Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Verslag Witvis-wedstrijden 2013.

HSV- Ons Genoegen Maaspoort witvis wedstrijdverlagen.

Witvis en Karperwedstrijden, elk lid kan aan de wedstrijden meedoen. Het foto materiaal van de eerder gehouden wedstrijden vind u ook in het fotoalbum Album: Witvis wedstrijden 2013.

In dit verslag plaatsen we een kleine selectie uit dat foto-album. In dit verslag hebben we de volgende wedstrijd-onderwerpen. Voor de wedstrijden gehouden aan de Noorderplas geld het volgende: avond voor de wedstrijd stek/sector nummer trekken aansluitend de mogelijkheid om te voeren in je eigen sector. Over het tijdstip wordt nog even overlegd. Vissen vanaf de kant/oever, er mag niet gevist worden vanuit één boot.

Opening witvis Paas-wedstrijd 07-04-2013:
Het was koud mistig en nog eens koud totdat de zon erdoor kwam rond een uur of 10. Het deelnemers veld was klein, Sander, Arnold, Cees, Frank en Toon. Helaas geen andere deelnemers. Zoals gebruikelijk begonnen we om 08.00u we zagen heel weinig door de mist het leek meer op het sfeertje dat er elk ogenblik een monster op kon duiken maar ja die fabels kennen we allemaal.

Toch hier en daar vis niet veel maar toch zaten we niet voor niets, Arnold pakte toch in, hij had een brasem gevangen en dacht ik laat deze wegen voor de wedstrijd en ga lekker naar de kachel. Weldra was hij weg of de zon diende zich aan en het was nog lekker knus in de zon. Frank zat volop in de beet maar haalde toch weinig binnen helaas Sander, Cees en Toon vingen zo nu en dan een visje maar tja wat doe je eraan. De volgende wedstrijd is op 28 april en hopelijk dan wat meer deelnemers.

De uitslag:
Volgende wedstrijd;

28-04-2013 Vrije-hengel:
Beste mede witvissers,

Het wedstrijd vissen qua deelnemers is tot een diepte punt gedaald. Het woord wedstrijd laat ik in het vervolg achterwegen. 28 april lokatie geheim, Cees, Arnold, Sander en Toon.

Verzamel plaats treurenburg afspraak 08.00u iedereen aanwezig op weg naar de geheime lokatie. Het weer viel niet tegen het zag er aantrekkelijk uit aan de waterkant. Cees had de eerste voorn al snel te pakken en Arnold kwam er snel achter aan. Het werd een mooie visdag.

Ik ga verder niet in details ben je nieuwsierig kom je maar vissen. Ik zal nog een ding verklappen namelijk de uitslag.

Arnold 18,200 kg.
Cees 14,360 kg.
Sander 13,900 kg
Toon 13,850 kg
----------

Uitslag Koningswedstrijd 18 augustus 2013.
 • Toon 4600 gr
 • Piet 550 gr
 • Arnold 0 gr
 • Sander 0 gr


 • Foto materiaal volgt:  Koningswedstrijden 2013 Noorderplas 18 aug / 22 sept:
  Het aantal gevangen vissen is toch weer tegengevallen, maar het had ook minder kunnen zijn. Het is zoals het is, de naam van de sport is vissen en geen vangen.

  De eerste wedstrijd slechts 4 deelnemers waar doen we het voor, wij doen het omdat vissen kei leuk is.Of we met twee of drie man zijn het maakt niet uit als wij maar plezier en spanning hebben. Uiteindelijk gaan we toch voor ontspanning naar de waterkant en de onderlingen competitie maakt het heel leuk. Hopelijk dat in de toekomst meer vissers de weg naar de Noorderplas zodat de witviswedstrijden net zo gezellig worden als die domme karperwedstrijden die alleen maar naar hun hengeltjes kijken, haha. Zolang het maar geen zwartvissers zijn :-)

  Het relaas van de tweede wedstrijd:
  Het weer was zeker niet slecht, het was een beetje mistig en het duurde toch even voordat het optrok. We waren nu met de vaste kern en het beloofde wat. Frank en Toon hadden voorgevoerd, wat is toegestaan en hopelijk gaf dit resultaat, zodat die dikke platte brasems op ons lagen te wachten. Omstreeks 08.00u begonnen we aan de wedstrijd, maar de platte lagen er niet, bij Toon niet, bij Piet noppes zo ook bij Sander en Cees.

  Na een uurtje nog geen stootje, Sander even min en even buurten hoe is het bij jou, niets noppes nada. De rest even bellen ja hoor Frank had weer een wandel vis hij was aan het buurten bij Cees en zijn hengel stond zoals gewoonlijk te dansen en pakte een mooie zeelt. Piet kon ternauwernood zijn hengel redden die pardoes van de steun vloog en dat resulteerde in lijn breuk. Onze stille kracht Arnold zat goed in de vis ??n platte en veel voorns mooi. Arnold merkte nog op tegen Gerry die op visite kwam, "ja die Toon denkt wel de witviskoning te worden maar hij is er nog niet".

  Toon wanhoopte niet en dacht ik zal toch wel een visje vangen, Sander had de trukendoos geheel open getrokken en wachten op het konijn uit de hoge hoed maar per abuis was de hoed een pet en daar heb ik nog nooit een konijn uit te voorschijn zien komen helaas maar het bleef stil. Nu zat Frank weer achter zijn hengel en volgens zijn zeggen veel beet, lijn breuk maar geen vis. Ik zou zeggen ga weer wandelen maar ja hij moet toch ook leren een visje aan de haak te slaan, ja toch of niet Frank. Op een gegeven moment gaat Sander naar Toon, en ik zag hele kleine trekjes ik zei Sander ik denk dat daar beneden wat zit.

  Nee zei Sander dat is de wind maar ik wist het zeker en nog een paar van die kleine plaagstootjes. Wie valt er op mijn stek, ja hoor Napalmpje en ineens Bang mijn hengel krom, ik pak hem beet en ja hoor het gebonk daar beneden ik dacht een mooie platte maar het was van korte duur ineens was ik hem kwijt. En wat schets mijn verbazing de haak eraf shittttttttttttttttttttt jkdhsghsdf asfdhgaskfdas. Snel een nieuwe onderlijn erop Napalmpje vertrok richting Sander hij kon mijn leed niet meer aanzien en vertrok.

  Toon gooide weer snel in, vermoedelijk met een geheim aasje eraan en weer snel aan het vissen, en ja hoor hij lag nog maar net in en weer een trekje, Toon was scherp en hij trok door en hij zette de haak en ja hoor daar kwam een mooi vloermatje aan, zo dacht Toon die is binnen. Op de andere stekken bleef het stil, behalve bij Arnold die pakte nog steeds zijn visje mee. En Toon ving nog een tweede platte en tijdens dat Sander bij Toon stond een derde, en nog een de vierde en toen was het uit met de pret.

  Toen Toon hoorde dat Cees slechts twee voorns gevangen had was het nog maar de vraag wat Arnold in zijn net had zitten. Zo is het toch nog een leuke wedstrijd geworden aan de Noorderplas.

  Uitslag Koningswedstrijd 22 augustus 2013.
 • Cees 0,460 kg
 • Frank 4,600 kg
 • Piet 0 kg
 • Arnold 7,500 kg
 • Toon 9,840 kg
 • Sander 0 kg


 • Voordat we de scorekaart bekijken een kleine uitleg:
  Wij vissen op punten, bij een gelijk aantal punten telt het hoogste gewicht. Je moet nu twee wedstrijden vissen om aanspraak te maken om koning te kunnen worden, Frank en Cees hebben maar ??n wedstrijd gevist en kunnen dus nooit koning worden. Als je niets vangt krijg je normaliter ook geen punten, om de uitslag te forceren geven we 10 startpunten. Die gene die met de minsten punten wint heeft de Konings-Titel.

  Sander heeft twee wedstrijden gevist maar niets gevangen krijgt dus voor elke wedstrijd 10 punten. Frank heeft een wedstrijd gevist en is op 3 punten gekomen, maar omdat Sander twee wedstrijden heeft gevist komt hij boven Frank.

  De herfstwedstrijd:
  Hoewel het nog geen herfstweer was is de meteorologische herfst al begonnen. Deze duurt van 1 september tot en met 30 november. De wedstrijd werd gehouden aan de Maas bij Bokhoven. De herfst doet al snel denken aan koude en natte dagen doorgaans gepaard gaand met veel wind. Maar de herfst heeft ook zijn mooie kanten, de natuur gaat in zijn winterslaap maar laat eerst even zien hoe mooi de natuur kan zijn in de herfst.  De opkomst was aan de lage kant maar sommige hadden andere verplichtingen. Sander, Cees en Arnold behoorde tot het deelnemersveld en moesten onderling vissen om de titel van deze laatste wedstrijd. De Maas was heel rustig, dit zien we ook terug op de foto's.  Dit is de uitslag van de herfstwedstrijd:
 • Cees 2,480 kg
 • Arnold 2,400 kg
 • Sander 4,920 kg

 • Op zich niet slecht, totaalgewicht van 9,8 kg. Een goede  Herfstwedstrijd 13 oktober:
  Vandaag bestond het deelnemers veld uit slechts 2 personen, t.w. Frank en Sander.

  De lijst afwezige was vandaag beduidend groot, afwezig waren Arnold, Cees, Toon en Piet.

  Het weer was vandaag niet al te best, echt herfstweer. Er viel slechts één bui en die duurde de gehele ochtend, maar ja dat is de tijd van het jaar. Ondanks dat hebben we toch deze wedstrijd gevist, het is immers een buitensport.

  We kregen wel wat aanbeten maar ook niet dat je zegt van daar kunnen we wat mee. Ondanks dat heeft Sander toch vis gevangen, helaas voor Frank die had niks.

 • Frank 0,0 kg
 • Sander 0,150 kg


 • Sander is de herfstkampioen 2013.

  Met vriendelijke groet de witvis commissie.

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties geplaatst.

  Reactie plaatsen

  Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  1,734,371 unieke bezoeken