Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

June 2023

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Actueel - Info

De VIS-pas, bewijs van lidmaatschap, aspirant vergunning.

Lid worden van hengelsport vereniging Ons Genoegen Maaspoort:

Lid worden van deze website is gratis, en dit noemen we voor het gemak lid-website. Behoord u tot de groep leden-website deze hebben geen visrechten maar kunnen wel beschikken over veel informatie en artikelen inzien betreffende sportvisserij, de hengelsportvereniging en viswateren.

Het bestuur bepaald over de toetreding van nieuwe (aspirant) leden van hengelsportvereniging Ons Genoegen Maaspoort, er zijn echter wel kosten en voorwaarden aan verbonden. Begunstiger / Ondersteunend lid bent u al vanaf ? 5,00 per jaar met de mogelijkheid om een keer te gaan hengelen (vissen) aan de Noorderplas te 's-Hertogenbosch.

Met het definitieve lidmaatschap van HSV Ons Genoegen Maaspoort bent u aangesloten bij de federatie Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland, hierdoor kunt u voor een gering bedrag vissen in heel veel prachtige wateren van Nederland. Al deze wateren zijn vastgelegd in het boekje Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren, in de wateren genoemd in deze lijst behorend bij de VISpas mag gevist worden met twee hengels en alle wettelijk toegestane aassoorten.

Daarnaast zorgen de hengelsportverenigingen, de regionale federaties en Sportvisserij Nederland met behulp van uw bijdrage voor:

 • het behartigen van de belangen van de sportvisserij;
 • goede viswateren en een goede visstand;
 • viscursussen voor de jeugd;
 • de organisatie van viswedstrijden;
 • voorlichting en informatie;
 • positieve publiciteit voor de sportvisserij;

 • Duizenden vrijwilligers en enkele tientallen beroepskrachten zijn hier dagelijks mee bezig. Dit alles zodat u lekker kunt vissen en kunt blijven vissen.

  Groep Prijzen Extra
  Inschrijving (eenmalig) € 5,- Niet Actief
  Vispas Jeugd van 0-14 jaar : € 17,- nachtvissen niet toegestaan, zie het reglement
  Aspirant-Vergunninghouders : € 25,- is een seizoenen geldig, nachtvissen uitsluitend toegestaan voor (senior leden 18+) met nachtvis-toestemming
  VIS-Pas senioren : € 43,- in geval automatisch incasso. Accept giro betalen + € 5.00 extra (€ 48,00)
  VIS-Pas A.O.W. : € 36 * Zie toelichting.
  Liggeld boot inclusief jaarplaats boten-steiger : € 30,- geen bijzonderheden
  3e Hengel-vergunning : € 15,- Beperkt beschikbaar (Uitgifte/aanvraag 3e-hengelvergunning).
  Nachtvis-toestemming : € 10,- Voor vrijwilligers-groep gratis, * Zie toelichting.

  HSV Ons Genoegen Maaspoort heeft afdracht verplichting, van elk lid (contributie bedrag) wordt aan de federatie zuidwest Nederland € 8.00 afgedragen, € 15,00 afdracht naar Sportvisserij Nederland. In geval van accept giro betalingen zijn er € 5,00 extra kosten. De VISpassen worden verstrekt uitsluitend aan leden die het volledige contributie bedrag voldaan hebben. De VIS-pas geeft recht op alle verenigings-activiteiten als witvis en karper wedstrijden maar ook als we gaan zeevissen, de tot controle bevoegde personen kunnen u verzoeken deze VIS-pas te tonen.  Er bestaan verschillende VISpassen:

  De kleine VISpas:

  Kleine VISpas Voor de sportvissers die geen lid zijn van een aangesloten hengelsportvereniging is er sinds 1 januari 2007 een vervangend document: de Kleine VISpas. Met de Kleine VISpas kun je met ??n hengel en een beperkt aantal aassoorten in een beperkt aantal wateren vissen die zijn opgenomen in de bijhorende Kleine Lijst van Viswateren.

  De Kleine VISpas vormt samen met de Kleine Lijst van Viswateren (PDF document) de visvergunning (schriftelijke toestemming). De Kleine VISpas met beperkte mogelijkheden kun je ook direct online bestellen.

  Bestelformulier Kleine VISpas Zelf halen bij het postkantoor kan natuurlijk ook: kijk direct voor het dichtstbijzijnde postkantoor bij u in de buurt.

  Jeugd Vispas: Ben je 13 jaar of jonger dan mag je onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste papieren, met één hengel zonder vergunning vissen.

  Ben je op 1 januari van het lopende jaar geen 14 jaar, maar wil je wel met twee hengels en alle aassoorten in alle wateren kunnen vissen waar je ook met de VISpas terecht kunt (Landelijke Lijst van Viswateren), neem dan de Jeugd-VIS-Pas.
  Vispas: De VIS-pas en bijbehorende Landelijke Lijst van Viswateren op zak mag je vissen in alle wateren die in deze lijsten vermeld staan.

  Je mag met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen. Je hebt één pasje als bewijs dat je lid bent van je vereniging, de federatie én Sportvisserij Nederland - dit scheelt een hoop papierwerk. Je helpt mee aan een goede controle, visstandbeheer en de organisatie van wedstrijden.

  Je bent lid van Sportvisserij Nederland en draagt zo bij aan de belangenbehartiging van de Nederlandse sportvisser zodat jij tot in de lengte van dagen kan en mag blijven vissen.  Op de volgende verkooppunten kunt u terecht voor verlenging van het lidmaatschap of aspirant vergunning HSV Ons Genoegen Maaspoort:

 • Interesse in het Aspirant-Vergunning van HSV Ons Genoegen Maaspoort, klik dan hier !
 • Lid gegevens, Aspirant-Vergunning: Leden-administratie: Arnold van Houtum Tongelaer 3 te 's-Hertogenbosch

 • Iedereen die lid wil worden van HSV Ons Genoegen Maaspoort moet hiervoor een zogenaamd aspirant-vergunning aanschaffen, de ledenadministratie verstuurt later het voorlopige bewijs van lidmaatschap (VBL) naar Sportvisserij Nederland die op hun beurt een VIS-pas met daarop uw persoonsgegevens en de lijst landerlijke viswateren weer opsturen naar het door u opgegeven adres. De ledenadministratie draagt er zorg voor dat de VIS-pas zo spoedig mogelijk bij uw in de brievenbus beland. De VBL kunt u invullen op het bovenstaande adres waar lid worden vermeld staat. Leden die te laat zijn met de betaling zullen een nieuwe VBL moeten invullen omdat de voorbedrukte Vispassen verplicht retour gaan naar Sportvisserij Nederland.

  Ondersteunende leden behoeven uiteraard geen VBL in te vullen, zij maken het bedrag over op het rekeningnummer. Voor het vermelde bedrag krijgen deze één dag visrechten. De vermelde prijs voor begunstigers / ondersteunend lid is inclusief inschrijfkosten. Bewaar uw eerder aangeschafte dagkaart en voorkom betaling inschrijfgeld.

  De prijzen zijn vastgesteld en goedgekeurd in de algemene ledenvergadering en zijn inclusief afdracht aan Sportvisserij Nederland (VIS-Pas). De vermelden prijzen zijn per lid, tenzij anders vermeld.

  * Voor AOW / WAO leden geld een korting op het standaard contributie bedrag, deze is alleen te verkrijgen bij de leden-administratie.
  * De nachtvis-toestemming is een aanvulling op het aspirant-vergunning en/of de VIS-pas en/of de VBL Sportvisserij Nederland. De aanvullende nachtvis-toestemming is altijd vereist voor het vissen tussen één uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopgang. Uitgifte uitsluitend na toetsing van het bestuur in samenspraak met de coördinator controleurs en karper-zaken. Voor aanvullende informatie zie de reglementen elders op deze website. Meer informatie uitgifte nachtvis-toestemming.

  Leden ontvangen naast de VIS-pas ook de informatie-nieuwsbrief via de Email genaamd "Visserslatijn", dit verschijnt twee keer per jaar.

  De VISpas, de Nachtvispas en het Vissers-latijn.


  Maak het bedrag over op het onderstaande rekening nummer t.a.v. HSV Ons Genoegen Maaspoort 's-Hertogenbosch met daarin de informatie waarvan u vind dat deze voor de secretaris van belang kan zijn, bijvoorbeeld ook uw Email adres. Meer informatie over ondersteunend lid worden klik dan hier ! Meer informatie over afmelden klik dan hier!


  Gegevens HSV Ons Genoegen Maaspoort:

  De hengelsport vereniging Ons Genoegen is opgericht op 27-8-1934.
  De hengelsport vereniging Maaspoort is opgericht op 10-12-1984.
  Deze twee verenigingen zijn samen gefuseerd op 15 april 1987 als Hengelsportvereniging Ons Genoegen Maaspoort

  Adres: Tongelaer 3
  5235 GW 's-Hertogenbosch
  Tel: 073-6411578 of 06-50460637

  Aangesloten bij Sportvisserij Zuidwest Nederland
  Inschrijving KVK no. 40216279
  Secretariaat: Tongelaer 3 5235 GW 's-Hertogenbosch
  Bankgegevens: ING bank 7617172
  IBAN nummer: NL79INGB0007617172

  Ten name van HSV- Ons Genoegen Maaspoort 's-Hertogenbosch
  Penningmeester: A v Houtum

  Website: www.hsvonsgenoegen.com
  Voor al uw vragen aan het secretariaat op: Mail de secretaris
  Voor al uw vragen aan de voorzitter op: Mail de voorzitter
  Voor al uw vragen aan de website beheerders: Mail de website beheerders


  Aspirant vergunninghouder of ondersteunend lid worden klik dan hier.
  Verwerkingstijd: 0.10 seconden
  1,856,506 unieke bezoeken