10 karpervrienden naar Lago Ghost Park (Lake) Italië 2021

Ghost Park Lake Italie:
Lago Ghost Park krijgt opnieuw visite van 10 karpervissers die gezamenlijk het viswater hebben geboekt voor een mooie karpersessie.

Waarom Ghost Park Lake:
Ghost Park is 16 hectare groot 40 stekken;
28 dubbelstekken en 12 single stekken;
De huidige grootste karper is ten minste 34 Kg;
Meer dan 300 vissen tussen de 18 Kg en 30 Kg;
Afstand: vanaf Den Bosch 1190 km.

Op 21 september hebben de mannen bij de Lachende-vis de zones verdeeld, wie letter A had getrokken had hiermee ook gelijk gekozen voor de desbetreffende zone van Ghost Park. Het toeval wilde dat veruit de meeste koppels exact diezelfde zones hadden getrokken als het jaar ervoor. Er was vooraf afgesproken dat de koppels onderling konden ruilen maar dat durfde niemand aan omdat je op voorhand totaal geen idee hebt wat je dan weggeeft, van ruilen kan ook wel eens huilen komen. Iedereen gunt de anderen veel visfun maar een zone ruilen waarvan later dan blijkt dat die als een speer loopt is dan een beetje zuur.

Rechts zien we de zone-kaart met hierop de zone’s, de kaart is door de groep samengesteld mede op ervaringen van de eerdere sessie. Links een tabel met wat afstanden om een beter beeld te krijgen van de afstanden onderling.

Wat afstanden:
van 5 naar 25 is 335 metervan 5 naar 24 is 285van 7 naar 25 is 387 meter van 8 naar 32 is 422 meter van 16 naar 36 is 515 meter van 16 naar 40 is 567 meter

Op de kaart zien we Ghost Park Lake ingedeeld in zone’s A t/m E:
Harran en Gerry zone A – Wesley-S en Dennis zone B – Marco en Jarno zone C – Kevin & Brian zone D – Wesley-K en Michael zone E.

Zijn er zaken veranderd t.o.v. 2020, jazeker wel. De eigenaar heeft niet stil gezeten, het Ghost Park team heeft recentelijk karpers uitgezet van ongeveer 12 Kg. Deze nieuwe uitzet zijn voor Ghost Park begrippen beslist de kleinere vissen. Het gemiddelde gewicht van de karpers wordt op ongeveer 17 Kg gehouden, ongeveer 300 vissen met een geweldig gewicht tussen de 18 Kg en 30 Kg maakt de kans op het vangen van meerdere 20 Kg vissen behoorlijk groot. De grootste vis die tot nu toe gevangen is een mooie schubkarper van 34 Kg.

Een drone vlucht over het water:
Op de volgende opname zien we Ghost Park lake gemaakt met een drone. Je ziet honderden karpers die in het opervlakte hun rondjes zwemmen. Je kunt ook goed zien dat verschillende karpers op halfwater vertoeven, met een drone zien we behoorlijk veel meer. Een ZIG-rig die zou op die zone beslist niet misstaan maar ZIG vissen dat is aldaar not-done.

Alles in gepakt en gas erop:
Uiteraard vraagt een vistrip als deze om een terdege voorbereiding, ten eerste de hengelsportmaterialen daar waar nodig aanvullen. Een bezoekje aan een van dé mooiste hengelsportzaken van Nederland Fauna Hengelsport daar kunnen ze ons niet mee straffen. Jarno, Harran en Gerry moesten nog even wat bollen halen bij Hans en Diana Grain Baits en Gerry’s wederhelft haalde bij Boy Bertrums – De Kaaskoning een stuk gevacuumeerde kaas die tot het einde van de week beslist goed zou blijven.

Kort voor vertrek werden er nog wat zaken doorgenomen, wie vertrekt wanneer en wat zijn de vervolgplannen. Dennis & Wesley-S vertrokken op de zaterdag-ochtend net als Marco & Jarno en Gerry & Harran. Het plan was om ergens een tussenstop te maken voor een overnachting. Overnachten op Ghost Park was ook een optie maar de vraag was ook of ze lekker konden doorrijden met de wetenschap dat er in Duitsland altijd wel ergens aan de wegen gewerkt wordt, het liefst op 10 plaatsen tegelijk. Dennis probeerde de tussenstop Mutter te halen en aldaar een Hotelletje te pakken, de andere hadden de plaats Trente in gedachten maar ja of dat ging lukken was nog maar de vraag.

Om een lang verhaal nog wat langer te maken kwamen Dennis en Wesley wel op tijd aan bij hun hotel, gelegen net onder Innsbruck. De rest van de groep kwam o.a. in Duitsland langdurig in druk verkeer terecht, de wegen van Duitsland waren ontzettend druk en er was haast geen doorkomen meer aan. Voor Marco was het in Oostenrijk welletjes en besloot Wesley en Dennis te bellen, is er nog plaats in dat hotelletje en kunnen wij er nog wat eten straks. Dennis informeerde even en kwam al snel met een passend antwoord, mannen kom maar naar hier en laat de navigator Gerry de route maar instellen. Ojee dat ligt gevoelig, vanwege de software update waren de instelling van de navigatie App naar default gegaan, vermijd snelwegen en tolwegen. Nu is het vermijden van snelwegen in Oostenrijk geen groot probleem maar de tolwegen zijn toch beduidend beter als de historisch nostalgische en de toeristische route in een. Daar hebben ze Gerry nog langer mee geplaagd, avond tijdens het gezellig samenzijn maar ook de dagen die erna volgde. Laat op de avond WhatsAppte Kevin dat hij, Brian, Wesley-K en Michael vanuit Den Bosch vertrokken waren, ze reden liever laat weg en de gehele nacht door, dit om uiteenlopende redenen.

Zonsondergang Lago Ghost Park

Kunnen we op de zondag aanvangen met vissen:
Bij aankomst bij het toegangspoort bleek de code van het slot aangepast te zijn, wij beschikte niet over de juiste code maar Kevin kreeg al snel de nieuwe door. We reden het landgoed op en de rust viel ons zowat in de schoot, waar mooi ophoud gaat het bij Ghost beslist verder. Negatieve verhalen daar kunnen we niets mee, zelf kijken en beoordelen en je plannen erop aanpassen.

Tot slot van rekening willen we absolute geen Center-Park vissers zijn. De meningen over Ghost Park lopen uiteen, zo zouden de oplaadpunten ronduit slecht zijn met maar twee stopcontacten maar wij zagen er toch duidelijk meer. De meeste stekken bieden totaal niet genoeg ruimte voor de vissers maar het tegendeel is beslist waar. De meeste stekken bieden juist wel voldoende ruimte, het is een oase omgeven door groen. Toegegeven dat je ook een wild zwijntje kan tegenkomen maar rust heeft veruit de boventoon alhier.

Het karperbestand is ongekend hoog, 3000 – 4000 stuks zo vernamen wij en dit is beslist goed. Een groot gedeelte van het bestand is wel degelijk op hun hoede en zwemt aldaar niet rond om alleen maar gevangen te worden zoals links en rechts in de wandelgangen wordt beweerd. Dit kan ook niet anders, het aantal karpervissers dat Ghost bezoekt/bezocht die allen heel goed weten hoe ze hun lood in het water moeten brengen is hoog. Lijndruk, rubberboten, voerboten en de vele verschillende aassoorten zijn voor de karpers alhier een dagelijkse kost en daar leren ze wel degelijk van.

De kreet “het is een forellen put maar dan vol met karpers” is beslist geen juiste voorstelling van zaken. Normaliter is het zo als er tientallen karpers op je stek springen dan kun je er doorgaans op wachten dat je wat sneller een aanbeet krijgt, geloof het ze springen je letterlijk je tent uit en dan nog krijg je geen beet. Tien springende karpers in 5 minuten, het was echt geen uitzondering maar dan heb je ze nog niet gevangen. Soms hoorden wij een plons van een springende karper en/of steur die je doet vermoeden dat een volwassen persoon in het water gegooid wordt.

Maar ook op Ghost moet je wel degelijk je vis-uurtjes maken, werken aan je presentatie, voer en haakaas het moet ook op Ghost allemaal kloppen. Het is beslist een feit dat de kansen om alhier een sterke en dikke karper te vangen een stuk groter is als in Nederland, op Ghost zwemmen simpelweg heel veel meer grotere karpers.

Deze sessie is het Jarno die zijn eerste Italiaanse spiegel-karper pakte op Lago Ghost Park, 21,5 Kg werd op zone C genoteerd voor het Team low budget fishing, (Marco en Jarno).

Op de afbeeldingen hieronder zien we o.a. dat Maikel niet 100% happy was met de gevangen steur. Wesley-K gaf ook aan Team-Steur te zijn op dat moment maar was wel even vergeten dat hij kort ervoor nog een mooie 26,5 Kg spiegel had gevangen.

Black Carp – Schwarzer Amur:
Er zwemmen naast de voor ons gebruikelijke spiegels en schubkarpers ook graskarpers rond, dikke steuren en het Zwarte monster de Schwarzer Amur graskarper. Dit is een soort die behoorlijk groot kan worden (2 mtr) met schrikbarende gewichten van 75 Kg of meer.

Harran was blij met deze edoch bijzondere vangst, daar waar wij het hielden op een zwarte graskarper zei Harran gelijk “dit is een Schwarzer Amur”. Hij vertelde ons direct dat deze karpers behoorlijk groot en zwaar konden worden. Op de afbeelding rechts zien we Harran met een kleinere variant, zijn eerste Schwarzer Amur graskarper was in Italië een feit geworden.

We blijven nog even bij het begrip de graskarper / de grassers, Wesley en Dennis viste op zone B en Dennis ving een behoorlijk exemplaar (24,4 Kg) graskarper. Moet je eens voorstellen dat dit een Schwarzer Amur geweest was, nu zijn de grassers bij vele karpervissers niet zo populair maar daar denken ze in Italië toch anders over. Dennis maakte voorzichtigheidshalve toch maar even een foto van deze grasser. De reden, het liep zeker op dat moment niet zo geweldig op Ghost Park, zeg maar gerust slecht. Gerry en Harran tikte met enige regelmaat nog wat karpers eruit maar ook de gewichten in hun zone (A) waren beslist niet des Ghost. Op enig moment stelde ook Brian aan Kevin voor om naar Zoete lieve Gerritje te rijden maar daar wilde Kevin met geen woord over praten, Kevin stond er voor 100% fanatiek in, komop maat we gaan er voor !

Toen Harran zijn zoveelste Amur ving zag hij de bui al een beetje hangen, hij had maar liefst 5 stuks Schwarzer Amur’s gevangen en overweegde eerder nog om te verkassen naar zone A rechts, dat was de kant waar Gerry viste die ook aangaf dan te verhuizen naar zone A links. De Schwarz Amur’s daar had Harran bij wijze van spreken even genoeg van. Zone A was kort voor de kant behoorlijk diep, tot overmaat van ramp kwam Harran ook nog tot aan zijn nek in het water te staan, zeg maar gerust gevallen. Ook voor Gerry viel het afwassen behoorlijk tegen, hij liep vanaf de wasgelegenheid naar zijn tent, struikelde op zone A over een kort afgezaagde stronk en kwam hierbij behoorlijk hard ten val. De pannen, de borden en het bestek zorgde voor het vreemde achtergrond geluid dat bijna iedereen aan de plas kon horen, “wat was dat nou ?” – “raar geluid was dat” maar bij Ghost kan bijna alles. Er volgde een behoorlijk portie leedvermaak vanuit de groep en Gerry besloot om niet meer af te wassen 🙂 Als je het niet kunt moet je het laten.

Dennis met een 24,4 Kg grasser

Uiteraard werden er mooie karpers gevangen maar omdat het niet des Ghost was waren de verwachtingen beslist hoger. Wesley en Maikel vingen behoorlijk grote steuren maar er was geen vergelijk met vorig jaar, toen kreeg Wesley nog 100 runs die week. Wesley wist een mooie spiegelkarper op 26,5 Kg te vangen en ook Maikel zorgde ervoor dat het op hun zone (E) niet stil bleef met een 19 Kg spiegel. De luchtdruk was hoog en ook dat speelde beslist een rol, er waren in de weken ervoor maar liefst 7 exclusieve boekingen geweest. Een medewerker gaf ook aan dat er nota bene in de week voor onze komst er heel veel voer was ingegaan ondanks het feit dat er toen ook veel minder gevangen werd. Een koppel wist gedurende die week maar liefst 750 Kg voer te storten, als je daarachter mag plaats nemen dan heb je beslist een hindernis meer te nemen.

Marco gaf middels de WhatsApp groep aan “jongens stoppen met zoveel voeren” nadat hij het verhaal van de voerstorters had aangehoord. Op sommige plekken kwamen boilies aan de oppervlakte te drijven. De voerboten werden alleen nog ingezet na een vangst, Harran en Gerry voerde vanaf het eerste uur al heel magertjes en kregen vermoedelijk hierom ook wat meer aanbeten. Maikel en Wesley moesten helaas eerder afhaken, sommige dachten dat ze er op dat moment geen vertrouwen meer in hadden maar de redenen van vertrek waren helaas familiair. Ook Wesley en Dennis hebben op enig moment overwogen om het maar te laten voor wat het was, om maar aan te geven dat het beslist niet des Ghost was deze keer.

Ook al voldeed het niet geheel aan de verwachtingen, er werden wel nieuwe PB’s neergezet:

Op de donderdag pakte Ger zijn PB en Kevin deed dat slechts één dag later, het begon bij iedereen net even wat beter te lopen. Als je de afbeeldingen hierboven hebt bekeken dan is de opmerkingen “het viel tegen” niet logisch maar in vergelijk met vorige sessies weer wel. Zijn wij karpervissers te snel verwent, een stelletje zeurpieten die niet snel 100% tevreden zijn? Je zou bijna zeggen dat het we; een beetje klopt.


Er werden beslist nog meer karpers gevangen:
Niet alle vangsten zijn gefotografeerd, we plaatsen sowieso de leukste/mooiste foto’s. De groep bedankte Kevin voor zijn tijd en inzet die deze Ghost Park trip mogelijk maakte. Kevin antwoordde met: Graag gedaan, was gezellig maar niet wat we er van hadden verwacht helaas. Sommige kijken er toch met wat minder positief gevoel op terug. Neem zone B en C en Sturgeon area E. We konden allemaal niet meer doen, alle trucs werden uit de doos getoverd maar het mocht niet zo zijn als we hadden verwacht/gehoopt.

Gelukkig zijn er toch een aantal wat voor de meeste toch het belangrijkste is: BAKKEN GEVANGEN wat de tegenslag wat doet weg ebben. En natuurlijk zone A met de meeste aantallen wat Harran en Ger toch lekker scherp heeft gehouden.

Komt er een Ghost park 3.0? Kevin denkt van wel, hij was al aan 3.0 aan het denken en toen moest 2.0 nog afgesloten worden. Marco is al weer aan het onderzoeken en plannen wie gaan er deze keer mee. Nieuwe ronden nieuwe kansen en een ding staat onomstotelijk vast, het is beslist de moeite waard 😜.

Dennis gaf aan dat we een ding niet uit het oog moeten verliezen, waar we ook gaan het is en blijft vissen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *