Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Verslag Karper-koppelwedstrijd 2017

De karper-koppelwedstrijden 2017:

Deze karperkoppel wedstrijd 2017 bestaat uit niet zoals gebruikelijk uit drie delen, lees het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie.

De wedstrijd data:
 • 1ᵉ karperkoppelwedstrijd 30 juni, 1, 2 juli (2 nachten)

 • Totaal 1 wedstrijd met 2 nachten, aanwezig zijn op stek / zone 4 het metingpoint om 17:00 uur en omstreeks 19:00u kan er gevist worden.

  Het wedstrijdverslag wordt later toegevoegd.  Aanvullende info betreft de karperviswedstrijd. De start is op vrijdag 30 juni om 18.00u en eindigt op zondag 2 juli om 12.00u. De inschrijf/deelname kosten zijn € 10,- pp. Hiervoor krijgt u wel wat terug natuurlijk, inbegrepen een heerlijk worstenbroodje op de zaterdag-ochtend, en op zaterdag-avond een supertje met een snack.

  Ook een topper is de eerste prijs, maar deze blijft geheim. Het verzamelen begint om 17.00u (30 juni) voor de loting. Let op dit is bij stek / zone 4. Er is geen unaniem besluit genomen over het eventuele voorvoeren, hierom blijven de "huidige regels uit het karper wedstrijd-reglement" van kracht. Tevens vissen we alleen voor het meeste gewicht, zijn er nog vragen dan horen we dat graag.

  Gevist wordt met max 2 hengels per persoon, voor aanmelden neem contact op met Berry die de karper-wedstrijd deelnemers lijst bijhoud. Vol is vol, lees voordat u zich opgeeft eerst het het karper wedstrijdreglement zodat u op de hoogte bent. De prijzen houden we tot het eind geheim, omdat deelnemen belangrijker is dan willen winnen.


  Deelnemers (koppels max 9):
 • Berry & William
 • Mark & Jan
 • Arjan & Rini
 • Wesley & Jeroen
 • Rick & Max
 • Wesley & Jan
 • Vincent & Bart
 • Patrick & Chris
 • nog een plaats beschikbaar & koppel 9 • Op de afbeelding hieronder zien we de verdeling van de karper stekken/zones voor de karper-koppelwedstrijd, de stekken worden d.m.v. loting verdeeld. Alle deelnemers trekken een nummer uit een zak en het koppel met het laagste nummer (1) mag als eerste een keuze maken uit de beschikbare zones.

  Het kan voorkomen dat het aantal deelnemende koppels kleiner is als het aantal beschikbare zones/stekken, dit houd ook in dat het koppel met het hoogste nummer de keuze houd uit de zones die dan nog vrij zijn. Kiest iemand zone 5 dan mag deze uitsluitend in die zone vissen, voeren en varen, hierbij is het niet van belang of zone 4 of 6 vrij zijn. Zone 10 kan niet gekozen worden omdat de kans groot is dat in deze zone ook zwemmers en zonaanbidders aanwezig kunnen zijn. Hierom kunnen er dit keer maximaal 9 koppels meedoen aan deze wedstrijd, zo kan elke deelnemer een mooie zone bevissen.

  Waar gaan we vissen, aan de Noorderplas:  Van de visstekken A t/m H gelegen in de wedstrijdzones 7, 8, 9 en 1 hiervan doet visstek C niet mee.
  Klik hier voor de dieptekaart Noorderplas


  Deelnemers opgelet:
  De auto's mogen uitsluitend gebruikt worden om de spullen uit te laden bij de gekozen visstek, eerst uitladen en direct daarna de auto weg. Het gaat om een koppelwedstrijd en met je koppel-maat kun je vooraf duidelijke afspraken maken. Dit betekend dat de Noorderplas weer snel autovrij is.

  Is het wedstrijdweekend op zondag voorbij dan absolute geen enkele auto voor 12:00u bij de visstekken. Eerst de spullen opruimen zoals hengels en toebehoren en pas na 12:00u de auto erbij.
  Inleiding:

  Of de weervoorspellers gelijk krijgen zoals de afbeelding links laat zien dat moet nog blijken, feit is wel dat er op de vrijdag zeker 8 koppels (16 deelnemers) aan de streep zullen verschijnen om een kansje te wagen. In de wandelgangen hadden meerdere karpervissers bij de wedstrijdcommissie aangegeven mee te willen doen bij een eerstvolgende karper-koppelwedstrijd.

  De wedstrijd-commissie had al eerder kenbaar gemaakt in geval van 3 koppels of meer het uitschrijven van een wedstrijd niet kon uitblijven. En zo ging de bal aan het rollen, neen geen Bossche ballen maar het was Bossche boilies, in persoon Mark Verhagen die tijdens de laatste ALV kenbaar maakte als sponsor beschikbaar te zijn.

  Bossche Boilies is al jaren sponsor van HSV- Ons Genoegen Maaspoort en is ook deze keer zijn ze van de partij als deelnemers. Bossche boilies heeft Jan v Esch (koppelmaat van Mark) bereid gevonden een verkennings-weekendje te vissen aan de Noorderplas, tot zijn grote verrassing werd hij om 5:30u al gecontroleerd. Jan heeft al aangegeven dat het deelnemersveld zeker deze keer serieus met hem rekening moet houden gezien zijn goede viskwaliteiten. Mark heeft Jan tot kalmte gemaand, rustig rustig Jan voor je het weet staan ze weer in het holst van de nacht met Johan's luidspreker van 300 Watt achter je tent.

  Bent u alle ook nieuwsgierig geworden naar de 1e prijs, nou dat kunnen we ons heel goed voorstellen.

  Here we go, de lotting:
  De spirit zit er goed in, iedereen is van een ding zeker ze gaan allemaal winnen dus dat belooft nog wat. Nummer 1, we bedoelen lotnummer 1 dat was natuurlijk weer Jan en Mark. Of ze hebben nummer 1 of 10. Het deelnemersveld moest behoorlijk lang wachten op hun keuze die uiteindelijk op stek 7 is gevallen.  Wesley en Jeroen waren in hun nopjes met lot nummer 2, zij gaan voor zone 9, tactisch gezien is dit een goede keuze omdat zone 10 het strand ongebruikt blijft deze keer. Wesley en zijn ope Jan worden de overburen, die gaan naar zone 1. Max en Rik waren zijn in hun nopjes met zone 6. Arjan en Rini gaven zowat een feestje dat hun voorkeur zone 4 nog steeds vrij was, inderdaad dat is de zone waar ze voor gaan, nu worden wij winnaar riep Arjan.

  William en Berry gaan naar de rotsvaste zone 8, de karpers hebben in deze zone de laatste dagen behoorlijk gesprongen. Patrick e Christian waren meer dan tevreden met zone 5. Bart en Vincent twijfelde tussen zone 2 en 3, het is toch zone 2 geworden.

  Wie zit waar:
 • Zone 1 - Wesley en Jan
 • Zone 2 - Bart en Vincent
 • Zone 3 - leeg
 • Zone 4 - Arjan en Rini
 • Zone 5 - Patrick en Christian
 • Zone 6 - Max en Rik
 • Zone 7 - Jan en Mark team Bosssche Boilies
 • Zone 8 - William en Berry - wedstrijdcommissie
 • Zone 9 - Wesley en Jeroen
 • Zone 10 - leeg


 • Wedstrijdverslag deel 1:

  De eerste aanbeet:
  Elke deelnemer kijkt uit naar de eerste aanbeet, uiteraard ziet elk koppel graag zelf de eerste vis op het droge, maar het is ook leuk om van andere te zien wie de gelukkige is op dit punt. Vincent was om 21:45u op stek 2 de gelukkige. Zijn pieper was vanwege de nagenoeg windstille avond goed hoorbaar, na de run was het al snel duidelijk dat het geen karper was. Het resultaat een prachtige zeelt en jammer voor Vincent die telde voor de scorekaart niet mee.

  Opa Jan en zijn kleinzoon Wesley doen samen voor de eerste keer mee, Wesley wist jaren geleden (2010) de titel al een keertje binnen te halen en meedoen aan deze wedstrijd samen met zijn Opa is voor hem speciaal. Jan is de oudste deelnemer in deze karper koppelwedstrijd. Destijds viste Wesley ook op zone 1 en het lot heeft bepaald dat hij er nu samen met zijn opa te tenten opbouwde.

  Jan merkte terecht op dat de oevers in deze hoek behoorlijk dichtgroeien, de eerste plannen worden gemaakt om daar binnenkort in overleg met de gemeente verandering in te brengen. In deze zone 1 hebben vissers behoorlijk veel ratten geconstateerd, een ware plaag. Ze wisten er per ongeluk zelfs een te vangen, hij raakte verstrikt in het landingsnet, we gaan jullie de details besparen hoe het met de rat is verlopen. Leuk om te vermelden dat de leden positief meedenken, samenwerken, en verbroedering hetgeen voor elke vereniging zo leuk en belangrijk is.

  De wedstrijd geeft veel informatie:
  De eerste karper werd gevangen op zone 2, Vincent was de gelukkige. Om 14:40u op de zaterdag liet Vincent 7 kilo noteren, dan blijft het verdacht lang stil en dit tegen alle verwachtingen in. De show must go on en we gaan kijken wat we dit weekend gaan zien.


  William ontvangt een berichtje van Arjan, hey William kom wegen, wegen William hij heeft beet. Huh nog niks te zien denkt William en hij kijkt nog een keer rond. Arjan stuur nog een kom wegen William want Christian krijgt zo meteen beet, en jawel Christian krijgt een run om zijn rechtse hengel zone 5 welteverstaan. Tijdstip 21:11u de zaterdag avond, iedereen is toch een beetje benieuwd naar het excate gewicht. William komt aan op stek 5 en Arjan zegt "man waar bleef je nou ik ben er al een tijdje".

  Gewicht 14.2, voor Jeroen was het in de groepsapp niet duidelijk of het om 14.2 pond of kilo ging. 14.2 pond is namelijk 14 pond = 7 kilo + 0.2 van een pond en niet van een kilo. Dat zou namelijk 7 kilo en 1 ons zijn, de karpercommissie was er snel klaar mee, met 14.2 wordt natuurlijk 14.2 kilo bedoeld :-) en daar was Christian en Patrick behoorlijk blij mee. Patrick vulde aan, "wat denk je hoelang we het moeten aanhoren als die mannen op stek 2 met hun vangst van 7 kilo zouden winnen".

  William moet zijn boot opnieuw uitvaren zo rond de klok van 01:30u, de reden was een aanbeet om 01:00u en het was een spiegelkarper van 3.8 kilo. Uiteraard belde Arjan naar William dat hij moest gaan wegen maar dit keer hoefde William niet zo ver weg. Met drie karpers op het droge stond een ding al vast, we hebben een 1e, 2e en 3e plaats voor de mogelijke prijsuitreiking. Op de afbeelding links zien we Arjan in actie als duikbrilopservatieloog, gezien het weer met af en toe een behoorlijke bui is hij meer dan voorbereid.

  Christian en Patrick zaten er op zondag morgen helemaal klaar voor, zo rond 08:30u kwam al een beetje het gevoel naar boven, wij pakken de eerste prijs. Iedereen weet uit het verleden dat er in de resteren uren nog veel kan gebeuren. Hey er vaart een bootje op zone 9 bij Jeroen en Wesley, het zag er allemaal heel normaal en er werd verder geen aandacht aan gegeven. Tot het moment dat er luidkeels "YES" over de Noorderplas galmde, huh Jeroen of Wesley heeft er een te pakken. Jeroen en Wesley hadden er wel twintig te pakken, de brasems waren de gehele nacht aan het azen geslagen in hun zone. Het mag geschreven worden dat ze met behoorlijk veel klein voer de witvis letterlijk geactiveerd hadden. Het plan was om zo een mooi aantal kleinere karpers te scoren, het resultaat tientallen brasem aanbeten gedurende de nachtelijke uren maar om 9:00u wel een mooie spiegelkarper erbij.

  Het gewicht 16.2 kilo, Wesley riep het nog, "haha wij winnen alle wedstrijden en dit is de eerste keer dat we meedoen". Bleef het daarbij dan, welnee. Op zone 2 was het om 11:00u aan Bart om een run te verzilveren. Hij had een schubkarper van 6 kg maar hiervoor moest hij wel het water in, een groot gedeelte van de dril gebeurde langs de rietkant en hij had hierbij wel wat hulp nodig. Jeroen en Wesley waren nog steeds 1e, maar met slecht 5 minuten te gaan en dus krap voor het einde van de wedstrijd was het weer raak op zone 2. Bart kreeg een mooie run en het gevoel van BOEM dreunde over zone 2, als deze karper op het droge komt met een gewicht van 3.3 kg of meer dan wordt het "wij vieren feest". Helaas voor Bart en Vincent deze karper ontsprong die dans en koos na een tijdje het ruimere water. De scorekaart bleef hierdoor onveranderd maar een kleine karper was voldoende geweest om het verschil te maken.

  Vang een bak:
  Vele karpervissers gaan doorgaans voor een zwaardere vis (een bak), maar zeker in een wedstrijd als deze is een kleinere karpers net zo belangrijk. Met 10 kleinere karpers win je wellicht de wedstrijd en dat wordt meestal over het hoofd gezien. Hoewel het gevoel bestond dat de vangsten wat tegen vielen mogen we stellen dat het best mee valt zeker voor de tijd van het jaar. In 2013 werd in die periode totaal 17.5 kg gevangen, in 2014 37.8 kg en dan blijkt een totaal gewicht van 43.4 kg in deze wedstrijd zo slecht nog niet.


  Het bestuur bedankt iedereen voor hun tijd en inzet maar vooral de hulppieten. De steun en toeverlaat, Cindy en Marielle heel erg bedankt voor jullie medewerking, jullie 3e hengelvergunningen liggen klaar bij de ledenadministratie :-)

  Dat is nu het leuke van de wedstrijd:
  Elke vangst groot of klein het is altijd van toegevoegde waarde, en dat plezier is alleen bekend bij de deelnemers. Jan en Mark loste twee karpers, Jeroen miste nog een extra vis vanwege lijnbreuk en ook Bart had kort voor het einde pech, enfin. Als het hier en daar wat mee had gezeten dan was het aantal vangsten behoorlijk gestegen.

  En de winnaar is:
 • 1e als koppel - Jeroen en Wesley 16.2 kg
 • 2e als koppel - Patrick en Christiaan 14.2 kg
 • 3e als koppel - Bart en Vincent 13 kg
 • Zwaarste karper gevangen door Jeroen 16.2 kg
 • Sportiviteits- / verlaatjestek/zone-prijs - Rini en Arjan


 • Hoewel onder enig voorbehoud is er al weer een balletje opgeworpen om medio september/oktober weer een wedstrijd te organiseren, als hierover een besluit is genomen zullen we dit zo snel mogelijk berichten.

  Groetjes, wedstrijd-commissie Berry en William.
  Verwerkingstijd: 0.07 seconden
  1,734,377 unieke bezoeken