnummer 12, er waren op dat moment al 6 zone's gekozen door anderen. Kay en Gianni trokken de enveloppen voor de wedstrijdleiding en ook Johan en Gerry waren helemaal in hun sas met zone 9 die verraassend genoeg nog beschikbaar bleek ondanks hun hogere lotnummer 13. Zone 9 is zeker bij warm weer super omdat het een schaduwrijke zone is waar je heel de dag uit de zon kan zitten. 30 of 32 graden celsius het is geen enkel probleem.

  Van loting naar vissen:
  De eerste vis die voor de scorekaart meeteld werd gevangen door Gerry gevangen en hoe !


  Een korte inleiding: Voor zijn stek in zone 9 dreef een behoorlijk wolk aan wier dat losgekomen was van de bodem, uitvaren of een karper landen was hierdoor onmogelijk, er moest gewerkt worden. Cees de voorzitter knoopte een steen aan een touw om aan te vangen, sja met een steen in het water gaan plonzen dan is de stek voor de karpers even een no-go zone geworden.

  Gerry dacht ik ben hier om te vissen dus hij plaatste alvast één hengel langs de muur met hieraan een zig-rig van 1,50 mtr en ging vervolgens samen met Cees aan de slag om die berg groen eruit te halen (op de foto zien we slechts een klein deel hiervan). De hulp van recreanten op het water werd ingeroepen die met een bootje op plas lagen of ze het groen wat meer richting de oever konden duwen. Pieeeeeeeeeeep, piep, pieeeeeeeep de enige hengel opgesteld die langs de muur lag te vissen begon spontaan te lopen. Deze lag er nog maar net in en de kleding als sokken en T-shirt moesten uit voor een wandeling over de muur omdat de karper zich een behoorlijk stuk verderop ook weer in hetzelfde groen had vast gezwommen.


  In the net:
  Als je met een dikke vette 0 als koppel én ook individueel op de scorekaart staat dan is elke vangst veel belangrijker. De karper kwam los maar tijdens de dril kwam de lijn behoorlijk tegen de muur aan die met stenen van de oude De Gruiyterfabriek is afgestort. De kans dat de lijn was beschadigd was behoorlijk groot en de slip moest direct iets losser. Zo'n half uurtje later gleed de karper van 11 Kg in het landings-net, de sportive deelnemers en toeschouwers die de dril hadden gadegeslagen vanaf de andere zone's gelegen aan de overzijde van het water juigde samen met Gerry mee "in the net".

  Deze karper was een behoorlijke krachtpatser, hetgeen dat gevoel versterte waren de Crocs, ze lopen geweldig aan de waterkant maar ermee over die muur lopen dan zijn ze spekglad - je schuift alle kanten op en ook onderuit - de driehoeks mosseltjes op de stenen loopt niet bepaald prettig. De karper werd pas voor het eerst goed gezien recht voor het landings-net. Hij schrikt van het net riep Gerry naar zijn koppelmaat Johan Schouten. (Wisten jullie al dat Johan en Ingrid Opa en Oma worden binnenkort, "sttt ge wit niks van mij hoor"). Nee riep Johan hij schrikt van jou gezicht man - Berry aanschoude het allemaal vanaf zone 10 en voegde een foto toe in de Whatsapp groep als bewijs voor die deelnemers die om het hoekje zaten en niks konden zien - ook medebestuurslid Jack vond de karper ook knapper als Gerry - Arnold ook getuigen kwam niet meer bij.

  Die karpervissers uit onze regio die een dagje ouder worden begrijpen het maar al te goed, dag van de aanbeet bijna 61 jaar - heeft nog steeds lol in de visserij - een gezonde dosis aan fanatisme - jawel gaat gewoon het water in om een visje te vangen zeker tijdens een wedstrijd.  Jaja lolbroeken lach maar, maar hij kan met deze vangst een schubkarper van 11 Kg wel zeggen "in the pocket". Wij zijn mooi van die verdomde nul af, wie weet wat het nog meer brengt omdat zo snel een aanbeet vertrouwen geeft voor de rest van het weekend.


  De tweede karper die werd geland was bij Bertie en John op zone 1, 3,3 Kg was volgens broer John geen grote karper maar inderdaad hij telt zeker te weten mee voor de scorekaart. Op zich is het niet zo verwonderlijk dat de gebroeders Koolen zo snel karper vangen omdat ze, zo begrijpen wij uit Cees zijn woorden dat John beschikt over zeer geavanceerde apparatuur waarmee je alles wat maar onder water gebeurd ook gezien word op een scherm.

  Cees komt op visite bij Gerry:
  Wat ik net gezien heb Ger, echt man niet normaal. Cees begint direct te vertellen wat hij op zone 1 bij Bertie en John heeft gezien. John heeft aan Cees uitgelegd hoe e.e.a werkt, kijk op het scherm zegt John tegen Cees, alle vissen zwemmen die kant op (zone 10) naar Berry en Bram. Er is er niet een die met het kopje de andere kant opzwemt (zone 2) naar Rini en Arjan. Hoe is het toch mogelijk zegt Cees, wat ze tegenwoordig hebben waar houd dit op zo vertelde Cees het weer aan Gerry. Gerry glimlachte hij kent die twee perenplukkers op zone 1 al jaren, geloof je me niet zegt Cees vraag het ze maar ze hebben het echt hoor ! Ger ze kunnen zelfs zien of de vis ook aast, dan staat het kopje van de vis schuin naar beneden richting bodem.  Karper nummer 3 was bij Berry, de melding kwam in de Whatsappgroep van vangst de twee tenen karper of zoiets. Berry belde Gerry om 01:21 uur, "goedu morgu jongu", "ja jij ook goedu morgu Berry wat leuk dat je belt", "goedu morgu deze morgu". Spreekt voor zich dat Berry belde om een vangst te melden maar Gerry vraagt hey Bart ben je aan het vissen - ja zegt Berry en ik heb het extra klapstoeltje bij - o leuk zegt Gerry dan kom ik straks effe beurten als dat goed is. Tuurlijk zegt Berry altijd goed.

  Waarom toch bellen snachts:
  De vangst, de Two tone, ook omdat het ondiep is voor de stek op zone 10. Het terugzetten van deze karper is prioriteit nummer één en dan is bellen om te wegen helemaal geen probleem, we doen mee aan de wedstrijd om te vissen niet om te slapen toch.


  Midden in de nacht hebben ze de grootste lol om helemaal niks, Gerry gaat Johan even wekken met de mededeling dat Bart want zo noemen Johan en Gerry hem weer een vis te pakken heeft, die kutjanus. Oke zegt Johan ik blijf wakker en Gerry wandelt van zone 9 naar 10. Helaas het is waar, 14,7 Kg two tone laat zich weer zien.


  Waarom helaas, omdat het ook voor de andere wedstrijddeelnemers leuk moet blijven. Er kan nog van alles gebeuren schijven ze, en inderdaad dat is helemaal waar. We kunnen Bart (Berry) ook vastbinden aan een boom ofzo, zoals gezegt er kan van alles gebeuren en het is nog leuk ook. Nee Berry, sportief gezien top gevist hoor - leuk dat je uitloopt maar we zijn er wel een beetje klaar mee nu OK ? De iritatiegrens is zo'n beetje bereikt nu tis maar dat je het weet hé jongu met je goede morgu gedoe.

  Zo rond de klok van 06:22 uur constateren de overige deelnemers welke ramp zich heeft voltrokken op zone 10 gedurende de nachtelijke uren, een drama is het. Mark heeft geen beet gehoord zo schrijft hij het zelf, of hij moet er doorheen geslapen zijn. John K, vraagt of Berry zijn hengels eruithaalt "ge vangt veulste veul".

  (Red.): Geachte mijnheer Berry Koks, Beste Bart; "KAN HET ALSTUBLIEFT EEN BEETJE MINDER VERREKTE KOEKWOUS".

  We vervolgen:
  Karper 4 wordt gevangen in zone 6 bij het koppel Michael en Wim, Wim vangt op de zaterdag om 07:40 uur een spiegelkarper van 4,1 Kg. Xani gaat met de vangst van Wim op de foto en hij is zo trots als een pauw met het vasthouden van deze karper, Vinnie mocht de tweede nacht bij Michael blijven maar helaas voor het joch kwam er geen aanbeet meer in zone 6.

  Karper 5 wordt door opa Piet gevangen, Gerry gaat om te wegen op de zaterdag om 08:40 uur aan de wandel naar zone 8 waar Piet en Gianni zich gesetteld hadden voor wedstrijddeel 2. Een spiegel van 3.9 Kg wordt genoteerd voor de scorekaart en dit was helaas maar ook tevens de laatst geregistreerde vangst van wedstrijd-deel 2. Even dacht Gerry op de zondag morgen dat het toch weer raak was bij Piet en Gianni. Piet rende als een haas die haast had naar zijn hengel en Gerry dacht "gelukkig dat wordt toch nog wegen vandaag op de zondagmorgen". Helaas het bleek deze zondagmorgen geen karper te zijn maar een vloermat van een brasem die er met het haakaas vandoor wilde.  Oja en die scooter dan:
  Op zaterdag zagen we vermoedelijk allemaal de dikke rookpluim oprijzen langs de oevers van de Noorderplas, we kunnen spreken van plaatselijke dichte mist. De scooter die later op zone 8 bij Piet en Gianni tegen de boom geparkeerd stond was hiervan de oorzaak, Andy Souwer was weer eens aan het scooteren gegaan. Maar wie is Andy, hij heeft een sportschool en is zelf Nederlands kickbokser en K-1-vechter. Hij is twee keer K-1 World MAX kampioen en drie keer Shootboxing World tournament kampioen. Voor kickboks en sportzaken moet je beslist bij Souwer Sports Institute zijn aan de Gruttostraat 11 in Den Bosch.

  Voor scooterzaken verwijzen wij u graag naar anderen relaties als Jasper Vos scooters in Empel, Andy heeft van scooters niet veel verstand, ja er moet benzine in en dat gaat eruit als je gaat rijden maar veel verder dan dat..... helaas. Wat is nu de link met de wedstrijd/sportvisserij, nou kijk maar eens naar al die karren die achter de scooters hangen aan de waterkant. En wat te denken van Piet, dat is zijn schoonvader en Gianni Souwer is niet alleen topper in het karpervissen maar ook nog wedstrijddeelnemer.

  Zijn we er al met de Souwer's, welnee als we A zeggen dan zeggen we ook B, Andy en Chantal hebben ook nog Keano Souwer, dat is de kleinste van de twee. Ook van Keano gaan we beslist nog meer horen maar laat u in de hierboven staande alinea's niet verleiden tot........, ga niet met je scooter naar Andy voor reparaties of andere onderhoudszaken.

  Slaatjes van Sientje:
  Zaterdag zo rond de klok van 11:45 uur verschijnt er een filmpje in de Whatsappgroep van de slaatjes speciaal voor de wedstrijdeelnemers gemaakt, de vrouw van Gerry t.w. Gesina is even bezig geweest. Helaas voor de heren van zone 11 ook daar zouden ze bezorgt worden. Sien kreeg van de groep welgemeende complimenten, twee foto's sprongen er echt heel leuk uit. Gelukkig hadden we allemaal weer even wat te doen, lekker een slaatje opeten omdat de vangstresultaten op dat moment niet je dat waren.  In zone 1 moesten de heren John en Bertie vaststellen dat ook de brasems last hadden van dressuur. In de groep werden wat foto's uit het verleden geplaatst van vangsten wat langer geleden, zodat we vooral niet vergeten hoe karpers er ook al weer uitzagen.  Pas in de nacht van zaterdag op zondag ving John-B een kruiskarper, deze woog slechts enkele onsjes zo schatte hij, John heeft deze vangst niet in de wedstrijd gemeld en hij maakte ook geen foto, voor de scorekaart kunnen we er helaas niets mee. Voor kruiskarpers staat een standaard gewicht van 2 Kg, groot of klein het is altijd de moeite waard om het te melden. John had lekker gezeten en kwam ogen tekort, voor de oever van zone 4 zag hij een gigantische paling zwemmen. Hij schatte de lengte op 110 mtr, John had nog nooit zo'n grote paling gezien. Verder zag John nog wel dat er heel veel kleinere karpers voor zijn stek vertoefde met name gedurende de donkeren uren, het was een ware stofwolk in het water.

  Wedstrijddeel 2, totaal 5 karpers gezamelijk gewicht 37 Kg:

  In totaal zijn er 5 karpers gevangen, de gewichten resp. 11 Kg, 3,3 Kg, 14,7 Kg, 4,1 Kg en 3,9 Kg. Ook in het wedstrijddeel 2 blijven Berry en Bram de leiders in de wedstrijd. Berry heeft ook in deel 2 de zwaarste karper gevangen en loopt 14,7 Kg uit op die deelnemers die niets gevangen hebben. Ook John en Bertie zijn 3,3, Kg uitgelopen en stelden hiermee de voorlopige tweede plek iets scherper.


  Berry en Bram blijven de leiders in de wedstrijd met 72,1 Kg - nog steeds in de achtervolging John en Bertie met 28,7 Kg - Kevin en Marco sluiten nog een beetje aan met 24,4 Kg en ook van Piet en Gianni kunnen we zeggen dat ze er kort achter zitten met 19,1 Kg. Nu kunnen we proberen om het mooier te maken als het is maar als we de Kg's van de nummers 2, 3, en 4 bij elkaar optellen dan komen we uit op 72,2 Kg en dat is slechts 0,1 Kg meer als de score van Berry en Bram, ze hebben vooralsnog met een krap verschil een iets lager subtotaal in kilogrammen. Vanuit dat perpectief gezien......

  De redactie is er zeker van dat ook in wedstrijddeel 3 er gewerkt gaat worden door de andere koppels om betere vangst-resultaten, komop mannen we gaan er voor, we never quit. De maand september geeft al een beetje het gevoel van de eerste herfst perikelen, de karpers worden actiever en we kunnen er een voorzichtige voorspelling tegenaan gooien dat er in deel 3 meer gevangen gaat worden.

  Wat nu:
  Het weekend van 13, 14 en 15 september vissen we deel 3 en de mannen moeten echt aan de bak om in beginsel bij Berry en Bram meer druk op te zetten, wie weet komt er nog een verrassing uit de hoge of lage hoed. Wel belangrijk is het volgende, JanvdP en Wesley mogen niet meer vissen vanaf de zone's 10 en 11 omdat het reglement aangeeft dat je niet mag vissen vanaf een zone die in een eerder wedstrijddeel al gekozen hebt. Deze regel is op zich heel prettig om na te leven zeker voor Jan en Wesley maar sommige deelnemers daarentegen zouden graag het tegenovergestelde prettig vinden.

  Voordat we de score-kaart erbij pakken geven we eerst aan welke zone's niet door de koppels opnieuw gekozen mogen worden voor zover de loting dit toelaat natuurlijk. Let op, ook in wedstrijd-deel 3 houden we 11 zones/koppels:

  Koppel 1 - Johan & Gerry (Peppie Baits) (Deel 1 op zone 5 - Deel 2 zone 9)
  Koppel 2 - Kevin & Marco (Deel 1 zone 4 - Deel 2 zone 7)
  Koppel 3 - Bertie & John-K (Deel 1 op zone 9 - Deel 2 zone 1)
  Koppel 4 - Jan v E & Mark (Deel 1 op zone 2 - Deel 2 zone 3)
  Koppel 5 - Rini & Arjan (Deel 1 op zone 6 - Deel 2 zone 2)
  Koppel 6 - Raymond & Tommie (Deel 1 op zone 7 - Deel 2 zone 5)
  Koppel 7 - Piet-O & Gianni (Deel 1 op zone 3 - Deel 2 zone 8)
  Koppel 8 - Michael & Wim-T (Deel 1 op zone 1 - Deel 2 zone 6)
  Koppel 9 - Jan vd Pol & Wesley (Deel 1 op zone 10 - Deel 2 zone 11)
  Koppel 10 - Berry & Bram (Deel 1 zone 8 - Deel 2 zone 10)
  Koppel 11 - John-B & Kay (Deel 1 op zone 3 - Deel 2 zone 4)


  Is er iets aan deze scorekaart onjuist laat het ons dan weten.


  Is er iets aan het verslag onjuist, bent u van mening dat het een verkeerde weergave is van de gebeurtenissen laat het ons dan even weten. Iedereen mag reageren, uw reactie wordt in dat geval ook toegevoegd alwaar het ook behoord. De kosten van dit verslag bedragen € 27,50.


  Zonsopgang Noorderplas 's-Hertogenbosch augustus 2019
  HSV Ons Genoegen Maaspoort karperkoppel wedstrijd 2019 - Deel 3:
  Vroeg uit de veren, zo rond de klok van 07:00uur was het de website beheerder die al vroeg aan de computer zat want er moesten toch wel wat zaken aangepast worden. De deelnemers lijst moets aangepast worden en wel even opletten dat we er zekker van zijn dat niemand benadeeld wordt. De lijst uitprinten, wie zat waar in welke wedstrijddeel.

  Om het helemaal compleet te maken was er ook nog dat andere project primair in belang van de karpervissers dat aandacht verdiende, het snelgroeiers spiegelkarper project. Hierover bestaat een appart artikel dat uitsluitend voor de leden van het lopende jaar zichtbaar is vooroppgeste;d als ze inloggen op de website, alle aanvullende informatie over dat project zien we daarin terug.

  Aljumeat alththalith eshr:
  Hoewel er nog voor de wedstrijd deel 3 al genoeg te vermelden is dat bewust niet gedaan, de slimmerikken die er onegtwijfeld vele zijn hadden het gelijk door gehad en hiermee zal de verrassing voor de vrijdag de 13e bij iedereen bekent geweest. Een ding staat wel vast, er wordt geen enkele karperwedstrijd deel meer gehouden met als openings dag vrijdag de 13e, dat moeten we niet willen :-)

  De deelnemerslijst, helaas waren Jan vd P en zijn kleinzoon Wesley niet aanwezig bij de loting, John-B en zijn zoon Kay waren door werkomstandigheden verhinderd en dan hadden we ook nog twee halve koppels die afvielen t.w. Wim-T en Tommie. Van Tom weten we dat zijn vrouw geopereerd was en voor haar beterschap op naar spoedig herstel. Koppelmaat Johan-S was ook verhinderd en in plaats van hem viste Jack-V mee.

  Totaal is dat 3 koppels minder, trek je het hoogste nummer tijdesn de loting dan kun je tactischer een plan trekken omdat je op dat moment als koppel de keuze hebt uit 4 zone's, de buurzone's ernaast zijn onbezet en dat kan gunstig uitpakken. Raymond stelde voor om samen met Michael te vissen maar ook dat duurde niet lang, op de zaterdag moesten ze al noodgedwonegen inpakken vanwege een zieke thuis hetgeen resukteerde in 4 zones vrij. Voor de leiders in de wedstrijd die op zone 9 viste was het zeker een plus omdat zone 8 en zone 10 nu onbezet waren. Johan Cruijff had twee sterke spreuken, elk nadeel heeft zijn voordeel maar als het hem niet uitkwam draaide hij het om elk voordeel een nadeel.

  Cruijffie voorbeeld:
  Zo kunnen de bollen voordelig geprijst zijn, maarja dan heb je wel het nadeel dat iedereen ze graag wil hebben :-) De insiders weten dat er zeker in wesdstrijd deel 3 veel gevarieerd is in boillie keuze, ook de eigengemaakte bollen werden ingezet maar of dat iets uitmaakte lezen we verderop.

  We gaan het weer eens hebben over het weer:
  De weesrverwachtingen, ochtendbuien op de vrijdag en daarna wordt het langdurig droog. De wind komt hoofdzaqkelijk uit noord noordwestelijke hoek en de luchtdruk gaat helaas omhoog. Vrijdagnacht fris, slechts 8 graden en dat is prettig voor Tommie die helemaal niets met dat soort temperaturen heeft. Zaterdag overwegend zonnig en dat is weer wel goed voor Tom, 21 graden hatseflats - de wind draad en komt vanuit de noord-oosterlijke richting u weet wel waar de drie wijzen vandaan kwamen. De zaterdag nacht overwegend helder, 10 graden met een volle maan. Zondag gedeeltelijk bewolkt maar wel droog, hatsikiedee 23 graden en de wind gaat vanuit het west-zuidwesterlijk hoek komen.

  Na het weekend de maandag bewolkt, lagere luchtdruk en wat rege, maar dan is het met wedstrijd deel 3 al gedaan, de wedstrijdcommissie heeft ook dit weekend helaas enkele dagen te vroeg getimed toch ! Ze kennen ook helemaal niks, houden ze de wedsstrijd een paar dagen later dan was het wel gunstiger visweer geweest.

  Nu gaan we het krijgen, wie vist waar:
  Loting deel 1 waren de nummers netjes van 1 t/m 10 genummerd, bij loting deel 2 bleken de lagere getallen op en was er genummerd van 6 t/m 16. The show must go on, weer iets geks met een bijzondere wending. De maloot Gerry had het als volgt bedacht, wahid - athnyn - thlatht - arbet - khmst - stt - sbet - thmanyt - tset - eshrt - eshr. Snapt u het al ? Nou let maar eens goed op, eshr minus wahid is eshrt. Het lijkt wel Arabisch en dat is het ook, wahid is arabisch voor een, en als je eshr op je lotje hebt staan dan staat er elf. De koekwous Gerry had zelf een papiertje meegenomen als geheugensteuntje want wie van de deelnemrsveld kan tellen in het Arabisch. Tis om gek van te worden met die maloot, wordt het niet tijd voor een vervanger !

  We gaan tellen: wahid = een, athnyn = twee, thlatht = drie, arbet = vier, khmst = vijf, stt = zes, sbet = zeven, thmanyt = acht, tset = negen, eshrt = 10 en eshr = 11. Berry en Bram staan vooralsnog op plaats wahid, Bertie en John staan op athnyn en plaats is voor Marco en Kevin en dat bleef ook zo en wel om de volgende reden.

  Er zijn in totaal gedurende wedstrijd deel 3 drie karpers gevangen. Mark ving op zone 4 de eerste spiegelkarper van 11 Kg. Dit gebeurde zaterdagnacht rond 03:20 uur. Zijn maat Jan was niet wakker te krijgen omdat hij vermoedelijk een halve fles Whiskey van a € 150,- op had. Maar dat gerucht bleek helemaal niet te kloppen:-).

  Karper twee, natuurlijk bij Bertie en John, Bertie ving in de wedstrijddelen 1, 2 en 3 karper en dat is op zich gezien de vangsten een bijzondere prestatie. Ook in de zaterdagnacht om 06:50 uur kregen we de melding, "zo die is binnen". Een spiegelkarper van 4 Kg was het resultaat.

  Karper nummer drie diende zich op zone 9 aan bij jawel het koppel Berrie en Bram, zij stelde het scorebord nog even wat scherper bij. Om 10:56 het bericht "wegen a.u.b." en Kevin ging als een speer op pad. Een schubkarper van 12,7 Kg was het resultaat. Het had weinig gescheelt of Jack had in zijn eerste deelname aan wedstrijd deel 3 ook op de scorekaart kunnen staan. Jack is normaliter witvissers, maar hij is ook danig onder de indruk van de karpervisserij. Was het niet leuk geweest als hij zijn eerste karperaanbeet die hij zaterdag avond kreeg ook had verzilverd, helaas voor hem de vis zocht zijn vluchtroute door waterplanten heen en schoot uiteindelijk los. Het groen haalde Jack wel binnen maarja wat moeteen we daarmee.  De prijsuitreiking wordt gehouden 30 oktober 2019:
  Op de laatste Woensdag van de maand Oktober houden we in De Schans een inloop ontmoetings-avond. De Schans is het sociaal en cultureel centrum. Marco en Kevin houden een lezing maar we gaan uiteraad de prijswinnaars van de wedstrijden in het zonnetje zetten en we maken er sowieso een leuke avond van. Dus leg hiervan maar even een knoop in je zakdoek. In de Schans kun je niet met gepast geld betalen maar pinnen is geen probleem, nog beter koop de comsuptie penningen contant bij Arnold en je bent voordeliger uit.

  De uitslag is als volgt:
  Het is een karperkoppel wedstrijd maar daarbinnen ook een individuele wedstrijd, één deelnemer zou buiten de prijzen kunnen vallen ondanks het feit dat hij zeer opvallend een plek heeft op de scorekaart en dat is Bertie Koolen. Hij wist in elk wedstrijddeel, dus 1,2 en 3 één karper te vangen en dat is beslist bijzonder gezien de weersomstandigheden van de delen 1, 2 en 3. Doen we daar als wedstrijdcommisie iets mee? naast deze vermelding gaan we daar zeker iets mee doen.

 • Berry & Bram zijn overtuigend eerste als koppel met maar liefst 84,8 Kg.
 • John & Bertie zitten daar kort achter :-) met 32,7 Kg.
 • Marco & Kevin zijn als koppel derde met maar liefst 24,4 Kg.
 • Zwaarste karper gevangen door Berry in wedstrijddeel 1, 15,5 Kg.
 • Berry behaalde ook induvidueel in gewicht het beste resultaat met 62,9 Kg.

 • Zo zie je maar dat ook een korte competitie bestaande uit slechts drie delen toch verrassend leuk kan zijn. Drie wedstrijddelen waarvan de scores bij elkaar opgeteld worden geeft een beter gemiddelde, het geeft vooral een beter beeld voor het wedstrijdelement. Hoe leuk is het om te zien dat er op de scorekaart weinig nullen staan, dat zegt toch ook wel iets. Over de gehele wedstrijd is er 235,3 Kg aan karpers gevangen, de meeste deelnemers zullen het er beslist mee eens zijn dat een beter/hoger aantal mogelijk is maarja. Eén of enkele karpers vangen bij hele hoge luchtdrukken het kan zonder enige twijfel, om aantallen te vangen heeft een luchtdruk varierend van 1010 - 1020 hPa toch de voorekur en niet hetgeen de deelnemers overkwam in deel 2 en 3. Als het even kan zien we graag wat ruwere weeromstandigheden, maar ook deel 1 was een beetje teveel van het goede mijnheer Pelleboer, en zo houden we altijd wel iets om over het weer te klagen. Gaan we niet vissen dan vangen we niets, je kunt zelfs trommelen met een trommel ook al kun je het niet. Toch ?


  Is er iets aan deze scorekaart onjuist laat het ons dan weten.


  Het Bestuur bedankt onze sponsoren 2019.
  Op deze plaats bedanken wij alle sponsoren voor het participeren in de prijzentafel. Wilt u ook als sponsor van de HSV- Ons Genoegen Maaspoort gaan optreden, dan kunt u contact opnemen met de Algemene-commissie.

  Verwerkingstijd: 0.04 seconden
  1,856,464 unieke bezoeken