Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Verslag Karper-koppelwedstrijd 2014

De karper-koppelwedstrijden 2014:

Lees het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie.

De wedstrijd data:
 • 1ᵉ karperkoppelwedstrijd 6, 7, 8 juni (2 nachten)
 • 2ᵉ karperkoppelwedstrijd 22, 23, 24 augustus (2 nachten)
 • 3ᵉ karperkoppelwedstrijd 12, 13, 14 september (2 nachten)

 • Totaal 3 wedstrijden met 6 nachten vissen maar je mag maximaal één wedstrijd-sessie missen. Aanwezig zijn op het metingpoint (Pisaflat) om 18:00 uur en om 19:00 uur mogen we vissen. Het verslag bestaat uit drie delen, voor elk wedstrijdweekend één verslag dat steeds als vervolg wordt toegevoegd.

  Zie later ook de wedstrijdverslagen Deel 2 en 3.

  Maar wat zijn de prijzen:
  De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.
 • Het winnende koppel krijgt 2 bokalen (eerste prijs) + prijzenpakket.
 • De tweede prijs 2 bokalen (tweede prijs) + prijzenpakket.
 • Derde plaats 2 bokalen (derde prijs) + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint een bokaal-individueel
 • De persoon die de zwaarste karper vangt (gezien over drie wedstrijdsessies) wint de bokaal-grootste karper

 • De prijzen worden op de Algemene Leden Vergadering van 2014 uitgereikt door de karper-wedstrijdcommissie. Niet onbelangrijk om te vermelden Bossche Boilies is sponsor van deze bokalen en participeert in de prijzentafel.  De wedstrijd bestaat uit totaal 6 nachten vissen verdeeld over drie weekenden maar je mag maximaal 1 weekend missen. Aanwezig zijn op het metingpoint (Pisaflat) om 18:00 uur en om 19:00 uur mogen we vissen.

  Voor aanmelden, neem contact op met Berry of Johan die samen de karper-wedstrijdcommissie vormen om uw koppel aan te melden, vol is vol. Lees voordat u zich opgeeft eerst het karper wedstrijdreglement zodat u op de hoogte bent.

 • Berry Koks Tel.: 06-55365597
 • Johan Schouten Tel.: 06-24134371
 • De prijzen van de karperwedstrijd worden op de algemene ledenvergadering (ALV) uitgereikt.
 • Inschrijfgeld en tevens inleg is € 30,- per persoon voor deelname aan alle karper wedstrijd(en) van het lopende jaar, dit bedrag moet uiterlijk vóór aanvang eerste wedstrijdweekend bij de karper-wedstrijdcommissie binnen zijn. Aanmelden voor deelname kan dus tot aanvang eerste wedstrijddag, informeer altijd of je nog kunt meedoen !!!. * • Deelnemers (koppels max 10):
 • Berry & Gerry
 • Mark & Jan
 • Arjan & Melvin
 • Daan & Ricky
 • Coen & Raymond
 • Gert-Jan & Johan
 • Bart & Rini
 • Max & Rick
 • Gerard & Cor
 • Hans & Diana

 • De reserve koppels:
  Als de deelnemerslijst vol is dan houden we ook een reserve lijst bij, hierin geld dan niet wie eerst komt..... Met een dobbelsteen bepalen we wie de plaats van het annulerende koppel mag invullen. Er is nog kans op deelnamen echter moet je jezelf dan wel op de reserve lijst laten noteren, klik links boven op contact.


  Op de afbeelding hieronder zien we de verdeling van de karper stekken/zones voor de karper-koppelwedstrijd, de stekken worden d.m.v. loting verdeeld. Alle deelnemers trekken een nummer uit een zak en het koppel met het laagste nummer (1) mag als eerste een keuze maken uit de beschikbare zones.

  Het kan voorkomen dat het aantal deelnemende koppels kleiner is als het aantal beschikbare zones/stekken, dit houd ook in dat het koppel met het hoogste nummer de keuze houd uit de zones die dan nog vrij zijn. Kiest iemand zone 5 dan mag deze uitsluitend in die zone vissen, voeren en varen, hierbij is het niet van belang of zone 4 of 6 vrij zijn. Valt uw keuze op zone 10 houd er dan rekening mee dat er in deze zone ook zwemmers en zonaanbidders aanwezig kunnen zijn.

  Waar gaan we vissen, aan de Noorderplas:  Van de visstekken A t/m H gelegen in de wedstrijdzones 7, 8, 9 en 1 hiervan doet visstek C niet mee.
  Klik hier voor de dieptekaart Noorderplas


  Deelnemers opgelet:
  De auto's mogen uitsluitend gebruikt worden om de spullen uit te laden bij de gekozen visstek, eerst uitladen en direct daarna de auto weg. Het gaat om een koppelwedstrijd en met je koppel-maat kun je vooraf duidelijke afspraken maken. Dit betekend dat de Noorderplas weer snel autovrij is.

  Is het wedstrijdweekend op zondag voorbij dan absolute geen enkele auto voor 12:00u bij de visstekken. Eerst de spullen opruimen zoals hengels en toebehoren en pas na 12:00u de auto erbij.  Wedstrijdverslag deel 1 van het eerste weekend, 6, 7, 8 juni (2 nachten):
  De weersvooruitzichten tijdens het eerste karper koppel-wedstrijdweekend waren wisselend. Een verwachte temperatuur van ruim 30 graden voor de zaterdag met tropische waarden, maar gelukkig bleef de voorspelde onweersstorm met heftige hagelstenen voor de zaterdag op zondag weg. Er vielen slechts enkele buitjes. De omstandigheden om bruin te worden waren gunstig, het water werd behoorlijk warm met name in de luwte hoeken. De karpers, brasem en zeelt voelde het goed aankomen, ze hadden massaal de sloten verlaten en verkozen de Noorderplas om hierin hun rondjes te maken.

  Welk koppel vist in welke zone:
 • Melvin & Arjan zone 1
 • Johan & Gert-Jan zone 2
 • Coen & Raymond zone 3
 • Mark & Jan zone 4
 • Rini & Bart zone 5
 • Max & Rik zone 6
 • Berry & Gerry vanaf zone 7
 • Gerhard & Cor zone 8
 • Daan & Ricky zone 9
 • Zone 10 bleef vrij (afgemeld afwezig Hans en Diana)


 • Varen varen over de baren:  Tijdens de loting gebeurde er iets bijzonders, een bootje van enkele meters trok de aandacht omdat het vooruitgeduwd werd door een brandstofmotor, dit is op de Noorderplas verboden en in de A.P.V. vastgesteld. De boete hiervoor is niet gering, in- uit- of doorvaren waar verboden is € 340,-. Kunnen de controleurs hier niet iets van zeggen wordt er vanuit de groep geroepen, in principe gaan controleurs alleen over die zaken die met het vissen te maken hebben, dit soort zaken kunnen we beter aan het bestuur overlaten. Twee bestuursleden t.w. Johan en Berry die weten dat wel op te lossen en zijn mans genoeg om de pleziervaarders hiervan op de hoogte te stellen.

  Uit het gesprek bleek al snel dat ze het niet wisten, geen man overboord en het bootje verdween van de Noorderplas.

  De eerste karper werd gevangen door Ricky, om ongeveer 4:45u schepte hij een 14 kg spiegel en hiermee zette hij de score al redelijk scherp.

  Enkele uurtjes later was Gerry de gelukkige met de vangst van een spiegelkarper, gewicht 7,5 kg. Ricky voelde zich nog behoorlijk veilig met zijn comfortabele voorsprong maar hij besefte ook dat er veel karpers zwemmen in de Noorderplas die de scorekaart aardig op zijn kop kunnen zetten.

  Een periode van benauwdheid brak aan, zeg maar gerust vele benauwde uren. De temperatuur steeg en de benauwdheid nam met het uur toe. Berry zorgde voor wat afkoeling en was er verantwoordelijk voor dat Gerry opnieuw natte voeten moest halen.

  Een mooi exemplaar spiegelkarper van 8 kg zorgde ervoor om als koppel de leiding over te nemen en Gerry vond het geen enkel probleem dat hij voor het scheppen van deze karper natte voeten kreeg, een sub-totaal gewicht van 15,5 kg kon genoteerd worden op de score-kaart.

  Er kwamen verschillende aanbeten maar slechts enkele wedstrijddeelnemers wisten deze ook succesvol te verzilveren, het koppel Daan & Ricky wisten dat ze weer aan de bak moesten. Deze keer wordt het geen één twee drie-tje met het wel bekende inkoppertje ter afsluiting.


  Helaas voor het koppel Berry & Gerry werd het weer kopke hangen toen Ricky op de zondagmorgen een zeer fotogenieke spiegelkarper van 8,3 kg wist te vangen. Hij maakte hiermee voorlopig het verschil, Ricky pakte individueel de leiding en stelde de score als koppel ook strakker met een sub-totaal van 22,3 kg. Voor de meeste deelnemende karpervissers is deze score de achterstand die ze opliepen door te blanken.

  Je kunt als je niks vangt altijd nog gaan BBQ-en, Coen en Raymond bakte ze wel bruin maar ook Johan en Gert-Jan bakte er goed op los. Gerhard en Cor verzorgde het rookgordijn dat over de gehele Noorderplas goed zichtbaar was, eerst trok de rook de aandacht vanuit het oosten en later zagen we de rook richting de Pisaflat gaan. Het had er alle schijn van dat Gerhard en Cor een brasem-rokerij was begonnen.  In een speciaal ervoor aangemaakte WhatsApp groep “BB wedstrijd 2014” verstuurde de deelnemers van deze karper koppelwedstrijd vele berichten. Het thema is sterk wisselend maar meestal zeer gezellig. Gespreksonderwerpen zijn o.a.; de vangsten, de losschieters van zone 1 en 4 maar ook andere zaken leiden tot een leuke discussies.

  Gevlochten lijn erop want dat ziet toch niemand :-) nee gebruik de combi-rig van Gert-Jan die kan het verschil maken. Of we sponsoren Mark en Jan en maken allemaal een onderlijntje zodat ze het zelf kunnen uittesten.

  Kortom iedereen was wel een klein beetje happy, op naar het tweede wedstrijdweekend. Op de zondag 12:00u was het uit met de pret, Berry stuurde nog een berichtje de ronde in en de nachtvis-beschuttingsmiddelen konden weer opgeruimd worden. Het was ook het teken dat de auto's langs de oevers mochten verschijnen om de spullen in te laden maar dat had niet iedereen goed begrepen.

  Wedstrijdverslag deel 2, het tweede weekend 22, 23 24 augustus (2 nachten):
  Deze score-kaart ging meerder keren op zijn kop. Het was een wedstrijd met meerdere onvoorspelbare elementen. Bollie-naald in hand, langdurige visites ook van personen die eigenlijk niet verwacht werden. Sommige personen werden gemist en bleven tegen de verwachting in weg van de waterkant.

  De afmelders / afwezigen:
  Gert-jan, Johan, Bart en Ricky waren afgemeld. Hans en Diana niet afgemeld voor de wedstrijd. Rini en Daan moesten het deze keer zonder hun koppelmaten doen. Rini had een gastinvaller bereid gevonden die buiten de wedstrijd om toch kon meevissen en zorgde hiermee voor wat gezelschap. Helaas bleven de aanbeten op zone 6 uit, bijna beet Appte Rini nog maar de 0,0 bleef onveranderd.

  Rik (kleine) viste samen met zijn vriend Max vanaf zone 5, voor deze jongens is een compliment op hun plaats. Hun leeftijd is respectievelijk 13 en 11 jaar, als hobby is de keuze op vissen gevallen en ze struinen samen alles af. Er zijn weinig jongens uit deze leeftijdsgroep die het presteren om zoveel uurtjes aan de waterkant te vertoeven. Normaliter vangen ze met grote regelmaat karpers die ze nog maar net vast kunnen houden, de grotere snoeken worden door deze heren met regelmaat gevangen en belaagt. Deze snoeken loeren niet alleen naar de aasvisjes maar kijken ook of Rik en Max gezien zijn aan het water. Jammer en helaas werd er deze keer niets gevangen dat meetelt voor de wedstrijdscore. Aan hun motivatie ligt het niet, ze gaan het laatste 3e wedstrijd-weekend geheel anders aanpakken en wel zodanig dat ze de winst gaan halen. Gedurende het vissen werden ze vanwege hun jeugdige leeftijd wel in de gaten gehouden door Arjan (Glitter) de vader van Rik.

  Hoewel het van sommige deelnemers al bekend is plaatsen we toch de deelnemerslijst.

  Welk koppel viste in welke zone:
  Zone 1 Mark & Jan
  Zone 2 Arjan & Melvin
  Zone 4 Daan dit keer zonder koppelmaat Ricky
  Zone 5 Max & Rick
  Zone 6 Rini zonder koppelmaat met gastinvaller
  Zone 7 Berry & Gerry
  Zone 8 Coen & Raymond
  Zone 9 Gerard & Cor

  De loting verliep opvallend gunstig voor Jan en Mark, ze trokken NO:1 in plaats van de NO:10 waar ze ondertussen patent op hebben. Een beetje mazzel verdienen ze wel, Mark is niet alleen deelnemer maar ook sponsor van deze wedstrijd.

  Hans & Diana waren helaas voor hun deze keer afwezig, conform het reglement betekent twee keer afwezig een DQ maar de karper-wedstrijdcommissie bepaald. Als Hans en Diana het verslag gelezen hebben zullen ze wel denken "dit was wellicht een gemiste kans".

  Gert-Jan en Johan waren zoals vermeld afgemeld, hebben hiermee hun resultaat van het eerste wedstrijd-weekend keihard overeind gehouden. Werden er karpers gevangen, nou reken maar. Naast de karpers werden ook tientallen brasems gevangen van het formaat vloermat, daarnaast ook mooie zeelten die een lust voor de ogen van de witvissers moeten zijn. Het aantal gevangen karpers, in totaal 17 stuks variërend van groot en kleiner formaat. Deze werden verdeeld gevangen over de deelnemers-groep die verspreid over het gehele water hun karper uitrustingen hadden opgesteld.

  Een ongelukje zit in een klein hoekje:
  De afbeelding rechts is duidelijk, Max probeerde een boilie op zijn naald te prikken, de kracht die ervoor nodig is moet het voorzichtig en met beleid gebeuren, anders prik je de naald zo in je hand. Max is een bikkel en gaat later bij de commando's, hij at eerst zijn frietjes op voordat hij naar het ziekenhuis vertrok. De naald zat met het bekende haakje vast in het weefsel en moest middels een kleine incisie verwijderd worden.

  De eerste karpers werden gevangen door Daan 8,6 spiegel, Arjan 8,2, schub, Daan 5,3 spiegel. Daan moest er ruim 10 uur voor vissen toen om 5:15u de eerste spiegelkarper in het landingsnet gleed. Niet veel later en we hadden ervoor gewaarschuwd was het Arjan die een 8,2 kg schubkarper liet noteren, vangst tijdstip 8:30u. Daan pakte vis nummer 3, 5,3 kg spiegelkarper werd 30 minuten later om 9:00u gevangen.

  Op zone NO:1 schrokken ze zichzelf een hoedje, Jan had beet en dat mocht iedereen wel even weten. Het speciale landingsnet moest nog even snel uitgeklapt worden, hét net met de extra fijne mazen moest voorkomen dat dit bijzondere exemplaar van 2,5 kg het hazenpad kon kiezen. Moet ik hem mee vasthouden vroeg Jan, nee zei Mark ik heb hem gevangen aan jou hengel dus ik houd hem vast. Helaas voor Mark, de vis is gevangen aan de hengel van de koppelmaat en dan telt deze vangst ook voor Jan in dit geval.

  Nadat jan dit hoorde was hij helemaal door het dolle heen, dus ik hoef helemaal niets te doen riep Jan, als ik Mark de vissen laat vangen op mijn hengels dan tellen ze toch voor mij, joepie joepie joepie :-)

  Jan was niet alleen zichtbaar blij maar hij liet dat ook heel goed horen, hij schreeuwde het uit over de Noorderplas en de daken, alle deelnemers kregen hierdoor de indruk "die hebben een dikke jongen te pakken" dat kan niet anders. Gerry kwam toevallig aanrijden op zone 1 en vroeg toestemming aan Berry om deze bijzondere karper te mogen wegen. Jan en Mark gingen akkoord mits ervoor gezorgd werd dat deze vis niet in het water zou belanden voor de weging. Voor hun was deze Noorderplas-vangst behoorlijk uniek. De Noorderplas ligt voor hun qua vangsten een beetje gevoelig en loopt niet geheel parallel met hun vis en voer kennis.

  Met zweet op het voorhoofd kon deze weging succesvol afgesloten worden. De karper werd met de groots mogelijke zorgvuldigheid teruggezet, wie weet Mark vangen we hem zometeen nog een keer.

  Kaboem op zone 4:
  Slechts 90 minuten later (12:30u) melde Daan aan Berry dat hij een leuke vis te pakken had. Een schubkarper van 91 cm met een gewicht van 13 kg kon genoteerd worden. Hiermee had Daan de score met 21,6 kg scherper gezet voor het nummer 2 koppel Berry en Gerry.

  Bij vangst nummero 6 kreeg Berry het gevoel dit kan wel eens een drukke dag gaan worden. Voor deze vangst hoefde Berry niet ver te lopen, Raymond scoorde op zone 8 een spiegelkarper van 9,8 kg, het vangst tijstip 13:00u.  Herrie kabaal en veel gejuich galmde over het water, alsof iemand de staatsloterij had gewonnen. Er moet een ongeluk gebeurd zijn en zo te zien hebben ze nog ruzie ook. Nee die van mij is groter werd er geroepen, hemeltje lief wat is daar aan de hand. Zoals eerder vermeld had jan al een 2,5 kg schubkarper gevangen en nu was jan toch heel stellig dat zijn vangst groter was als de karper die Mark nu op de mat had liggen. Jan waarschuwde Mark met de woorden, kijk maar uit dat ie niet wegwaait van je mat. Ze hebben hier een aquarium leeggegooid in de Noorderplas, wat een gup van een visje. Mark stond erop dat ook deze vangst serieus genomen moest worden. Mark stelde Berry de vraag "is die klok wel zuiver en wanneer is die voor het laatst bij het ijkwezen geweest". Bettina heeft grotere vissen in de kraam liggen maar ja ook deze telt lekker mee. Het exacte gewicht van de schubkarper werd vastgesteld op 2,115 kg.

  Raymond en Coen zagen en hoorde alles ontspannend en rustig aan, ze genoten met name in de late uurtjes van de rust momenten. De visite liep letterlijk en figuurlijk de deur plat en daar kunnen je oren ook van piepen. Toch waren ze er ook om te vissen, te drillen, te vangen en te scheppen.

  Op de zaterdag om 12:00u gooide Raymond maar eens opnieuw in, een andere rig deze keer die wel 360 graden kan draaien. Slechts een uurtje later liep hij aan, het resultaat een spiegelkarper van 9,8 kg. Voor Berry een kleine wandeling van zone 7 naar 8 om te wegen en kiekje te maken.

  Berry Time, 2 x schub 3,0 kg en maakt de voorsprong van Daan en Ricky 6 kg minder. Vangst tijdstippen 16:00u en 16:45u. Gerry baalde als een stekker omdat zijn enige run van dit wedstrijd-weekend ook nog losschoot, de brasems wisten zijn aas en voer wel te vinden. Voor Berry was het wegen van de eigen vangsten een makkie maar Arjan maakte daar snel een einde aan. Breng je grootste weegklok maar mee Berry want nu hebben we de grootste te pakken zei Arjan.

  Dit zou betekenen dat Arjan samen met Melvin naar de 2e plaats zouden opschuiven. De schade viel gelukkig mee, 2,8 kg schub, om 18:20u. Gelukkig voor Berry bleef de telefoon een tijdje stil, al vroeg in de avond op de zaterdag regende het watertorens en pijpenstelen. Het viel er letterlijk met bakken uit en in no-time was alles zeik en zeiknat. Zoveel actie, Berry was er moe van geworden en lag om 22:30u knock out.  Om 2:00u was het opnieuw feest op zone NO:1 bij Jan en Mark, een spiegelkarper van 15,4 kg werd geland en vissen van dit formaat gaan niet door de mazen van het net. Ze waren naar eigen zeggen heel erg blij met deze vangst, spraken van een verbluffende progressie in hun visserij. Eerst jaren meedoen zonder beet, dan voorzichtig beet krijgen en platte vangen, later beet krijgen van karpers maar die verspelen ze, en nu gaan ze de karpers ook echt vangen. Je krijgt een beetje de indruk dat ze iedereen in het ooitje nemen die op hun pad komt.

  Ook blij en verrast waren Cor en Gerard die in de nachtelijke uren om 4:00u een schubkarper van 7,8 kg scoorde. Cor werd genoteerd als de vanger maar als koppel telt deze vangst natuurlijk ook. We mogen schrijven dat ze heel erg blij waren nu ook zij die zogenaamde hatelijke 0,0 op de score-kaart hebben weggepoetst.  Voor Arjan gaan we niemand meer waarschuwen, ook tijdens dit wedstrijd weekend liet hij zijn beetverklikkers spreken, 13,0 kg gevangen om 4:00u en kaboem dat is een score die hard aankomt. Zo loop je hard in op de koppels die nog voor je staan. Berry trok de score weer een beetje bij en zette de trend voort dat tijdens deze wedstrijd de meeste karpers gevangen werden op die hengels die rechts in de zone viste. Ook Melvin viste rechts in zone 2, om 11:00u met nog slechts één uurtje te vissen pakte hij drie karpers, 3,1 kg schubkarper, 3 kg schub en iets later nog een schub van 4,3 kg.

  De laatste vangst niet gemeld:
  De laatste karper gevangen binnen de wedstrijdtijd was niet gemeld iets dat eigenlijk wél moet gebeuren. Arjan werd op zijn woord gelooft dat Melvin nog net voor twaalf uur een karper gevangen en de vangst is door de karper wedstrijdcommissie geldig bevonden. Net na twaalf uur en dus buiten de wedstrijd heeft Melvin nog twee karpers gevangen die niet meetelde voor de wedstrijd score-kaart.

  Om misverstanden te voorkomen:
  Elke vangst moet gemeld worden anders telt deze niet mee, de karper wedstrijdcommisie bepaald het einde van de wedstrijd en houd ongeveer 12uur aan. Wijze van kenbaar maken aan de deelnemers is als volgt:
 • je hoort een toeter of krijgt een Whatsapp bericht dat op een bepaald tijdstip is verzonden, alle bellers die na dit tijdstip bellen zijn te laat.
 • 12:00u is ongeveer de sluitingstijd en niet de tijd die je eigen horloge of telefoon aangeeft.
 • iedereen weet of kan weten dat het er bijna op zit, krijgt je koppelmaat een run dan is het verstandig als het einde van de wedstrijd nadert om je telefoon bij de hand te houden.

 • De waterkant is er niet om het reglement alsnog middels eigen fouten en blunders te leren, het reglement kun je ook vooraf lezen. We pakken het er nog maar een keer bij. Het startsignaal en eindsignaal is een toeter of anders, er mag niet gevist worden voor het startsignaal. Is een van de deelnemers aan het drillen tijdens het eindsignaal "deze deelnemer heeft de hengel al in zijn handen", dan telt deze nog mee voor de score echter moet de wedstrijdcommissie nog voor de toeter op de hoogte zijn van deze aanbeet.

  Daan kan vissen maar kent ook het reglement beter als menig ander:
  Daan moest even weg en liet Melvin op zijn spullen passen, Melvin lande tijdens Daan's afwezigheid een karper die Daan na terugkomst direct in het water plonste. Gerry, Berry nee eigenlijk iedereen dacht, wat raar die karper kon toch gewoon gewogen worden en wat maakt het uit. Daan was stellig "nee ik was er niet en heb hem niet gevangen".

  Het reglement verteld ons dat Daan correct handelde:
 • Karpers die gevangen worden aan de hengel van de koppelmaat tellen ook voor die koppelmaat;
 • Hulp van anderen als lid van het deelnemende koppel is alleen toegestaan in noodgevallen.

 • Melvin was niet de koppelmaat van Daan en hulp van andere is niet toegestaan, noodgevallen worden gemeld bij de wedstrijdleiding.

  Weggaan is toegestaan:
 • wedstrijddeelnemers mogen het wedstrijdveld tijdelijk, max 30 minuten verlaten. Voor een langere periode als 30 minuten uitsluitend met toestemming van de wedstrijdcommissie.

 • Daan had gelijk en om gezeur te voorkomen vissen we conform het reglement dat er voor gemaakt is dat de wedstrijd in alle eerlijkheid verloopt. 17 karpers kwamen in dit wedstrijd weekend reglementair op de kant, 8 aanwezige koppels 16 personen één gemiddeld en dat is zeker niet slecht. Kleine Daan scoorde groot maar erkende ook dat hij een geweldig groot stuk had om in te vissen. Zijn buren op zone 2 en 5 zaten ver weg en zone 3 was door de afwezigheid van Hans en Diana onbezet gebleven. Zij vissen doorgaans graag op zone 3 vissen, het was voor Daan niet gunstig geweest als zone 3 wel bezet zou zijn. Nu ging hij met maar liefst 26,9 kg aan de haal. Zijn buurman Arjan vissend op zone 2 bleef niet ver achter en wist 24 kg te scoren. Het had een feestdag kunnen worden voor Hans en Diana die er deze keer niet bij waren. Twee wedstrijdweekenden verder leert ons dat er 21 karpers gevangen zijn.  Daan en Ricky gaan als een speer en houden de leiding met 49,2 kg. Berry en Gerry zijn de tweede plaats kwijt aan Arjan en Melvin die tot op heden 34,4 kg bij elkaar viste. Berry en Gerry schuiven op naar plaats drie met een subtotaal van 23,7, Gerry vond het niet leuk dat ze door die freggel uit de club freggel, knabbel en babbel van de 2e plaats af moesten. Voorlopig op de vierde plaats het koppel Mark en Jan v Esch WCC deelnemer met maar liefst 20 kg. Als dit koppel hun aanbeten verzilverd hadden in het eerste wedstrijd weekend dan was het nog maar de vraag wie nu op eerste plaats zou staan. Met nog een wedstrijdweekend te gaan is alles mogelijk, de nummers 1,2,3,4 lopen wel aardig uit op de andere deelnemers.

  Sommige koppels staan nog steeds op 0,0 kg en dat terwijl er maar liefst 144,9 kg karpers gevangen zijn. Individueel houd Daan met 26,9 kg de leiding maar Arjan zit er heel kort achter met 24,0 kg. Een van de kleinere karpers is voldoende om dat over te nemen. Mark pakte tot op heden de zwaarste karper 15,4 kg en individueel is Mark ook nog in de race met 17,5 kg als subtotaal, het zit nog dicht bij elkaar.

  Redactie bedreigd:
  Terwijl de website beheerders in samenspraak met de karper wedstrijdcommissie druk in de weer waren met het maken van dit verslag is de redactie telefonisch bedreigd door het duo Jan v Esch (World Carp Classic deelnemer) en Mark Verhagen (van Bossche Boilies).

  Waarom was het wedstrijd verslag op de maandag-middag (slechts één dag na de wedstrijd) nog niet af. Als Gerry zelf wat karpers vangt dan staat het er zo op, maar nu hij niets gevangen heeft, ook nog met één hengel één nacht lang nutteloos in het wier heeft zitten vissen, tot overmaat van ramp ook nog een losschieter (hook pull) kreeg, nu duurt het plaatsen van het verslag veeeeeeeel langer.

  Inderdaad Gerry zat in zak en as en ook in de put, het uitzoeken van al het mooie fotomateriaal kwam hard aan. Tijdens het maken van het verslag was hij ook nieuwe rig's aan het knopen en dat kan natuurlijk niet, hij was kompleet de kluts kwijt. Maar laten we het netjes houden, hij doet zijn best. Onze excuses mocht u nog ongewone afbeeldingen van rig's tegenkomen die voor dit verslag geen betekenis hebben. De redactie zal er zorgvuldig op toezien dat alles correct en juist geplaatst wordt.

  Dat Jan juist nu ze karpers vangen ook plotseling de media aandacht vraagt is wat onwennig, maar het is wel passend voor een WCC deelnemer die wél karpers vangt. ;-)  Is er iets onjuist, neem dan contact op met de karper-wedstrijdcommissie.  Karper wedstrijdverslag deel 3, 3e sessie 12-14 september 2014

  Wat een geweldige wedstrijd met alles erop en eraan.
  Het maken van het wedstrijdverslag deel 3 had wat vertraging opgelopen. Het bestuur wil over een ding duidelijk zijn, deelnemers kunnen zichzelf wel uitroepen tot een van de prijswinnaars maar de wedstrijd-commissie bepaald wie de nummers 1, 2 en 3 zijn. Is de wedstrijd reglementair verlopen, dat was de vraag die lang speelde. Nee dat was niet geheel het geval maar hoe gaan we er als bestuur mee om, hoe kijken we er tegenaan als we in ieder geval zelf de rust en kalmte bewaren. Bestuursleden hebben naast hun vrijwilligerswerk ook nog andere verplichtingen, hier moesten de bestuursleden goed over nadenken.

  Een hardloper gaat als voorbeeld juichend over de finish maar zette tijdens de sprint toch echt een voetje in de baan ernaast, was het per ongeluk of gebeurde het bewust. Menselijk gezien is het een groot verschil maar wedstrijd-reglementen zijn zwart wit en keihard.

  Sommige deelnemers viste niet tegen of op het randje maar ernaast, als we de reglementen er strak naast leggen dan ............. Enfin, vul het zelf maar in, zij die kunnen schrijven kunnen ook lezen. Wat reacties van bestuursleden, "wat betreft de uitslag nou die is wat mij betreft helaas nou eenmaal zo, als onze deelnemers zo met elkaar omgaan", en "niet reglementair dus diskwalificatie". Ook de sportvisserij is bekend met diskwalificaties, als wedstrijdleiding heb je ook een taak te vervullen, was het maar zo simpel als sommige denken.

  Aanvankelijk was het bestuur in een goodwill stemming, volgens de statuten stuitte het bestuur op een probleem, óók het bestuur is gehouden om te handelen volgens statuten, bepalingen en de reglementen. 25 september was een taaie bestuursvergadering met o.a. ook het karper wedstrijdverslag op de agenda. Het bestuur ziet geen enkele ruimte om een wedstrijd geheel geldig te verklaren die op vele punten onreglementair is verlopen en dit door een groot deelnemersveld.

  Hoe verliep de wedstrijd:
  De loting, deze verliep voor de meeste deelnemers naar wens en persoonlijke voorkeur, vele mochten aanvangen vanaf de wedstrijdzone die ze voor de loting al in gedachten hadden. Daan en Ricky trokken nummer 1 en vertrokken met een big smile naar wedstrijdzone 4. Laten we niet vooruit lopen op de zaken, we beginnen met de lijst wie viste vanaf waar.

  Welk koppel viste in welke zone:
  Zone 1 Mark en Jan
  Zone 2 Raymond en Coen
  Zone 4 Daan en Ricky
  Zone 5 Gerard en Cor
  Zone 6 Johan zonder koppelmaat Gert-Jan
  Zone 7 Rik en Max
  Zone 8 Berry & Gerry
  Zone 9 Rini en Bart
  Zone 10 Hans en Diana

  Het koppel Ricky en Daan hadden de opgave om hun eerste plaats te verdedigen tijdens deze 3e sessie, ere wie ere toekomt en dat mag gezegd en geschreven worden, Ricky hield die eer meer dan hoog. Hij tikte maar liefst 5 karpers op het droge en degradeerde hiermee geheel onbedoeld zijn koppelmaat Daan voor de tweede keer tot karpers schepper. Ricky’s eerste aanbeet werd verzilverd en een karper van 5,8 kg kwam op het droge.

  Twee andere deelnemers waren Ricky qua eerste of vroege vangsten voor. Melvin viste samen met Arjan in zone 3, hij heeft de eerste karper van deze 3e sessie gevangen om 21:45u, Berry noteerde in zijn boekje een schubkarper van 2,6 kg. Slechts twee uurtjes later (we zijn nog steeds op de vrijdag) was Gerry weer happy, we doen weer mee maat riep hij tegen Berry.

  Gerry kreeg een run en liep tijdens een gesprekje dat hij met Berry voerde weg, eerst een karpertje drillen maat. Hey riep Berry je mag niet zomaar bij mij weglopen, ik zit tegen jou te praten. Jaja dat kan straks ook grapjas. Een schuppie van 5,5 kg was het eerste teken van karperleven op zone 8.

  Voor de wedstrijdkoppels die op de 1e 2e en 3e plaats stonden hierin was nog van alles mogelijk, we zetten het even op een rijtje.

  Melvin scoort met zijn vangst + 2,6 kg
  Gerry scoort met zijn vangst + 5,5 kg
  Ricky scoort met zijn vangst + 5,8 kg, boekt hiermee een winst van + 0,3 op Gerry en + 3,2 op Melvin.

  Dit in ogenschouw genomen geeft aan dat de wedstrijd weer in volle gang was en dit na slechts drie gevangen karpers. Voor karper begrippen zijn deze vangsten klein te noemen maar in een wedstrijd tellen karpers van dit gewicht zwaar mee. Als Ricky karpers blijft vangen en hierin ook nog gewicht-winsten boekt op de nummers twee en drie dan gaat het niet goed komen.

  Dat zal Ricky een worst wezen, (bij wijze van spreken):
  Uit de volgende resultaten blijkt dat Ricky niet alleen op de vis zat maar er ook letterlijk tussenin. Zijn tweede karper (schub 8 kg) melde zich om 7:30u, en karper nummer drie (9 kg schub) lag 30 minuutjes later op het droge. Het uitzicht werd er beslist niet minder van, voor de ochtenduren is dit plaatje best wel mooi toch.  De direct betrokkenen volgde deze wedstrijd van uur tot uur, vangsten werden door vangers zelf gemeld in de speciaal ervoor aangemaakte Whatsapp-groep alwaar elke deelnemer de zaken kon volgen. Het was een drukte van jewelste met berichten op de zaterdag morgen en Raymond is er vermoedelijk wakker van geworden, hij melde zich in deze Whatsapp-groep geheel overwacht af.

  Enfin, een zucht van verluchting vloog over het water toen Melvin een schub van 4,3 kg scoorde, ook Melvin zal niet blij geweest zijn met de uitloop race van Ricky. Maar jammer en helaas voor sommige, het was opnieuw raak bij Ricky die met een kromme hengel in zijn handen een spiegelkarper van 10,2 kg binnen drilde, op dit moment zullen vele gedacht hebben “de wedstrijd is gelopen”.  Laten we een verslag maken dat zo realistisch mogelijk is, toen Ricky om 8:33u slechts enkele minuten later een (vangst no 5) spiegelkarper scoorde van 8,3 kg was het voor iedereen eigenlijk koppie hangen. Iedereen deed lekker zijn ding maar er moet verandering in komen anders was de koers gelopen. De zaterdag was een drukke bezoekersdag, drukte alom op verschillende zones en dat heeft wellicht zijn gevolgen. We zien het wel meer dat karpervissers langs komen bij karpersvissers om karpers richting andere zones te verjagen, het kan Ricky en Daan niet ontgaan zijn dat het uiteindelijk wel heel erg lang stil bleeft staan.

  We gaan niet speculeren, de redactie houd zich inhoudelijk bij de wedstrijd:
  Johan deed lekker zijn ding vanaf wedstrijdzone 6, hij moest er moeite voor doen om zijn wedstrijdoever iets rustiger te houden. Hij stuurde meer dan eens personen weg om dit te bewerkstelligen. Het zal niemand ontgaan zijn dat hij weer alleen de klus moest klaren en de redenen zullen ondertussen bij iedereen bekent zijn.

  De zaterdagochtend was heel rustig, Johan pakte zijn eerste karper van de wedstrijd, een schub van 2,2 kg en dit om 11:45u. De karper gaf goed weerstand en wilde het net niet in. Hij was dolblij dat Gerry deze onrustige rakker even kwam scheppen. We steken er een beetje de draak mee en beseffen dat een vangst als deze is op zich niet zo spectaculair is. Omdat Johan samen met zijn koppelmaat nog op 0,0 stonden zijn in ieder geval zijn nullen wel weggepoetst en dat gaf een prettig gevoel.

  Ricky, nee bij Ricky bleef het qua vangsten nog steeds heel stil. Niemand lette nog op Arjan maar bedenk hierbij wel dat hij keer op keer scoorde in elke wedstrijd, opvallen is makkelijker als niet opvallen. Arjan's eerste vangst van deze 3e sessie, hierbij moet hij zelf gedacht hebben tis maar een schuppie van 3,1 kg (gevangen om 12:05u) maar doorgaans komen er dan meer. We wachten rustig en geduldig af, met de nadruk op rust omdat de drukte op zone 4 zo zijn voordelen kan hebben.

  Gerard vist uitsluitend op bijzondere vangsten, hij viste een zelfgemaakte speer uit het water, vorig jaar was er een speervisser gesignaleerd aan de Noorderplas die later niet werd aangetroffen. Klopte die melding wel was toen de gedachten, nu weten we meer.  Op zone 9 zaten Rini en Bart en waren best happy toen Bart op de zaterdagmiddag om 17:45u eindelijk een run kreeg, een schub van 3,1 kg werd op de onthakingsmat gelegd en hebben hiermee zijn ook hun nullen als koppel weggepoetst.

  Een periode van rust breekt aan, vele uren rust en die kon Berry goed gebruiken, hij was moe en dat was logisch. 11 uurtjes later was het weer uit met de pret, zijn zondagmorgen rust werd verstoord door een speer van een run op zijn eigen hengel. Om 4:45u vangt Berry een schubkarper van 2,5 kg en jawel ook hij kreeg het gevoel van YES, YES, YES.

  Karperzone 8 was tegen zijn verwachting in zo stil als een polifilariobreedbekkikkertje, hij kende Gerry's eerste voorkeur en verwachte niet dat Gerry voor zone 8 zou gaan. Gerry koos zone 3 bewust niet, ook al was dat zijn persoonlijke voorkeur. Hij had op deze zone twee weken voor de wedstrijd nog gevoerd én aansluitend hierop gevist, hierin bekroop hem het gevoel van onsportiviteit.

  Zone 8 had Berry's voorkeur en Gerry verraste hem ten dele om voor 8 te gaan. Berry pakte een geruime tijd terug in deze zone vele karpers, 18 stuks in een kleine sessie, dan weer 6, dan weer 8, dan weer 4 en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Berry’s vertrouwen in zone 8 was groot, in de 1e en 2e sessie gingen anderen er met zijn voorkeur vandoor omdat je met het loting systeem ook een beetje mazzel kan hebben.

  Berry en Gerry kregen gedurende de 3e sessie drie aanbeten waarvan er twee verzilverd werden, één karper loste helaas voor het landingsnet omdat Jan v E volgens Mark een tak aan de lijnen van Gerry had geknoopt in de nachtelijke uren. Jan beweerde als een roosje geslapen te hebben en als bewijs stuurde hij hiervan een selfie in.

  Dat verdiend ook een 10:
  Hans en Diana van Grain-Baits vangen ook een karper in de nachtelijke uren van zaterdag op zondag, al vissend op het strand gedeelte zone 10 met de wind op de kant besefte Hans dat het zakken van deze karper niet geheel zonder risico zou zijn. Voor de wedstrijdscore was het onbelangrijk omdat Hans en Diana niet meer mee viste voor de wedstrijd, dit vanwege twee eerder gemiste wedstrijd sessies. Hans heeft in belang van de vis deze karper teruggezet, sportvisserij op en top dat verdiend een 10.

  Johan 2,5 kg om 00:30u en dan die toeteraar. Waar hebben we het over als we moeten constateren dat Arjan 12,9 kg schub liet noteren om 5:00u, Melvin kaboem, 12,2 kg en Ricky en Daan bleef het heel stil. De spanning liep op. De achterstand werd aanzienlijk minder maar niemand wist excact wat de karper-wedstrijdcommissie op hun papiertje had staan. Er was al druk gerekend door de verschillende deelnemers, hierin was wellicht een klein foutje geslopen, speculeren heeft zo zijn risico's. Nog één karper dachten Arjan en Melvin en dan konden we wel eens op goud zitten, 6 kg achterstand werd er geroepen maar Berry kon dat niet bevestigen nog ontkennen daar had hij het te druk voor.

  Het berichtje “einde wedstrijd" moest nog verzonden worden, Daan pakte kort voor twaalf uur zijn hengel uit de steunen en draaide zijn lijn binnen, wellicht hoopte hij hiermee zijn buren op zone 3 te prikkelen dit ook te doen. In dat geval zou de winst zeker binnen zijn, de kans dat Daan of Ricky nog iets zouden vangen was klein geworden, Ricky had al ruim 27 uur geen response gehad.

  Maar Arjan en Melvin komen niet uit een ei:
  Ze hadden het wedstrijdverslag van de 2e sessie heel goed gelezen, kaboem Melvin krijgt aanbeet en spoed zich naar zijn hengel. Arjan pakt niet het landingsnet maar zijn telefoon en verstuurd rap een berichtje naar Berry om Melvin’s al drillende activiteiten te melden.

  Om 11:59u stond Melvin met zijn hengel in zijn handen te drillen. Vanwege het gepraat vooraf verkeerde vele in de veronderstelling dat één karper van 6 kg of meer wellicht de winst kon opleveren. De karper wordt geland en mag even vertoeven in de verplichte drijvende weegzak in afwachting van de karper-wedstrijdcommissie. Vanaf grootte afstand was een ding duidelijk te zien, die karper weegt veel meer als 6 kg.

  Na de weging wisten Melvin en Arjan dat deze schub van 14,1 kg een winst van + 8,1 kg zou betekenen er vanuitgaande als hun berekeningen zouden kloppen. Wie waar het telfoutje heeft gemaakt is niet belangrijk, de scoorekaart is en blijft bepalend.

  Feit is dat er 16 karpers zijn gevangen tijdens deze 3e sessie:
  Het is jammer dat Rik en Max van RM - FishingTeam tijdens deze 3e sessie niets aan de haak kregen. Vissend in zone 7 bleven ze helaas op 0,0 staan. Voor jongens van resp. 11 en 13 jaar is dat sneu, een dikke Ill be back is zeker van toepassing. Laten we vooral hopen dat ze terugkomen, ze zullen beslist nog meer geholpen worden als voorheen. Ze viste met prijzige bollen, Trigga Nutrabaits, maar helaas voor Rik en Max geen aanbeten.

  Door verschillende personen zijn ze geholpen, Mark van Bossche Boilies gaf samen met andere aas en voer, Gerry hielp ze aan wat onderlijnen die direct ingezet werden, Daan vaarde hun lijnen uit maar helaas ondanks alle hulp geen vis. Twee jongens die op deze jeugdige leeftijd al aanvoelen dat karpervissen een passie is verdienen een dikke pluim. Uiteraard hadden ze veel lol, BBq-en, en fikkie stoken en als ze tijd over hadden ook nog op de hengels letten. Logisch dat de verveling dan ook een beetje toeslaat.


  Rik en Max van RM - FishingTeam


  Namens het bestuur het volgende:
  Wij hebben diep respect voor Rik en Max, deze jongens weten wat normen en waarden zijn, daar kunnen vele volwassen nog veel van leren. Complimenten voor hun ouders zijn hier zeker op zijn plaats. Karper-wedstrijdcommissie Johan en Berry, opnieuw bedankt voor jullie geweldige tijd en inzet.

  Ze vissen de plas leeg:
  Marij de vrouw van Arnold kreeg een zeer verontruste oude dame aan de telefoon. Het gesprek verliep als volgt.
 • Dame: Spreek ik met HSV Ons Genoegen Maaspoort ?
 • Marij: Eh ja nou eigenlijk is mijn man bestuurslid van de vereniging maar die is even uit.
 • Dame: Nou ik wilde even melde dat ze de plas aan het leeg vissen zijn op dit moment, ik heb ze geteld en er zitten wel 20 man met tenten en boten te vissen. Zo vissen ze heel de plas leeg en zit er straks geen vis meer in.
 • Marij: (Marij dacht dat het om een grap ging) Meent u dit nou mevrouw ?
 • Dame: Nou en of, gaat u zelf maar kijken ze zitten er allemaal nog hoor !
 • Marij: O mevrouw maakt u zich niet bezorgt, er is een viswedstrijd gaande en die nemen echt niets mee hoor, sportvissers zetten alles terug.
 • Dame: Ooooo gelukkig maar dat is een hele opluchting, ik dacht dit is niet goed voor de vereniging en daarom belde ik maar even.
 • Marij: Geen probleem mevrouw, u mag altijd bellen, nog een prettige dag.


 • Helaas het verliep anders:
  Zoals hierboven omschreven kunnen we stellen dat de 3e sessie aardig is verlopen, Daan en Ricky hebben super gevist, gezien het gewicht in de totaal score, geweldig zelfs maar ze viste onreglementair. Er moet door iedereen gevist worden conform het karper-wedstrijdreglement anders is het geen wedstrijd. Arjan en Melvin, Berry en Gerry, Rini en Bart ook zij maakte allemaal dezelfde fout. Het maakt voor de wedstrijd niet uit hoeveel iemand vangt, gebeurd het onreglementair dan kun je geen aanspraak maken op de prijzen-kast. Diskwalificaties uitspreken is de enige juiste beslissing. Niemand had nog zin in een rematch, herkansing of het overvissen van bepaalde sessies. De peildatum was ook de datum waarin het bestuur een definitieve beslissing moest nemen.

 • Daan en Ricky, gediskwalificeerd;
 • Arjan en Melvin, gediskwalificeerd;
 • Berry en Gerry, gediskwalificeerd;
 • Rini en Bart, gediskwalificeerd.


 • Wat ging er fout, of anders gezegd wat moet volgende keer beter:
  Hebben de deelnemers het opzettelijk gedaan, in sommige gevallen is dat zeker het geval. Of het nu wel of niet opzettelijk gebeurd is doet er niet toe, zonder opzet mag ook niet. We maken niemand zwart, maar bij vele zal de vraag rijzen welke bepalingen werden overtreden en wanneer is het onreglementair. We pakken de relevante wedstrijdregels er even bij.
 • Het gebruik van (voer) boten (radiografisch) is toegestaan echter beslist binnen de eigen zone.
 • Elk koppel beschikt tenminste over één drijvend type"weigh sling", zie ook de omschrijving in het karper reglement;
 • Hulp van anderen als lid van het deelnemende koppel is alleen toegestaan in noodgevallen.


 • Het is verboden om:
 • Het is verboden te voeren vooraf of voor aanvang wedstrijd;
 • Het is verboden om buiten de vooraf vastgestelde en toegewezen zone te vissen.
 • om met motorvoertuigen over de fietspaden, voetpaden of grasvelden te rijden, dit mag ook niet voor het kortstondig in- uitladen van de visspullen. Uitzondering op deze regel kan alleen gegeven worden door de karper wedstrijd-commissie,
 • om de visstek (viswater) te verlaten als van deze deelnemer het haakaas zich nog in het viswater bevind (hengels binnen halen), deze regel is niet van toepassing voor leden van de wedstrijdcommissie als deze zijn visstek heeft verlaten voor zaken die voor de wedstrijd van belang zijn. Bijvoorbeeld het wegen van de gevangen karper(s) bij een van de deelnemers aan de wedstrijd.
 • wedstrijddeelnemers mogen het wedstrijdveld tijdelijk, max 30 minuten verlaten. Voor een langere periode als 30 minuten uitsluitend met toestemming van de wedstrijdcommissie.


 • De peildatum, die het bestuur heeft aangehouden was vastgesteld op d.d. 25 september, alle informatie hieromtrent is beoordeeld tijdens de bestuursvergadering van deze dag. Bestuursleden kregen veel informatie te verwerken, zowel mondeling als geschreven, er werd al bevestigd "ja we hebben een klein beetje buiten onze zone gevist" en "ja op dat punt hebben ze wel gelijk". Als iedereen het sportief opgenomen zou hebben dan was dat beslist beter geweest voor de sfeer, elke deelnemer kan voor zichzelf erkennen "inderdaad dat hebben wij fout gedaan". Elke verdere discussie hierover is overbodig en is in principe onsportief, van fouten kunnen we allemaal leren. De peildatum was ook sluitingsdatum en is aangehouden voor wat betreft de karperwedstrijd die bestaat uit drie sessies.

  Elke deelnemer conformeerde zich met de wedstrijdregels, in elk verslag staat bovenaan de volgende tekst, "lees voordat u zich opgeeft eerst het karper wedstrijdreglement zodat u op de hoogte bent". Daar is geen woord Spaans bij toch. Er zijn zware noten gekraakt tijdens de bestuursvergadering, tijdens de 3e sessie gaf de karper commissie al aan liever iets anders te willen doen voor de vereniging. U raad het al, ze hebben aangegeven te stoppen maar maken het wel tot het einde af. Berry en Johan vinden het niet leuk meer, de lol is er vanaf, er komt geen waardering meer uit, het is tijd voor iets anders.

  Geen karper wedstrijden in 2015:
  Het bestuur betreurt het ten zeerste dat twee geweldige vrijwilligers stoppen. De wijze waarop ze samen de karperwedstrijden hebben georganiseerd is te omschrijven met de woorden, geweldig, uitmuntend, ongekend goed.

  Bestuurlijk besluit, om in het seizoen 2015 geen karper-wedstrijden te organiseren. De karper-wedstrijdcommissie heeft ter afsluiting van deze vrijwilligerstaak geen krenten uit de pap kunnen halen. Het tegendeel is waar. Nu rest de vraag wie zijn sportief gezien de nummers 1 2 en 3.

  Wellicht helpt het volgende filmpje om de HSV Ons Genoegen Maaspoort stemming en sfeer weer terug te krijgen aan de waterkant.


  Toon Hermans Voorzitter 'Ons Genoegen'


  1e prijs koppel: Mark en Jan

  2e prijs koppel: Raymond en Coen

  3e prijs koppel: Gerard en Cor


  Titel de zwaarste karper gevangen in de wedstrijd:
  De zwaarste karper werd gevangen door Mark, hij is samen met Betinna eigenaar van Bossche Boilies. Tijdens de 2e sessie wist Mark een mooie 15,4 kg spiegelkarper te vangen en deze staat nu genoteerd als de zwaarste karper gevangen in deze wedstrijd. We laten het in het midden wat leuker is, sommige karpervissers gaan voor de zwaarste karper en andere vinden aantallen belangrijker.

  Individueel is Mark de beste karpervisser met 17,5 kg.

  In totaal werd er 236,8 kg aan karpers gevangen en opvallend was dat ook de titel om de zwaarste karper heel dicht bij elkaar lagen, 14 kg, 14,1 kg en 15,4 kg.

  Namens het bestuur, alle sportieve winnaars van harte gefeliciteerd.  Is er iets onjuist, neem dan contact op met de karper-wedstrijdcommissie.


  Er zullen geen prijzen uitgereikt worden betreffende deze karper-koppelwedstrijd 2014, meer hierover op de algemene vergadering.  Wij bedanken onze sponsoren 2014.
  Op deze plaats willen wij alle sponsors bedanken voor het participeren in de prijzentafel. Wilt u ook als sponsor van de HSV- Ons Genoegen Maaspoort gaan optreden, dan kunt u contact opnemen met de algemene-commissie.

  Hoofd sponsor van deze wedstrijd is BBcarpproducts (Bossche Boilies).  Uw Naam hier ! (klik)


  Klik op de afbeelding en bezoek de desbetreffende webpagina.

  Waar gaan we vissen, aan de Noorderplas:  Van de visstekken A t/m H gelegen in de wedstrijdzones 7, 8, 9 en 1 hiervan doet visstek C niet mee.
  Klik hier voor de dieptekaart Noorderplas


  Deelnemers opgelet:
  De auto's mogen uitsluitend gebruikt worden om de spullen uit te laden bij de gekozen visstek, eerst uitladen en direct daarna de auto weg. Het gaat om een koppelwedstrijd en met je koppel-maat kun je vooraf duidelijke afspraken maken. Dit betekend dat de Noorderplas weer snel autovrij is.

  Is het wedstrijdweekend op zondag voorbij dan absolute geen enkele auto voor 12:00u bij de visstekken. Eerst de spullen opruimen zoals hengels en toebehoren en pas na 12:00u de auto erbij.

  Waardering

  Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

  Logt u a.u.b. in om te stemmen. om te stemmen.

  Uitmuntend! Uitmuntend! 25% [1 stem]
  Zeer goed Zeer goed 75% [3 stemmen]
  Goed Goed 0% [Geen stemmen]
  Matig Matig 0% [Geen stemmen]
  Slecht Slecht 0% [Geen stemmen]
  Verwerkingstijd: 0.08 seconden
  1,734,408 unieke bezoeken