Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Verslag Witvis-wedstrijden 2011.

HSV- Ons Genoegen Maaspoort witvis wedstrijdverlagen.

Witvis en Karperwedstrijden, elk lid kan aan de wedstrijden meedoen. Het foto materiaal van deze wedstrijden vind u ook in het fotoalbum Album: Witvis wedstrijden 2011. Onze uitgebreide wedstrijden agenda klik dan hier !In dit verslag plaatsen we een kleine selectie uit dat foto-album. In dit verslag hebben we de volgende wedstrijd-onderwerpen. Voor de wedstrijden gehouden aan de Noorderplas geld het volgende: avond voor de wedstrijd stek/sector nummer trekken aansluitend de mogelijkheid om te voeren in je eigen sector. Over het tijdstip wordt nog even overlegd. Vissen vanaf de kant/oever, er mag niet gevist worden vanuit ??n boot.

 • Vrije hengel
 • Koningswedstrijden
 • Paaswedstrijd
 • Koppel wedstrijd
 • Melis bokaal
 • Herfst wedstrijden

 • Van alle de categorie?n staat het verslag en de wedstrijduitslagen witvis in dit artikel.


  Vrije-hengel 13 maart 2011 Gamma:
  Op zondag 13-03-2011 was de eerste wedstrijd van het jaar, de Vrije hengelwedstrijd gehouden bij de Gamma.

  Met 7 deelnemers waren we van plan flink wat kilo?s vis te vangen op deze mooie dag, het was best nog wat aan de frisse kant. ?s morgens maar met goede moed zijn we aan het vissen geslagen. Het duurde maar en het duurde maar, en in eens werd er verderop geroepen "h? daar is de eerste vis van het jaar", Arnold had weer dat geluk. Er gingen heel wat minuten voorbij en toen ging bij mij de top op en neer ik dacht zo daar komt mijn eerste vis aan.

  Ik aanslaan en draaien en hij draaide behoorlijk zwaar maar ik had minder geluk eenmaal binnen gehaald bleek het om een panty te gaan grrrrr. FF later had ik nog een schoen te pakken ook ik weet niet wat er tegenwoordig rond zwemt, maar later kreeg ik ook nog twee mooie vissen te pakken. Arjan kreeg ook een flinke beet hij zag zijn lijn weg gaan en pats alles kwijt.

  Frank heeft ook een visje gevangen je moest wel goed kijken helaas was hij te licht om hem te kunnen wegen. Ook Ed had vis gevangen en Cees sloeg deze ronde over, volgende keer beter.

  Groeten Sander, Witvis wedstrijdcommissie.  1e Koningsvissen Noorderplas:
  Alles ziet er anders uit als de zon schijnt, en inderdaad als het zonnetje zich laat zien dan resulteert dit direct in het aantal personen die we rond de Noorderplas tegenkomen. Voor de wandelliefhebbers werden verschillende wandelroutes geopend en aan de Noorderplas staan ook sinds kort een bord met hierop verschillende mooie wandelroutes die al veel langer op deze website vermeld staan. Goed voorbeeld doet volgen.

  Ook aan vissers geen gebrek, 4 kaperspecialisten waren er aan het werk en sommige hiervan trotseerde zelfs de nachtvorst periode. Jammer dat de vangresultaten wat tegen vielen. Bij de witvissers was het niet veel beter, het was ronduit slecht voor wat betreft de vangsten.

  Deze 1e koningsvissen wedstrijd was wel een belangrijke wedstrijd omdat het gaat om de koningsvisser te worden van 2011. Op de zaterdag avond was het alle deelnemers verzamelen bij de boten steiger en de steknummers werden verloot, na afloop werden mochten de deelnemers voeren op de gelote stekken hetgeen waar ook iedereen gebruik van maakte. De volgende dag de zondag om 8 uur kon iedereen met veel verwachting de spullen opbouwen.

  Om 9 uur was het aanvang wedstrijd en bij de meeste lag veel voer op je vis plek dus dat zou goed moeten uitpakken. Het duurde en het duurde en nog wat uurtjes later nog steeds geen aanbeet gezien. Niemand heeft deze keer vis gevangen wat erg jammer was, voorzitter Cees kreeg wel een paar tikjes maar daar heb je ook niet zo veel aan.

  Vermoeden was toch de de watertemperatuur aan de koude kant, over enkele weken hebben we weer een wedstrijd op de plas Noorderplas en nu maar hopen dat het water wat warmer en daarnaast ook de witvis wat actiever is zodat we dan wat meer vis kunnen vangen.

  Vangstresultaten: 0,0 kwam eruit, dus er bleef veel tijd over om van deze zonnige dag te genieten.

  Groeten Sander, namens de witvis-wedstrijdcommissie.


  2e Koningsvissen gehouden bij Crevecoeur:

  Met de gedachte van de vorige wedstrijd uitslag, moesten we toch beter ons best gaan doen om meer resultaat te halen. Om de teleurstellende 1e koningswedstrijd achter ons te laten. Iedereen was zeer gemotiveerd en had er zin in om vis te vangen. ?smorgens eerst steknummers loten en snel opbouwen en om 08:00 uur klonk het start signaal, plons en daar gingen de voerkorven het water in.

  Al snel werd er vis gevangen binnen het eerste half uur, dat bleef wel even zo het was toen ook goeien hangen dat was wel weer eens fijn dat er weer goed gebeten werd kennelijk had de vis ook weer honger .zo mogen de wedstrijden altijd wel gaan. Maar na een uur of anderhalf was de beet er even vanaf er werd nog wel links en rechts een vis gevangen. Het laatste uur was aan gebroken en nog net op de valreep wist toon er nog 1 uit te trekken.

  Toen kwam het beslissende deel van de wedstrijd het wegen gelukkig had iedereen vis gevangen maar er stak er toch 1 ver boven uit dat was Hans met 8.52 kilogram Hans gefeliciteerd.

  Groetjes Sander, wedstrijdcommissie-witvis.


  Paaseieren concours van 17-04-2011 Noorderplas:

  Ook bij deze wedstrijd op de Noorderplas waren de steknummers een dag van te voren geloot ivm dat je na de loting op je stek mag gaan voeren voor de wedstrijd van de volgende dag. Helaas hadden we deze keer ook weer pech, niemand kreeg een aanbeet die dag. Er zaten ook karpervissers te vissen en die hadden wel meerdere brasems gevangen. Gerry zit op die brasems niet te wachten, die kijkt weer uit naar de vangst van een karpertje, hij wist vier grote vloermatten op de kant te brengen alleen deed hij niet mee aan de witvis-wedstrijd. Dus waar het aan licht ????????.

  De deelnemers, Frank, Sander, Arnold, Ed, Cor, Piet en Indy.
  De vangsten, noppes.

  Gelukkig hadden we een goedmaker aan het eind van de wedstrijd, de paashaas was ook langs geweest en had voor ieder wat lekkers bij. We zullen maar denken de volgende keer beter, iedereen een goed en fijn Pasen toegewenst.

  Groetjes Sander, wedstrijdcommissie witvis.


  3e Koningsvissen 29 mei 2011 Maas Bokhoven:
  Met 5 deelnemers op naar de maas op de vaste plek waar we altijd vissen op de kop bij de sluis van engelen. Daar kan je toch goed en lekker breed vissen. Het water is er flink diep en er staat meestal een goeie stroming op. Toon was vandaag ook bezig met veehouderij in de wij waar we vissen lopen een flinke kudde schapen.

  En als je dan je voer emmer open laat staan dan loop je het risico dat die leeg word gegeten zoals bij toon het geval hahahah.ook hier waren de vangsten niet geweldig kijk maar in de tabel van de koningswedstrijden .de winnaar van deze wedstrijd is frank met 1.08 kilogram.

  Frank gefeliciteerd, Groetjes Sander Wedstrijdcommissie-witvis.


  De C. Melis bokaal gehouden op 5 juni 2011:

  Langdurige periodes met weinig neerslag komen in ons land niet vaak voor. Door de vele meren en de gestage aanvoer van water voornamelijk van de Rijn, leidt droogte hier zelden tot ernstige gevolgen. Periodes met droogte laten zich moeilijk vergelijken omdat het verloop van de neerslag, van jaar tot jaar verschilt.

  Aan het begin van juni 2011 zag iedereen er wel naar uit, het mag best wel weer eens gaan regenen, de waterstanden van vele wateren waren gedaald tot een minimum en ook de waterstand van de Noorderplas stond zelden zo laag. Maar de wedstrijd-deelnemers van de witvis wedstrijd moesten niets van die regen hebben, in de vroege uurtjes werd er al over en weer getelefoneerd en afgezegd. Dit tot grote verbazing van leden die op het standpunt staan dat vissen geen zaalsport is waarbij je alles droog moet houden.

  Op 5 juni 2011 werd er wel een wedstrijd gehouden aan de Noorderplas waarbij er gevist moest worden om de C.Melis bokaal.

  Hoe kon het ook anders:
  Zo rond de klok van 10uur moest de paraplu weer ingezet worden als parasol en de drie gevallen druppels verdampte als sneeuw voor de zon.

  Toon, een wedstrijdvisser pur sang had zichzelf weer ingesmeerd met beschermingsfactor 12 en had weer enkele mooie brasems van het formaat vloermat in het net liggen. Helaas voor hem, zoals nu de vlag staat tellen deze niet mee voor de score.

  De mooiweer vissers van HSV- Ons Genoegen Maaspoort bleven vandaag thuis, sommige zullen zich wel een tikkie schamen en zagen deze dag maar liever snel voorbij gaan.

  Mogelijk kunnen deze mooiweer vissers bij een volgende gelegenheid eerst onze eigen weerpagina raadplegen die toch redelijk betrouwbaar is.


  Zie hierboven, Toon zat zowaar te zingen"Wij vieren feest dus weg met de malaise want...", zelfs met een visje van 2 cm was hij al winnaar geworden.

  Het was vandaag Toon's feestje aan de waterkant, hoppa de ene na de andere sloeg hij aan de haak. De foto's liegen er niet om, mochten de andere nog twijfelen, er is meer fotomateriaal beschikbaar om ook u te overtuigen.

  Op het secretariaat zijn de nieuwe "mooiweer visserscertificaten" gratis af te halen.


  De vrije hengel 26-6-2011 gehouden bij de Gamma:
  Het aantal deelnemers was goed, 6 stuks, de namen; Ed, Indy, Sander, Arnold, Frank en Hans. Inderdaad u leest het goed ook Hans was weer van de partij, Hans heeft zijn zinnen gezet op ??n van de titels dit jaar en we houden zijn vangstresultaten maar eens goed in de gaten.

  Vandaag ging er bij Hans wel het een en ander mis, hij verspeelde een flinke vis die ook nog het topje van zijn hengels wist af te breken, een tijdje later zat het toch weer mee. De verspeelde lijn met voerkorf werd er later weer uitgevist en inderdaad de brasem zat er nog aan.

  De weersomstandigheden waren zeer gunstig, en we weten dat Toon ook van de partij is als de weersomstandigheden wat minder. Maar deze keer was Toon niet van de partij, Toon geeft vermoedelijk de voorkeur aan het slechtere weertypes zodat hij het gevoel houd met een survival bezig te zijn.

  De vangstresultaten waren beneden de verwachting, maar dat mag de pret niet drukken als het om een wedstrijd-dag gaat, je kunt een wedstrijd al winnen met ??n klein visje.


  Het deelnemersveld


  Sommige die wat scherper opletten, we zijn immers een hengelsportvereniging zullen wellicht denken "wie zit er achter die dikke struik die achter Arnold en Sander staat", nee Toon was er echt niet bij en Cees ook niet.

  Maar we gaan even terug naar af, het wedstrijdverslag. In totaal werd er 8,48 kg vis gevangen en dat verdeeld over de 6 deelnemers is het echt niet veel. Indy scoorde 0,080 kg ofwel 80 gram vis.

  Zijn opa Ed gaf het goede voorbeeld met 0,120 kg vis en ook Sander hoefde zich vooral vandaag geen breuk te tillen aan de 0,540 kg gevangen vissen.

  Hans 1,840 kg deed zoals eerder vermeld al aardig mee, die moeten we in de gaten houden. Arnold trok toch weer 2,22 kg vis in zijn leefnet en Frank was met 3,680 kg de winnaar van de vrije-hengel wedstrijd. Op de afbeelding zien we Arnold onze secretaris en penningmeester die samen met Sander (witvis-wedstrijdcommissie) de gevangen vissen wegen.


  4e koningsvissen gehouden 10 juli 2011:

  Er namen 5 personen deel aan deze wedstrijd, t.w.: Sander, Toon, Cees, Hans, en Arnold. Het was lekker visweer eerder perfect zelfs. We kregen allemaal slecht beet in het eerste uur dus we moesten van alles uit de kast halen om de vissen te lokken. Uiteindelijk werd er toch wat gevangen, maar ook deze keer bleven de grote platte (brasems) ver bij ons uit de buurt.

  Toon kreeg wel beet hij verspeelde er maar liefst 4 dus ze waren er wel maar niemand wist er te vangen, ook dit maal waren het kleine visjes zoals voorn en bliek. Cees had zelfs tot 2 keer toe het landingsnet voor de vis die hij binnen wilde halen maar een snoek klapte er direct op, resultaat, ??n halve vis. Ik hoop dat na de vakantie de brasems weer terug zijn en dat we de volgende wedstrijden wat van die flinke jongens mogen vangen. Voor nu iedereen een fijne vakantie toe gewenst en tot de volgende wedstrijd.

  De resultaten:
  In totaal werd er 9,930 kg vis gevangen, Toon scoorde weer met 3,160 kg, Arnold 2,420 en Hans scoorde met 1,640 kg. Cees behaalde met zijn 1,560 kg toch de vierde plaats en Sander moest het met 1,150 kg doen en werd 5e.

  Groetjes, Sander de witvis-wedstrijdcommissie.


  5e Koningsvissen 28 augustus 2011:
  De eerste wedstrijd na de zomervakantie was weer gelijk een belangrijke, het was de 5e koningswedstrijd maar het leek wel een herfstwedstrijd zo hard als het waaide bij Crevouceur.

  De wind stond ook nog eens verkeerd hij stond rechtop ons Arjan en ik hadden allebij onze toppen van de hengel kapot gegooit omdat de wind de visdraden van de onderlijn om de top had geslagen. Ingooien gaat dan niet en zegt hij knak en heb je 2 toppen tja dat is het risico zullen we maar denken. Er werd wel vis gevangen maar zo spectaculair is de vangst niet 2011 is duidelijk niet het jaar van de brasem maar vooral voorn . op naar de volgende en laatste koningswedstrijd.

  Sander witvis wedstrijdcommissie.


  6e Koningsvissen 4 september 2011 Noorderplas:
  Alweer de aller laatste koningswedstrijd van dit seizoen deze werd gevist op de Noorderplas. Zoals bij alle wedstrijden op de Noorderplas worden de steknummers een dag ervoor geloot en mag je na de loting op je stek gaan voeren zodat je meer kans maakt om vis te vangen de volgende dag. Ook doen we op de hele plas vissen zo kunnen we van alle kanten en hoeken gebruik maken en dat vergroot de kans dat er toch vis word gevangen. Vandaag hadden we wat flinke regenbuien maar gelukkig hebben we goeie paraplu bij ons en kunnen we droog zitten. Er werd goed vis gevangen vandaag en ja ditmaal zaten er brasems bij en flinke ook.

  Dat kun je ook wel zien aan het eind resultaat in de tabel de grote gewichten waren brasems en er werden ook andere vissen gevangen zoals voorn en baars. Vooral Cees was vandaag een mazzelaar hij kreeg beet en sloeg aan en al binnen draaiend klapte een grote baars (+- 45cm) op het voorntje dat hij gevangen had vlak bij de kant, dus toen had hij 2 vliegen in 1klap.

  O nee 2 vissen aan 1hengel hahaha dus scheppen en in het netje gooien maar onze Toon spande vandaag de kroon hij ving maar liefst 16,100 kg vis allemaal brasem. Dit was de laatste koningswedstrijd van het 2011 en de nieuwe koning is Toon v/d Heuvel, hartelijk gefeliciteerd.

  Sander witvis wedstrijdcommissie.


  Wij bedanken onze sponsoren van 2011.
  Op deze plaats willen wij al onze sponsors bedanken. Wilt u ook als sponsor van de HSV- Ons Genoegen Maaspoort gaan optreden, dan kunt u contact opnemen met de algemene-commissie.

  Uw Naam hier ! (klik)
  De karper koppelwedstrijden worden mede gesponsord door verschillende bedrijven. T.w.; Grand Champion Koi voer, BBcarpproducts (Bossche Boilies), Gloudemans Optiek Lokeren passage, VANISSELT reclame, Pets Place Lokeren passage.  Heeft u op of aanmerkingen over deze lijst met bijbehorende scores en/of punten dan graag contact opnemen met de witvis-wedstrijdcommissie t.w. Sander en Toon.

  Met vriendelijke groeten de witvis wedstrijdcommissie.

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties geplaatst.

  Reactie plaatsen

  Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  1,734,497 unieke bezoeken