Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Verslag Karper-koppelwedstrijd 2013

De karper-koppelwedstrijden 2013:

De wedstrijd data:
 • 1ᵉ karperkoppelwedstrijd 7, 8, 9 juni (2 nachten)
 • 2ᵉ karperkoppelwedstrijd 23, 24, 25 augustus (2 nachten)
 • 3ᵉ karperkoppelwedstrijd 13, 14, 15 september (2 nachten)

 • Totaal 3 wedstrijden met 6 nachten vissen maar je mag maximaal 1 wedstrijd missen. Aanwezig zijn op het metingpoint (Pisaflat) om 18:00 uur en om 19:00 uur mogen we vissen. Het verslag bestaat uit drie delen, voor elk wedstrijdweekend ??n verslag dat steeds als vervolg wordt toegevoegd.

  Zie later ook de wedstrijdverslagen Deel 2 en 3.

  Maar wat zijn de prijzen:
  De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.
 • Het winnende koppel krijgt 2 bokalen (eerste prijs) + prijzenpakket.
 • De tweede prijs 2 bokalen (tweede prijs) + prijzenpakket.
 • Derde plaats 2 bokalen (derde prijs) + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint een wisselbokaal
 • De persoon die de zwaarste karper vangt (gezien over drie wedstrijdsessies) wint de wisselbokaal-grootste karper

 • De wisselbokalen mogen tot Mei van het volgende seizoen in bezit gehouden worden, deze behoren voor aanvang wedstrijden ingeleverd te worden bij de karper-wedstrijdcommissie. De prijzen worden op de Algemene Leden Vergadering (13 november 2013) uitgereikt door de karper-wedstrijdcommissie. Niet onbelangrijk om te vermelden Bossche Boilies is sponsor van deze bokalen.  De wedstrijd bestaat uit totaal 6 nachten vissen verdeeld over drie weekenden maar je mag maximaal 1 weekend missen. Aanwezig zijn op het metingpoint (Pisaflat) om 18:00 uur en om 19:00 uur mogen we vissen.

  Voor aanmelden, neem contact op met Gert-Jan of Johan die samen de karper-wedstrijdcommissie vormen om uw koppel aan te melden, vol is vol. Lees voordat u zich opgeeft eerst het karper wedstrijdreglement zodat u op de hoogte bent.

 • Johan Schouten Tel.: 06-24134371
 • De prijzen van de karperwedstrijd worden op de algemene ledenvergadering (ALV) uitgereikt.
 • Inschrijfgeld en tevens inleg is ? 30,- per persoon voor deelname aan alle karper wedstrijd(en) van het lopende jaar, dit bedrag moet uiterlijk v??r aanvang eerste wedstrijdweekend bij de karper-wedstrijdcommissie binnen zijn. Aanmelden voor deelname kan dus tot aanvang eerste wedstrijddag, informeer altijd of je nog kunt meedoen !!!. * • Deelnemers (koppels max 10):
 • Berry & Gerry
 • Coen & Raymond
 • Mark & Jan
 • Johan & Arjan
 • William & Tony
 • Gert-Jan & Remy
 • Daan & Ricky
 • Sven & Hans
 • Menno & Dave
 • Bart & Rini

 • De reserve koppels:
  Als de deelnemers lijst vol is (en dat is het geval) dan plaatsen we alhier de reserve koppels, hierin geld dan niet wie eerst komt..... Met een dobbelsteen bepalen we wie de plaats van het annulerende koppel mag invullen. Er is nog kans op deelnamen echter moet je jezelf dan wel op de reserveplaats laten noteren, klik links boven op contact.


  Wedstrijdverslag deel 1 van het eerste weekend, 7, 8, 9 juni (2 nachten):
  De weersvooruitzichten tijdens het eerste karper koppel-wedstrijdweekend zijn als volgt. een verwachte temperatuur van 24 graden op de vrijdag die maar liefst 13 graden lager ligt gedurende de nachtelijk uren.

  De weersomstandigheden om bruin te worden zullen redelijk zijn, het water zal met name in de luwte hoeken aardig opwarmen. Het lijkt er zelfs op dat de karpers, brasem en zeelt dit voelen aankomen, ze hebben massaal de sloten verlaten en zwemen nu hun rondjes op de plas.

  Gezien de voorspellingen wordt het druk aan de Noorderplas, op de zondagmorgen schuiven om 08:00u enkele witvissers aan die tot 12:00u meevissen. Als er net zoveel gevangen gaat worden als de verwachte gezelligheid dan zit het wel snor.

  Welk koppel vist in welke zone:
 • Berry & Gerry vanaf zone 1
 • Rick & Daan zone 2
 • Hans & Sven zone 3
 • Mark & Jan zone 4
 • Rini & Bart zone 5
 • Gert & Remy zone 6
 • William & Tony zone 7
 • Johan & Arjan zone 8
 • Menno & Dave zone 9
 • Coen & Raymond zone 10

 • Zoals we zien een vol deelnemers-veld van 10 koppels x twee personen, toch was er een afwezig. Helaas kreeg Gert-Jan slechts enkele uurtjes voor aanvang wedstrijd een berichtje van Remy dat hij niet kon meedoen.

  Zo kort voor de wedstrijd afmelden, dan zou je verwachten dat er iets dwingends gebeurd is maar Remy moest afzeggen vanwege werkzaamheden.

  Omdat Remy er niet bij kon zijn viste Gert-Jan nu ook als een soort van Remy, helemaal alleen. Hoewel het met de visite bij Remy, pardon we bedoelen Gert-Jan wel mee viel is hij de vis-uren goed doorgekomen. Voor de wedstrijd is het geen probleem, je mag als koppel of individueel een wedstrijd missen en gezien de vangst resultaten die we zometeen geven is er van een achterstand geen spraken.

  Het probleem is groter als Remy opnieuw gaat afzeggen, dan heeft het koppel Gert-Jan & Remy een DQ te pakken, voorlopig gaan we er vanuit dat Remy er de volgende keren wel bij is.

  Op de afbeelding zien we de bromfiets-aanhang-wagentjes in vele soorten en maten. De deelnemers-groep Gert-Jan, Johan, Raymond en Coen hadden er een speciaal gezamenlijk winter project van gemaakt om nu met het grootste gemak de vele visstekken Noorderplas te bereiken. De briefing verliep prima, de karper-commissie was druk doende in hun uitleg en de loting van de stekken ook. Berry en Gerry opende met de gigantische 1 en hadden de eerste keuze.


  Later bleek om meerdere redenen dat zone 1 voor dit weekend bij een van de slechtste zones ingedeeld moest worden. De wind op zone 1 was heftig maar vooral ook heel koud. Tijdens de loting voelde het aangenaam aan bij de Pisaflat, maar toen alle koppels op het zuidelijke gedeelte aankwamen kregen ze er behoorlijk van langst.

  Op zone 1 zaten ze letterlijk met winterkleding aan en Gert-Jan waande zich op het tropische Ibiza (zone 6), de contrasten in gevoelstemperaturen waren enorm. Iedereen klaagde over de koude wind die met name in de nachtelijk uren overging in een ijzige kou. Het lijkt overdreven maar dat was het beslist niet, in principe hebben 9 van de 10 koppels hun zone zelf gekozen en dan mag je niet klagen.


  Op de afbeelding hierboven zien we het zomerse plaatje gezien vanaf zone 6, een bijna windstille oever. Dat was in de zuidwest hoek wel anders, genoeg over het weer.

  De feiten:
  Feit is dat de deelnemers op zone 1 en 2 behoorlijk gehinderd werden door een snoekvisser die de reglementen van HSV- Ons Genoegen Maaspoort niet goed kent. In het Huishoudelijk reglement staat onder Algemene bepalingen het volgende:

  Citaat:
  Wordt aan deze verenigingswateren een of meerdere viswedstrijden gehouden dan mogen de niet deelnemers van de wedstrijd uitsluitend vissen in zones/gedeeltes die voor het verloop van de wedstrijd(en) niet van belang zijn. Vrij zijn zones/gedeeltes die niet als wedstrijdzone vooraf door de wedstrijdcommissie zijn aangemerkt.
  Einde citaat:

  Waar zouden die reglementen toch voor gemaakt zijn, we komen er nog op terug. Dat was de aanvangsdag de vrijdag, maar dan ben je er nog niet. Op zone 2 staat smorgens een grote traktor aan je tent die water moet pompen uit de Noorderplas. Sja dachten Daan en Rick, dan moet dat maar maar leuk is anders zeker als je kort in de oevers aan het wedstrijdvissen bent.

  Zone 1
  Op zone 1 maakte de voerboot uitgerust met visvinder en diepte meter overuren, zo goed als de gehele zone werd met regelmaat afgevaren op zoek naar vis. Op de zondag morgen zagen Berry en Gerry enkele kleine visjes in een bepaalde hoek die nog net binnen de zone lag. De afbeeldingen op de visvinder waren zeer klein, vermoedelijk geen karper. Helaas voor het koppel met nummertje 1 dat plaats nam op zone 1, dit wedstrijd weekend was de score 0.

  En nog vroeger, om 6:30u om precies te zijn werden Coen en Raymond gewekt. Niets aan de hand het hoorde zo te zijn, Coen kreeg een mooie run en daarvoor wil iedereen wel even wakker worden. Even later kon Johan gebeld worden. Een schubkarper van 6.5 kg was het resultaat en deze verkeerde in een top-fitte conditie.

  Voor de gemiddelde karpervisser is dit geen gigant maar voorlopig stonden Coen & Raymond wel op de eerste plaats. Bij het deelnemers veld was deze vangst wel een verrassing, zone 10 lag aardig ingesloten omdat de recreanten in de vorm van zonaanbidders en zwemmers toch aanwezig waren.

  De volgende vangst daarentegen komt uit een hoek die meer voor de hand lag. Bij Hans & Sven stonden de piepers te krijsen om 12:00u van diezelfde zaterdagmiddag. Het resultaat een schubkarper van 11 kg.

  Hiermee staan Hans & Sven voorlopig op de eerste plaats, ze begrijpen zelf maar al te goed dat deze voorsprong waarschijnlijk niet voldoende zal zijn zeker niet omdat er nog twee wedstrijdweekenden te gaan zijn.

  Bijzonder gebeurtenissen:
  Er zijn van dit wedstrijdweekend twee bijzonderheden te vermelden, als eerste de bijzondere vangst op zone 7, William gooide een makreel omhoog en Tony ving hem en dan heb je een makreel gevangen. Tony belde Johan, "wij hebben vis", helaas telde deze vangst voor de score-kaart niet mee.

  Dan was er nog een incident te melden, op zone 5 werd Rini gewekt door een witvisser. De witvissers waren uit een vorm van collegialiteit aangeschoven echter was dit niet goed doorgegeven aan de karper wedstrijdcommissie.

  Zeker zo netjes als er dan eerst vooraf gevraagd wordt of ze wel in die zone mogen/kunnen aanschuiven. Dat kan dan bij voorkeur de avond ervoor, het voorkomt een hoop frustratie en ergernis aan de waterkant die met name in de ochtend uren niet gewenst is.

  Met goed overleg komen we verder en dat geld dan ook voor de bestuursleden, bij calamiteiten het advies de karper wedstrijdcommissie te raadplegen. Deze mogen als wedstrijdleiding beslissen wat een passende oplossing is waarbij gekeken wordt naar alle partijen en omstandigheden.

  De ervaringen van dit weekende gaan we snel vergeten, het was brrrrrrrrr en veels te weinig karper in het net. De volgende keer kan het eigenlijk alleen maar beter worden.  Wedstrijdverslag deel 2 van het tweede weekend, 23, 24, 25 augustus (2 nachten):

  Een heftig weekendje, deze keer waren niet alleen de karpervissers bepalend. Met heftig bedoelen we deze keer de vreemde en eigenaardige gebeurtenissen. Halt politie staan blijven, liggen en liggen blijven, je gezicht naar de grond en de vraag werd gesteld of deze persoon een wapen bij had. Een politie helikopter hield vanuit de lucht de situatie langdurig in de gaten.

  Er werden meerdere personen gearresteerd tijdens de wedstrijd, gelukkig was geen van hen deelnemer. De ontbrekende personen en koppels waren om verschillende redenen verhinderd. Sommige deelnemers die er het eerste koppelweekend wel bij waren mochten zelfs niet meer meedoen. Terug naar het arrestatie team, dit kwam met een ander doel, ??n van de verdachte stond met een stalen gezicht te praten met Gert-Jan op wedstrijd-zone 4. "Iets gevangen mijnheer, zit er veel vis op". Nee zei Gert-Jan we beginnen net, hey kijk daar, "daar wordt er eentje in de boeien geslagen". De bezoeker reageerde nauwelijks, enkele minuten later lag deze naast de tent van Gert-Jan en werd ook deze in de boeien geslagen.

  Dit alles gebeurde tijdens de eerste minuten van de tweede karper-koppelwedstrijd. De briefing was nog maar net voorbij en iedereen was bezig in zijn eigen zone. De aanvang verliep met een gepaste gezelligheid. Er moest deze keer ergens bij stil gestaan worden. Het bestuur van HSV - Ons Genoegen Maaspoort verzocht de aanwezige om even 1 minuut stilte in acht te nemen vanwege het overlijden van Alexandra Schenk, de zus van Riny. Nadat iedereen de brok in zijn keel had weggeslikt konden we verder.

  Aanvang 2e weekend van d? Bossche Boilie-wedstrijd:
  Karpers houden doorgaans geen rekening met arrestaties of anders, die willen eten waarbij hun voorkeur uitgaat om niet gevangen te worden. De eerste karper doet zich aan bij Raymond, nee u leest het goed, niet bij Coen maar bij Raymond. Een sterke schub-karper van 14,7 kg die al een tijdje de naam heeft "Andr? van Duin".

  Coen was verrast dat niet hij verantwoordelijk was voor de openingsvangst. Zou zijn dobbelsteen stuk zijn? Johan noteerde deze eerste vangst van Raymond om 5:30u, niet slecht na 10,5 uurtjes wedstrijdvissen.

  Raymond en Coen maakte gelijk van de gelegenheid gebruik, maakte een schitterende foto van de zonsopgang. Geschoten op visstek D gelegen in karper-wedstrijdzone 8.  Sven liet even merken ook mee te doen aan de wedstrijd vanaf zone 3, hij ving een fotogenieke vis (Spiegel - rijen) slechts een uurtje later. Om 6:30u met een gewicht van 7 kg. En hiermee maakte het koppel (Sven en Hans) de achterstand gelijk een stukje kleiner.

  Hoeveel geluk kun je hebben:
  Net op het moment dat de redactie een rondje maakte (de zaterdag om 10:10u) stormde Arjan naar zijn visstek gelegen in karper-wedstrijd zone 8.

  Aldaar stond een van zijn Delkim's beetverklikker te schreeuwen, een karper wenste niet gevangen te worden en ging er gigantisch vandoor.  Ook met de slip erop sleurde deze karper tientallen meters lijn van de molen. Zijn koppelmaat Johan moest zelfs zijn hengels binnenhalen ook dit ging niet simpel. De karper had inmiddels meerdere rondjes gemaakt en dus ook rond de lijnen. Arjan had geen keuze en moest naar de vis toe, beet krijgen op visstek G en uitdrillen op visstek F. En we weten allemaal dat de kans op het het verspelen van karpers op visstek F groot is, zeker vanwege het hoge riet aldaar.

  Ojee die lijn van Johan is grof en schuurt zometeen mijn lijn door riep Arjan, huh dachten Johan en Gerry hoezo schuurt die jou lijn door, "Ja Johan vist met een lijn die heel grof is en die schuurt alles zo door. Arjan had het duidelijk even te zwaar en raakte zowat in paniek.

  Hoho stoppen nu mijnheer de karper, niet schuren aub. Ojee daar gaat ie weer zometeen, "Johan wat moet ik doen".

  En inderdaad, toen de karper wat dichterbij kwam schrok deze zich een hoedje omdat een bekende buurman met een fel wit-blauw T-shirt naar de oever liep. En jawel daar schrok de karper van en scheurde opnieuw een flink stuk lijn van de molen, hij is niet te remmen riep Arjan.

  Arjan krijgt sponsorallures:
  De karper liet zich opnieuw zien en Johan vond het welletjes, geen paniek Arjan ik schep deze kanjer wel even want als het zo nog langer doorgaat moet jij nog opgenomen worden en we moeten nog langer vissen. Er wordt niet geschuurd en doe maar rustig aan Arjan. Hoppa dankzij Johan's landingskunsten gleed de karper zo het net in.

  Raymond had vanaf een veilige afstand het langdurige gevecht aanschouwd en ging voorzichtig wat dichterbij. Arjan schakelde zijn houding gelijk om, ja ja Raymond zo zie je maar weer ik vang ze wel.

  Je ziet het wel, allemaal grote vissen, ik trek de ene na de andere eruit en waarmee, met Bossche Boilies want dat is h?t aasje van deze tijd.


  Zou het aan wedstrijd-zone 9 liggen, dat sommige personen de omstandigheden en gebeurtenissen anders beleven als dat ze in werkelijkheid zijn. Er doen zich daar de laatste tijd de vreemdste zaken voor. Johan en Gerry bleven wijselijk stil, het gaat om de gevangen kilo's die het hem doen. Een spiegelkarper met een gewicht van 14,4 kg lag te pronken op de onthakingsmat en dat telt.

  De zaterdagavond is een feit:
  Gezelligheid kent geen tijd, Johan maakte met plezier zijn rondje Noorderplas en was op zone 3 zichtbaar verrast. Gezelligheid alom bij Hans en Sven, meerdere vrienden en kennissen waren aangeschoven om zo lekker te genieten van deze zaterdag zomeravond.

  Voor de karper-commissie was niets te gek, zelfs wens-lampionnen werden opgelaten om het voor iedereen nog gezelliger te maken en vooral zo te houden. Tientallen lampionnen kwamen over de Noorderplas met een stralend heldere hemel als achtergrond. De sfeer en de gezelligheid voerde de boventoon en zo moet het ook zijn.

  De grappenmakers:
  Bij Jan en Mark was het dolle pret, Mark belde Gerry om een bijzondere vangst te melden. Nee daarvoor moet je Johan bellen maar dat hadden ze al gedaan.

  Inderdaad zo leek het, Johan vertrok met zijn brommertje vanaf zone 9 richting zone 6 alwaar het gouden duo Jan v Esch en Mark Verhagen hun tenten hadden opgeslagen. Een tijdje later stuurde Johan een whatsapp bericht naar Gerry met de volgende inhoud, "dat het zo niet langer kon omdat hij voor de vangst van slechts een brasem naar zone 6 moest uitrukken". Berry en Gerry kregen de indruk dat Johan in de maling genomen werd, niets was minder waar het was juist als grap bedoeld om Gerry eens een keer te pakken te nemen. Schaterend lachend kreeg hij het koppel Jan en Mark aan de telefoon. "Johan vond onze brasem-vangst maar niks, maar wij waren er heel blij mee." Vanwege het luide gelach was van een goed gesprek geen spraken, die zijn weer zwaar aan de Breezers dacht Gerry.

  Dat soort grappen moet Jan van Esch als deelnemer van de World Carp Classic in Itali? wel thuis laten. Het is hem duidelijk nu al te hoog in zijn bolletje geschoten, duidelijk last van sterallures en hij loopt nu al naast zijn schoenen.  Wij wensen het WCC koppel Gert-Jan van den Wildenberg & Jan van Esch uiteraard veel succes in Itali?. Voordat we het vergeten te vermelden, de vangsten van Jan en Mark waren niet om over naar huis te schrijven, ??n brasem, ??n meerkoet, en slechts ??n brief.

  Vangst nummer 4 komt vanaf wedstrijd-zone 1:
  Alwaar Daan en Ricky hadden plaats genomen. Er was spraken van zeer dichte mist gedurende de nacht van zaterdag op zondag. Niet zomaar mistig, nee je zag haast geen hand meer voor je ogen. En het was Johan die daar danig last van had, om 3:30u slaat Ricky een schubkarper van 3,9 kg aan de haak.

  Niet zwaar maar bedenk wel dat ook de kleintjes meetellen in een wedstrijd. Johan reed vanwege de mist meerdere keren wedstrijd-zone 1 voorbij, na het wegen kon hij retour naar zone 9 maar ook hier moest Arjan meerdere keren roepen, "Johan je moet hier zijn." Om maar aan te geven hoe mistig het was.

  Vangst nummer 5:
  Op de zondagmorgen om 10:15u was de mist al lang weggetrokken, Gert-Jan vissend vanaf zone 4 scoorde toch een mooie spiegelkarper van 10,8 kg. Omdat zijn koppelmaat Remy het wederom liet afweten kon Gert-jan de wedstrijd individueel uitvissen. Remy is vanwege zijn tweede afwezigheid gediskwalificeerd en de vangsten van Gert-Jan tellen vanaf heden individueel.  Deze vangst van Gert-Jan was tevens de laatste karper van de 2e karper-wedstrijdweekend. Nog een karperweekend te gaan, de wedstrijd is nog steeds open waarbij alles mogelijk is.


  En wat had Coen gevangen:
  Coen had helemaal niets, hoewel, ook Coen kreeg ??n brief.

  Berry & Gerry hadden slechts twee brasems vissend vanaf karper wedstrijd-zone 2, waren happy en blij geen brief ontvangen te hebben. De inhoud van de brief is in geuren en kleuren besproken, werd bij veruit de meeste wedstrijd-deelnemers als tijd en sfeer-bedervend ervaren.

  Individueel staat Raymond met 14,7 kg aan kop, maar of dat voldoende is moet nog blijken. Als koppel lopen Coen en Raymond op koers voor de eerste plaats, zij voelen de hete adem van Hans en Sven met slechts 3,2 kg verschil zeker in hun nek.

  Elk koppel dat nog mee mag doen heeft nog kans om te winnen, er zwemmen in de Noorderplas genoeg karpers rond die aardig meetellen op de score-kaart. Twee karpers van 11 kg zijn voldoende om de leiding over te nemen. Kortom de wedstrijd is nog geheel open en we zien uit naar de aanvang van de 3e Bossche Boilie karper-koppelwedstrijd 2013.  Is er iets onjuist, neem dan contact op met de karper-wedstrijdcommissie.
  Wedstrijdverslag deel 3 van het derde weekend, 13, 14 en 15 september: (2 nachten):

  Dit weekend ging gepaard met heel veel regen. Een score van 10 voor de regenachtige periodes van vrijdag op zaterdag. De nacht van vrijdag op zaterdag slechts 11 graden met hierbij de eerste kansen op regen, voor de zaterdag was zelfs 10,4 mm voorspeld. Een tikje warmer was het in de nacht van zaterdag op zondag waarbij de kansen op regen iets kleiner zouden zijn.

  Voor het gehele weekend was maar liefst 18,2 mm regen voorspeld, dat zou een toename betekenen van ruim 3,5 miljoen liter water voor de Noorderplas. Gelukkig voor de deelnemers werd het iets minder maar was het beslist nat. Omdat de dagen voor de wedstrijd behoorlijk regenachtig waren is hiermee het zuurstofgehalte in het water behoorlijk toegenomen. De waterstand van de Noorderplas was behoorlijk laag, het bijvullen gedaan door moeder natuur van vrijdag tot zaterdag was dus meer dan welkom. Toch klaarde het behoorlijk op, de volgende afbeelding laat niets te wensen over. Een foto gemaakt vanaf zone 2, een zonsondergang waarbij de zon achter de fotograaf onder ging.  De dikke vette 10:
  De deelnemers hebben de keuze uit 10 wedstrijd-zones, vooropgesteld dat je gunstig bent in de loting. Zoals bekend, het laagste nummer mag als eerste de wedstrijd-zone kiezen. Mark en Jan hadden al langer patent op nummer 10, eigenlijk is het Jan die hier de oorzaak van is omdat hij steeds het nummertje mocht trekken. Dat mocht Jan deze keer beslist niet, Mark had er genoeg van, "Jan jij blijft met je fikken van die lotjes af" sprak hij hem toe, we hebben elke keer 10.

  Jan ging akkoord echter onder stilzwijgend protest, hij bedacht een plan en benaderde achter de rug van Mark de wedstrijdleiding, het verzoek een spook loting op te zetten waarin alleen nummertjes 10 vertegenwoordigd zijn. HSV Ons Genoegen Maaspoort is altijd beschikbaar voor grappen en grollen, OK Jan dat is een goed idee dat doen we.

  Iedereen binnen de deelnemers-groep was op de hoogte, met uitzondering van Mark natuurlijk. Kort voor aanvang loting verzocht Gerry de groep of Mark (die samen met Bettina eigenaar is van Bossche Boilies) als sponsor van de wedstrijd als eerste het lotje mocht trekken. Als het nummer niet beviel dan mocht Mark het lotje teruggooien om zo in een tweede poging een betere kans te maken op een gunstiger nummer. Iedereen ging akkoord en Mark pakte het eerste lotje, vouwde het papiertje open en jawel een dikke vette 10.


  Hij kon niet anders, alle lotjes waren voorzien van het nummer 10. Mark is altijd goed gehumeurd en riep, "jongens ik ben happy en houd dit nummer". Hoewel dit een sportieve opmerking was vonden we dat geen goed idee, we moesten er Mark van overtuigen dat hij echt een tweede poging mocht doen. Poging twee opnieuw nummer 10. Op de afbeelding zien we de deelnemers-groep die met een voor hun zo goed mogelijk stalen gezicht de loting volgden. Gert-Jan al pratend met Marc op de achtergrond bleef mooi op de achtergrond dan val je het minste op.

  Berry kijkt richting de Noorderplas, alwaar ergens op het midden een mug te zien is. Ook Johan had het er zichtbaar moeilijk, hij kon niet anders als Mark blijven aankijken. Aan Raymond zijn ogen kun je het zo aflezen, "dat wordt lachen zometeen". Gezelligheid alom en het was tijd voor de offici?le en vooral eerlijke loting waarin niemand een voorkeurspositie mag hebben.

  Mark mocht opnieuw als eerste het lotje pakken en de andere deelnemers volgden, het viel sommige op dat Jan v Esch zich vreemd gedroeg nadat hij kennis had genomen van het getal op het lotje waar Mark mee aan kwam lopen. dat Maehet nummer op het lotje. Hij zonderde zich af van de groep en ging verderop op de rand van de oever staan, met een houding van "ik spring in het water". Hoeveel pech kun je hebben, ook Mark had slecht nieuws voor Jan. Inderdaad u raad het al, ook Mark had nummer 10 getrokken.

  Goede wijn behoeft geen krans:
  De lachende deelnemers-groep trok hiermee de aandacht van verschillende omstanders en wandelaars De wedstrijd was nog niet begonnen of de lol zat er goed in. Gezelligheid dat maken we samen, dan hebben we er ook gezamenlijk het plezier van.

  De koppels en hun wedstrijdzone:
 • De nummers 2 en 8 werden niet getrokken;
 • Coen en Raymond trokken 1 en vertrokken naar zone 8;
 • Berry en Gerry trokken 3 en vertrokken naar zone 2;
 • Ricky en Daan trokken nummer 4 en kozen voor zone 1;
 • Arjan en Johan kozen met nummer 5 voor zone 4;
 • Sven the man en Hans waren opnieuw happy met zone 3;
 • Rini viste met zijn neefje vanaf zone 9;
 • Gert-Jan viste individueel vanaf zone 7;
 • Coen en Raymond gingen voor zone 8;
 • Jan en Mark trokken zoals gezegd nummer 10 en kozen voor zone 10;


 • De vangsten:
  De zaterdag-morgen, alle onthakings-matten en landings-netten nat. De oorzaak was bij de meeste de regen. Bij Raymond was zelfs het grondzeil tot in de tent onder het water verdwenen, laarzen of klompen aan ook in de tent of anders heb je natte voeten. Sommige hadden meer geluk, daar werd de nattigheid veroorzaakt door een combinatie van regen en gevangen karpers.

  In totaal werden er ook nu weer 5 karpers gevangen, drie ervan kwamen uit zone 1. Daan en Ricky deden samen voor het eerst mee en hebben zichzelf danig op de kaart gevist. De eerste vangst was een karper van 7,4 kg, gevangen door Ricky, dit in het holst van de nacht van vrijdag op zaterdag om 3:30u. Om 5:15u mogen Daan en Ricky er opnieuw uit, deze keer staat de beet-verklikker van Daan te schreeuwen.  Het resultaat, 9,0 kg schoon aan de haak. Slecht 3 uurtjes later is het opnieuw bingo, een spiegelkarper van 8,0 kg wordt genoteerd voor score-kaart. In een korte tijd vangen deze heren voor karper begrippen drie kleinere karpers maar wel met een totaal gewicht 24,4 kg, en dat telt aardig mee. De karpercommissie (Johan) moest vroeg uit de veren, voor het wegen van deze karpers natuurlijk.

  Om 6:50u is Johan weer terug op zone 4 bij zijn koppelmaat Arjan, die een aanbeet van een run die zo'n 150 meter lijn van de molen trok compleet miste. De beet-verklikker stond te schreeuwen en de molenspoel draaide hierbij gigantisch waarbij de lijn in een razend tempo afspoelde. Als we deel 2 van het verslag goed gelezen hebben zal opgevallen zijn dat 150 meter lijn van extreme grove kwaliteit zeer gevaarlijk kan zijn voor de Noorderplas, wat te bedenken van het riet, de brugpeilers of de invaliden steiger.

  Ja ook de staken bij de boten-steiger liepen gevaar, gelukkig drilde Johan deze schub-karper van slechts 5,6 kg goed uit. Naar eigen zeggen was dit een van zijn mooiste vangsten, zeker qua dril en aanbeet. En alsof het zo moest zijn vertrok 10 minuten later hengel nummer twee.

  Een schub-karper van 4,0 kg was tevens de laatste karper van deze wedstrijd die gevangen werd. We schrijven 7:00u en wel op de zaterdag-ochtend met nog vele uren te gaan. Nu weten we dat 15 deelnemers nog 17 uren moesten vissen zonder een enkele aanbeet. Hoewel de aanbeten uit bleven bleef het niet stil.

  Een Delkim run versterkt tot 200 Watt:
  Mark en Jan kregen te maken met een terreuraanslag van Johan en Gerry. Omdat Mark en Jan de vorige wedstrijd Gerry in het ooitje hadden genomen was het in deze laatste wedstrijd tijd voor een revanche. Een versterker voorzien van ingebouwde accu werd ingezet voor deze grap. Het geluid dat afgespeeld moest worden was van een Delkim run met en lage toon, een zogenaamde snelle run.

  De versterker werd op slechts enkele cm afstand bij de tent van Mark en Bettina geplaatst, Bettina is de vrouw van Mark die deze keer voor de gezelligheid er een nachtje bijbleef zichzelf niet realiserend wat er op het programma van de grappenmakers stond.

  Leuk voor Bettina, zo maakte ze nog wat mee. In de nacht van zaterdag op zondag was het windstil, in pricipe kon je een speld horen vallen in de Noorderplas. De versterker werd om 3:00u in stelling gebracht en ingeschakeld. De USB geheugenstick met hierop een mp3 opname behoefde slechts in het apparaat gestoken te worden en dan gaat het los.

  En zo geschiede het, een oorverdovende run galmde over de Noorderplas, Jan, Mark en Bettina lagen stijf in hun bed. Mark komt na verloop van tijd gedesori?nteerd naar buiten loopt richting zijn hengels en weer terug richting zijn bed, bedenkt zich en gaat vervolgens weer kijken bij zijn Delkims. Spreekwoordelijk gezien was hij helemaal de weg kwijt.

  Ging aan zichzelf twijfelen, is mijn sounderbox stuk, batterijen op, nee dit kan niet het gaat never nooit zo hard. Wat is dit nou weer, heb ik dat nu weer. Bettina snapte er ook niks van "Mark wat raar, de lichtjes van je Delkims gaan niet aan".

  Houwde gij nou eens stil er klopt iets niet, na ongeveer 40 seconden was het stil. Behalve het suizen van de oren dan.

  Jan kwam deels slaapwandelend aanlopen, (zie de foto rechts) was natuurlijk heel blij met deze geweldige aanbeet.

  Iedereen vangt karper met Bossche Boilies behalve Jan en Mark, op dit punt is de wanhoop nabij. Maar ook hij snapte er niets van, dit was ongekend hard.

  Mark was ook weer terug op aarde en riep, "wie staat er achter mijn tent". Gerry riep hey mark wij komen even wegen want we hoorde zonet dat je beet had. Vanaf dat moment worden er enkele woorden geroepen die we om PR redenen niet vermelden. Mark "om koffie te komen drinken dan zien we ze niet, maar voor dit soort streken staan ze om 3:00u in de nacht op". Jan "ja en dat doen ze dan gewoon bij de sponsor, maar ik wist van niks, ik wist dit niet, Mark ik wist van niks".

  Gerry "nee nee Jan van Esch, jij wist het wel degelijk, ook jij zit in het komplot. Jij wilde Mark in de maling nemen net als met nummer 10". Deze laatste opmerking was niet waar en Jan had het niet meer. De rugspieren van Jan en Mark werden weer wat losser en het viertal Johan, Jan, Mark en Gerry lagen natuurlijk dubbel.

  Gerry riep Bettinna nog toe, "hey Bettinna leuk wel zo maak je nog wat mee", heel leuk riep Bettinna echt heel erg leuk, nog bedankt hoor. Bettinna kon vanwege de adrenaline stoot niet meer slapen, heeft een langere tijd nog wat films bekeken op haar DVD speler.

  Op advies van Johan en Gerry:
  Deze grap is niet voor herhaling vatbaar, stel je eens voor dat we de brul van een brulaap of de schreeuw van een wildzwijn gebruikt zouden hebben.

  Voor alle Maaspoort-bewoners, de wedstrijd-deelnemers, iedereen wiens nachtrust danig verstoord werd, sorry, we zullen het nooit meer doen.


  Speciaal voor Bettina Krol een extra vermelding, zij staat dagelijks achter de viskraam (Bettina Krol bij de watertoren) en vraagt nu aan alle klanten die een haring met uitjes bestellen of ze er ook sambal en mayonaise op willen hebben. Het komt uiteindelijk allemaal wel weer goed maar mocht je aan de kraam komen, voor een van de vele lekkere hapjes, doe dan maar net alsof ze niets raars heeft gevraagd.  Is er iets onjuist, neem dan contact op met de karper-wedstrijdcommissie.


  Tot de volgende keer maar weer.....  Op de afbeelding hieronder zien we de verdeling van de karper stekken/zones voor de karper-koppelwedstrijd, de stekken worden d.m.v. loting verdeeld. Alle deelnemers trekken een nummer uit een zak en het koppel met het laagste nummer (1) mag als eerste een keuze maken uit de beschikbare zones.

  Het kan voorkomen dat het aantal deelnemende koppels kleiner is als het aantal beschikbare zones/stekken, dit houd ook in dat het koppel met het hoogste nummer de keuze houd uit de zones die dan nog vrij zijn. Kiest iemand zone 5 dan mag deze uitsluitend in die zone vissen, voeren en varen, hierbij is het niet van belang of zone 4 of 6 vrij zijn. Valt uw keuze op zone 10 houd er dan rekening mee dat er in deze zone ook zwemmers en zonaanbidders aanwezig kunnen zijn.

  Waar gaan we vissen, aan de Noorderplas:  Van de visstekken A t/m H gelegen in de wedstrijdzones 7, 8, 9 en 1 hiervan doet visstek C niet mee.
  Klik hier voor de dieptekaart Noorderplas


  Deelnemers opgelet:
  De auto's mogen uitsluitend gebruikt worden om de spullen uit te laden bij de gekozen visstek, eerst uitladen en direct daarna de auto weg. Het gaat om een koppelwedstrijd en met je koppel-maat kun je vooraf duidelijke afspraken maken. Dit betekend dat de Noorderplas weer snel autovrij is.

  Is het wedstrijdweekend op zondag voorbij dan absolute geen enkele auto voor 12:00u bij de visstekken. Eerst de spullen opruimen zoals hengels en toebehoren en pas na 12:00u de auto erbij.

  Waardering

  Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

  Logt u a.u.b. in om te stemmen. om te stemmen.

  Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
  Verwerkingstijd: 0.07 seconden
  1,734,359 unieke bezoeken